fbpx

[Video] Ogorčeni Tomašič podučil Tanjo Starič, ki bi kar v Odmevih postavljala novo vlado: “Za to so volitve, za to so poslanci, naučite se osnov demokracije!”

Foto: posnetek zaslona

V četrtkovi oddaji Kdo vam laže? je Boris Tomašič komentiral nov izpad voditeljice Odmevov Tanje Starič, ki je kar v oddaji evropskega komisarja Janeza Lenarčiča vprašala, ali ga zanima prevzem funkcije predsednika vlade. Tomašič je v nadaljevanju spregovoril tudi o tovarniškem glasilu, ki je ostalo v času Šarčeve vlade in intelektualcih tipa Jerca Korče, ki so nasprotovali ukrepom za zajezitev epidemije, zdaj pa iščejo načine, kako nasprotovati sproščanju ukrepov. Za konec je razkril, kako se mediji in opozicija pri konstruiranju afere na svetovalca LMŠ sklicujejo kot na “neodvisnega strokovnjaka”.

Voditelj Boris Tomašič je v četrtkovi oddaji Kdo vam laže? uvodoma povedal, da je oddaja tekom epidemije novega koronavirusa postala precej priljubljena in so jo v vse večjem številu pričeli gledati tudi levičarji.

Staričeva bi kar v Odmevih postavljala vlado
Že v sredini oddaji je bilo govora o voditeljici Odmevov Tanji Starič, ki kar ni mogla ostati mirna ob besedah ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa in je vmes vzdihovala, stokala in vzklikala ter ga prekinjala. V četrtek pa je Tomašič spregovoril o še enem njenem izpadu, ko je evropskega komisarja Janeza Lenarčiča med pogovorom o vsem mogočem seznanila s tem, da ga v nekem gibanju Zmoremo želijo za predsednika vlade v nekakšni vladi narodne enotnosti, nato pa je neposredno udarila z vprašanjem: “Vas zanima slovenska politika?”

“To se ne dela! Nacionalna televizija nima pravice postavljati vlade! Komaj se je vlada usedla, bije bitko, vi pa že iščete novega predsednika vlade in se sklicujete na neka združenja in neke organizacije, ki nimajo veze s politiko,” je bil ogorčen Tomašič, ki je dodal: “Za to so volitve, za to so poslanci, naučite se osnov demokracije!” Po njegovih besedah je to sramota za Staričevo, ki bi morala vedeti, kaj dela, še huje pa je, če je to storila namerno. “Sramoto za urednico, če to dovoli,” je še dodal.

Foto: posnetek zaslona

Tovarniško glasilo, ki je ostalo v času Šarčeve vlade
Še en incident pa se je pripetil nekdanjemu trobilu komunistične partije, zdaj pa tovarniškemu glasilu družbe Kolektor, časniku Delo, kjer so objavili novico s sledečim naslovom: “Katičeva: Postopno odpiranje vrtcev in šol za določene skupine predvideno za 18. maj.” Andreja Katič je bila ministrica vlade Marjana Šarca, vendar je bila ministrica za obrambo in ne za šolstvo. Pri Delu se morajo tako še seznaniti z dejstvom, da je trenutna ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec.

Foto: posnetek zaslona

Intelektualci, ki so nasprotovali ukrepom za zajezitev epidemije, zdaj iščejo načine, kako nasprotovati sproščanju ukrepov
V nadaljevanju je Tomašič spregovoril še o aktivnostih kroga intelektualcev v Državnem zboru, ki mu pripadata na primer poslanka LMŠ Jerca Korče, ki pri 30 letih še ni uspela diplomirati, in Matjaž Nemec iz vrst SD, ki je maturiral šele pri 27 letih. Korčetova tako išče načine, kako nasprotovati sproščanju ukrepov: “Zakaj? Brez prave komunikacije in argumentacije je občutek, da nimamo razumskih ravnanj, ampak sledimo čustvenim vzgibom PV. Že zapiranje je bilo hipno in brez premisleka; sedaj odpiramo po enakem principu.”

Foto: posnetek zaslona

Mediji in opozicija se pri konstruiranju afere na svetovalca LMŠ sklicujejo kot na “neodvisnega strokovnjaka”
Tomašič je komentiral še Riharda Knaflja, ki je bil član skupine, ki je izbirala ventilatorje, v preteklosti pa se je pojavil tudi v vlogi svetovalca LMŠ za področje zdravja in sodelavca RAM2. Opozicija se zdaj pri ustvarjanju afere zaradi naročil ventilatorjev sklicuje prav nanj kot na “neodvisnega strokovnjaka”, kar pa je seveda daleč od resnice. Njegovo pravo ozadje in vzgibe smo že razkrili na spletnem portalu Nova24Tv, preberete si jih lahko v člankih Nov fiasko RTV: Zamolčani konflikt interesov “strokovnjaka” Riharda Knaflja! in Marko Bitenc razkril, kar so v Tarči zamolčali: Zakaj ventilator, ki je dovolj dober za eno od gospodarsko najmočnejših držav, po mnenju “strokovne” komisije ni dovolj dober za Slovenijo?!.

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc