fbpx

[Video] Minister razkril: Davkoplačevalci smo za nasilne proteste plačali že toliko, da bi lahko zgradili dva nova vrtca, šolo ali dom za starejše

Minister Aleš Hojs. (Foto: Zajem zaslona)

Na včerajšnjem odboru državnega zbora za notranje zadeve so razpravljali o nasilnih protestih. Minister Aleš Hojs je bil jasen in opomnil na nasilje, ki je izbruhnilo na protestih 15. septembra, in ga povezal s petkovimi protesti, ki so se jih udeleževali tudi “KUL” politiki. Poudaril je tudi, koliko stane varovanje teh shodov. “Večji protesti oziroma “kolesarji” stanejo davkoplačevalce približno 40 do 50 tisoč evrov. V tem letu smo davkoplačevalci zaradi podpore levih strank protestom plačali vrednosti dveh vrtcev ali nove šole, da ne govorimo, koliko športnikov bi lahko zaposlili v slovenski vojski ali policiji.”

Jenullovi petkovi kolesarji in tudi sredini protesti pod okriljem Zorana Stevanovića so doslej z nezakonitimi protesti v času covidne krize zapravili toliko denarja, da bi z njim lahko zgradili novo šolo ali dom za starejše, kar je neverjetna in zaskrbljujoča primerjava. “Stroškov zdravljenja tistih, ki so jih okužili, pa se sploh ne da izračunati”, je dodal Janez Janša.

Začelo se je s petkovimi protestniki, ki so jih spodbujali v levi opoziciji
Kulovci so se namreč želeli distancirali od sredinih nasilnih protestov, a je minister Aleš Hojs podaril, da je nesprejemljivo sprejeti oceno, da so petkovi protesti nekaj drugega, tisti v sredo ali četrtek pa so od njih neodvisni. “To oceno je nemogoče sprejeti, saj so se vsi nasilni protesti generirali iz petkovih protestov, ki so jih spodbujale politične stranke.”

Pred nami je poziv gospoda Matjaža Nemca, ki trdi, da s petkovimi protesti ni imel nič, a piše: “Alora, je že petek, pridem več kasno” z dopisom “vstaja”. Ali si lahko predstavljate, poslanec državnega zbora poziva k vstaji?

Rodilo se je nasilje
Že petkovi protesti so bili nasilni, je dodal Hojs in pokazal fotografijo. “Tukaj vidimo lutko, ki predstavlja mene. To lutko so nato zažgali. Niso zažigali samo “mene”, lutke so kurili tudi na Trgu republike. Ob vsem tem času stranke stranke SD, LMŠ in Levica protestov niso obsodile”.

Jasno je, da so petkovi in sredini protesti povezani, oboji nasilni, spodbujajo pa jih politične stranke. Tudi v sredo je napovedan večji protest in po Hojsovih informacijah naj ne bi potekal na Trgu republike. “Pričakovati je, da bodo policisti naslednjič morali ograditi večji del mesta,” je še dodal.

Anita Gužvič