Vlada se podpisuje pod ukrepe zakona o tujcih, ki jih je dejansko predlagala SDS

Bodo migrantski tabori le še spomin? Foto: STA

Pred meseci je SDS predlagala ukrepe za zakon o tujcih, ki jih je vlada zavrnila. Sama pa je pripravila popolnoma enake ukrepe, ki jih pošilja v Državni zbor. Koalicijski pomisleki so sprejetje novele zakona o tujcih zaustavili v vladni proceduri.

Vlada je očitno pozabila, kaj je pred meseci ob predlogu SDS gladko zavrnila, in se podpisuje pod ukrepe novele zakona o tujcih. Novela predvideva ukrepe v primeru spremenjenih razmer na področju migracij, ki bi lahko ogrozile javni red ali notranjo varnost v državi. Med ukrepe spadajo zlasti postopki vračanja tujcev, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop. Policija bo lahko tujcu, ki ne izpolnjuje pogojev, prepovedala  vstop v Slovenijo. Tujca, ki se nezakonito nahaja na območju izvajanja ukrepa, bodo lahko pripeljali do državne meje in ga napotili  v državo, iz katere je nezakonito vstopil. Policija bo po noveli zakona ravnala  tudi, ko bo tujec izrazi namen podati prošnjo za mednarodno zaščito, kadar želi nezakonito vstopiti ali je že izven mejnega prehoda iz druge varne države članice EU, če je nezakonito vstopil v Slovenijo in se nahaja na območju izvajanja ukrepa. Ukrepa, kot poroča STA, ne bodo uporabljali, ko bo neposredno ogroženo življenje tujca ali bo resna nevarnost, da bo podvržen mučenju, nečloveškemu, ponižujočemu ravnanju ali kaznovanju v državi, v katero bi bil napoten, ali pa zaradi zdravstvenih okoliščin. Prav tako ukrep ne bo veljal v primeru ocene, da gre za mladoletnika brez spremstva.

Ukrep novele zakona o tujcih bo Državni zbor na predlog vlade sprejel z dvotretjinsko večino vseh poslancev najdlje za šest mesecev z možnostjo podaljšanja. Da bo ukrep prenehal veljati, bo Državni zbor odločil z večino glasov vseh poslancev. Sprejem ukrepa bo vladi predlagalo Ministrstvo za notranje zadeve na podlagi ocene o spremenjenih razmerah na področju migracij. Novela zakona predvideva tudi ustanovitev urada za tujce. Noveli še vedno nasprotujejo nevladne organizacije, ki  jo opozarjajo, naj je ne sprejme, ker je po njihovem prepričanju v nasprotju z mednarodnim pravom in s slovensko ustavo. Poslanec SDS Branko Grims je že na seji Sveta za nacionalno varnost v razpravi o oceni ogroženosti Slovenije povedal, da se ukrepi, ki bodo veljali v noveli zakona o tujcih, sprejemajo prepočasi in prepozno.

Branka Jurhar

 • Vera

  Cerarjevi kopirajo predloge SDS-a,čeprav so bili pred meseci “proti njim “.
  Kdaj bodo vsi Slovenci , predvsem pa državljani spoznali, kdo v resnici dela v korist vseh nas ?

  • karlina

   Točno, pa saj to se dogaja vedno, da nesposobnezi iz SMC, s samim Cmerkotom na čelu, vedno, ampak vedno po nekaj mesecih kopira vse ideje, ki jih da SDS, tako je bilo tudi lani z zaščitnimi ograjami, pa še marsikaj, oz. vse drugo.

  • Novakec1

   Ti še ni jasno da nobeden, tudi JJ ne bo.

   • Vera

    Janša in njegovi predlogi so edini pametni , toda trmasti Cerar jih začne uporabljati z velikim zamikom.

    • garfi

     preračunjiv in marioneten

 • Adolf Hitler

  prokleti komunaiseri cerarski pdganeri!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Olga

  SMC se, kot vedno, kiti s tujim perjem, delom in znanjem!
  Spomnimo se tudi predloga SDS o ustanovitvi narodne garde! Koliko podtikanj o “Janševi” vojski!? Sramota!
  Nevladne organizacije ukinimo, saj ne delajo v interesu nikogar, le za svoj žep!

