fbpx

[Video] Velika skupna akcija podmladkov ideološko različnih strank in Študentske organizacije v podporo cepljenja: Čas je, da držimo skupaj!

Predsedniki pomladkov NSi, SDS, SD, SLS ter predsednik ŠOS.

“Podmladki strank imamo marsikdaj različna mnenja, vendar znamo stopiti skupaj. Ker nam je mar za skupno dobro. Če zmoremo mi, zmoremo vsi. Čas je, da držimo skupaj. Čas je, da ravnamo odgovorno. Bodi odgovoren tudi ti,” se glasi sporočilo Mlade Slovenije, Mladega foruma SD, Slovenske demokratske mladine, Nove generacije SLS in Študentske organizacije Slovenije. Cepimo se.

Luka Goršek, predsednik Mladega foruma SD, je povedal, da nekaj stoletij nazaj ljudje niso imeli te možnosti, da bi se lahko cepili, zato so bile pandemije in epidemije toliko hujše. “Danes ta privilegij imamo, zato ga izkoristimo, da skupaj ustavimo to epidemijo,” je pozval. Predsednik SDM Dominik Štrakl pa je pojasnil, da bomo s cepivi izkoreninili covid-19, tako kot smo že številne druge bolezni v preteklosti. Na nas je, da se vedemo odgovorno, se cepimo in k temu pozovemo tudi svoje bližnje. “Le s skupnimi močmi bomo premagali epidemijo in vrnili življenje v stare tirnice,” je še dejal.

Tudi mednarodni tajnik Nove generacije SLS Andrej Jerman je pozval vse polnoletne Slovenke in Slovence, da se cepijo, pobudi se je pridružil še predsednik ŠOS (Študentska organizacija Slovenije) Andrej Pirjevec – saj je cepljenje najučinkovitejše za borbo proti covid-19. Slednji je še opomnil, da cepljenje pomeni tudi vstopnico za izvajanje študijskega procesa v živo skozi celotno študijsko leto. Predsednica Mlade Slovenije Katja Berk Bevc pa je spomnila na to, da je že skrajni čas, da se začnemo pogovarjati še o čem drugem kot o virusu in cepljenju – kar pa bomo dosegli zgolj z zadostnim odstotkom precepljenosti.

Cepljenje s tretjim odmerkom bo potekalo enako, kot je potekalo osnovno cepljenje
V Sloveniji se je po zadnjih podatkih z enim odmerkom cepilo 1.004.629 oseb, z vsemi potrebnimi odmerki pa 918.247 prebivalcev. Po oceni NIJZ je v državi trenutno 7276 aktivnih okužb – število naglo narašča, saj je kar za 403 večje kot dan prej. V bolnišnicah se zdravi 229 covidnih bolnikov, 54 na enotah intenzivne terapije. Zaskrbljujoč podatek je tudi, da je že po prvem šolskem tednu v karanteni več kot 1500 učencev oziroma 70 oddelkov. Na OŠ Brežice je po poročanju MMC-ja v karanteni kar 31 učiteljev. “Cepljenje s tretjim odmerkom bomo za zaposlene in paciente izvajali po razporedu, kot je potekalo osnovno cepljenje. Vsi cepljeni boste prejeli SMS obvestilo o načrtovanem cepljenju s tretjim odmerkom. Z odgovorom na SMS sporočilo boste izrazili svoj interes po cepljenju,” pa so danes sporočili iz UKC Ljubljana. Tretji odmerek je priporočen predvsem imunsko oslabljenim, stanovalcem v domovih starejših, starejšim od 70 let in kroničnim bolnikom vseh starosti.

Image

Sara Bertoncelj