fbpx

[VIDEO] Na Vranskem podelili priznanja občine

Na 17. seji Občinskega sveta Občine Vransko so podelili občinska priznanja za leto 2016. Občinski svet je podelil dva grba, tri plakete in eno priznanje.

Grb občine sta prejela Ivan Izlakar, za izjemen prispevek k razvoju planinstva v občini, in Janez Koprivšek iz Jeronima za izjemen prispevek k razvoju čebelarstva. Plaketo so prejeli Župnijska Karitas Vransko, Kmetija Novak Zajasovnik in Folklorno društvo Vransko. Priznanje občine pa je prejel Ivan Hrastovc, mlajši, za izredne športne dosežke.

Občinski svet je nadalje podprl Čebelarsko društvo Vransko z donacijo 500 evrov in sprejel pobudo, da bodo novorojenčke obdarovali z medonosno sadiko.

Člani Občinskega sveta Občine Vransko so na zadnji seji od župana zahtevali ureditev nevzdržnih razmer na področju otroškega zobozdravstva. Župan Franc Sušnik jih je seznanil, da so o vseh nepravilnostih, ki so jih povedali starši, otroci in učitelji, obvestili pristojne organe. Pripravili so tudi že vse potrebno za odvzem koncesije, kar se bo zgodilo meseca maja.

A. J.