fbpx

[Video] V Boxmarku z naslednjim tednom začenjajo s proizvodnjo zaščitnih mask za Slovenijo

Direktor Boxmarka Marjan Trobiš (foto: STA)

V novicah ob 15. uri so na Nova24TV poročali o seji SNAV, ki je zasedal v najširši možni sestavi, ustavitvi letalskega potniškega prometa, ki se je zgodila ob polnoči ter o družbi, ki se bo prestrukturirala z namenom začetka proizvodnje zaščitne opreme. Vabljeni k ogledu!

V najširši možni sestavi je danes zasedal Svet za nacionalno varnost, kjer so razpravljali o nadaljnjih ukrepih za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Po seji je na novinarski konferenci predsednik vlade Janez Janša predstavil sklepe in vsebino dela SNAV.

Po njegovih besedah trenutna situacija ni primerljiva z ničemer, s čemer smo se do sedaj soočali mi, Evropa ali svet: “Glede na stanje, kakršno je vlada dobila ob primopredajah v petek in tekom vikenda lahko rečem, da smo reagirali, tako kot se pač lahko reagira, če skočiš v prazno kabino tovornjaka, ki že vozi po cesti in ga skušaš upravljati.”

Ponoči ustavljen letalski potniški promet
Čeprav je bil od polnoči v Sloveniji ustavljen letalski potniški promet, je danes iz Moskve letalo še pripeljalo 22 slovenskih državljank in državljanov. Za pomoč pri vrnitvi v državo je do sedaj zaprosilo 90 državljanov, več o tem pa je za Nova24TV povedal vodja konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter.

V Boxmarku začenjajo s proizvodnjo zaščitne opreme
Podjetje Boxmark iz Strnišča pri Ptuju je trenutno sredi procesa prestrukturiranja, že prihodnji teden nameravajo pričeti s proizvodnjo zaščitnih mask. Zagon proizvodnje je po besedah direktorja odvisen predvsem od dobave materiala, medtem, ko je strojna oprema že zagotovljena.

Več o seji SNAV, o tem, kaj je povedal Andrej Šter ter o pripravah Boxmarka na začetek proizvodnje zaščitne opreme si oglejte v Kratkih novicah na priloženem videoposnetku!

Rok Krajnc