fbpx

Viljem Kovač novi strokovni direktor Onkološkega inštituta

Viljem Kovač je edini kandidat, ki se je potegoval na razpisu za strokovnega direktorja (foto: STA).

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je na seji soglasno imenoval Viljema Kovača za strokovnega direktorja inštituta. Člani sveta so njegov program pohvalili kot kakovosten in zelo dodelan. Kovač je dejal, da pri svojem delu in tudi programu za strokovno vodenje inštituta vedno postavlja v ospredje bolnika.

Kovač je v svoji predstavitvi tudi povedal, da je osrednje vprašanje in cilj njegovega programa, kako zmanjšati breme raka v Sloveniji in kako pomagati bolniku. Poudaril je, da so na inštitutu izjemni zdravniki, tudi mednarodno priznani. Njihove sile bo po njegovih navedbah treba usmeriti v sinergijsko delovanje.

Večjih sprememb ne napoveduje
Glede nesoglasij med zaposlenimi na inštitutu, zaradi katerih so v zadnjem času društva bolnikov pisala tudi dopise politiki, pa je Kovač dejal, da je normalno, da imamo ljudje različna mnenja, pomembno pa je, da se konflikti konstruktivno rešujejo. Kakšnih večjih sprememb na inštitutu ne napoveduje, pač pa želi sistem nadgrajevati.

Kovač je sicer na inštitutu zaposlen od leta 1986, je tudi docent na medicinski fakulteti v Ljubljani. Med drugim je bil v preteklosti vodja zdravstvene službe v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine Kamnik.

B. O., STA