[Video] Slovenska realnost, ki vodi k samomoru Evrope: Migrantom luksuzna stanovanja in oskrba za 1963 EUR na mesec, Slovenci naj se pa znajdejo sami

Foto: STA/epa

Od leta 2015 se soočamo z velikim povečanjem migracij z vzhoda. V letu 2016 je slovensko mejo s pomočjo vlade Republike Slovenije ilegalno prestopilo več kot 500.000 migrantov. Predlog spremembe zakona o tujcih, s katerim naj bi Slovenija zaščitila svoje meje v primeru novega navala ilegalnih migrantov, buri duhove. Ministrica Györkös Žnidar se zaveda problema in je zato tudi predlagala zakon, ki bi lahko problem rešil, vendar minister Klemenčič zakon ruši. Poslanci SMC so razdeljeni in ne vedo, kaj bi naredili, zato so prišli do tako imenovanega kompromisa, po katerem bi za zaprtje meja potrebovali dvotretjinsko večino v Državnem zboru. To v praksi pomeni, da je zakon zgolj mrtva črka na papirju, saj te večine ne bo mogoče doseči. Ob tem je treba navesti tudi dejstvo, da je za uvedbo izrednih razmer v državi potrebna le navadna večina, čeprav izredne razmere suspendirajo človekove pravice. Zanimivo je, da SDS, kljub temu da je v opoziciji, predlaga, da se pooblastila prenesejo na vlado.

Kaj se dogaja, da se levica ni sposobna enotno postaviti v bran naši državnosti? Zakaj bo koalicija sprejela zakon, ki ne bo deloval? To lahko razložimo le tako, da je levici interes islamizacija Evrope ter s tem destabilizacija najbolj demokratične in socialno pravične družbe na svetu. Levica namreč uspešno obvladuje družbene podsisteme le v izrednih razmerah. Gre za projekt uničenja nacionalnih držav in identitete narodov. Kako si lahko drugače razlagamo zagovarjanje sprejemanja prevelikega števila ilegalnih migrantov na nekontroliran način? Ob tem pa levičarji vztrajno zagovarjajo pristop, da se moramo Evropejci prilagoditi prišlekom. Ker gre za perečo problematiko, je bila ta tudi osrednja tema včerajšnje oddaje Hobotnica z voditeljem Borisom Tomašičem, v kateri je svoje argumentirane izjave predstavil nekdanji minister za notranje zadeve Vinko Gorenak.

Ker se pogosto mešajo pojmi, je treba najprej razumeti nekaj osnovnih pojmov, kot so begunec, prosilec za azil, migrant. Begunec je tisti, ki mu je skladno z zakonom o azilu priznan status begunca. Prosilec za azil pa je tisti, ki še zaprosi za mednarodno zaščito in je v postopku ugotavljanja statusa. Migranti pa so tujci, ki vstopajo v državo, da bi v državi ostali zaradi ekonomskih ali socialnih razlogov ali pa da bi odšli v neko drugo ciljno državo.

V skladu s Konvencijo o statusu beguncev, sprejeto na Diplomatski konferenci Združenih narodov o statusu beguncev in oseb brez državljanstva z 28. 7. 1951, je status begunca lahko priznan osebi, ki se “zaradi utemeljenega suma pred preganjanjem, osnovanem na rasi, veri, narodni pripadnosti, pripadnosti določeni družbeni skupini ali določenemu političnemu prepričanju, nahaja izven države, katere državljan je, in ne more ali zaradi takšnega strahu noče uživati varstva te države, ali gre za osebo, ki nima državljanstva in se nahaja izven države, kjer je imela običajno prebivališče, pa se zaradi takšnih dogodkov ne more ali noče zaradi omenjenega strahu vrniti v to državo”.

Statusa begunca ne more dobiti nihče, ki je v Slovenijo vstopil iz tretje varne države
Zakon o azilu v 1. odstavku 37. člena pravi, da prosilcu za azil, ki prihaja iz varne tretje države v smislu 2. člena tega zakona, pristojni organ prošnjo za azil s sklepom zavrže. Zakon o tujcih pa v osmem členu določa, da mora imeti tujec za vstop v Republiko Slovenijo poleg veljavne potne listine iz prejšnjega člena tudi vizum ali dovoljenje za prebivanje, ki ga je izdal pristojni organ Republike Slovenije ali pristojni organ države pogodbenice Konvencije o izvajanju schengenskega sporazuma z dne 14. junija 1985, če ni z zakonom ali mednarodno pogodbo drugače določeno. Tako je več kot očitno, da statusa begunca ne more dobiti nihče, ki je v Slovenijo vstopil iz tretje varne države, ne glede na razloge, zakaj je zapustil svojo matično državo. Vsi ostali tujci pa so zavezani spoštovati zakon o tujcih in vstopati v državo v skladu z evropskimi in slovenskimi predpisi.

Gorenak je poudaril, da beguncev v zakonskem smislu na območju Republike Slovenije nikoli ni bilo in jih tudi ne more biti, saj morajo tisti, ki imajo pravico do prošnje za azil, to navesti v prvi varni državi, in ne v Sloveniji. “Zakonodaja nikjer ne pravi, da bi lahko begunec zaprosil za azil v državi, ki si jo bo on sam izbral. To so večinoma: Grčija, Italija in Turčija.” Tomašič je dodal, da podatki Ministrstva za notranje zadeve potrjujejo tej trditvi, saj je bilo v lanskem letu prejetih okrog 1100 prošenj za azil, od katerih jih je bilo odobrenih manj kot 100. “Gre za očitno zlorabo statusa pri tako veliki množici ljudi.”

(foto: Nova24TV/M. G.).

(foto: Nova24TV/M. G.).

Večina današnjih migrantov je za bojevanje sposobnih moških
Leta 1994 je iz vojnih območij na Balkanu (iz Bosne) v Slovenijo prispelo 70.000 ljudi, med katerimi so bili otroci do 18. leta, ženske in moški nad 60. let. Med njimi ni bilo moških, starih 18 do 60 let, saj so ti ostali doma z namenom, da si ustvarijo državo, ne pa kot sedaj, ko smo priča migracijam, v katerih kar 75 % migrantov predstavlja mladih moških, ki prihajajo iz držav, v katerih v 75 % ni vojne. Gorenak je poudaril, da tudi Slovenci leta 1991 v času vojne za Slovenijo nismo bežali v postavljene šotore, ki so bili postavljeni na avstrijskem Koroškem, in dodal, da smo v roke prijeli puško in se borili.

Naša vlada je s tem, ko je čez mejo spustila 500.000 ljudi, kršila našo in schengensko zakonodajo. Gorenak je poudaril, da je prestop meje med Slovenijo in Hrvaško možen, če si državljan EU, če imaš ustrezno vizo ali če prihajaš iz držav, ki nimajo vizumskega režima z EU in imaš veljavni dokument. “Vsi ostali bi morali biti tam zavrnjeni in zadržani,” je povedal in dodal, da je bila Merklova tista, ki je migrante na ves glas vabila v Evropo. Glede možnosti vračanja migrantov iz Nemčije v Slovenijo je Gorenak povedal, da veljavni evropski predpisi pravijo, da lahko ti k nam migrante pošljejo le, če bomo mi s tem soglašali. Opozoril je, da če se bo vlada  obnašala tako, kot se ob pismih, ki pridejo iz Sveta Evrope, potem je mogoče vse. “Vlada ima vso možnost, da reče NE, če si to upa, seveda.”

Predlog Zakona o tujcih
Ministrica Györkös Žnidar je letos poleti spisala zakon, ki pravi, da v primeru množičnega prihoda ilegalnih migrantov in v razmerah, ko država teh množic migrantov ne bi mogla obvladati, zapremo mejo. Takšen Zakon o tujcih, kot je bil predlagan, bi moral biti po prepričanju Gorenaka na mizi že junija ali julija 2015, ko smo vsi vedeli, kaj se bo zgodilo. “Madžari so napovedali zaprtje meja in jasno je bilo, da bo val šel iz Srbije in Hrvaške tudi preko Slovenije.”

Foto: STA

Foto: STA

Predlagan zakon je na vladi sprožil spor, po besedah Gorenaka je temu najbolj nasprotoval Klemenčič, zato je šel ta v predal predsednika Državnega zbora. “Ker smo to vedeli, smo pripravili svoj predlog, ki ga potem nismo vložili, saj nismo želeli rušiti dobre namere vlade.” Povedal je, da je Milan Brglez pričel kričati, da tega ne more sprejeti in je za seboj potegnil profesorsko elito, zaradi česar je v največji vladni stranki SMC prišlo do razkola.

Na podlagi govoric v DZ naj bi pismo Sveta Evrope spisal Klemenčičev kabinet
Gorenak je poudaril, da medtem ko so uradniki vlade še pisali čistopis zakona, je prišlo že prvo pismo iz Sveta Evrope, ki protestira glede kršenja človekovih pravic in svari pred morebitnim plačevanjem odškodnin. “Sekretar Sveta Evrope, ki je podpisal ta zakon, še sploh ni videl zakona. Še mi ga nismo videli.” Opozoril je na govorice iz Državnega zbora, ki pravijo, da naj bi to pismo nastalo v kabinetu ministra Klemenčiča, ki je bilo nato poslano v podpis na Svet Evrope. Poleg tega je razkril tudi besede poslancev na Odboru za notranjo politiko prejšnji petek, da naj bi Brglez poslancem, ki podpirajo zakon, odredil, da naj gredo in jih želel nadomestiti s tistimi, ki temu nasprotujejo. “Če bi prišlo do glasovanja, bi predlog zakona padel, na srečo pa je predsednik odbora Dušan Verbič preložil sejo.” Gorenak je poudaril, da v primeru, če bo nov amandma tega zakona sprejet, bo potrebno za zaprtje meje zbrati dvotretjinsko večino, kar je nemogoče.

Gorenak: “Zaprtje meja predstavlja predukrep izrednih razmer ali vojne in to dvoje je mogoče sprejeti z navadno večino. Iz tega razloga je popolnoma nelogično, da bi bilo treba za preprečevanje teh dveh zbrati dvotretjinsko večino.”

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

V vladi najostreje nastopila ministrica za notranje zadeve
Gorenak je podal upanje, da bo na današnji seji zmagal razum in da predlagan amandma ne bo sprejet ter dodal, da se Klemenčič zavzema za milejši ukrep, ker je zelo ambiciozen in si po ministrskem mandatu želi dobro službo, to nasprotovanje ostrejšim ukrepom pa bi mu prineslo tudi dobre reference. “Tudi Brglez išče pogoje za svoje preživetje, saj bi zelo rad postal zunanji minister ali pa predsednik države.” Skritiziral je tudi neodločno držo Cerarja, ki kot ustavni pravnik ni dal nobenega jasnega signala in pohvalil ravnanje notranje ministrice, ki je celo komisarju poslala ostro pismo. “To bi moral storiti Cerar.”

