fbpx

[Video] Ljudje na ulici navdušeni nad premierjevim obiskom Kijeva: “Odlična gesta”, “čestitam”, “ponosni smo”

Posnetek zaslona

Novinarji Nova24TV so se v oddaji Glas ljudstva iz 17. marca 2022 podali na ljubljanske ulice, da bi mimoidoče med drugim vprašali, kaj menijo o poti slovenskega premierja Janeza Janše v Kijev, ter ali so zaradi tega dejanja ponosni nanj.

“Kako komentirate obisk premierja Janeza Janšev v Kijevu? Ste ponosni na našega predsednika vlade?” se je glasilo vprašanje, ki so ga za potrebe oddaje 17. marca 2022 novinarji Nova24TV zastavljali mimoidočim v Ljubljani.

“Super! Zelo mi je všeč, ker je heroj, ker je hudo, ker je vojna – on je že to dal skozi, kajne in skratka jaz mu čestitam,” je povedala prva starejša gospa v prispevku. Ko so jo novinarji vprašali, ali je ponosna na to, je odgovorila pritrdilno.

“Ja, to je en plus za mir,” je ocenil starejši gospod. Na splošno je večina mimoidočih, ki so dali izjavo za Nova24TV premierjev obisk Kijeva v času vojne odobravala. Sedem vprašanih je izrazilo odobravanja, dva vprašana, pa odločitvi premierja o obisku ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, ki naj bi se skrival v Kijevu, nista bila naklonjena.

Spomnimo, Janša se je na obisk Zelenskemu v Kijev odpravil v družbi poljskega premierja Mateusza Morawieckega, poljskega podpredsednika vlade Jarosława Kaczyńskega in češkega premierja Petra Fiale. Osrednji zahodni mediji so o obisku četverice pri  Zelenskem poročali v kar najbolj pozitivni luči.

Peter Truden