fbpx

[VIDEO] Patricija Šulin: Evropa napredka, varnosti in izbire za mlade je v naših rokah!

Patricija Šulin (Foto: Demokracija)

V tokratni Polemiki smo gostili evropsko poslanko in kandidatko skupne liste SDS+SLS na evropskih volitvah Patricijo Šulin. Njen mandat je zaznamovalo več zelo uspešnih projektov, ki so vsak po svoje doprinesli k boljšemu življenju Slovenk in Slovencev. Že na začetku mandata je storila vse, kar je bilo v njeni moči, da je Slovenija kar se da hitro prejela izjemno finančno pomoč ob naravni nesreči – žledolomu.

“Kot poročevalka sem za Evropski parlament vodila postopek, v katerem je Slovenija iz solidarnostnega sklada prejela 18,4 milijona evrov za sanacijo škode, ki je nastala zaradi žleda. V Sloveniji je v začetku leta 2014 žled poškodoval skoraj polovico gozdov, vsako četrto gospodinjstvo pa je ostalo brez električne energije zaradi poškodb električnega omrežja,” je dejala Patricija Šulin. V pogovoru z novinarjem Francijem Donkom je povedala, da Evropa pomembno prispeva k dobrobiti Slovenk in Slovencev, kar se pozna tudi v naših denarnicah, saj od Evrope prejmemo precejšnja sredstva, ki pa jih levičarske vlade ne izkoristijo, saj še vedno bolj stavijo na ideologijo kot pa na skrb za lasten narod.

V nadaljevanju je pogovor stekel tudi o vprašanju migracij. Patricija Šulin je povedala, da je ponosna Slovenka, zato je podprla tudi zavzemanje civilnih iniciativ ob južni meji ter se udeležila shoda za varnost državljanov v Črnomlju. O ilegalnih migracijah je povedala:  “Evropska unija je mogočen, hkrati pa tudi ranljiv organizem. Kmalu po začetku mandata so nas doletele množične nezakonite migracije, ki so pokazale, kako pomembni sta enotnost in učinkovitost Evropske unije ter kako pomembna je njena skupna vizija, ki temelji na krščanskih vrednotah. Posledica nenadzorovanih migracij so bili vse pogostejši terorističnimi napadi, zaskrbljujoča pa je tudi odločitev državljanov Združenega kraljestva na referendumu, da zapustijo Evropsko unijo. To je bil velik udarec za Evropo. Vse to kaže, kako pomembna je Evropska unija. Od vseh nas pa je odvisno, kako bomo živeli v prihodnosti. Zato so te volitve tako za Slovenijo kot za Evropo zelo pomembne, da pokažemo, da nam je mar, v kakšni EU bomo živeli mi in naši zanamci. Zato moramo reči odločen ne tistim strankam in politikom, ki Evropo peljejo stran od njenih korenin in se trudijo za razpad Evropske unije.”

Na koncu je evropska poslanka spregovorila tudi o izzivih starajoče se družbe, saj nam v tem trenutku manjka 300.000 mladih, mlajših od 30 let, za normalno obnovo prebivalstva. Opozorila je, da lahko z upoštevanjem civilizacijskih evropskih vrednot, ki izhajajo iz krščanstva, tak trend obrnemo, vsa naša prizadevanja pa lahko strnemo v spoštovanje osnovne moralne zapovedi: “Spoštuj življenje od spočetja do naravne smrti.”

Vendar po mnenju Patricije Šulin še tako dobri načrti in želje ostanejo neuresničeni, če se vsak izmed nas ne bo osebno zavzel zanje, najprej z udeležbo na evropskih volitvah ter z izbiro demokratične liste, ki je v Evropskem parlamentu sposobna zastopati in uresničiti temeljne slovenske interese, od pravične meje do varnosti in gospodarskega napredka ter priložnosti za mlade, ki morajo imeti stanovanjske in druge možnosti za družinsko življenje in razvijanje talentov v ustreznih zaposlitvah.

Vabljeni k ogledu celotne oddaje:

Franci Donko