fbpx

[Video] Sramota v Ljubljani! V adventnem času po najbolj obljudeni ulici odmeva balkanska glasba

Zoran Janković (Foto: STA)

Po družbenem omrežju Twitter je zaokrožil posnetek s Čopove ulice v Ljubljani, poleg pa pripis: “Advent v Ljubljani … Anno domini 2018.” Zares, “praznično” vzdušje – z balkansko glasbo … 

V pretežno levičarski Ljubljani z županom srbskih korenin odmeva v adventnem času balkanska glasba. Začudeni? Morda ne. Zgroženi? Zagotovo! Rastko R. Tepina, najbolj znani lajnar v Sloveniji, je na svojem Twitter profilu objavil posnetek prazničnega vzdušja v Ljubljani. A kaj, ko nikoli ne bi ugotovili, da je posnetek iz slovenske prestolnice, če bi ga zgolj poslušali. Na njem namreč odmeva balkanska glasba, primerna za kakšen lokal v Novem Sadu ali pa na festivalu Guča. Namesto da bi na najbolj obljudeni ulici v Ljubljani slišali zvoke slovenske narodnozabavne glasbe ali slovenskega ljudskega izročila, tako obiskovalci lučk in nakupovalci božičnih daril “uživajo” v srbskem vzdušju.

Posnetek poglejte tukaj:

Pod lajnarjevo objavo se je nato zvrstilo veliko komentarjev, zasledili smo celo “novo” ime Ljubljane, če bo šlo tako naprej – Srbijana. Objavljamo le nekaj komentarjev:

Vir: Twitter

M. S.