Vlada za direktorja ljubljanskega UKC potrdila Cerarjevega ljubljenčka

Foto: STA

Vlada je soglasno podprla Andraža Kopača za direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, je v izjavi po seji vlade povedala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Svet UKC Ljubljana je Kopača sicer imenoval pred dvema tednoma, sedaj pa je dobil še soglasje vlade.

Ministrica je po seji še izpostavila, da je zelo vesela, da bomo po dolgem času dobili polnomočnega direktorja UKC in se bodo zadeve začele premikati. Na vladi po njenih besedah o Kopaču glede tega, da nima izkušenj v zdravstvu, ni bilo pomislekov.

Poudarila je, da je lahko to, da Kopač nima izkušenj v zdravstvu, v enem delu morda prednost. Pomembno je komuniciranje, menedžiranje in strateška usmeritev, kam popeljati UKC.

Izkušnje v Alpini in smučarski zvezi
Kopač je sicer med letoma 2003 in 2006 vodil Alpino, trenutno je direktor podjetja CSS, dela je opravljal tudi v družbi Liv Hidravlika Postojna, poleg tega pa je bil med letoma 2010 in 2013 poslovni direktor Smučarske zveze Slovenije.

Kolar Celarčeva je še dejala, da so njena pričakovanja in zahteve vedno zelo velike, Kopaču pa da je treba najprej dati 100 dni časa, da se spozna in vpelje. Spomnila je, da sta v UKC tudi strokovna direktorica in glavna medicinska sestra, ter se zavzela za to, da bodo delovali kot strokovno kompetentna ekipa.

N. K., STA