Obstaja nevarnost samomora Evrope
Pravniki in zakonodajno-pravna služba preveč ozko gledajo na predpise in na mednarodne konvencije, je povedal Gorenak in dodal, da so te nastale po I. svetovni vojni in so namenjene za nekaj sto ljudi, ne pa za takšne množice. “Nobena evropska norma nima pravice podreti ustavnega reda države. Nobena konvencija ne nalaga, da moramo sprejeti toliko ljudi, da sami ne bomo zmožni več živeti.” Spomnil je na besede dolgoletnega sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu in mednarodnega predavatelja prava Boštjana M. Zupančiča, ki je je rekel, da ko so v Veliki Britaniji zaprli tunel, tja niso poslali nobenega pisma, saj bi se tam temu smejali in se iz njegove vsebine norčevali, pri nas pa kar pokleknemo. “Problem je, da je Slovenija pokleknila. Če mejo zapremo, ne kršimo človekovih pravic, saj le-teh ne moremo kršiti onstran meje.” Podal je prepričanje, da si ne smemo dovoliti, da bi pri nas zavladale razmere, v katerih so sedaj migranti v Srbiji. “Če jih spustimo naprej in jih Avstrija nato ne vzame, bodo lačni hodili po Tivoliju.” Gorenak je poudaril, da meja solidarnosti mora obstajati, ampak v okviru zmožnosti in nikakor ne preko svojih meja. “V nasprotnem primeru bo prišlo do samomora Evrope.” 

Foto: STA

Foto: STA

Gorenak je podal prepričanje, da se Evropska unija v primeru razdelitve migrantov obnaša hinavsko, saj nalaga državam, kot so Češka, Poljska in Madžarska, koliko ljudi iz Italije naj te sprejmejo, in dodal, da pa teh držav niso vprašali, koliko ljudi bi sprejeli iz Ukrajine. “To je zelo hinavsko glede na to, da je v tem primeru šlo za pol milijona beguncev.”

Celotna oskrba za migranta na mesec znaša vrtoglavih 1963 evrov 

Sklicevanje na človekove pravice ilegalnih migrantov je mantra levičarjev. Ob tem jih pa prav nič ne brigajo pravice slovenskih državljanov. Prosilec za azil dobi mesečno 27 evrov, celotna oskrba z vsemi ostalimi stroški pa znaša po zadnjih podatkih računskega sodišča 1963 evrov na mesec. Za primerjavo poglejmo, kako ravna država s slovenskimi državljani. 27,9 odstotka upokojencev prejema starostno pokojnino do 500 evrov. Slab odstotek oziroma kar okrog 3200 jih prejema pokojnino, ki je nižja od 200 evrov. Starostno pokojnino do 600 evrov prejema 46,6 odstotka upokojencev. Neto minimalna plača pa znaša 613 evrov. Že iz teh podatkov je razvidno, da država bistveno bolje skrbi za tujce, ki nič ne prispevajo v naš proračun, kot za delavce in upokojence, ki leta leta plačujejo davke in prispevke.

Azilanti bodo živeli v luksuzno opremljenih stanovanjih
Za ilustracijo, kakšno perverzno logiko uporablja naša vlada, ponazarja dejstvo, kakšna luksuzna stanovanja pripravlja vlada za azilante. Azilanti bodo dobili povsem novo opremo. Večina bo za kuhanje dobila nove steklokeramične plošče, pralni stroji morajo biti za pranje do 5 kilogramov perila, robovi omar in postelje morajo biti ‘oplemeniteni’, vzmetnice morajo biti medicinske. Glede tega, kakšen naj bo televizor, je zahteva denimo naslednja: barvni TV sprejemnik z diagonalo minimalno 81 centimetrov ter stenski nosilec z roko za LED/LCD TV do 99 centimetrov), ki je dvojno vrtljiv (do 180 stopinj in nagiben do 15 stopinj).

Gorenak je poudaril, da je sicer treba biti solidaren do pomoči potrebnih, a vendar v skladu  svojih zmožnosti. “Prav nihče v tej državi nima pravice odločiti, da ima prosilec za azil ali oseba, ki mu je azil odobren, več kot upokojenec, ki je 40 let garal za to državo, ali več kot delavec, ki osem ur gara za strojem. To, kar počenejo, je zločin nad našimi ljudmi.”

Več kot očitno gre za norčevanje iz lastnih državljanov, saj si mnogo državljanov in davkoplačevalcev niti približno ne more privoščiti takšnih stanovanj. Kaj se dogaja v glavah Mira Cerarja in njegove ekipe, ni mogoče razumeti. S temi dejanji pa pošiljajo na Bližnji vzhod podobno sporočilo, kot ga je pred letom dni Angela Merkel. Pridite v Slovenijo, mi bomo lepo poskrbeli za vas. Slovenci, vi pa potrpite in nas naslednjič spet volite.

N. Ž.

 • AlojzZ

  “Slovenci, vi pa potrpite in nas naslednjič spet volite.”

  Brez skrbi, bomo! Kot smo vas do sedaj!

  • Novakec1

   Nisi daleč od resnice

  • Slovenija moja dežela

   ja tud jaz se sprašujem,koliki količini ljudi se kolesca vrtijo v napačno smer da volijo to kar je sedaj v parlamentu.Polovica ni sposobna niti za čistilko,kaj šele za v parlament,pa oprostite mi čistilke.

   • traktor

    Tisti, ki volijo izvolijo sebi podobne.

  • KAPIBARA

   Jest jih do sedaj nisem..

 • Darth Vader

  #killCerar

 • Svinsk zrezk

  Treba pref parlament ampak miljon ljudi ne 5tisoc.

  • RATATA

   petstohiljadamiljona!

 • Ejga

  To je milo rečeno, svinjarija! Ko sem zadnjič bral, kaj vse se zahteva od podjetja Sodexo, ki je podpisalo pogodbo za dostavo prehrane v nek azilantski dom, sploh nisem mogel verjeti. Od gramatur naprej, do več vrst hrane, koliko mora biti vitaminov, maščob, mesa zaklanega po nekem norem sistemu, pa da ne pišem še več. Naš brezdomec pa ni vreden dnevnega toplega obroka, da ne govorim o šolskih malicah za otroke in dijake. Gnus od gnusa !

  • Nata

   ++++++

  • Razocarana

   Hrana bi se morala vsem azilnim domovom dostavljati iz kuhinj bližnjih šol. Če je šolska prehrana dobra za otroke, bo tudi za azilante. Če pa jim jedilnik ne ustreza, pa naj bodo lačni ali pa naj si hrano kupujejo sami. Kdo pa so, da se bodo tako zmišljevali in to na stroške davkoplačevalcev.

   • KAPIBARA

    TOČNO !
    Edinole beguncem bi se lahko malo prilagodili.. migrantom NIKAKOR !
    Ostani doma, in se futraj pod svojimi pogoji. !!!

    • samotoje

     Kako pa se prilagaja beguncem?

     • KAPIBARA

      Da mu greš “nasproti”, je res revež, ki beži pred vojno in se vrne
      – migrant pa izčrpava gostujočo deželo in privleče še nekaj s seboj :-(

     • samotoje

      Kako pa ločiš med reveži in “reveži”? Po videzu? Dokumentih? Zgodbicah, ki jih pripovedujejo sočutnim humanitarcem?

     • KAPIBARA

      – Kot vidiš, so začeli dojemati razliko- potvorbo dejstev, kdo od kod prihaja
      – Pa ne bluzi več, in se spravi iz zidance, v realno življenje..
      – kolko let plačevanja davkov dražvi imaš za zabo, katera futra migrante, če si jih pa tako želiš, imaš moj + da si jih pelješ domov, na SVOJE stroške..

     • samotoje

      ????? Kakšen priročnik za bralno razumevanje bi bilo dobro prebrati.

     • sodnikisozločinci

      S kalašnikom.

   • elh

    Vsaj to in še to je preveč.

  • Ejga

   Takole nekako je pisalo:
   Saj ni res, pa je….

   Konec poletja lani je ministrstvo za notranje zadeve podpisalo s podjetjem Sodexo pogodbo o celodnevni oskrbi s prehrano (zajtrk, kosilo in večerjo) prosilcev za mednarodno zaščito, ki so nastanjeni v izpostavi ljubljanskega azilnega doma na Kotnikovi v Ljubljani. Okvirna vrednost polletne pogodbe je skoraj 200.000 evrov (okvirna zato, ker se število migrantov v azilnem domu dnevno spreminja).
   Prosilci za azil so kot v restavraciji, saj mora Sodexo zagotoviti vse; tudi pobiranje uporabljene posode in čiščenje prostorov, kjer tujci jedo. Hrano mora pripravljati in deliti na okolju prijazen način, del živil mora biti pridelan na ekološki način. Energetska vrednost obroka mora biti med 2.100 in 2.300 kalorijami, vsaj en kos kruha mora biti polnozrnat ali črn.
   »Jedilnik ne sme biti enoličen, jedi se v enaki sestavi menija v enem mesecu ne smejo ponoviti (kosilo, večerja) več kot 2-krat. Pri pripravi obrokov se ne sme uporabljati svinjine in izdelkov iz svinjskega mesa, razen na zahtevo naročnika. Po naročilu naročnika bo izvajalec moral (za določeno hrano) zagotoviti dokument, kateri je vezan na standard halal,« je zapisano v pogodbi. Jedilnik mora biti sestavljen tako, da bo kosilo vsaj trikrat na teden vsebovalo meso (goveje, perutninsko ali ribe), ostale dni pa enolončnice z mesom. Torej, meso dobijo vsak dan. Trikrat na teden mora biti sveža solata, pri vsaj enem obroku dnevno sveže sadje.
   Sodexo mora prosilcem za azil zagotavljati uravnoteženo prehrano in, pozor!, ustrezno prehransko razmerje. Ta razmerja so določena v pogodbi: beljakovine (med 10 do največ 20 odstotkov), ogljikovi hidrati (od 50 do 70 odstotkov) in maščobe (30 odstotkov). »Obroki vsebujejo tudi vlaknine (celuloza, pektin), in sicer okoli 30 gramov na dan,« je še zapisano o prehrani za prosilce za azil. A to še ni vse. Sodexo oziroma davkoplačevalci (slednji bodo to vse plačali) so dolžni upoštevati prehrambne navade prosilcev za azil. Če je katere od prosilcev za azil na dieti, mora biti taka tudi njegova hrana (na podlagi zdravniškega spričevala).
   Poleg tega pa dobijo stanovanja s povsem novo opremo. Večina bo za kuhanje dobila nove steklokeramične plošče, pralni stroji morajo biti za pranje do 5 kilogramov, robovi omar in postelj morajo biti ‘oplemeniteni’, vzmetnice morajo biti medicinske. Kakšen naj bo televizor, je zahteva denimo naslednja: barvni TV sprejemnik z diagonalo minimalno 81 centimetrov ter stenski nosilec z roko za LED/LCD TV do 99 centimetrov), ki je dvojno vrtljiv (do 180 stopinj in nagiben do 15 stopinj).
   Naši policaji na meji so dobili en sendvič na dan, vojaki nimajo za metke, upokojenci pobirajo hrano v smetnjakih itd.,itd…..
   Slovenec v svoji domovini emigrant.

