[Video] Levica bi Slovenijo vrnila v kameno dobo: Moti jih, da bi vlada evropska sredstva vložila v cestni promet

Foto: Sta, družbena omrežja

Bistvo vsega, kar pove Levica, je še vedno –  le nasprotno od tega, kar dela obstoječa vlada, pa četudi to pomeni nazadovanje države. Vendar moto “cilj opravičuje sredstva” ne pije vode, če so trditve tako neutemeljene, kot smo jih Slovenci že sicer navajeni, vendar še vedno presenečeni. Medtem ko vse države stremijo k boljši prometni infrastrukturi in vlaganju vanjo, saj je ključnega pomena za gospodarski razvoj, se Levica očitno želi vrniti v kameno dobo, kjer bi kot prevozno sredstvo uporabljali kočije.

Slovenija praktično po vseh objektivnih kriterij napreduje in se ponovno uvršča med ugledne države EU, medtem ko smo se pod prejšnjimi levimi vladami celo desetletje razvijali podpovprečno in brez ustreznih reform. Sedaj, ko končno močno korakamo proti vrhu najnaprednejših držav v EU, se Levica vztrajno bori proti temu in želi Slovenijo vrniti v kameno dobo.

Izgradnja prometne infrastrukture je bistvena za gospodarski razvoj. Natančneje, zdrava prometna infrastruktura definitivno izboljša razvojni model in industrijsko postavitev gospodarstva. Z zdravo prometno infrastrukturo se izboljša učinkovitost pretoka faktorjev, hkrati pa se spodbuja gospodarska rast. Da prihranka časa in dostopnosti niti ne omenjamo.

Luka Mesec o tem, kako obstoječa vlada dela slabo, ko gradi ceste. (Foto: posnetek zaslona)

In v dobi električnih avtomobilov si to lahko privoščimo, ne da bi za to visoko ceno plačalo okolje. Kljub vsem dostopnim informacijam pa Luka Mesec očitno ni dobro preučil svojih trditev, s katerimi je tako suvereno nastopil z novo kritiko  – obstoječa vlada onesnažuje okolje, ker gradi ceste. Ob tem se enostavno moramo vprašati, v katerem času in letu živi Levica.

Antijanšizem, ki se ga grejo, jim očitno pošteno megli razum, saj mešajo zelena dejanja z neutemeljenim zelenim populizmom. Slovenija stremi k temu, da se kljub izgradnji cestne infrastrukture z namenom izboljšanja gospodarstva in kakovosti življenja ljudi, ohrani tudi skrb za okolje, kar pa omogočajo električni avtomobili in ne kočije.

Tanja Brkić