  • Slovenka

   To o kitenju s tujim perjem je vse res in kopiranje tujih zamislih je seveda njihova specialiteta. Vseeno pa sem zadovoljna, da se kitijo s kvalitetnim perjem in ne s kakšno Sloveniji škodljivo navlako. Ni kaj, smisel za kakovost imajo.

   • Olga

    To je res! Samo bolje bi bilo, da bi nam vladal original in ne kopija! Da se kopija premakne, traja vsaj eno leto!

  • Slovenec 33

   V tej “moralni” stranki so tako ali tako plagiatorji in promotorji fdvizma, ki reklamirajo idiotizem.
   Kaj je to pa v nadaljevanju

   IDIOT -razlaga
   V času nastajanja grške demokracije pred davnimi leti, so se grški filozofi ubadali z lastnostmi Grkov, ki so hoteli živeti v demokraciji.
   Zelo znan grški filozof je po opazovanju “demokratov” prišel do naslednjega zaključka – “demokrate” je razdelil na dva pola –
   Prvim je rekel PATRIOTI – za njega so bili patrioti tisti, ki so imeli radi
   svojo domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali
   svoje starše in njihove vrednote. Te je označil s PATRIOTI (slovenski prevod – domoljubi).

   Drugi, ki pa so kazali popolnoma drugačen pogled na demokracijo jih je označil z IDIOTI. Torej, prva stvar je, da je pojem IDIOT kontra pojmu PATRIOT.
   Kdo so bili ti IDIOTI? to so pa bili “demokrati” ki so gledali samo na svojo rit, za vrednote svojih staršev jim je bilo malo mar, pljuvali so po svoji domovini in na splošno sovražili vse kar je bilo domoljubno)
   Vse to se je preneslo tudi recimo na današnji čas – ko se delimo na “leve” in “desne”.

   Torej, kdo mislite je po vaše domoljub oz. PATRIOT – Vam jaz povem – DESNIČAR.

   Kdo pa misilite je antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja vrednote naroda, ki mu pripada – uganili ste LEVIČAR ali IDIOT.

   Zatorej mi je skrajno bukovo, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, saj v strokovni literaturi in še iz časov grške demokracije označuje “levičarja” torej antidomoljuba.

   Če ste študirali na FDV, se oproščam, ker tam namensko tega NE UČIJO, saj bi bili kontradiktiorni svoji ideji – učijo levičarstvo in ne morejo takoj žaliti sebe z IDIOTOM.

   OSTRO PROTESTIRAM, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, ker to ni. IDIOTI
   SO V RESNICI LEVIČARJI.

   Prosim ,da se na tem področju izobrazite, da ne boste po nepotrebnem stvari, ki so samoumevne in v svetu na splošno priznane, imeli za natolcevanje.

   IDIOT je kontra PATRIOTU in obratno.

   Da pa beseda IDIOT danes dobi neko negativno konotacijo, pa jaz nisem kriv…..Če označuje pripadnika naroda, ki hoče narodu škoditi, potem je pa res pravi IDIOT…..torej logično, da beseda IDIOT pomeni slabšalno konotacijo in pravilno označi levičarje, torej antidomoljube.
   Tako je to v slovenskih deželah.

 • totex39

  Nesposobni levičarji ne znajo drugega kot da kopirajo dobre ideje od SDS, kar pa sprevrženci nikoli ne priznajo.

 • samsara

  Avtorske pravice?!
  Kaj to v DZ ne velja. Je tam področje kjer pravo ne velja? Najbrž drži slednje, saj imajo tamkajšnji modeli celo imuniteto, da lahko se***** brez vsakršne odgovornosti in kazni, razen JJ seveda.
  Tolpa pritlehnih, nemoralnih, pohlepnih, drekobrbcev, ki uničujejo državo in prihodnost Slovencev.