 • Unikatna

  Sramota, sramota in še 1x sramota…
  “Na podlagi govoric v DZ naj bi pismo Sveta Evrope spisal Klemenčičev kabinet”
  Haha, gnilo vse skupaj!

 • pajot

  V Sloveniji ima še zmeraj oblast ljudstvo. Zakaj jim tega ne pokažemo?

  • Steiermark

   Oblast ima ljudstvo ??????????

   • pajot

    Po ustavi. Zaenkrat še.

 • Olga

  To vlado je treba enostavno nagnati!
  Krščanski socialisti že delajo reklamo o “sobivanju” z muslimani! Enkrat so Slovence že porinili v objem komunizma, zločinskega sistema, ki je naredil pravo razdejanje med narodom in uničil njegovo jedro, sedaj bi nas pa radi spet z raznimi Ljudmilami porinili v objem islamizmu! Islamizem je brat komunizma, saj vidimo dogajanje po svetu! Ne nasedajmo! Volimo tiste, za katere vidimo, da se borijo za Slovenijo in Slovence!
  Komunisti zgleda, da spet iščejo strategijo! S ketne so spustili Jelinčiča! Čez hišo ima napis, da zbira člane nacionalne stranke!!! Vemo, da je glas zanj glas za KOMUNISTE! Jelinčič ni za Slovence in Slovenstvo!
  Volimo pametno!

 • totex39

  Res ne vem zakaj so v Sloveniji ljudje tako naivni in še vedno verjamejo tem komunističnim uničevalcem lastnega naroda.

 • centurion

  Samo 1963 EUR po glavi za doktorje znanosti, inženirje,
  znanstvenike…?
  Ali pa za voznike kamionov…..

 • Novakec1

  Alibaba in 92 izdajalcev

 • Shalalabayzer

  “Migrantom luksuzna stanovanja in oskrba za 1930 EUR na mesec…”
  UTD…Univerzalni Turćinov Dohodek

  Slovenec ga pa plačaj

  • Adolf Hitler

   seveda z rafalom z mg43!

 • Razocarana

  Najboljše da policija vsakega ilegalca ki ga ulovijo v Sloveniji napotijo na dom poslancem in vladnim uslužbencem ki so proti zakonu o tujcih, in jim povedo da jih na teh naslovih čaka namestitev, tako da bodo vsi ki jim je tako malo mar za dobro Slovenije in varnost Slovencev na svoji koži občutili kaj s svojim dejanji hočejo naprtiti Slovencem in Sloveniji.

  Ali še bolje, da se vsi zapomnimo kdo so ti ljudje ter poskrbimo na nasljednjih volitvah končajo brez glasov in na smetišču politike, kamor tudi spadajo. Čeprav gleda na to da jim kot predstavnikom ljudstva varnost ljudstva tako malo pomeni, bi morali leteti svojih udobnih stolčkov ob prvem prikazu svoje brezbrižnost do Slovenije in Slovencev. Kajti res sem že sita tega da ljudji ki nam delajo škodo plačujemo in to dobro.

 • Kat Wilson

  Pfff, kako zavajujoč članek. “Prosilec za azil dobi mesečno 27 evrov, celotna oskrba z vsemi ostalimi
  stroški pa znaša po zadnjih podatkih računskega sodišča 1930 EUR na
  mesec.” “Celotna oskrba” pa gre za plače folka pri koritu, raznih “socilogov”, “psihologov” in javnih uslužbencev. Nekaj gre tudi za hrano, ampak večina gre za plače javnih uslužbencev ki so bili najeti v ta namen. Kar pomeni da tale kriza “ustvarja službe” in denar kroži. To si bo Cmerko dal v statistiko… lol
  Azil pa so odobrili le 100 ljudem od 1100. To ni niti 10%. Kakšna paranoja. Kot prvo, zakon bodo sprejeli, ker nabirajo politične točke. Nadalje: migrantje dobijo nekaj čez 300€, to je vključno z “pomočjo” EU. Zdaj nevem kaj je s tem, je pa tako bilo. Skratka, azilna politika se bo samo zaostrovala. In večina migrantov ne bo hotela ostati tukaj, ker imamo zajeban jezik in smo zajeban folk. Šli bodo dalje, ker vsi hočejo v VB, FR, AU, N, Š… Noben se ne bo učil slovensko za ušivih 288€/mesec. Razen tisti najbolj obupani, ki res bežijo in jim dejansko gre za azil.

  • KAPIBARA

   Kaj pa ogrevanje, topla voda ,kuhana hrana,osebna higiena.. itd
   – ali si to kupijo iz teh 27 evrov ?
   – jest zaslužim VSE SKUPAJ 740 (na mizo) na 36 podlage in preživljam 2 osebi in plačujem vse obveznosti..
   – zdaj pa preračunaj..

   • Kat Wilson

    Kot sem rekla, ogrevanje, elektrika – to so vse državna podjetja. Ta golazen pa krade ne glede ali migranti so ali niso. Če pa prosilec za azil – torej oseba ki ji azil še ni bil odobren – res dobi ušivih 27€/mesec, si z njimi res nima kaj dosti pomagati. Azilant (oseba ki je pridobila azil) pa dobiva socialno podporo pa verjetno še kaj malega zraven. Ta kriza je sicer nepotreben strošek, ampak ravno takoje nepotreben strošek 70% služb v Javnem sektorju… To pa vem zato ker poznam ljudi ki delajo v JS, eden dela na elektro in lepo pove, da se tam službe ustvarjajo le za sorodnike od direktorjev, 3/4 pa jih ne dela popolnoma nič, le papirje prekladajo. Moj point je, da imamo dosti večjih problemov kot je tale migrantska kriza in tejle zakoni, za katere v članku paničarijo da “mogoče pa ne bodo sprejeti”. Zakon bo sprejet, sa je proti le ZL, ki jih pa nihče ne jemlje več resno.Zakon bo sprejet, ker večina ljudi hoče, da je sprejet in Cmerar hoče svoje točkice. Pol ko sprejmejo ta zakon pa bi bilo fino da bi počistili 3/4 javnih uslužbencev aka parazitov, ampak to se pa ne bo zgodilo.

    • KAPIBARA

     Ker misliš, da jim je ta denar premalo, si jih pa vzemi domov, NA SVOJE STROŠKE, boš razbremenila proračun..
     Moja plača je za naju dva tudi premala, pa imam kljub temu obveznosti plačevanja nastalih mojih stroškov, za katere nobeden ne pomaga

     • Kat Wilson

      Kdo pa je rekel, da je 27€ premalo? Jaz jim nebi dala nič. Ne mislim vlečt nikogar domov, ne migrantov, in ne celega javnega sektorja. Kakšne gluposti klatiš…

      Če ti tvoja plača ni dovolj nehi jokat, naredi neki da si jo izboljšaš ali pa pejt na socialko, delaj pa na črno. Pol boš imela vse zastonj, dobivala boš subvencijo za stanovanje, zastonj malico za otroke, vse bo subvencionirano… Lej bosanke se znajdejo, daj se tudi ti, namesto da sužnjiš za minimalko in jočeš kako ne moreš skozi mesec.

     • KAPIBARA

      jOČEŠ TI ČEŠ DA DOBILO BORIH 27.. NE SKRBI, KAOT SO REKLI STARI ATA: TREBA SE JE ZNAJTI.. .-)
      Ti jih pa kljub temu imej doma..

  • samotoje

   100 azilov je absolutno preveč.

   • Kat Wilson

    Odvisno komu. Če se gre za 100 azilov vojaško sposobnim moškim iz Iraka, potem je že eden preveč. Če se pa gre za 100 azilov ženskam, otrokom in pedrčkom iz savdske arabije, sirije… potem pa ne igra nobene vloge, ker taki nas ne ogrožajo, hočejo sam imet svoj mir, brez da jih kdo posiljuje, zlorablja in meče iz stolpnic.

    • samotoje

     Jaz si ne upam trditi, kdo nas bo ogrožal; glede na to, da (iz izkušenj) dobro poznam bližnjevzhodno muslimansko mentaliteto. Snemi slovenska očala in to čimprej- za svoje dobro.

 • Karmen

  Smo pa Slovenci res bukseljni. Ga ni človeka, ki bi organiziral proteste in zahteval odstop Klemenčiča in Brgleza. One dva nimata kaj iskati v parlamentu, nista nobena predstavnika nas, nas državljanov Republike Slovenije in davkoplačevalcev. Ljudje gremo na ceste.

  • Prle

   Najlažje vam je tukaj pljuvati po vladi, jasno skriti za niki, ko pa je treba kaj storiti pa rep med noge. Ivan potrebuje vojščake, ne sralce.

   • Karmen

    Prav imaš, res jih potrebuje. Priznam, tudi sama sem bolj zapečkarska, kot akcijska. Dajva organizirajva in gremo v napad.

    • luckyss

     Če bo hladno “predstava” odpade..ovčke ;))

 • tarantela

  Dejte no! Zakon ruši Bruselj!!! Ampak zanimivo, Trumpu, ki bo gradil ograjo na meji z Mehiko, pa noben ni če reče in ne protestira.

  • Steiermark

   Pa pojdi ti protestirat, v Ameriko, v imenu “Evrope” in jim prepovej gradnjo zidu……

   • tarantela

    Ne vidiš, kaj hočem povedati? To, da se Bruselj vtika v obrambo naše meje, zahteva humanost, sprejem migrantov,Trumpu pa ne upajo nič reči! Malo razmisli, kaj sem napisala, pol pa udri po babi!

