fbpx

[VIDEO] To morate videti! Franc Kangler se ne pusti provocirati levičarskim novinarkam in njihovim slaboumnim vprašanjem

Foto: printscreen

Novinarje informativne oddaje Svet na Kanalu A očitno zanima vse drugo, kot pa resna vprašanja, povezana s Slovenijo. Tako je njihova novinarka Francu Kanglerju postavila vprašanje povsem v rumenem stilu: “Ste že postavili ptičjo hišico?”, a ji je nekdanji župan Maribora odgovoril, kar je res pomembno. Poglejte, kaj ji je odvrnil!

Slovenija se sooča z resnimi težavami, ki si vsekakor zaslužijo pozornost resnih medijev. Pranje denarja v Novi Ljubljanski banki za iranskega poslovneža, kjer obstaja celo sum financiranja terorizma, zloglasni drugi tir, kjer je vlada očitno hotela izvesti krajo vsem na očem, in primer Magna Steyer, kjer je jasno kot beli dan, da vlada daje prednost vsemu, le slovenskemu malemu človeku ne, so le trije takšni primeri, ob katerih bi se moral novinarjem prižgati rdeč alarm. Vendar ne, novinarje informativnih oddaj mainstream medijev zanimajo stvari, kot je recimo ptičja hišica nekdanjega župana Maribora Franca Kanglerja. Tako je novinarka Sveta na Kanalu A Kanglerja, ko je prišel na sodišče v Ljubljani, povprašala prav o tem, češ: “Ste že postavili ptičjo hišico?”, na kar je Kangler odgovoril: “Seveda.”, novinarko pa je še naprej zanimalo, kam jo je postavil. Očitno gre le za mašila, saj res ni pomembno vprašanje, kam je Kangler postavil hišico, ki mu jo je sodišče pred več leti zaseglo. Dejstvo je, da je Višje sodišče v Mariboru zaustavilo postopek v zadevi “ptičja hišica”, postopek pa je po šestih letih tudi pravnomočno zaključen.

Kangler je kot dolgoletni politik, ki ga zdrava kmečka pamet ni nikoli pustila na cedilu, sprevidel plehka vprašanja Svetove novinarke in na to odgovoril: “Jaz sem mislil, da me boste vprašali, če so že koga prijeli z Ljubljanske banke, kjer so oprali težko milijardo denarja. Očitno je v Sloveniji moj traktor, star 37 let, pa ptičja hišica, pa verjetno tudi kaki prašič, več vreden kot pa cela Nova Ljubljanska banka.”

Posnetek vprašanja novinarke in Kanglerjeva odgovora si lahko ogledate tukaj:

Komentatorji ponoreli – večina na Kanglerjevi strani
Kanglerjev odgovor je nemudoma obkrožil Slovenijo in skoraj ga ni komentatorja, ki mu ne bi pritrjeval. “Točno tako je, kot ste povedali.”, “Kangler je pa to dobro povedal, naj deluje! Naj se dokaže, kdo uničuje državo!”, “Prav ji je odgovoril…tožakajo ga za nekaj, kar mu ne morejo dokazati…v NLB pa točno vemo kdo je kriv…pa nič.” in “Pravilen odgovor. Ne vem kdo pumpa te naivne novinarje.” so le nekateri od odzivov na družbenih omrežjih na Kanglerjev odgovor.

Še več odzivov pa tukaj:

Foto: Facebook/Klip.si

Foto: Facebook/Klip.si

Foto: Facebook/Klip.si

Foto: Facebook/Klip.si

Šlo je za dobro zrežirano hišno preiskavo
Na spletni strani Nove ljudske stranke Slovenije (NLS) pa se ob primeru “ptičja hišica”, ki je zdaj tudi pravnomočno zaključen, sprašujejo, “ali bo kdo sankcioniran za 6 let krivega obsojanja in političnega diskreditiranja, ki ga je bil deležen gospod Kangler?” Kangler je sicer pred nekaj dnevi novinarjem pokazal ptičjo hišico, ki je v Maribor pripeljala 117 kriminalistov in helikopter v nizkem preletu, sodišče pa je po tej filmski aretaciji ugotovilo, da ne gre za kaznivo dejanje, “da ni podlage za pregon Franca Kanglerja”. “Sprašujem se, na podlagi česa je bila podlaga, da je nizko preletaval helikopter po Mariboru? Na podlagi česa je bila podlaga, da sem imel hišno preiskavo?” se je pred dnevi vprašal Kangler in razkril, da je bila hišna preiskava dobro zrežirana. “Nisem smel imeti svojih prič. Varuhinja človekovih pravic je v zadnjem poročilu ugotovila, da je bila moja hišna preiskava zrežirana, da so mi na mojo hišno preiskavo pripeljali agenta policije kot pričo, ki naj bi meni branila človekove pravice in svoboščine in skrbela, da policija dela zakonito.”

M. S.