fbpx

[VIDEO] Policisti parkirali sredi predora. Slovenci so ogorčeni: Ali pravila ne veljajo za vse enako?

Foto: STAfoto

Policisti naj bi v predoru Markovec v Kopru vozilo parkirali sredi predora. Svoje vozilo z radarjem so pustili kar na odstavni niši, a to voznike niti ni tako zmotilo. Varnostni sistem sploh ni opozarjal na nevarnost vozila.

Državljani so zgroženi predvsem zaradi ”odpovedi” varnostnega sistema. Poteza policistov jih niti ni toliko zmotila, a bi na to morali  biti opozorjeni. Vemo namreč, da imajo tudi predori varnostne sisteme, ki voznike opozarjajo na nevarnost. Na ustavljeno vozilo v notranjosti predora vozniki tako niso bili pripravljeni, saj bi se zaradi tega že pred vstopom v predor zelena luč morala ugasniti ter se prižgati oranžna. Vozniki so tako vozili skozi predor brez posebne pozornosti in hitro bi lahko prišlo do nesreče. Utripale niso niti luči v notranjosti predora ob voznih pasovih.

Varnostni sistem je na policijske avtomobile očitno imun, pravila pa ne veljajo za vse enako
En izmed voznikov je celotno dogajanje posnel s kamero. Ker seveda ni mogel vedeti, da je v predoru parkiran avtomobil, ki bi ga rad posnel, lahko sklepamo, da ga je videno tako zmotilo, da se je mimo peljal še enkrat. Javnosti je želel zagreto prikazati, da se varnostni sistem sploh ni aktiviral, in je tvegal ter med vožnjo v roke vzel telefon.

Na naslednji odstavni niši je ustavil. Varnostni sistem, ki je bil na policiste očitno imun, se je kar naenkrat aktiviral. Ostali vozniki so bili tako pravočasno obveščeni o nevarnosti stoječega vozila v notranjosti predora. In kaj na to poreče DARS? Je sistem samo zatajil ali se igrajo igro, ki je več kot očitno nesprejemljiva in tudi nevarna?

A. L.