    • Steiermark

     Kdo pa pri nas, v Sloveniji ovira obrambo naših zunanjih meja? Menda tvoji, rdeči in cmerarjevi podporniki! Evropa pa pri tem nima besede, ker smo suverena država in povsod, kjer so se prodani brusselski uradniki vtikali v te notranje zadeve članic EU, so potegnili kratko ozl jih nihče ni upošteval! In zgodilo se jim ni nič – tistim, oz. državam, ki pogubnih opozoril brusselskih prodanih uradnikov, niso upoštevali! In zakaj mi nebi mogli reagirati na isti način? Saj je vendar Slovenija od Slovencev, ali ne?

     • Razocarana

      Evropa ne bi smela imeti nobene besede glede zakona o tujcih ali če zažne Slovenija tudi brez zakona o tujcih zavračati na meji ilegalce in jih vračati na Hrvaško zaradi zelo enostavnega razloga; Slovenija mora zakonu EU o šengenu zavrniti vse ki nimajo ustreznih dokumentov za vstop v Slovenijo. Kar pomeni da bi na vsako kritiko iz Bruslja in raznih organizacijami človekovih pravic vlada morala jasno povedati da Slovenija striktno sledi EU zakonom o šengenu in novelah o človekovih pravicah, v katerih v tujo državo ilegalno vstopajo lahko samo begunci – begunec ima status begunca samo v prvi varni državi in ne v deseti.

 • Brane Pomahaj

  Naj kar delajo to. Vsak dan je večja želja in večja realnost, da se kmalu pojavi Adolf II.

 • Jožef

  K temu članku lahko samo še zaploskamo, potem pa nemilo razjočemo. Postavljam vprašanje vsem komentatorjem: kaj menite o odločitvah zdajšnje vlade in kaj naj storimo državljani in davkoplačevalci republike Slovenije. Kaj sta zagrešila g. Kangler in g. Janša, da ju je narod napadel z granitnimi kockami. Naj se javi tisti, ki sta ga osebno prizadela in mu grozila z podobnim kot je problem migrantov in islamizacije. Vprašanje še v zvezi z primerjavo med ceno migranta v Sloveniji in pokojnino tistega s 40letno polno delovno dobo. Morali bi se zgroziti. Tisti, ki zagovarja početje te vlade, skrbi samo z svojo rit, tako kot Klemenčič in Brglez. Ti osebski so protislovenski in včasih se jim je reko veleizdajalci. Pisali so pismo v Brusel, brez da je sam parlametmbil seznanje s vsebono zakona o migrantih. A ni to izdaja, samo vprašam ?

  • luckyss

   Dejstvo je, da do sedaj še nihče, ki je bil na oblasti ni konkretno stopil na stran Slovencev v primerjavi z begunci..
   Je pa pri nas v navadi, da opozicija laja le dokler ni na oblasti..potem se pa “userje” in hodi lizat uvelo dlan Frau Merkel..

   • Steiermark

    luckyss, to kar si ti nakracal, velja ravno za vas, ki tako kot ste pluvali po Trumpu, danes mu pa že želite lesti v njegovo tazadnjo……..In če še lahko pojasniš, v kakšnem primeru je lahko “opozicija na oblasti”……. Izgleda, da nimaš prav razčiščenih pojmov….

    • luckyss

     Bil sem eden prvih, ki sem že pred predsedniško “bitko” izjavil, da je vsak predsednik boljši od Killary..
     Kar pa se “opozicije na oblasti” tiče, si še enkrat preberi kar sem napisal zgoraj… “Je pa pri nas v navadi, da opozicija laja le dokler ni na oblasti..potem se pa “userje” in hodi lizat uvelo dlan Frau Merkel..”

  • tarantela

   Obrni se na Bruselj, oni nas imajo pod komando, naši se pa pustijo, ko noben drug niti ne šmirgla več Bruslja. No, tako mimogrede: v začetku je tudi Janša posnemal Merklovo, da bomo dobil inženirje in zdravnike. Vsi so se motili!

   • Steiermark

    to, da je “Janša posnemal Merklovo”, je čista in vaša levaška laž, ki se je poslužujete, z namenom, da nas dokončno – ponovno zasužnite, pa če ne gre drugače, pa z islamso navlako, ki jo tretirajo stokrat boljše, kot svoje davkoplačevalce in katerim levaška golazen ne nameni drugega, kot minimalno “pokojnino”, za 40 let dela, 450 E, medtem ko muslijevske podtaknjence obravnavate privilegirano, z našim denarjem in za njih namenjate 2000 E “socialne varnosti”! Se ti zdi, da je kdajkoli Janša zahteval kaj takega? Ste pa seveda mojstri v laži in obračanju resnice, ko zase , sovražnike samostojne Slovenije, širite laži, s kratkonogim in mesičem vred, da ste prav vi, izvedli osamosvojitev, (morda takrat, ko ste nas izdajali in predajali orožje jugo jla ter pluvali po naših osamosvojiteljih)

    ž

    • tarantela

     Enkrat sem že nalimala link, kjer je Janša izjavil, da bomo dobili inženirje in zdravnike, poišči ga, se mi ne ljubi, je nekje v “Demokraciji”, v eni starejših številk!!! Vse ostalo si zraven naštrikala brez potrebe.

     • luckyss

      Saj so “inženirji pirotehnike” in “zdravniki kirurgi”, ki obvladajo presaditev glave…(zaenkrat le prvi del postopka;)..

    • luckyss

     No sedaj boš imela za 40 let dela 50 evrov več..pa ne po zaslugi J.J.-a

 • Duhec

  Tudi oni so ljudje…

  • luckyss

   Vsi smo ljudje…
   S to razliko, da večina Slovencev v času krize ostaja na svojih domovih in poskuša tam dostojno prehraniti svoje družine..
   Tisti pa, ki se odločijo za pot v tujino, se tam prilagodijo in so večinoma uspešni…
   Ne vem pa za primer Slovenca, ki bi odšel v Savdsko Arabijo in tam zahteval da se po mestu lahko sprehaja s svojo punco, ki nosi mini krilce..če lahko uporabim rahel sarkazem ;)

   • tarantela

    Majhna razlika, v Sloveniji ni vojne…je pa težko ločit begunce od ekonomskih migrantov, to je res, ampak tudi Slovenci smo ekonomski migranti. Je pa po mojem mnenju zelo napačno reševat migrantsko krizo na zdajšnji način, pomagati je treba tam, od kjer ta kriza izvira.

    • luckyss

     Okrog 80% migrantov prihaja iz dežel kjer ni vojne in prav takšen procent je “otrok brez spremstva staršev” – običajno moškega spola v starosti med 15 in 35 let..

     • tarantela

      To bomo težko ali pa sploh ne bomo rešili sami. Bruselj zahteva odprte meje in humanost, obenem pa dovoljuje postavitev notranjih mej med državami EU. Samo nas komandirajo, tu se bo treba najprej upret. Po eni strani zahtevajo, da ščitimo šengensko mejo, po drugi strani nam ne pomagajo…Mi smo si zakuhali eno čudno župo s to EU!!!

     • luckyss

      Najprej je treba sprejeti predlagano novelo zakona o tujcih..
      In to enotno brez običajnih levo desnih razprtij…
      Če bo “Evropa” grozila s sankcijami, moramo ljudstvo enotno na ulice in ta zakon podpreti!!

     • Steiermark

      Sicer pa, to kar so “grožnje” iz EU, levaki pridno izkoriščajo sebi v prid, da jim ni potrebno “odgovarjati pred ljudstvom”, ki tega noče in ne želi – dokler smo sami svoj gospodar v svoji državi, nam nima nihče za žugat s prstom in nam groziti ter spreminjati naše domovine v neko večinsko islamistično zblojeno , z posiljevalci in teroristi, državo!

     • luckyss

      Načeloma se strinjam s tabo, vendar so pravi gospodarji pri nas tisti, ki uspešno delijo ljudstvo na “leve in desne”…Torej med tem portalom in “Mladino” ne vidim nobene razlike..

     • novaknovak

      bruselj zahteva, Beograd zahteva…majke mi, a vedno je nekdo drug kriv? a od orbana pa tega ne zahteva? in če pride krdelo ljudi iz srbije, preko hrvatske do naše meje, kaj bi morala storit oblast oz njeni uradniki? dokumenti, drugače zavrnitev. če pa bruselj želi, naj gre lepo z ladjami al pa letali v turčijo, grčijo, jih te “begunce” naloži nanje in lepo odpelje v bruselj. ne pa da se ti “ubogi ljudje” mučijo peš…

     • tarantela

      Midva tega ne moreva rešit, žal…

    • novaknovak

     težko ločit begunce od migrantov? pa kaj teb blede? tipično FDV-ejevsko. kako policaj na meji s hrvatsko loči, od kje si? aja, dokumente mu moraš pokazat…dobro jutro. in preden gre slovenski migrant kamorkoli, mora uredit delo, bivališče, dokazila…če ti ni vsaj mal jasn

     • tarantela

      Kaj pa, če nima dokumentov in precej jih nima. Teh zadev se na da urejati na nobenem portalu, bi morda naredili ekskurzijo na beograjsko železniško postajo pa morda v kakšno begunsko taborišče v Grčijo, Turčijo ali kam drugam. Mora pa že biti dovolj hudo, da ljudje bežijo iz rodnih krajev. Sama se včasih v mislih postavim v njihov položaj in me je groza…

     • Razocarana

      Begunci ki nimajo dokumentov si jih morajo po zakonu urediti v prvi varni državi, kar to niti Slovenija, niti Hrvaška nista. Iz česar sledi da mora Slovenija po EU zakonu o šengenu vse ki so brez dokumentov in viz brez izjem zavrniti.

 • Adolf Hitler

  ein paar mechtige auf die fresse werden die kriegen und sonst garnich diese ferfickte kammelen ficker!

  • tarantela

   Sicer ne obvladam nemščine, vendar menim, da bom zadela bistvo: Kaj so pa Nemci počeli med drugo vojno v Afriki med kamelarji?

   • Steiermark

    po tvojem “komentiranju” bi rekla, da so se “spečali s kamelami” in ustvarili “novi rod”, h kateremu spadaš sama…..

    • luckyss

     Sedanja Evropa je povsem primerljiva z Nemčijo tam nekje okrog leta 1935..
     To je namerno ustvarjanje pogojev za rast ekstremne desnice. Tokrat pač ne bodo aktualni židje ampak islamisti..
     Zaključek pa bo enak…posledice pa bodo glede na bolj efektivno orožje – hujše !

