fbpx

Vlada na obisku goriške regije: Občine pod trenutno vlado bogatejše za višje povprečnine in številne investicije

Foto: STA

Vlada Republike Slovenije bo danes obiskala Goriško regijo. Člani vlade se bodo ob 9.30 sestali na delovnem posvetu v hotelu Dvorec v Tolminu, sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Predsednik vlade Janez Janša se bo po delovnem posvetu vlade srečal z vodstvom podjetja Hidria, kjer bo ob tej priložnosti potekala tudi slovesnost ob 50-letnici podjetja. V sklopu slovesnosti bo predsednik vlade nagovoril zbrane, prav tako bo skupaj z glavnim direktorjem Hidria Holding Iztokom Seljakom položil temeljni kamen za novo investicijo v ključne dele elektromotorjev za pogon električnih avtomobilov.

V nadaljevanju obiska se bo predsednik vlade srečal z županom občine Vipava Goranom Kodeljo in županom Mestne občine Nova Gorica dr. Klemnom Miklavičem.

Predsednik vlade bo z obiskom Goriške regije zaključil na javni tribuni, ki se bo pričela ob 19. uri in bo potekala v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica. Na javni tribuni bodo predsednik vlade in ministrice ter ministri z nosilci razvoja v Goriški regiji spregovorili o razvoju in perspektivah regije.

Minister Tonin v okviru vladnega obiska v Goriški regiji obiskal Tolmin, Kobarid in Novo Gorico
Minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin bo v okviru dvodnevnega vladnega obiska v Goriški regiji obiskal Tolmin, Kobarid in Novo Gorico. Po skupnem delovnem posvetu Vlade RS si bo minister Tonin v Tolminu ogledal zmogljivosti za odstranjevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev (Na Logu 21) in obiskal postajo Gorske reševalne službe Tolmin (Trg tigrovcev 5), kjer mu bodo predstavili intervencije preteklega obdobja. Obisk bo potekal od 13.45 do 14.45 in bo za medije odprt, mogoča bo tudi izjava. Nato bo Tonin obiskal Občino Kobarid in občinski štab Civilne zaščite (Trg svobode 2). Obisk bo potekal od 15. do 16. ure in bo za medije odprt, mogoča bo tudi izjava. Sledilo bo srečanje ministra Tonina z vodstvom Univerze v Novi Gorici. Ob 18. uri bo v Novi Gorici obiskal Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost – Gasilsko enoto Nova Gorica (Sedejeva ulica 9). Obisk bo potekal do 18.30 in bo za medije odprt, mogoča bo tudi izjava.

Minister Mark Boris Andrijanič bo v okviru obiska Vlade Republike Slovenije v Goriški regiji obiskal Instrumentation Technologies, Qubino Z-Wave Smart Home in DSO Ajdovščina.

Image

Minister Janez Cigler Kralj je obisk pričel že v torek z obiskom domov za starejše občane Ajdovščina in Renče, delovne obveznosti pa bo nadaljeval tudi danes:

Image

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs bo v okviru vladnega obiska v Goriški regiji podpisal pismo o nameri med Ministrstvom za notranje zadeve in Občino Ajdovščina o izgradnji policijske postaje v Ajdovščini. Po tem bo minister podal izjavo za javnost, in sicer ob 18.05 pred občino Ajdovščina (Cesta 5. maja 6a, Ajdovščina).

https://twitter.com/vladaRS/status/1435312815401750537?s=20

https://twitter.com/vladaRS/status/1435131712439263233?s=20

Sara Kovač