fbpx

[VIDEO] Tako so nam božične praznike voščili Janez Janša, Borut Pahor in Miro Cerar

Foto: STA/epa

Glede na to, da smo vstopili v praznični čas, je prav, da postojimo za trenutek, se spočijemo in čim več časa namenimo družini in svojim najbližjim, za katere zaradi naglice nimamo toliko prostega časa kot bi si ga sicer želeli. Praznovanje božiča je del naše tradicije, utemeljene na krščanstvu, ki združuje ljudi in nas opomni, kaj je res pomembno v življenju in to je, da imamo drug drugega. V nadaljevanju si lahko ogledate božična voščila izvoljenih predstavnikov ljudstva, ogledate pa si lahko tudi, kaj poslanec Levice Miha Kordiš dojema kot predbožično klasiko. 

Božično voščilo predsednika največje opozicijske stranke SDS Janeza Janše:

Spoštovani,

naj ob praznovanju dneva samostojnosti in enotnosti spomin na tiste veličastne dogodke v vas zbudi ponos in zaupanje, da nič ni nemogoče, če združimo svoje moči, znanje in najboljše v nas. Naj božični čas, ko v krogu družine in ljudi, ki jih imamo radi, odpremo svoj dom in svoja srca, ne mine tako hitro, da bi se ne vsaj za trenutek ustavili in občutili lepoto tega, da imamo drug drugega. V letu, ki prihaja, vam želim vse dobro. Naj bo, kot božično jutro, napoved novega upanja tudi za Slovenijo.

Janez Janša

Božična poslanica premierja Mira Cerarja:

Božična poslanica predsednika vlade

Drage državljanke in državljani! Naj bo božični čas poln lepih trenutkov, toplih besed in plemenitih dejanj. Srečno! #božič #christmas

Posted by Dr. Miro Cerar on Sunday, December 24, 2017

Tako je vesele božične in novoletne praznike zaželel predsednik republike Borut Pahor:

Prek družbenega omrežja Facebook je voščil predsednik Državnega zbora RS Milan Brglez:

Foto: Facebook

Vedno pa se žal najdejo nekateri posamezniki, ki na spoštovanje tradicije ne dajo nič in v posmeh tradiciji objavljajo “šaljive” posnetke komunističnega božiča. Konkretneje, gre za Miho Kordiša, poslanca Levice, ki očitno tudi v prazničnem času hrepeni po komunistični ideologiji, ki je zahtevala preveč življenj.

Foto: Facebook

 

V nadaljevanju si lahko ogledate voščila nekaterih poslancev Državnega zbora RS:

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

N. Ž.