fbpx

[Video] To je še ena nevladnica, ki je med drugim soodgovorna za neupoštevanje ukrepov za zajezitev epidemije

Jasna Martinjak (Foto: FB JM)

Prek družabnih omrežij je zaokrožil videoposnetek, ki prikazuje eno od ustanoviteljic nevladne organizacije, ki na dramatičen način poskuša ustvariti vtis, kako naj bi bila celotna epidemija okrog covida vodena s strani globin ozadja. Oblast, ki jo označuje za plačance, pa naj bi navodilom sledila. “Lahko se zaprete v svoje hiše in si privežete maske na obraze, pa bodo naši vrli plačanci vseeno našli nove primere, ker je takšno naročilo iz globin ozadja,” je zatrdila Jasna Martinjak, direktorica Zavoda Rodna Zemlja.

Protivladni protestniki radi vpijejo, češ kako naj bi bila vlada tista, ki je odgovorna za številne smrti zaradi covida-19. Vseskozi ji očitajo sprejemanje “napačnih” potez, pri tem pa seveda pozabljajo, da so pravzaprav sami tisti, ki so soodgovorni za to, da se ljudje ne držijo ukrepov za zajezitev virusa, ki jih je sprejela stroka. Primer omenjenega videoposnetka to samo pritrjuje.

Glede na to, da nošenje zaščitne maske predstavlja enega najbolj uspešnih ukrepov, s katerim zmanjšujemo število prenosov okužb, je težko razumeti, zakaj morajo nekateri iz nevladnih organizacij zganjati takšno dramo okrog tega. Če bi bilo tem organizacijam v interesu, da bi se epidemije čim prej rešili, s tem pa bi posledično umrlo manj ljudi, ne bi ljudi nagovarjali k neupoštevanju ukrepov. Ker pa očitno najpomembnejši ukrep predstavlja nasprotovanje aktualni oblasti, ne čudi, da je epidemija trajala tako dolgo, kot je.

V povezavi z ukrepi pa je vendarle potrebno priznati nekaj, in sicer, da lahko nevladne organizacije in stroka sprejmejo še tako strokovne in primerne ukrepe, pa ne pomaga nič, če se ljudje ukrepov ne držijo. Nikogar se k spoštovanju ukrepov namreč ne da prisiliti. Še posebej ne v demokraciji. Žalostno pa je, da je nekaterim politikantstvo očitno v prvem planu. Toži se jim namreč po levih vladah, ki so do nevladnih organizacij še posebej velikodušne.

Foto: Printscreen

Jasna Martinjak in njen Zavod Rodna Zemlja sta neznana, a vendarle je dejstvo, da kar mrgoli nevladnih organizacij, katerih smoter naj bi bilo delovanje v korist državljank in državljanov. Kot lahko vidimo, to niti približno ni tako, zato se marsikdo upravičeno vpraša, čemu za vraga se toliko denarja namenja za delovanje politikantskih nevladnih organizacij?!

Sara Kovač