     • novaknovak

      in kdo ustvarja tako okolje in ozračje? menda ja ne grda desnica. ustvarja jo pokvarjena levica, ki povsod in vedno dela zdrahe, da se pol dogajajo desni ekstremi, kar je čist logično, saj se gre za samoobrambni refleks in nagon po preživetju..

     • luckyss

      Moje osebno mnenje je da ste “levičarji in desničarji” le butaste ovčice potrebne v tej farsi..
      Pravi igralci so tisti, ki tiskajo denar in ga posojajo vladi ZDA..in razni njihovi “zlizanci”, torej “Sorosi” itd..

     • The Truth Keeper

      Lepo ste povzeli… pravi igralci so… židi!

     • luckyss

      Ja, v večini ;(

     • tarantela

      Kaj pa meniš o tem, da je Trump za nekatere posle v njegovi vladi določil zeta Žida in na to, da je tudi Trumpova hčerka Ivanka s to poroko postala Židinja, sicer se z Židom ne bo mogla poročiti. Da ne bo pomote: nič nimam proti Židom, samo malo zmedeno je na tem portalu glede tega.

     • The Truth Keeper

      A res mislite, da so po stotih letih lastniki Amerike pustili na oblast popolnega “outsiderja”? Je eden izmed njih, ki pa ga ni mogoče kontrolirati, saj ne potrebuje njihovega denarja! In ravno zato ga bodo odrli živega! Trump ni rešitev, priskrbel nam je le nekaj časa, da se organiziramo!

     • tarantela

      Zakaj pa potem desni tako zelo navijajo za Trumpa, za prmej, da ne razumem!?
      Napisal si nekaj ( s čemer se strinjam), česar naša desnica nikjer ne omenja, nasprotno, skoraj v nezavest padajo od sreče, da je bil izvoljen Trump. No tudi Clintonova ne bi bila kakšna posebna izbira, vendar bodo, vsaj po mojem mnenju, neprijetne posledice v svetu prav z izvolitvijo Trumpa. Ampak to je moje mnenje.

     • The Truth Keeper

      Nehajte današnje politike deliti na leve in desne! Včasih so bili levi = internacionalisti / komunisti, desni = nacionalisti / bomoljubi! Če dobro razmislite pridete do spoznanja, da so danes vsi internacionalisti! Tudi pri nas “desne” stranke pridigajo o nekakšnem domoljubju, vendar se klanjajo Bruslju! Nikoli in nikdar ne pozabite kdo si je razdelil zahodnji svet po drugi svetovni vojni! http://shrani.si/f/1e/md/4y6S2mhl/cvm72bbveaaj-4f.jpg Vsi so del svetovne zionistične organizacije, sploh ni pomembno ali so židi po krvi ali le njihovi zvesti prostituti! Z ramo ob rami z Vatikanom (ne mešati Vatikana z nauki Krščanstva) vladajo zahodnemu svetu, če ne še širše! Islam je njihovo orodje in ne sovražnik, čeprav je javna podoba drugačna! V zgodovini so izgon muslimanov iz evropskega kontinenta zmeraj preprečevali ozirom oteževali židi, zato so bili ponavadi izgnani skupaj! Oni nasilno promovirajo multikulturno družbo, saj se v njen počutijo varne in lažje svoja isprijena dejanja naprtijo drugim! So lastniki več kot tri četrt svetovnih medijev in bank, ustvarjalci javnega mnenja, š čimer poljubno oblikujejo družbo! Raziščite kaj o “Frankfurtski šoli”, katera religija stoji za “kritičnimi teorijami” pod katerimi se sesuva zahodna civilizacija, boljševizmom, socializmom, komunizmom, kapitalizmom, liberalizmom, lgbt-jevci… itd! Tudi za balkanu so bili vrhovni komunisti židi! Iz Evrope so bili v 2000 letih pregnani 109 krat in ne zaradi tega, ker so židi, ampak zaradi njihovih dejanj! Po-googlajte “the greater israel” in razumeli boste zakaj so vojne na bližnjem vzhodu! Tako ali drugače zavzemajo vse ključne pozicije v politiki tako v ZDA, kot v Veliki Britaniji in EU! Kar raziskujte, vendar vam že zdaj povem, da boste osupli! Osebno sem v zadnjih dveh letih prišel do strahotnih spoznanj, ki so popolnoma spremenila moje dojemanje tega sveta! Razumem zakaj je prišlo do svetovnih vojn in kako je možno, da imamo danes Evropo polno svinjarije! Za vsem se zmeraj skriva enaka zvezda! In ni peterokraka, niti rdeča! Lahko me etikirate z nacistom, fašistom, rasistom, anti-semitom, karkoli… ne gane me več! Kar nekaj minut svojega življenja sem porabil, da sem vam odgovoril, vendar je bilo vredno! Zakaj? Ker mi je mar za ljudij! Ker postajamo popolni sužnji v tem lažnem užitku nekontroliranega potrošništva… samo kupujemo in se prav ničesar več ne sprašujemo! Naša civilizacija pa propada! in kriv bi naj bil islam! Ne ni! Krivit je treba orodjarja in ne krivega orodja! Zapomnite si… naše življenje je medijska propaganda, vse ostale naravne instinkte so nam zatrli! In tisti, ki si lastijo medije kreirajo smernice vašega življenja! A to se končuje! Mnogo ljudij pravi, da je konec 2000 letne teme in laži! In kaj je v Evropo prišlo pred približno 2000 leti? Religija! Vse religije izhajajo iz istega teritorija, kreirane od istih ljudij! Dovolj je bilo… žal več nimam časa… Lep pozdrav!

     • RATATA

      Upam, da se ne naveličate nizati resnic. Vsaj na kratko.

     • The Truth Keeper

      Nikoli! Resnica je svetloba, ki kaže pot! Resnica je moč, ki osvobaja! Za voljo blagostanja naših zanamcev moramo resnico širiti na glas, pa naj stane, kolikor stane! Četudi nam vzamejo svobodo ali pa življenje! Sreča je na strani pogumnih!

    • tarantela

     Tako nizkih komentarjev, kot je Tvoj, pa tudi tisti, ki naj bi se “spečali s kamelami” , niso sposobni.

     • Steiermark

      Seveda ne, ker vsi spadate h kamelji nepismeni rasi….

     • tarantela

      Preberi, kar si napisala, se malce zamisli in boš ugotovila, zakaj zgubljate volitve. Če ima SDS take člane, potem je na zelo nizkem nivoju, ŠKODA!!!

     • RATATA

      Kaj pa jaz sem sposoben tako nizkih komentarjev?

   • Adolf Hitler

    jih branili in skupai se z nimi borili proti britanskim koloniam malo prebrskai po googlu pa ti bo vse cist iasen genosse

    • luckyss

     Daj ne sanjaj…šlo je za čisto agresijo in okupacijo…Vojna kot vojna pač…

     • Adolf Hitler

      ti kar naprei glei elektro žida in niehovo diskoweri in ostale židovske programe in nihov sekret lažnive propagande da ti se tisto ostalo dobro spere kar ti je še dobrega ostalo ti bo dost pomagalo ker bl blesav ko si nebmoreš več bit!

     • tarantela

      Kako pa potem sprejemaš dejstvo, da je Trump v ožji krog svoje vlade zaposlil svojega zeta, ki je Žid, celo Trumpova hčerka Ivanka se je spremenila v Židinjo, da se je lahko poročila z njim. Torej bomo pač morali spremeniti mišljenje o Židih, a ne?

     • Adolf Hitler

      žid ie ena zion žid kazar ie drugo ne mešat drugi führer se je rodil tokrat nebo ta delal napake kod sem jas ker sem postil tem primitivcem kod so rodsild soros in drug kasarskega dreka da so sli vun iz europe ce bi pa poskrbel za to bi vi zeveli dones v blagini! zato pa mamo dones tako k je živimo od medio farmazie politikov bankirjev federal riserve privat banka ki pripada te golasni i kai mislite gdo vse to vodi en pofukan zafukan zionisticn kasarsi drek od židovskih elit ampak ne ša dolgo kaiti nihov čas se je ze istekel! naslednik z ostalimi kot ie putin in drugi kod kitaiska nord koreia japonska india ker volk ima polen kurac teh bozerantskih židovskih kasrskih parasitev in im bo dal konec in vse do zadniega dreka zbrisal z površine in dal končno svetu mir in blagostanie!!!zapomnite si to in to se to leto!

   • novaknovak

    lahk uporabiš google translate. drugače pa vprašanje nazaj. le kaj so počeli otomani pred prvo in pred drugo, pa med drugo svetovno vojno po krščanskih državah, t.j. Armenija, grćija, srbija, južna Španija, pa po obalah in mal bolj dol Sredozemlja? in pa še, nemčija je imela v afriki zelo malo kolonij, za ostalo se pa mal izobrazi…

   • pokvarjeniSvet

    kaj so počeli Mavri in Turki v Evropi ?
    Kaj še dadanes delajo črnci v JAR nad belskim prebivalstvom ?

   • sodnikisozločinci

    Iskali so Ajšo za Hitlerja.

 • Slovenec 33

  Zadeva ni enostavna in temelji ne naslednjih dejstvih
  – To niso begunci ampak migranti, ki brez dovoljenja prestopajo državno mejo (dovoljenje omogočajo veljavni dokumenti za prestop meje). Nihče jih ne kaznuje, kot bi mene na primer.
  – med njimi je po fotografijah videti, da so to večinoma dezerterji, ki bi se morali doma boriti za ureditev, ki bi bila sprejemljiva zanje. Na ta način doma omogočajo nastanek zanje neprimerne ureditve.
  – Zanimivo je to, da je ameriški predsednik B. H. Obama v istem času ukinil svinjsko meso v ameriških zaporih, da je za čas svojega vladanja s pomočjo evropskih umskih maloposestnikov razrušil red na Bližnjem Vzhodu. Posledica teh dejanj je slabljenje EU s pomočjo okupacije – po teoriji
  zarote šerije.
  – Problematično pa je, da imamo pri nas tako močno peto kolono, ki nam poskuša naprtiti novo okupacijo in opravilno nesposobno vlado (delujejo le na nivoju deklarativnih izjav, ki so zelo, zelo, zelo močne), da ne zmoremo nobenega poštenega ukrepa, ki bi zaščitil slovensko zemljo in njene
  državljane.
  Edina rešitev je spoštovanje pravil enakih kot za naše državljane in prepoved vstopa za vse, ki ne izpolnjujejo zahtevanih pogojev.
  Spoštovanje te prepovedi je potrebno izpeljati z vsemi sredstvi in za to je zadolžena država.
  Glede na dejstvo, da našo državo vodi fdvizem pa je moje pričakovanje verjetno neuresničljivo in meni dokazuje, da je Slovenija okupirana država s strani okupatorjev in izdajalcev svojega naroda.

