fbpx

[Video] Primopredaje poslov po ministrstvih v polnem teku, nato takoj sledi sestanek kriznega štaba!

Notranji

Na ministrstvih po hitrem postopku potekajo primopredaje poslov, ki so bile že opravljene na MNZ, MZZ, MOP, MORS in MZ. Takoj po opravljenih primopredajah poslov po ministrstvih pa bo potekal sestanek kriznega štaba, ki bo po seji predstavil najnovejše ukrepe za boj proti koronavirusu. Vabljeni k ogledu Kratkih novic ob 11. uri!

Takoj po izvolitvi so se v petek zvečer predstavniki nove vlade odpravili na Gregorčičevo, kjer so imeli prvo sejo, na kateri so razpravljali predvsem o ukrepih za zajezitev novega koronavirusa SARS-CoV-2. Opravili so tudi nekaj kadrovskih menjav in imenovanj sekretarjev. Za generalnega sekretarja vlade je bil imenovan dr. Božo Predalič, podpredsedniki vlade so postali predsedniki koalicijskih strank. Vlada je imenovala tudi več državnih sekretarjev, ki bodo v pomoč predsedniku vlade in novoizvoljenim ministrom. V kabinetu predsedniku vlade bodo to dr. Vinko Gorenak, mag. Igor Senčar in Žan Mahnič.

Ob 9. uri primopredaji poslov na MNZ in MZZ
Na ministrstvih pa so se v soboto zjutraj že začele primopredaje poslov med starimi in novimi ministri. Ob 9. uri sta potekali primopredaji poslov na Ministrstvu za notranje zadeve med Boštjanom Poklukarjem in Alešem Hojsom. Ob 9. uri je potekala tudi primopredaja poslov na Ministrstvu za zunanje zadeve med Mirom Cerarjem in Anžetom Logarjem.

Po opravljenih primopredajah na ministrstvih takoj sledi sestanek kriznega štaba
Ob 10. uri se je začela primopredaja na Ministrstvu za okolje in prostor, ki ga prevzema Andrej Vizjak, ob 11. uri pa je na Ministrstvu za obrambo posle svojemu nasledniku Mateju Toninu predal Karl Erjavec. Takrat je potekal tudi prevzem resorja zdravja s strani Tomaža Gantarja. Po vseh opravljenih primopredajah na ministrstvih bo takoj sledil sestanek kriznega štaba, ki bo po seji predstavil najnovejše ukrepe za boj proti koronavirusu.

Kdo so državni sekretarji po ministrstvih in več o aktualnem dogajanju v zvezi z novo vlado in bojem proti novemu koronavirusu si oglejte v Kratkih novicah na priloženem videoposnetku!

Rok Krajnc