fbpx

[Video] Tako poteka zadnja bitka Kučanove generacije: uničujejo plakate SDS in strank vladne koalicije

Sovraštvo podpornikov KUL-a in Goloba ne pozna meja. Kristjani jih ne bomo volili. (Foto: Demokracija)

Slovenija je po ustavi demokratična in pravna država. To v praksi pomeni, da se oblast menja, če se tako na volitvah odločijo volivke in volivci. Ker pa se očitno nekateri nikakor ne morejo sprijazniti s tem, da je bila zadnji dve leti na oblasti desnosredinska vlada, očitno želijo narediti vse, da se kaj takega ne bi ponovilo. To je mogoče sklepati na podlagi uničevanja plakatov pomladnih strank, medtem pa plakati levih strank “presenetljivo” ostajajo nedotaknjeni.

V predvolilnem času je v navadi, da ob cestah srečujemo plakate različnih strank, ki nagovarjajo k volitvam. Kdor se zapelje po Celovški cesti v Ljubljani, lahko vidi, da smo priča huliganstvu s strani levičarskih aktivistov. Plakati pomladnih strank so namreč raztrgani ali popisani, levičarski pa so medtem “povsem po naključju” ostali celi.

Foto: Demokracija

Foto: Demokracija

Foto: Demokracija

Plakati so uničeni ali “okrašeni” z nestrpnimi napisi, vse v stilu kolesariata. Očitno gre za znak obupa. Če bi imela tranzicijska levica zagotovljeno zmago, se to zagotovo ne bi dogajalo.

Foto: Demokracija

Foto: Demokracija

Foto: Demokracija

Foto: Demokracija

Plakati političnih strank in njenih politikov tudi sicer zelo privlačijo vandale. A očitno je šlo tokrat za usklajeno akcijo levičarjev, saj so uničeni ali prelepljeni samo plakati vladajočih desnosredinskih strank. Policija sicer ukrepa, saj storilca, če ga dobijo pri delu, prijavijo inšpektoratu za notranje zadeve. Vandal pa mora potem plačati kazen. Policija sicer natančnejših podatkov glede vandalizma nima.

P. T., J. S.