fbpx

[Video] Tragikomična realnost “novih obrazov” na političnem parketu

Foto: sta

V Sloveniji se že leta pred vsakimi volitvami pojavljajo novi obrazi, ki se vedno izkažejo za izgubo časa, to je nekako razumljivo, glede na pomanjkanje izkušenj in izredno labilne in šibke leve politike. Že nekajkrat je bila Slovenija priča nesposobnemu vodenju novih obrazov, ko so za to dobili priložnost, vendar tokrat ne sme pozabiti, saj je čas, da zakoraka v prihodnost z ljudmi, ki si to mesto na podlagi in dejanj zaslužijo.

Novi obrazi so predvsem marketinška ideja, kar se je večkrat pokazalo glede na prazne besede in prazno vsebino. Državo mora voditi ekipa izkušenih posameznikov in ne novi obrazi, ki se zanašajo na javni sektor in na prišepetovalce vsake vlade. Cena, ki jo je Slovenija v preteklosti za politično nezrelost, je bila precej visoka – ugrabljena država, politična nestabilnost in odsotnost resnih političnih projektov, in določene stvari občuti še danes.

Da ne pozabimo preteklosti, da bo odločitev, ki je pred vrati, še lažja, je tudi predsednik vlade Janez Janša delil videoposnetek na Twitterju s preteklimi “lapsusi” novih obrazov. Ravno opominjanju  je namenjen tudi spodnji video, ki je sicer smešen, hkrati pa skoraj tragičen, ko pomislimo, da je bila prihodnost Slovenije v rokah nekompetentnih ljudi, kot sta Miro Cerar in Marjan Šarec, ki  sta ob prvi oviri brez slabe vesti odstopila oziroma “vrgla puško v koruzo”, medtem ko so drugi to pozicijo zasedli z iluzijo, da to zmorejo, pa je bila posledično Slovenija vržena v ogromen dolg in tudi v tem primeru je bilo najlažje odstopiti, kot je to storila Alenka Bratušek. Spet tretji, kot je Robert Golob, živijo življenje elektro oligarha, si izplačujejo nezakonite plače v enormnih zneskih, medtem ko igrajo žrtev in kot marioneta plešejo in govorijo to, kar jim prek slušne naprave govorijo “strici iz ozadja”.

V vsakem primeru imajo trenutno poleg antijanšistične ideologije, ki jih slepo vodi naprej, še eno trdno skupno točko, ki je zaznamovala njihovo politično kariero v trenutku, ko so samovoljno odstopili s položaja, za katerega danes ponovno kandidirajo. Vsi so odnehali, ko je postalo težko. Skoraj komično je dejstvo, da mislijo, da jim ljudje po vsem tem še vedno zaupajo, morda celo absurdno. Pa vendar Slovenija ne bo nasedla ponovno, saj so jo novi obrazi vsakič pustili na cedilu. Novi obrazi – stare laži.

Tanja Brkić