 • kamdrvimo
 • Jojo

  Referendum!!

  • luckyss

   Ki ne more odločati o takšnih pomembnih zadevah..sprejeto od naši “neslancev” ;)

 • Franjo Trojner

  Kordiš iz ZL tri državljane v državnem zboru psoval z izrodki človeške vrste, žalil je tudi vse kristjane. To dokončno pomeni, da s tem državnim sklicem sodelovanje ni več mogoče, ker ne dela v interesu slovenskega roda. ZAHTEVAMO NOVE VOLITVE TAKOJ!!

  • luckyss

   Bedasti Kordiš se je dobesedno spustil na raven tukajšnjih komentatorjev..

  • domovina mili dom

   Tako je če anarhistu daš besedo.

 • tarantela

  Zanimivo s “Portal plus”-a.
  https://www.portalplus.si/1998/nemcija/

 • Caesar

  Sem napisal že pod nekim drugim člankom:

  Politika abortusov, migrantski val in LGBT indoktrinacija je vse skupaj en načrt skritih elit, katerih najbolj vidni član je Soros s svojimi organizacijami.
  Politika abortusov za znižanje rasti prebivalstva, ki jo vodijo tudi preko ZN, se je močno izrodila, ali pa je bila načrtno tako izvedena. Dejstvo je, da je politika abortusov v Aziji povzročila genocid nad nerojenimi deklicami in v zadnjih 20 do 25 letih se je v Aziji rodilo 160 milijonov deklic premalo oziroma 160 milijonov moških je preveč. Največji delež manjka je seveda v Indiji in na Kitajskem, velik je pa tudi v drugih muslimanskih delih Azije. Manjko nekoliko blažijo z “uvozom” žensk iz drugih držav, kar ruši ravnovesje med spoloma v drugih državah. Vseeno pa je to samo kaplja v morju, tako da se lahko napetosti zaradi pomanjkanja žensk sprostijo samo z izselitvijo viška moških drugam.
  Potem so se elite spomnile, da bi ta “višek” mladih moških preusmerili v Evropo in Sorosove turistične organizacije so tem mladim moškim obljubljale raj v Evropi in lepe mlade ženske in se sedaj soočamo z orjaškim valom “turistov”, ki si želijo stanovanj, avtov, rednega mesečnega dohodka in predvsem mladih žensk.
  Tu pa nastopi LGBT indoktrinacija mladih. Povsem jasno je, da se evropski mladi moški nimajo kam izselit, s prihodom milijonov mladih “turistov” pa se ravnovesje med spoloma ruši tudi v Evropi, kjer bo v Evropi kmalu nekaj milijonov mladih žensk premalo za Evropejce in “turiste”. Manjko mladih žensk, ki se niso rodile, bojo lahko nadomestili samo mladi moški, kar pomeni, da bojo v Evropi potrebovali nekaj milijonov transvestitov. Zato pa levičarske neoliberalne vlade vsiljujejo LGBT indoktrinacijo s teorijo spolov v vrtce in šole.
  V Evropi smo imeli ravnovesje med spoloma, vendar prihod mladih “turistov” med 15 in 35 let starosti ruši ravnovesje in povzroča manjko žensk ravno v tej starostni skupini. Več milijonov “turistov”, ki bo prispelo v Evropo, več milijonov žensk v tej starostni skupini bo primanjkovalo. In ker bojo levičarji spodbujali ženske, da se poročajo s “turisti”, da bojo tako lažje prišli do stalnega bivanja, je povsem jasno kje bo nastal problem.

 • Franjo Trojner

  Ali smo v slovenski državi KRISTJANI in ostali DOMOLJUBI manj zaželeni, kot migranti?? Ali se je v parlamentu oblikovala koalicija, ki se bori proti RIMSKO/KATALIŠKI CERKVI/KRISTJANOM??? PRAV VSI indici kažejo, da je temu TAKO, prejšni in zadnji izpadi poslanca Kordiša, pa tudi Alenke in dela koalicijskih poslancev,ki od SLOVENSKE CERKVE terjajo, da se odpove odškodninam, pa tudi nagajanje pri sprejetju novele zakoba o tujcih kažejo na to! Ta vkada in parlament sta izgubila stik z slovenskim narodom, ta vlada in parlament ne zastopa želje in interese svojega naroda, ta vlada in ta sklic parlamenta je zapravil vso legitimnost, ZATO SO POTREBNE NOVE VOLITVE TAKOJ! PREDSEDNIK DRŽAVE UKREPAJ TAKOJ!

  • pokvarjeniSvet

   ZL je del nemške izdajalske skupine die linke financirane s strani sorošovih fundacij.

 • Sloven”c
  • domovina mili dom

   To komunisti podpirajo.

  • ney

   Taktično…začeti je treba v glavnem mestu države, kjer je vrh…zdaj je samo ena islamska šola igla, ki je pičila v glavno mesto..drugje se pikajo še igle po domovih in blokih…šah za šahom, kaj bo šele, ko bo mat????

 • domovina mili dom

  To presega normalni razum, kar počnejo levičarji z lastnim narodom. V Sloveniji namesto, da policaji lovijo ministre po cestah, jim priporočam, da razvozijo te musli okupatorje po domovih zagovornikov multikulti. Bolj ta glasnim kar avtobus.

  • ney

   Ne samo levičarji, tudi ljudje, ki jim vse verjamejo in podpirajo vse kar ni Slovensko so sostorilci v uničevanju Slovenije…

   • domovina mili dom

    Nimam besed za te ljudi vse gliharske.

 • Franjo Trojner

  Pa še to, od sovražnega govora proti CERKVI in KRISTJANOM je do ZAŽIGANJA IN RUŠENJA RIMSKOKATOLIŠKIH CERKVA IN PREGANJANJA KRISTJANOV NA ULICI SAMO ŠE KORAK, ŽE VIDENO V POLPRETEKLI ZGODOVINI. Vlomi v naša CERKVE in njihova skrunitev z žaljivim malanjem, pa tudi unučenje kipov naših svetnikov je že SLOVENSKI vsakdan. Kaj vse se še mora dogoditi, da se zbudi pravna država Vas vpraşam?

 • Unikatna

  Zakaj še domoljubi ne začnejo kakšne peticije kot je tale – Cerarjevi študenti pozivajo k umiku zakona o tujcih… :) vse skupaj je žalostno a smešno…

  https://www.pravapeticija.com/cerarjevi_tudenti_pozivamo_k_umiku_zakona_o_tujcih

  • ney

   Cmerarjevi ali Soroševi…???

   • domovina mili dom

    Obojni. Orban je pravilno naredil.

  • domovina mili dom

   Brglezu je spodletelo, pa so butnglavci začeli akcijo drugje. To je ta, ki je vabil evropske skrajneže k pritisku naših poslancev:
   http://www.pozareport.si/?Id=necenzurirano&View=novica&novicaID=22607&type=tags

  • Razocarana

   To peticijo bi morali vzeti kot seznam kam napotiti vse prosilce azila ki so že v Sloveniji, tako da bodo vsi ti dobrodelneži lahko dobrodelni na svoj račun in ne na račun davkoplačevalcev.

   Glede na to da je večina podpisnikov s pravne fakultete, bi si človek mislil da bi morali vsi ti ljudje dobro vedeti, da ilegalni vstop v tujo državo in njegova namestite na stroške davkoplačevalcev nikoli ni bila in ni stvar človekovih pravic. Pri takih pravnikih ni čudno da je Slovenski pravni red tako skropucalo kot je.

 • pokvarjeniSvet

  Sionističen Bruselj je proti zaprtju meje…kako pričakovano da se bodo odzvali in nam hoteli to preprečiti. Zahod Evrope so napolnili s temi tujerodnimi ljudmi….sedaj hočejo že Vzhodno Evropo.

  • domovina mili dom

   Te EU skrajneže so obvestili- aktivirali slovenski anarhisti z Brglezom na čelu. Je Brglez gostil tega evropskega zblojenca. Da je vmešan brgles:
   http://www.pozareport.si/?Id=necenzurirano&View=novica&novicaID=22607&type=tags

   • pokvarjeniSvet

    Totega kretena in idiota itak že od začetka ne maram ko je prepovedal referendume.

    Pa kdo misli da je tale kretenski primitivec predsednik parlamenta da bo on odločal o vsemu in nam govoril kaj se sme in ne sme….takrat bi ga mogo na Dobravi srečat z njim.

    • sodnikisozločinci

     Rdeče prase, tudi antikomunisti se lahko poslužimo komunističnih metod, sicer pa tudi sam podpira tradicijo “NOB”.

   • pokvarjeniSvet

    saj so plačani od Bruslja da izdajajo svoj narod to jim je v krvi – izdajalstvo namreč.

 • bojan

  Čo bo ljudem uspelo kdaj se gor postavit upam da jo bodo fasali levičarji

 • Oregon

  ce se naslednjic voilite to levo drhal je konec!!!!

  • sodnikisozločinci

   Poserjem se na volitve, zgodovino pišejo zmagovalci, za pot do zmage pa se lahko uporabijo vsa sredstva. Zmaga odpušča zločine.

 • Franc Novak 1979

  Če se hočete nasmejati, kaj so ob beguncih pisali pred 14 leti si preberite http://dk.fdv.uni-lj.si/dela/Grimani-Petra.PDF In tudi po pravilih INHCR se takemu, ki stori kaznivo dejanje po KZ-1 ne more priznati azila. Begunec je bil pa že v Turčiji, od tam naprej mora imeti dokumente UNHCR in je konvencijski begunec (stausB) in NIMA vseh pravic, torej NE SME brez dokumentov čez meje.

  • RATATA

   Dobr sto najdu.
   Ciganokumunajzarski istospolni židoboljševiški lgbitovci se sprenevedajo.

 • dr Janez Sveti

  Zanimivo, kako vse nasprotnike emigrantskih hord, pljuvajo tisti, ki jih te horde prinašajo profit. Dobrodelneži z mojim denarjem.
  DR janez Sveti M48

  • traktor

   Boljše bi bilo, če se boš moderniziral. Janez sveti vsaj M16. Pa še to težko, če bo dovolj.

