[VIDEO] V Sloveniji padel referendum, bo tudi schengen?

Evropa se sooča z varnostnim problemom, schengen je pred velikim preizkusom, medtem ko je Slovenija pod vtisom izida referenduma o zakonski zvezi. “Ljudje so se odločili ZA družino, ZA otroke in z jasnim glasom PROTI spornemu zakonu dali sporočilo vladajoči politiki,” je poudarila poslanka v Evropskem parlamentu Romana Tomc in dodala, da je “čas, da Evropa stopi na pravo pot”.

Evropska poslanka Evropske ljudske stranke Romana Tomc je v Hotelu City v Ljubljani gostila delovni zajtrk, kjer je spregovorila o aktualni politični situaciji in obetih za prihodnost, komentirala pa je tudi rezultate nedeljskega referenduma.

Tomčeva: Ko gre za otroke, so zadeve jasne
Tomčeva je navdušena nad rezultati referenduma o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Proti zakonu je glasovalo več kot 392 tisoč državljank in državljanov, kvorum je bil dosežen in zakon je padel. Slovenke in Slovenci so dali jasen signal, da “ohranimo našo družino in naše vrednote, kot jih cenimo do sedaj,” je evropska poslanka povzela sporočilo rezultata referenduma. Dodala je, da je potrebno področje istospolnih zvez urediti zakonsko tudi glede dedovanja in poroke, a ko gre za otroke, so zadeve jasne.

Delovni zajtrk evropske poslanke Romane Tomc (foto: Nova24TV).

Delovni zajtrk evropske poslanke Romane Tomc (foto: Nova24TV).

Mini schengen ali začetek konca EU
“Evropa mora jasno povedati, koliko migrantov lahko sprejmemo in da je naš prostor omejen,” je bila jasna Tomčeva. “Pomembno je razlikovanje med begunci in migranti,” je nadaljevala in dodala: “Imam občutek, da naša vlada dela en da to, drug dan nekaj drugega, da govori eno, dela drugo.”

Vzpostavitev mini schengna bi lahko pomenila propad EU, zato ta izraz v Bruslju ni zaželen. V kolikor bi bil predlog sprejet, bi posledice čutili tako ljudje kot gospodarstvo. To vprašanje naj se sicer še ne bi odpiralo, a kot pravi Tomčeva: “Kjer je dim, je po navadi tudi ogenj.”

V letu 2016 za Evropo ključna varnost, za Slovenijo reforme
V letu 2016 je za Evropo ključna varnost, medtem ko Slovenija potrebuje reforme. Državo pesti krivičen socialni sistem, namesto priprave reform pa se vlada ukvarja s kadrovanjem. Prihodnost mladih je neperspektivna. Pridobitev pripravništva ali redne zaposlitve pa neuresničljive sanje, je prepričana Tomčeva. Kaj bo prineslo novo leto? Prepotrebne reforme in zagon gospodarstva ali le ponovne predčasne volitve?

J. F.

 • pajot

  Evropa mora prit do spoznanja,da jo bo rešila samo tesnejša povezanost.Torej Schengen ne sme pasti.

  • janez zorman

   Že res, a kaj ko EU ni prav veliko do balkanskih manir, kakršne imajo tudi naši levaki.

  • sodnikisozločinci

   Tesnejša povezanost? Da nas spravi v okove, ne hvala. Da nas uniči z genocidom, kar pomeni neomejen prihod migrantov, ne. Ven iz te genocidne tvorbe, to je edina rešitev za obstoj slovenskega naroda.

  • Mihilus

   Schengen je političen projekt in če je politična volja se ga da obdržat. Ampak EU in EURO pa v takšni obliki nimata šans za obstanek.

 • xtc

  Mini Schengen je na žalost vse bolj realnost zaradi levakov in ostalih krtov ,ki so proti EU in seveda rusofilov ,ki so isti problem kot islamisti.

 • janez zorman

  Violeta in Svetlana strašita otroke.

 • Gurt1

  Naslednji korak je, da pade neučinkovita vlada in burke…bo treba spet referendum…

 • marta

  Levakom je samo do tega, da si pridobijo čimveč časa, da lahko čimveč pobasajo v svoje žepe, saj vedo, da jim bo sodstvo pogledalo skozi prste.
  Lep primer delovanja našega sodstva je ljubljanski župan Janković, ki dela, kar se mu zahoče in kljub temu je vse “OK”.

 • Aton

  Schengen bo ostal!
  Na Karavankah!

 • Jelen

  Take Evrope ne rabim – nismo glasovali za to.. EU.kao.enakopravne članice.

 • Tanja Bor

  Ob padcu zakona pogrešam premislek o tem, ali je bilo sprejetje zakona vsiljeno od evropskih liberalcev, gl.: http://www.delo.si/novice/politika/alde-sprejela-smc-a-razprava-je-bila-burna.html.

 • piko8

  violeta in svetlana sta napaka NARAVE ! Če biji poataviv v koruzo vrane 7let staro prinesejo nazaj……….

 • drzavljanslo

  Kdaj bo ljudem jasno, da je za rdečo protislovensko udbo-tajkunsko mafijo edina možnost za dolgoročno preživetje, izstop iz EU. Zato govorijo eno, delajo nasprotno. Vmes pa preko svojih medijev malo pljuvajo po EU. Da pač nesamozavestnega in rahlo preprostega slovenčka prepričajo v izstop (kar, glede na funkcionalno nepismenost, nerazgledanost in trdoto slovenskih buč, ne bo težko).

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!