[Video] Pogorela ni samo Masleševa diploma, temveč celotno sodstvo

Foto: Nova24tv

V oddaji Glas ljudstva je novinarka Nova24tv spraševala mimoidoče, kaj menijo o “pogoreli” diplomi Masleše, o pritiskih Fajonove na RTV in o volitvah. Odgovori so si kot po navadi različni, najbolj pa je bil kritičen gospod s črno kapo, ki je za vsako vprašanje podal izredno neposredne odgovore. “Ko prašiču tečejo zadnje sekunde, najbolj brca,” je komentiral pritisk Fajonove na RTV. Preberite, kako je komentiral preostala vprašanja.

Vprašanja, ki jih je tokrat ljudem na ulici postavljala novinarka Aleksandra Jug, so se glasila: “po naših podatkih je sodnik Masleša te dni v Sarajevu iskal svojo diplomo. Ker je ni našel, so se dogovorili, da je pogorela. Se vam zdi to normalno?”, “Tanja Fajon je, zaradi oddaje utrip na RTV, zahtevala kadrovsko čistko. Kako komentirate takšne pritiske na javni medij?”, “Po zadnjih anketah se SAB (Bratušek) in LMŠ (Šarec) ne bosta uvrstili v državni zbor. Je za vas takšen rezultat pričakovan?”

O diplomi Masleše veliko ljudi ni vedelo. Nič čudnega, saj mainstream mediji o tem molčijo. “Nimam komentarja, ker ne spremljam politike”, “ne vem”, “sploh ne poznam te situacije”, je večina odgovorov. Nekaj pa jih je le vedelo o njegovi manjkajoči diplomi in ti so zgroženi, da se kaj takega lahko v Sloveniji dogaja. “Sodstvo je v riti, veliko korupcije. Zaupati jim ni več. Kar se tiče sodnikov pa sploh. Zelo sem razočaran”, “to bi moral dokazati, da bi bilo pravično. Tako kot sem jaz moral za delodajalca prinesti spričevalo in kjerkoli so zahtevali, sem pokazal”. Nekdo je dejal, da je to le cirkus za narod – kruha in iger. Gospod s črno kapo pa je dejal, da je imel pred leti opravka s sodstvom in da “ni pogorela le Masleševa diploma, ampak je celo sodstvo. Ali je pogorelo ali pa so skorumpirani do obisti”.

“Tanja Fajon je moralni vodja slovenske Antife”
Na drugo vprašanje, kako komentirajo pritiske Fajonove na javni medij, je nekdo rekel, da je Tanja Fajon moralni vodja slovenske Antife, “tako, da kaj naj komentiram” in dejal, da mu je vse jasno, kaj se dogaja, da je vse skupaj le cirkus za narod. “Meni osebno Tanja Fajon in levičarji niso čisto nič všeč in naj jih samo ‘izterajo’ iz parlamenta, to je moje o njih. Delajo le ‘galamo’, nič drugega. Politika želi narediti nekaj dobrega za državo, ampak ne morejo, ker jih ovirajo,” je eden izmed odgovorov. Nekaj izmed vprašanih je dejalo, da so to le politične igre, da se politika ne bi smela vtikati v javni medij, da so proti kakršnemu koli posegu, nekateri so rekli, da RTV sploh več ne gledajo. Gospod s črno kapo pa je dejal, “bom zelo neposreden, ko prašiču tečejo zadnje sekunde, najbolj brca”.

Vprašani zelo kritični do Šarca in Bratuškove
Po zadnjih anketah se stranki SAB in LMŠ ne bosta uvrstili v državni zbor. Največ vprašanih je dejalo, da so to seveda pričakovali. “Sem pričakoval sigurno, zaenkrat sem se odločil za nobenega. Preveč korupcije je v Sloveniji”, “nisem presenečen. To so politične igre, enkrat eden, dobi drugič drug. Vsak po svojih zaslugah”, “nič hudega, tisti, ki že cel mandat lažejo, je že čas, da nehajo”, “sem pričakoval, itak so nesposobni, kdo bi jih pa volil. Bili so na oblasti, pa niso nič dokazali”, so nekateri odgovori. Nekdo je dejal, da bi bilo super, če ne bi prišle v parlament, saj takšne stranke rušijo, “mi rabimo stranke, ki so dobrotvorne in ne rušilne”, je dodal. Spet drugi je vse pozval, naj se udeležijo volitev, “kdo bo ostal zunaj in kdo bo prišel notri, pa bo dokaz, kaj so pokazali s svojim delom, načinom, zavračanjem in programom”. Gospod s črno kapo pa je dejal, “nič hudega, če ne pridejo v parlament, tisti, ki že cel mandat lažejo, je že čas, da nehajo”.

Sara Kovač