fbpx

[Video] Novice ob 15h: Slovence nagovorilo pet verskih voditeljev, 1214 novih testiranj na koronavirus, 36 pozitivnih, mineva 30 let od prvih večstrankarskih volitev, Zdravko Počivalšek obiskal družbo Paradajz d.o.o

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. (Foto: STA)

Ob 11h je potekala novinarska konferenca vlade, a danes je namesto pristojnih in zdravnikov pred kamere stopilo pet verskih voditeljev v Sloveniji. O praznovanju bližnjih velikonočnih praznikov in o pomenu preventivnih ukrepov za varovanje zdravja in omejitve širjenja epidemije COVID-19 so spregovorili ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore, škof evangeličanske cerkve Leon Novak, paroh srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković, mufti islamske skupnosti Nedžad Grabus in predsednik judovske skupnosti Boris Čerin-Levi.

V novicah ob 15h si lahko ogledate izjave nadškofa in metropolita Stanislava Zoreta, škofa evangeličanske cerkve Leona Novaka, paroha srbske pravoslavne cerkve Perana Boškovića, muftija islamske skupnosti Nedžada Grabusa in predsednika judovske skupnosti Borisa Čerina-Levija.

Na voljo so novi podatki o številu okuženih s COVID-19, številu hospitaliziranih, številu tistih, ki so bolnišnice zapustili in številu umrlih.

Na voljo so novi podatki o številu okuženih s COVID-19, številu hospitaliziranih, številu tistih, ki so bolnišnice zapustili in številu umrlih.

Mineva 30 let od prvih večstrankarskih volitev v Sloveniji, enega ključnih dejanj osamosvojitvenega procesa, na katerih je slavila zmagovita koalicija novih strank Demos.

V Ljutomerskem domu starejših občanov so v torek zaradi suma na novi koronavirus odvzeli 15 brisov, pozitivni so bili trije, eden pri varovancu in dva pri zaposlenih, tako da je skupno okuženih 52 ljudi.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, je včeraj obiskal družbo Paradajz d.o.o., ki s 4.500 tonami zagotavlja četrtino letnih potreb paradižnika v Sloveniji.

Domen Mezeg