 • Novakec1

  Brezvezen papir ki ne bo nič razrešil ko pridejo kameltrajberji na mejo. Bolje da bi z zakonom ukinili vse nevladne organizacije s tega področja.

  • Nata

   Pa še evrčke bi prišparali !

 • soc

  Danes v avtu in v koloni po radiu poslušal zgroženo podajanje te informacije s strani ultralevakarskega RTV LJ (ob 15.30). Svet se podira bebavim levakom že zaradi predloga zakona ob vseh nepotrebnih vgrajenih varovalkah. Če bo množica islamske golazni vdrla na slovenska tla kot že pred stoletji, jim bo levakarija tokrat aktivno pomagala proti nam, Slovencem. Bojim se, da državljanska vojna 1941-5 še ni končana…

  • garfi

   možno

 • Antonius

  Domet in sposobnost kompletne ‘cerarjeve vlade se kažem v tem, da zmore narediti isto kot prvošolniki ko se naučijo podpisati. Podpiše se pod tuje delo in si ga prisvojenega ukrade za svojega.
  Nekoč sem se spraševal, kam bi Slavoj Žižek sam s seboj, če bi šel Lacan med peke, danes se mi pa isto vprašanje zastavlja ob ‘cerarjevi vladi. Kje bi kradli, če ne bi bilo Janše.

 • centurion

  Ampak, BOLIIII.
  Hočeš, nočeš prideš na Janševe predloge…
  Ker ima edini in vedno prav.
  Levim retardom pač pride bolj pozno.
  Včasih nikoli.

  • Nata

   No, pa saj morda so kakšno novo vejico, ali pa klicaj naredili !!
   Barabe

   • jan

    In kaj ima Janša prav? A to, da je rekel, da so Junckerjeve trojanske migrantske kvote korak v pravo smer? Nikoli nisem slišal, da bi to izjavo preklical.

    • Nata

     Nisem nič takega napisala ? Ali trdila, da ima J. prav.
     Govorimo o zakonu.
     Kje in kdaj je pa to izjavil ?

     • Jana Novak

      to si ti antijanšisti sproti izmišljujejo, potem ponavljajo kot papige, ali pa spreobračajo Janševe besede.

 • dob

  kučan: nije gotovo kad je gotovo, nego je gotovo kad ja kažem da je gotovo!

 • Unikatna

  Je že prepozno!

  Tudi kvote niso bila dobra ideja. Nihče ne zagovarja ideje 0 migrantov!!

  Migranti so že naseljeni po več slovenskih mestih, med njimi so Brežice, Celje, Dravograd, Gornja Radgona, Ilirska Bistrica, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Postojna in Trbovlje.

  Migrante čakajo lepo opremljena stanovanja: štedilnik – steklokeramične plošče, pralni stroji morajo biti za pranje do 5 kilogramov, robovi omar in postelj morajo biti »oplemeniteni«, vzmetnice morajo biti medicinske, kakšen naj bo televizor, je zahteva denimo naslednja: barvni TV sprejemnik z diagonalo minimalno 81 centimetrov ter stenski nosilec z roko za LED/LCD TV do 99 centimetrov), ki je dvojno vrtljiv (do 180 stopinj in nagiben do 15 stopinj). itd.

  • totex39

   Take barabinske vlade ne rabimo, da nas zavestno uničujejo. Dodatne davke, ki jih bodo predpisali bomo pa morali mi plačevati, da bodo lahko vzdrževali to golazen.

  • jan

   Veliko Slovencev nima stanovanja in nima kaj dati v lonec, pa jim nihče ne plačuje računov in nihče ne da strehe nad glavo. To je načrtno izvajanje etnocida nad Slovenci, slovenocida. To je izdaja.

 • Aron

  katastrofalna novela, ki je v popolnem nasprotju z demokratičnimi vrednotami slovenske ustave :( pozdravljam nasprotovanje zakonu nevladnikov, tudi karitasa in jezuitskega združenja za begunce, upam, da se zbere tudi dovoljšnja kritična masa intelektualcev, da se zoperstavimo populističnim blodnjam dr. ustavnega prava in njegove ekipe.