   • KAPIBARA

    stvar okusa in veselja..
    ČZ 75

    • traktor

     To mam tud jaz. Za igrat se je kar dobra.

     • KAPIBARA

      Da jo imaš ? ti zavidam !
      Je pa moja, ne treningu , priljubljena mala v dlan ležeča ljubica.. :-)

   • dr Janez Sveti

    :) Orožje ni nikoli zmagalo. Srce vojaka je odločilno.
    DR Janez Sveti Pipec

 • dr Janez Sveti

  Nekatera dejstva:
  Po Koranu se Svet deli na Svet islama (Dar ul-Islam) in Svet vojne (Dar ul-Harab). Svet Islama je tam, kjer je kadarkoli v zgodovini bilo vzpostavljeno šeriatsko pravo. Muslimani morajo svet Islama braniti, ali ga ponovno osvojiti, hkrati pa osvajati nova ozemlja, vse dokler ne zavladajo nad celotnim planetom …
  Vsak Musliman ima dolžnost širiti Islam, to širjenje se imenuje Džihad. Džihad ni le vojna, kot se v Evropi zmotno predstavlja in prikazuje, Džihad je vsako širjenje Islama. Za Džihad se šteje naseljevanje na neislamska ozemlja, poročanje z nemuslimankami. Džihad je zanje tudi številčno rojevanje otrok, seveda pa je Džihad tudi njihova sveta vojna …
  Muslimanski moški se lahko poroči z nemuslimanko, ona lahko ohrani svojo religijo do smrti, otroci pa morajo biti muslimani. Muslimanke pa se ne smejo poročati z nemuslimani …
  Izstop iz Islama ni mogoč, odpadnik je označen za Kuffirja, sledi fatva, kar pomeni da lahko odpadnika oz. Kuffirja kdorkoli nekaznovano ubije …
  Po Koranu so vsi nemuslimani sužnji Muslimanom. Musliman lahko zasužnji ali ubije kateregakoli nemuslimana.
  Islamisti ki vdirajo v Evropo, širijo Islam in ničesar drugega. Ne mislijo delati, takoj postavljajo pogoje, zahteve, od neislamskega prebivalstva zahtevajo usluge, torej se že v samem začetku vedejo kot gospodarji nad neislamskimi prebivalci Evrope …
  Šeriatsko pravo ni del pravnega reda članic EU. Kjerkoli Muslimani vzpostavijo svoj kalifat in vzpostavijo šeriatsko pravo, vzpostavijo deželo Islama, ki jim potem pripada na veke vekov. Prav tako gre za kršitev ustave članic EU, napad na ozemeljsko celovitost, nedotakljivost, suverenost držav, . Jasno je da te horde islamistov ne spoštujejo nobenega pravnega reda drugih držav, ne spoštujejo državnih meja, njihova identiteta ni znana, ni znana njihova preteklost, …
  Omenil bi, da nočete dvigniti življenjskega standarda lastnim ljudem, za islamistične horde pa velikodušno razvežete mošnje, tolerirate jim kršitve zakonodaje, tolerirate vdor na ozemlje brez vsakega preverjanja identitete, … Hkrati pa pričakujete, da bomo ljudje, davkoplačevalci financirali lastno okupacijo, sprejeli nasilje islamistov, sprejeli nov način življenja – ki bo seveda prilagojen Islamu …
  Bizantinski cesar Manuel II. je v 14. stoletju glede nasilne narave Islama dejal, leta 2006 pa ga je citiral papež Benedikt XVI: “Pokaži mi, kaj je novega prinesel Mohamed, in videl boš le slabo in nečloveško. Vero, ki jo narekuje, pa širi z mečem.”
  Dar-ul-Islam je tam, kjer stojijo mošeje, ki so ene od znakov Dar-ul-Islama oziroma znak, da to ozemlje pripada Islamu. Zato je tudi Saudska Arabija Nemčiji ponudila izgradnjo 200 mošej.
  TAKO KOT SEM PREJEL, POŠILJAM NAPREJ! IN NE RECI, DA TO NI TVOJA SKRB. TO JE PROBLEMATIKA VSEH NAS – SLOVENCEV !

 • Franjo Trojner

  Eu nas ima za cepce, EU komisarji so nam hinavsko namenili vlogo čakalnice ( žepa ), kjer bi se naj zbirali migranti, tisti, ki bi šli skozi drobno sito ( znanstveniki in visoko izobraženi mladi, seveda vsi zdravi) bi vstopili v EU ostali, ki kriterijev ne bi izpolnili, pa bi ostali pri nas v Sloveniji in bi nam EU za njih namenila cekine. Slovenija je polnopravna članica EU in polnopravna članica Schengna, a je EU kljub temu odobrila Avstriji, da nadziran notranjo schengensko mejo in sedaj to podaljšala še za tri mesece. Skoraj vse države EU so zaostrile zakonodajo o tujcih in niso deležne omembe vredne kritike EU komisarjev, le naši državi/vladi non stop žugajo/pretijo. Ves pritisk EU komisarjev ima svoj namen, ne tako davno nazaj si je Merklova želela v Sloveniji postaviti sprejemne centre za vse migrante, ki bi želeli vstop, pa so ji makedonci z zaprtjem meje to onemogočili v EU je sedaj ta ideja znova zaživela v EU komisiji želijo komisarji v primeru, da Turčija prelomi dogovor in se 3 milijone migrantov napoti preko padle makedonske meje na Balkansko pot, bo žrtvovana Slovenija in Hrvaška članici EU in Srbija in Makedonija, ki bi to radi postali. Sedaj je lahko vsakumur jasno čega se boji naša notranja ministrca in zakaj taka ihta okoli sprejetja novele o tujcih po hitrem postopku, jasno nam je tudi zakaj so komisarji EU dovolili Avstriji nadzor na notranji SCHENGENSKI MEJI IN JASNO JE TUDI ZAKAJ HOČEJO Z POLITIČNIMI PRITISKI SLOVENIJI PREPREČITI SPREJEM ZAKONODAJE O TUJCIH!!! HOČEJO NAS ŽRTVOVATI IN TUDI IZ TEGA RAZLOGA ŠE DANDANES NI SKUPNE POLITIKE, ALI NOVIH SKUPNIH ZAKONOV, KI BI NARODE EU OBVAROVALI PRED NEZAKONITIMI MIGRACIJAMI.

 • Ejga

  Saj ni res, pa je….
  Konec poletja lani je ministrstvo za notranje zadeve podpisalo s podjetjem Sodexo pogodbo o celodnevni oskrbi s prehrano (zajtrk, kosilo in večerjo) prosilcev za mednarodno zaščito, ki so nastanjeni v izpostavi ljubljanskega azilnega doma na Kotnikovi v Ljubljani. Okvirna vrednost polletne pogodbe je skoraj 200.000 evrov (okvirna zato, ker se število migrantov v azilnem domu dnevno spreminja).
  Prosilci za azil so kot v restavraciji, saj mora Sodexo zagotoviti vse; tudi pobiranje uporabljene posode in čiščenje prostorov, kjer tujci jedo. Hrano mora pripravljati in deliti na okolju prijazen način, del živil mora biti pridelan na ekološki način. Energetska vrednost obroka mora biti med 2.100 in 2.300 kalorijami, vsaj en kos kruha mora biti polnozrnat ali črn.
  »Jedilnik ne sme biti enoličen, jedi se v enaki sestavi menija v enem mesecu ne smejo ponoviti (kosilo, večerja) več kot 2-krat. Pri pripravi obrokov se ne sme uporabljati svinjine in izdelkov iz svinjskega mesa, razen na zahtevo naročnika. Po naročilu naročnika bo izvajalec moral (za določeno hrano) zagotoviti dokument, kateri je vezan na standard halal,« je zapisano v pogodbi. Jedilnik mora biti sestavljen tako, da bo kosilo vsaj trikrat na teden vsebovalo meso (goveje, perutninsko ali ribe), ostale dni pa enolončnice z mesom. Torej, meso dobijo vsak dan. Trikrat na teden mora biti sveža solata, pri vsaj enem obroku dnevno sveže sadje.
  Sodexo mora prosilcem za azil zagotavljati uravnoteženo prehrano in, pozor!, ustrezno prehransko razmerje. Ta razmerja so določena v pogodbi: beljakovine (med 10 do največ 20 odstotkov), ogljikovi hidrati (od 50 do 70 odstotkov) in maščobe (30 odstotkov). »Obroki vsebujejo tudi vlaknine (celuloza, pektin), in sicer okoli 30 gramov na dan,« je še zapisano o prehrani za prosilce za azil. A to še ni vse. Sodexo oziroma davkoplačevalci (slednji bodo to vse plačali) so dolžni upoštevati prehrambne navade prosilcev za azil. Če je katere od prosilcev za azil na dieti, mora biti taka tudi njegova hrana (na podlagi zdravniškega spričevala).
  Poleg tega pa dobijo stanovanja s povsem novo opremo. Večina bo za kuhanje dobila nove steklokeramične plošče, pralni stroji morajo biti za pranje do 5 kilogramov, robovi omar in postelj morajo biti ‘oplemeniteni’, vzmetnice morajo biti medicinske. Kakšen naj bo televizor, je zahteva denimo naslednja: barvni TV sprejemnik z diagonalo minimalno 81 centimetrov ter stenski nosilec z roko za LED/LCD TV do 99 centimetrov), ki je dvojno vrtljiv (do 180 stopinj in nagiben do 15 stopinj).
  Naši policaji na meji so dobili en sendvič na dan, vojaki nimajo za metke, upokojenci pobirajo hrano v smetnjakih itd.,itd…..
  Slovenec v svoji domovini emigrant

 • samotoje

  Končno, pravim. Končno so v včerajšnji Hobotnici jasno definirali pojme begunec, migrant, azilant in prosilec za azil. Močno upam, da se bodo tudi najbolj zarukanemu Slovencu “vremena zjasnila” in bo začel namesto bebaste mantre : Janša je kriv zahtevati odstop vlade in predčasne volitve. Pohvale Tomašiču in Gorenaku za včerajšnjo oddajo.

  • dr Janez Sveti

   Kakšna je gledanost te Hobotnice? Lepo te prosim. Imamo Tv, ki ga moramo financirat vsi in njihova naloga je, da povedo tistim bolj zabitim, kaj je pojem begunec ( ta naziv ima samo do sosednje države,kjer ni ogrožen in ne na Švedskem), Emigrant je pa človek,ki je odšel iz svoje države zardi tega, ker je slišal, da bo v Nemčiji dobil pohotne blonde hišo z bazenom in BMW. Med temi je ogromno število kriminalcev, ki so jim dali na voljo “spustimo te,če odideš v EU”. Azilant je pa neumne naziv. To je oseba, ki je želela oblast v svoji domovini,pa ji ni uspelo.To je resnica!
   DR janez Sveti genij

   • samotoje

    Mene ni treba nič prositi. Gledam tisto, kar hočem in se odločam, ali je dobro ali ne. Ti pa po svoje.

