fbpx

[Video] “Naši otroci si ne zaslužijo tega” – še na levem POP TV zgroženi nad podporniki Pirc Musarjeve

Podporniki Nataše Pirc Musar so se izkazali z neverjetnim sovraštvom do političnih nasprotnikov. Čeprav se ima sama za veliko moralno avtoriteto, teh dejanj ni obsodila.

Lahko dosežemo še večje dno, naši otroci si tega res ne zaslužijo,” so bili še na sicer levem POP TV med zadnjim soočenjem zgroženi nad početjem Glas Ljudstva in Protestne skupščine, kjer so v petek linčali nasprotnike Nataše Pirc Musar. “Res so padale težke besede: smrt janšizmu, štiri klofute na volitvah …” Vse to sta zakuhala Jaša Jenull in Tea Jarc.

Nad včerajšnjim pogromom Jaše Jenulla in Tee Jarc nad Anžetom Logarjem in Janezom Janšo so se zgrozili še na tradicionalno levem POP TV. Med soočenjem so namreč predvajali dogajanje izpred Trga republike, a so spregledali, da so šle zadeve tako daleč, da jih ni več mogoče zagovarjati.

Voditeljica Petra Kerčmar je izjavila, da sovraštvo sega vse nižje in da si naši otroci tega ne zaslužijo. Prvič je celo izpostavila, da so besede “smrt janšizmu” le preveč za normalen diskurz in poglabljajo družbene razpoke.

Nihče pa ni omenil, da gre v resnici za shod podpornikov Nataše Pirc Musar, ki se je Tei Jarc in Jaši Jenulli še kako sfižil. Spomnimo, da ima Pirc Musarjeva vedno polna usta besed o obsodbi sovražnega govora in redno poudarja, kako “besede bolijo”. Tokrat incidenta ni obsodila, ker je združenje nevladnih organizacij v resnici njena podpora in podaljšana roka politike. Da bi morale vse te organizacije imeti odprte volilne račune, ker delujejo kot politične stranke in da vztrajno kršijo postavljeno zakonodajo, smo že poročali. Prav tako, da jih financira Evropska unija.

Sara Kovač