  • jan

   Demokratične vrednote ne pomenijo, da bomo državo na milost in nemilost prepustili tujcem in naredili nacionalni samomor. Ekonomske migrante je treba nemudoma poslati od koder so prišli, prave begunce pa je treba začasno nastaniti v začasnih bivališčih, dokler nevarnost v njihovih državah ne mine. Kdor ilegalno vstopi v državo pa nima kaj zahtevati pravic. Poleg pravic obstajajo tudi dolžnosti. Prva med njimi je, da spoštuješ zakone države, v katero bi rad vstopil, sicer si pač delinkvent.

   • Aron

    s prvim delom se absolutno strinjam, država mora poskrbeti, da migracije potekajo kontrolirano ter da se mednarodna zaščita ter azil podeljuje selektivno in za določeno obdobje, vse upoštevaje socialni standard slovenije in blaginjo državljanov. problem predstavlja diskrecijska pravica policije in njeno postopanje, zaskrbljujoča pa je tendenca h kolektivnim izgonom in vračanju ljudi, ki bi bili sicer upravičeni do mednarodne zaščite, da o popolni odsotnosti uspešnega pravnega sredstva sploh ne govorim…

    • RATATA

     O tem prepovedanem principu izgona je pisal B.M.Zupančič jeseni 2015. S tem je dal navodilo, na kakšen način se golazen pravilno izžene. Komunajzarska gnus, ki je na oblasti ga ni zmožna poslušati in upoštevati zaradi ega. Kvazi profesor dr prava iz smc se je totalno motil o navadni zadevi, ki je npr. meni, pa nisem dr, niti mag. bila v prvo kristalno jasna, pa vendar je tako pokvarjen, da ni odstopil-mu niti ni nerodno.

  • garfi

   vsi našteti so multikulti

  • RATATA

   Že zdavnaj si povedal-dal vedeti, da silevosučno orjentiran škodljivec, samooklicana intelektualna spaka pohabljenega uma, zato ti predlagam, da če se že moraš oklasiti napiši samo: “saj veste, kaj bi napisal.”

   • Aron

    jasno, vsak ki ne tuli v vas rog je skodljivec, spaka. ze slisano in preslisano. potem se pa sprasujete, zakaj izgubljate na vseh frontah leta in leta…

 • jan

  Kdaj bomo dojeli, da bomo po pravilih politične korektnosti potegnili ta kratko? Izginili bomo kot narod. To bruseljski in ostali globalisti, ki hočejo odpraviti evropske narode in vzpostaviti anacionalne Združene države Evrope po zgledu ZDA, dobro vedo. Zelo natančno so naštudirali vse in angažirali trume plačancev, ki skrbijo za izvajanje njihove fašistične agende. Po njihovih pravilih smo obsojeni na kulturocid, etnocid, slovenocid, genocid. Samo še nacifašisti in stalinisti so izvajali podobne socialno-politične eksperimente s celimi narodi.

 • garfi

  bonbonček za naslednje volitve

 • lauraas

  Zakaj eritrejce, saj pa tam ni vojne, niti blizu?

 • Jana Novak

  Kradejo banke, kradejo ljudstvo, kradejo podjetja, kradejo diplome, zdaj kradejo še predloge zakonov. Drugega jih v komunajzarskem kumrovšekm šnelkurzu niso učili :/

 • RATATA

  Klemenčičev lepi um se je vzdržal.

 • tarantela

  Ja, najprej moramo poslušati Bruselj, oni odločajo o tem, kako bomo ravnali. Mi čakamo, čakamo, da dobimo neko skupno evropsko ukrepanje, ampak ne, so mečkali in mečkali, končno so nas pa pustili na cedilu. Če bi pa prej ukrepali, bi nas pa vse “človekoljubne” članice EU karale, kot so udrihali po Orbanu,končno so nas pa prepustile usodi. Lep pregovor imajo na jugu:
  “Uzdaj se u se i u svoje kljuse!”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!