fbpx

[Video] Novice na Nova24TV: Je Gale ščitil interese svojih znancev, ki so imeli ekskluzivne dogovore za dobavo zaščitne opreme?

Foto: Posnetek zaslona/ Tarča na RTV SLO

V Novicah na Nova24TV o najnovejših podatkih glede epidemije COVID-19 v Sloveniji. Na novinarski konferenci vlade spregovorila stroka, ki bo odločala o sproščanju ukrepov za preprečitev širjenja kužne bolezni. Vlada danes razpravlja o sproščanju omejitev, medtem ko je vojska te dni sredi vojaške vaje Preskok. V aferi maske, katere žvižgač naj bi po trditvah osrednjih medijev bil Ivan Gale pa se je izkazalo, da je Vlada dejansko stopila na prste že prej vpletenim akterjem in jih odrezala od dobička, zaradi česar so celotno afero inscenirali.

Po zadnjih uradnih podatkih je bilo v Sloveniji opravljenih 51.607 testiranj, na COVID-19, odkritih je bilo 10 novih primerov okužb. Do sedaj je bilo v Sloveniji 1418 potrjenih primerov okužb, 89 ljudi pa je zaradi wuhanskega virusa umrlo.

O samih ukrepih in njihovem sproščanju so na novinarski konferenci danes spregovorili predsednik komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko dr. Božidar Voljč, državna koordinatorka za paliativo mag. Mateja Lopuh in profesor interne medicine ter predstojnik kliničnega oddelka za intenzivno interno medicino dr. Marko Noč.

Veliko strokovnjakov, tudi levo usmerjenih poziva Vlado da naj ne naseda skrajnežem in ne odpravi omejitev prehitro, saj je disciplina glede varnostne razdalje in obveznega nošenja maske še vedno neustrezna.

Slovenska vojska nadaljuje z vojaško vajo imenovano Preskok 20, katere namen je dvig operativnosti sil slovenske vojske. Vojska je pred tednom dni že prestavila več kot 200 vojaških vozil v Kočevje, zdaj pa naj bi vajo nadaljevali v roku nekaj dni s taktičnim urjenjem enot, vseh družin vojske.

Gale ščitil donosne posle svojih znancev
Po informacijah, ki smo jih prejeli na Nova24TV, naj bi na Zavodu za blagovne rezerve bila že dolgo vzpostavljena naveza med Ivanom Galetom, nekdanjim direktorjem Sove Sebastjanom Selanom in nekdanjim agentom Sove Sandijem Bonaco, ki sta bila ekskluzivna dobavitelja večje količine zaščitne opreme.

Podjetja v ozadju so MD Global, ki ni dostavilo dogovorjene količine zaščitnih mask v pogodbenem roku, krško podjetje Oeko, ki se ukvarja s strateško prodajo in digitalnim marketingom v kovinski industriji ter še nekatera druga. Od 20. marca, ko je začela z delom vladna medresorska skupina, naj bi začel ta dogovor šepati, zaradi česar naj bi Selan Galetu naročil naj vse pogovore snema, nakar so ti preko Gregorja Golobiča romali na RTV Slovenija.

Ivan Šokić