[Video] Novice ob 12:30h: Izjave petih slovenskih verskih voditeljev ob bližajočih se velikonočnih praznikih, Zdravko Počivalšek je včeraj obiskal Paradajz d.o.o., V Mariborskem Domu Danice Vogrinec ni novih okužb s koronavirusom

Ljubljana, Cankarjev dom. Izjava za medije o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusom. Ljubljanski nadskof metropolit Stanislav Zore.

Ob 11h je potekala novinarska konferenca vlade, a danes je namesto pristojnih in zdravnikov pred kamere stopilo pet verskih voditeljev v Sloveniji. O praznovanju bližnjih velikonočnih praznikov in o pomenu preventivnih ukrepov za varovanje zdravja in omejitve širjenja epidemije koronavirusa, so spregovorili ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore, škof evangeličanske cerkve Leon Novak, paroh srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković, mufti islamske skupnosti Nedžad Grabus in predsednik judovske skupnosti Boris Čerin Levy. 

V novicah ob 12:30h si lahko ogledate izjave nadškofa in metropolita Stanislava Zoreta, škofa evangeličanske cerkve Leona Novaka, paroha srbske pravoslavne cerkve Perana Boškovića, muftija Nedžada Grabusa in predstavnika judovske skupnosti Borisa Čerina-Levija.

Po zadnjih podatkih sta bila v Sloveniji 1202 nova testa na koronavirus, ugotovili pa so 35 novih okužb, skupaj je tako število okužb 1055 ob izvedenih 29.455 testiranjih, hospitaliziranih pa je bilo 111 ljudi, 31 na intenzivni negi, skupno število smrtnih žrtev pa je trenutno 36.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je včeraj obiskal družbo Paradajz d.o.o., ki s 4.500 tonami zagotavlja četrtino letnih potreb paradižnika v Sloveniji.

V Mariborskem Domu Danice Vogrinec, kjer so minuli konec tedna zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, po nadaljnih testiranjih ne beležijo novih primerov COVID-19.

Število okužb z novim koronavirusom se vsakodnevno povečuje, prav tako pa se vsak dan opravi na stotine testov za ugotavljanje okužbe s koronavirusom, poglejte si kako poteka vzem brisa na okužbo s koronavirusom.

Domen Mezeg