[Video] Okultna anticepilska skupina, ki je vdrla v prostore RTV, je celotno dogajanje posnela! Pripeljali so celo otroka in grozili policistom

posnetek zaslona

Poročali smo že, da je včeraj zvečer skupina anticepilcev vdrla v prostore RTV in zahtevala, da se jih predvaja v živo. Spomnimo, da to ni njihov prvi vdor, vdirali so že v cepilne centre in zastraševali ljudi, ki so se želeli cepiti, prav tako so nadlegovali zdravstveno osebje. To je Gibanje OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije), ki širi teorije zarote, v opisu svojega gibanja so zapisali, da se ukvarjajo tudi z okultizmom. V prostore RTV so, čeprav so vedeli, da bodo nasilno odstranjeni, pripeljali celo otroka. 

Iz posnetka na njihovi FB strani je razvidno, da niso želeli mirno zapustiti prostorov RTV in so pričakovali, da jih bodo nasilno odpeljali ven. “Vsi se bomo ulegli na tla in se prijeli eden za drugega” se sliši iz ozadja videoposnetka, ki so ga objavili sami. Policiste so zmerjali, da so izdajalci slovenskega naroda, in jim grozili z besedami “kako se pišeš, če si upaš povedati”; “treba se bo odločit, fantje”, “čelade dol”, poleg tega pa so se norčevali in smejali besedam policista, ki jim je na miren način želel dopovedati, da tam ne smejo biti.

Gibanje OPS je namreč gibanje, ki se ukvarja z alternativnim zdravljenjem in okultnostjo, kot so sami zapisali pod opis gibanja. Že mesece strašijo pred stavbo RTV in širijo teorije zarote, da želi vlada napolniti bolnišnice in zastrupiti ljudi. Želijo dokazati, da virusa sploh ni in da želi vlada čipirati ljudi. Ko so jih policisti mirno poslušali nekaj minut, so jim dejali, da morajo zapustiti prostore, a so se uprli, se drli, jokali, naredili pravi show za ljudi. Policisti so jim ponovno dali možnost, da gredo sami, a so rekli odločno “ne” in jih ponovno zmerjali z roboti in ostalimi nesmisli.

Na dogodek se je odzval tudi notranji minister Aleš Hojs, ki dejanje obsodil, a je opozoril, da je to plod tudi tega, kar generira Jenull, preboldski ravnatelj, pa tudi zadnja oddaja Tarče, in opomnil, da je tudi zaradi tega nujno zaostriti kazensko zakonodajo in zakonodajo o javnem redu. Tudi novinar Vinko Vasle se z njim strinja in meni, da je neljubi dogodek tudi posledica njihovega poročanja: “Norčevali ste se iz hujših razmer pred parlamentom, pljuvače in kričače razglašali za svobodo zbiranja, ko se to vam zgodi, je pa to nekaj nesprejemljivega. To pač v tem smislu ni bil napad na medij. V medij so nekako prišli vaši …” 

Sara Kovač