[Video] Primopredaje poslov po ministrstvih v polnem teku, nato takoj sledi sestanek kriznega štaba!

Notranji

Na ministrstvih po hitrem postopku potekajo primopredaje poslov, ki so bile že opravljene na MNZ, MZZ, MOP, MORS in MZ. Takoj po opravljenih primopredajah poslov po ministrstvih pa bo potekal sestanek kriznega štaba, ki bo po seji predstavil najnovejše ukrepe za boj proti koronavirusu. Vabljeni k ogledu Kratkih novic ob 11. uri!

Takoj po izvolitvi so se v petek zvečer predstavniki nove vlade odpravili na Gregorčičevo, kjer so imeli prvo sejo, na kateri so razpravljali predvsem o ukrepih za zajezitev novega koronavirusa SARS-CoV-2. Opravili so tudi nekaj kadrovskih menjav in imenovanj sekretarjev. Za generalnega sekretarja vlade je bil imenovan dr. Božo Predalič, podpredsedniki vlade so postali predsedniki koalicijskih strank. Vlada je imenovala tudi več državnih sekretarjev, ki bodo v pomoč predsedniku vlade in novoizvoljenim ministrom. V kabinetu predsedniku vlade bodo to dr. Vinko Gorenak, mag. Igor Senčar in Žan Mahnič.

Ob 9. uri primopredaji poslov na MNZ in MZZ
Na ministrstvih pa so se v soboto zjutraj že začele primopredaje poslov med starimi in novimi ministri. Ob 9. uri sta potekali primopredaji poslov na Ministrstvu za notranje zadeve med Boštjanom Poklukarjem in Alešem Hojsom. Ob 9. uri je potekala tudi primopredaja poslov na Ministrstvu za zunanje zadeve med Mirom Cerarjem in Anžetom Logarjem.

Po opravljenih primopredajah na ministrstvih takoj sledi sestanek kriznega štaba
Ob 10. uri se je začela primopredaja na Ministrstvu za okolje in prostor, ki ga prevzema Andrej Vizjak, ob 11. uri pa je na Ministrstvu za obrambo posle svojemu nasledniku Mateju Toninu predal Karl Erjavec. Takrat je potekal tudi prevzem resorja zdravja s strani Tomaža Gantarja. Po vseh opravljenih primopredajah na ministrstvih bo takoj sledil sestanek kriznega štaba, ki bo po seji predstavil najnovejše ukrepe za boj proti koronavirusu.

Kdo so državni sekretarji po ministrstvih in več o aktualnem dogajanju v zvezi z novo vlado in bojem proti novemu koronavirusu si oglejte v Kratkih novicah na priloženem videoposnetku!

Rok Krajnc

 • Novakec1

  G. Kozlović bo za vodjo ministerskega kabineta imela Murgelco, ane

  • ROMAN Naprudnik

   mal počaki,saj se ne mudi.

 • Rožle

  Škilooki bye, bye .. pa ne pozabit vklopit vseh 4 žmigavcev ..
  tako v temi, da boš viden ..

 • rrrrr

  Prejšnjo vlado so sestavljali kakšno leto. Minister je bil lahko vsak, ki ni uspel pravočasno pobegniti

  • Rožle

   Ja, in pred njem je celo leto tudi Cmero zbiral samo ministre ..

 • rubec

  Hojsu želim čim daljše službovanje. Vsaj do takrat, ko se bo našel avtoradio iz moje stoenke.

  • Peter

   Tisti tvoj Ei Niš AM prijemnik sa kazetofonom je končal v CCCP. Uporabili so ga kot del komunikacijskega satelita Spaljotnik, ki je 29 novembra 1943 obkrožil svet in pristal v jajcu, no.

 • Black_hawk

  Avstrija je takoj čestitala Sloveniji za novo vlado. To nekaj pove. Njihov kancler in JJ sta v isti stranki se mi zdi, to je zelo dobro, itak bo EU kmalu razpadla bo treba razmislit o alternativah.

  • Janez

   Vi pa velik veste.Kar pustite odgovornim,da se sami dogovorijo ,kar se imajo za dogovoriti.Vi delajte tisto,na kar se razumete,Ostalo pa pustite.

 • spartan

  POČISTIT JE TREBA TUDI NA ZGS IN SiDG, DA SE USTAVI MASAKER V SLOVENSKIH GOZDOVIH. Barabe sekajo ko nore in si bašejo svoje žepe!

 • Antonius

  Ja, fino, končno!
  Kdor bo hotel biti korektno iz prve roke obveščen, bo moral svoj tv iz *kurbenhausa prešaltati* na NOVO 24TV. Novinarske prostitutke bodo morale sedaj za najbolj svežimi novicami brskati med novičarskimi odpadki.
  Da je pa miličarsko preganjani Kangler postal državni sekretar na policijskem ministrstvu je pa nenadkriljivo.
  Če bi še sodnika Radonjića povabili k sodelovanju na pravosodnem ministrstvu, bi bilo pa popolno.
  Vlada!
  Srčno ji želim, da ji bo uspelo uresničiti svoj zastavljeni program v dobro vseh, ki imajo domovino Slovenijo v mislih in srcu.

  • Vera

   Moje poizvedovanje prave resnice gre takole .Prvo dnevnik na RTV SLO 1, nato malo POP TV , ob 19.30 pa obvezno na NOVA 24 TV , kjer ostanem do odhoda k počitku.Le tako izvem kako nam prvi dve TV lažeta in zavajata .

   • Antonius

    Ne vem koliko se spoznate na objavljanje novinarskega obveščanja.
    Prva vest je skoraj vedno *neuradna*, potem jo pa druga sredstva javnega obveščanja povzamejo.
    Za neuradni vir je treba biti pa pooblaščeno zraven. Lewakarski kanalizaciji bo zagotovo odklenkalo.
    Npr. . Jaz sem tisti privladni one, ki vam posredujem neuradno informacijo, kaj smo sklenili in bomo storili, potem vas bo pa ostala novinarska kamarila povzela.
    V bistvu ne gre za nič novega. Tako so začeli javnost lewaki svoje državniške novice razširjati preko dnevnikov Večera nato Dela, Dnevnika, Pop tv in naprej do vsedržavnega trobila RtvS.

 • RATATA

  Z mojo izkaznico Združenja VSO imam od zdaj naprej povsod odprta vrata!

  • Vera

   Samo v primeru,da si lojalen .