    • dr Janez Sveti

     Saj sem vedel, da ti moji komentarji pomenijo uganko in da nič ne razumeš. Razumejo jih namreč samo pametni.
     DR Janez Sveti genij

 • totex39

  Slovenski levičarji in džihadisti so si enaki, obojni nas vodijo v propad !

 • Franjo Trojner

  Begunci v Sloveniji so lahko državljani Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške, če bi v njihovih državah divjale vojne. Če sem prav informiran v teh držav vojn ni, zakaj torej v Sloveniji postavljamo begunske centre? Zakaj v letu 2015 nezakonito spustili pol milijona ljudi čez naše ozemlje naprej v EU? Kakšen postopek v zvezi z migranti nam nalaga naša zakonodja in zakonodaja EU, Dablinska pogodba in pravilo Schengen je vendar jasen, čemu torej naenkrat vsa ta zmeda. Samo vprašam? Tu na Štajerskem ni zaposlitev in se že 3000 ŠTAJERK IN ŠTAJERCEV vsak dan vozi na delo v Avstrijo, nekaj nas za mizerno plačilo še dela doma, ogromna armada je na zavodu za zaposlitev, velika večina penzijonistov strada, ali lahko takoj jutri vsi ŠTAJERCI IN ŠTAJERKE, kot begunci odidemo v Avstrijo? In ker je podobno stanje v Prekmurju in na Koroškem lahko to storijo tudi vsi oni? Ma kaj še čakamo, saj smo vendar sestavni del EU! Pa tudi zdajšna in vse naslednje leve vlade bodo vesele, se ne bodo ubadale kam naseliti vse prispele tujce, bodo imele vse naše zapuščene domove na voljo. Hm, zakaj te pa smo se pred petindvajsetimi leti in dlako z puško v roki boriili za svojo državo, je vprašanje za vse nas, predvsem pa za vlado in parlament.

  • Igor Kavalar

   Po logiki ZL smo pol tudi Slovenci v lastni državi begunci(država ni v vojni kot tudi ne v vseh 5,6 ostalih varnih državah preko katerih prihajajo) in nam avtomatično pripadajo vse ugodnosti v Nemčiji, Švici na Švedskem…

 • tarantela

  Danes v DZ razpravljajo o sprejetju Zakona o tujcih. Imam sledeče pripombe

  1.) Nekateri ga zavračajo, češ, da takšnega navala migrantov ni, kot je bil prejšnjo zimo. A je kaj drugače, če pride na teden 50 migrantov in vsi ostanejo pri nas; kmalu bi jih imeli povsod polno.

  2.)Na Bruselj se ne kaže zanašati, oni to lepo odložijo na tuja pleča, se pravi na pleča naših revežev, oni v Bruslju si delijo mesečne plače, ki jih naše delavci komaj zberejo v dveh letih.

  3.)Kar je pa pomembo: Vlada ne sme pošiljati po kostanj v ogenj opozicijo, da ima vlada lep obraz pred gospodo v Bruslju.

  • Kat Wilson

   Torej bi morali imeti referendum pa bi bil mir. Zakon bi bil sprejet z vsaj 80% deležem.

   • tarantela

    Kdo ga bo razpisal, jaz sem revše penzionistično.

    • Kat Wilson

     Se bo že kdo našel,.. Sicer pa bo zakon v vsakem primeru sprejet… Jaz v to ne dvomim, jim preveč gre za stolčke.

     • tarantela

      Upam, da bo res sprejet!!!

     • Igor Kavalar

      Zakon more bit sprejet, in more bit v praksi čimhitreje izvedljiv, da ne bodo jokcal, če jih pride 3 miljone iz Turčije in bodo vsi ostali tukaj, ker naprej ne bodo mogli, politiki bodo pa še vedno debatiral.

      Predstavlej si kakšen kaos bi to bil.

     • renee

      ja nč ,v lj jih bo dovolj..v podbrdo jih ne bo :-)

     • sodnikisozločinci

      Najprej jih bodo naselili v “vukojebine”, samo poglej trend. Bojim se, da jih bodo naselili tudi v Tolminu v kasarnah, tako se govori, upam da niste Tminci take pičkice.

   • sunday

    res je, ampak samo v primeru, če bi na referendum šli samo slovenci!!! – ker bodo pa na referendumu tudi neslovenci menim, da bi bil % drugačen!!!

    • Kat Wilson

     Ne bo referenduma, zakon je bil sprejet včeraj,..sem rekla da jim gre za stolčke..

   • sodnikisozločinci

    Nobenega referenduma ne sme biti. Tujec, ki pride sem, stopi v življenjski prostor vseh nas, kar pomeni da nima pravice vstopa, če je en sam Slovenec proti.

  • Razocarana

   5.) Nasprotniki novega Zakona o tujcih se sklicujejo na dosedanje zakone, češ, da bi s sprejemom kršili človekove pravice itd. Vendar so razmere v nekaj letih močno spremenile in je potreben nov zakon.

   Vsi ti nasprotniki Zakon o tujcih ki tako vpijejo da zakon krši človekove pravice, naj najprej pokažejo kje v človekovih pravicah ali v zakonih EU piše da morajo Evropske države dovoliti ilegalen vstop v državo migrantom in jih živeti na stroške davkoplačevalcev. Česar ne morejo. Kar pomeni, da v svojem vpitju o kršenju človekovih pravic uporabljajo argumente ki ne obstajajo.

   • Igor Kavalar

    “Človekoljubi” kršijo naše pravice do varnosti in višjega standarda, hkrati pa imajo krvave roke enako kot morilci, posiljevalci in kriminalci, ki so jih spustil v EU.

    • sunday

     bravo, vse si povedal!!!

  • radames

   Takole je. Naša vlada je počepnila pred Brusljem, ker SI NE UPA ugovarjati Bruslju. Predor pod Rokavskim prelivom so za begunce zaprli in sedaj ima VB mir. Zato, ker SI UPA! UPA SI tudi izvesti “brexit”.
   V Bruselj pod nobenim pogojem ne smejo vladni ljudje, ampak demokratična opozicija. Kajti, kajti!!!! Ne Cmerar ne Brlez si ne upata ugovarjati Bruslju, ker računata na visoka mesta v bruseljski birokraciji.
   Jebenti, kurc pa taka vlada, ki dela za svoje osebne koristi, država in ljudje pa jih sploh ne brigajo.
   Ti pa ne zagovarjaj te drhali, ker jo boš nekoč ravno od te drhali dobila po gobcu.

   • sodnikisozločinci

    Pezdeti se predvsem bojijo tradicionalnega postopka negovanja narodnih izdajalcev, ki je doma v teh krajih.

  • sodnikisozločinci

   No to si pa lepo zapisala, se povsem strinjam s tabo.

 • sunday

  prav bi bilo, da bi tudi mi slovenci začeli razmišljati o izstopu iz eu in to tako naglas, da nas sliši bruselj in verjemite, da bi se pritisk znižal in pričakovanja zmanjšala, ampak kaj, če imamo nesposobno in protislovensko oblast!!!

 • sunday

  jebeš takšno EU, ki deluje enako kot srbska kolonija jugoslovenija!!!

 • radames

  Zaenkrat so v Sloveniji najhujša golazen slovenski levičarji. Hujši od migrantov.

 • sunday

  proklete leve barabe, domačim ljudem bi vse pobrali, niti plač jim ne bi dali, kot izmečke pomendrali, izrebke podganje pa bi s krvjo slovensko nahranili, to počnenja nam oblast, ki neslovenci so jo izvolili!!!

 • Dragan Krstič

  Kaj pa se sploh razburjate. Neđad Grabus je na Odmevih polti 2016 Bobovniku povedal: Leta 2030
  bo večinadržavljanov Slovenije muslimanske vere. In naša vlada: nikom ništa.
  Muslimani izkoriščajo demoratičnost EU ter se norčujejo iz nas.

  • zoro

   najbolj bi me razveselilo tako, da 1.1.2030 ne bi bilo nobenega muslimana v Sloveniji, da bi bila Slovenija očiščena, to bi bila moja največja radost.

 • Prihajam Slovenija

  Danes se je videlo koliko izdajalcev Slovenstva in Slovenskih državljanov je v DZ.

 • sunday

  spoštovani, občutek imam, da bo zdaj, zdaj počilo, ker je vse nekam napeto, ljudje na ulici, doma, v službi, med znanci, v trgovinah, lokalih, vsi smo nekam zase in na nek način napeti čakamo, ker nam gre vse na živce, najbolj pa cmeravi z vsem svojim ozadjem in izdajalska eu, se tudi vam tako dozdeva?!!!

 • antimur

  Vsi kučanisti so strnjeni v borbi proti Slovencem. Kandidat za direktorja Hanzi TV, Rozman Igor, se hvali, da je posvojil dva otroka iz Afrike. Hvale vredno, toda potem naj tudi kandidira za direktorja RTV v kakšni podsaharski državi. V Sloveniji je dosti sirot, ki bi jim lahko tako rdeče teslo pomagalo, toda ne, Slovenci smo premalo eksotični, za to golazen moraš biti najmanj čokoladno rjav.

  • cosmosjasnovidec

   Razen tega pa seveda ni povedal koliko je pokasiral na račun teh dveh afričanov,če ju je res posvojil v kar dvomim,ker tej nesnagi niza verjeti popolnoma nič.

 • cosmosjasnovidec

  V tem primeru pa jaz predlagam vsem diskriminiranim Slovencem,da se podajo vsako krat,ko tale muslimanska golazen prejme denar na pohode ter jim enostavno odvzamejo tale denar oziroma kakorkoli vzeto kar oropajo saj jim bodo vzeli nazaj denar Slovenskih davkoplačevalcev katerega bi po pravilu morali prejeti oni.
  V stanovanja jim pa naj naselijo svinje tako,da bodo prebivali z svojo familijo skupaj.

 • Novakec1

  Šarko je pa razpisu višek mest za študij na faksih ki jih bo zapolnil z migranti ker je premalo domorodnih najstnikov.

 • Novakec1

  V bankah vidiš samo še krikrat zapečene kako dvigujejo z master karticam denar pa veselo naprej u maglo.