Vladajoča koalicijo želi prikriti vsebino državnih arhivov SFRJ pred javnostjo

Foto: STA

Aktualna vlada Republike Slovenije ima do problema državnih arhivov SFRJ, ki se nanašajo na Slovenijo neustaven in precej malomaren odnos, saj so le ti ustavna kategorija in kot taki predstavljajo narodno bogastvo, je na današnji novinarski konferenci povedal poslanec največje opozicijske stranke SDS Branko Grims. Glede na ravnanje vlade je očitno, da se nekateri na levi politični opciji zelo bojijo, da bi kopije dokumentov, ki so bili pri nas sistematično uničeni, končno ugledali luč sveta.

Na samem uvodu je Grims pojasnil, da so državni arhivi za našo državo neprecenljivega pomena, saj predstavljajo najpomembnejši zgodovinski vir o delovanju države, funkcionarjev, institucij, prav tako pa vsebujejo tudi analize glede delovanja. Po njegovem prepričanju neupoštevanje takšnega vira preprosto ni mogoče in dodal, da zgodovinska stroka državne arhive vedno postavlja na prvo mesto in od institucij pričakuje, da se njihova ohranitev in zaščita šteje kot ena izmed najpomembnejših dolžnosti.

V naši državi je položaj glede arhivov drugačen, je izjavil Grims in dodal, “da je ustavni zakon o izvrševanju Temeljne ustavne listine o Republiki Sloveniji, ki je bil sprejet 25. junija 1991, kot temeljni ustavni dokument, na osnovi katerega se je oblikovala samostojna država Slovenija, vprašanje državnih arhivov dvignil na ustavnopravno raven.” Arhivi so tako po besedah Grimsa ustavna kategorija, kajti člen v ustavnem zakonu odreja, “da Republiki Sloveniji pripadajo vsi državni arhivi SFRJ, ki se nanašajo na Republiko Slovenijo,” to pa po besedah Grimsa pomeni, da se pri vprašanju arhivov pojavlja ustavnopravno zaveza, ki vlado, parlament in vse institucije zavezuje k temu, da morajo to zavezo dosledno upoštevati in jo uresničevati pri svojem delu.

Grims je opozoril, da je naš premier Miro Cerar, ki je tudi hkrati ustavni pravnik, omogočil, da se je v torek 29. novembra pojavil sklic izredne seje treh odborov za zaprto sejo jutri, 2. decembra, ob pol osmi uri zjutraj. “V samo 48 urah želijo opraviti sklic seje, pri čemer želijo podati soglasje k odprtju in celo že tudi zaprtju poglavja izobraževanje in kultura za pristopna pogajanja Republike Srbije z Evropsko unijo (EU)” in podal komentar, da Cerar očitno kar vpije po želji po ustavni obtožbi, saj se v okviru tega poglavja tudi arhivi nekdanje SFRJ, ki se nanašajo na Slovenijo.

Možnosti za izpoganje so pred odprtjem in pred zaključkom zaprtja poglavja
Na podlagi zgodovinskih dejstev, je znano dejstvo, da ima država najboljšo možnost, da nekaj izpogaja v pristopnih pogajanjih EU z drugo državo, še preden se odpre eno izmed poglavij, zagotovo pa mora to po besedah Grimsa storiti in zaključiti še pred zaprtjem poglavja. Poslanec je kritično izpostavil, da se bo v tem primeru v samo 48 urah po sklicu seje zgodilo odprtje in hkrati tudi zaprtje poglavja. “Nekdo ima očitno iskreno željo, da na očitno protiustaven način to problematiko kratko in malo pomete pod preprogo v škodo Republike Slovenije, odgovoren za to pa je predsednik vlade, ki je ustavni pravnik.”

Foto: STA

Foto: STA

Pojasnil je, da so prav to razlogi zaradi katerih so v SDS predlagali, da se z dnevnega reda seje umakne točka stališče Republike Slovenije do osnutka skupnega stališča EU za odprtje in začasno zaprtje poglavja 26 – Izobraževanje in kultura za Srbijo.

Koalicija se zaveda, da se v Beogradu nahajajo kopije pri nas uničenih dokumentov
Grims je poudaril, da si je koalicija v tem primeru privoščila manipulacijo in dodal, da je popolnoma nedopustno, da so v primeru pristopnih pogajanj Srbije k EU, ki trajajo že nekaj let, sklicali sejo kot nujno. “Da se pa to naredi pri takšnem vprašanju, kar je v Sloveniji ustavna kategorija, pa je očiten dokaz namena, da se želi kršiti slovensko Ustavo,” je dejal poslanec ter dodal, da se koalicija očitno zaveda, da se v arhivu v Beogradu nahajajo kopije dokumentov, ki so bili pri nas uničeni na sistematičen in načrten način. “Nekaj popolno neverjetnega je, da so to dovoli nekdo, ki je celo ustavni pravnik.”

Foto: STA

Foto: STA

Pri hitrem zaprtju poglavij gre po prepričanju Grimsa za “poizkus, da se zgodovino lastnega naroda skrije pred samim seboj in pred svetom.” Podal je prepričanje, da bo takšno ravnanje odmevalo tudi drugod po Evropi in opozoril, da v primeru, če bo sklep SDS glede umika točke z dnevnega reda zavrnjen, bo odločitev delovnega telesa, ki odloča v imenu Državnega zbora dokončna. “O vprašanju arhivov bi moral brez dvoma odločati Državni zbor, saj gre v tem primeru za ustavno kategorijo.” Tak način hitenja je po mnenju Grimsa popolnoma nedopusten.

N. Ž.

 • Nata

  Razumljivo , a ne ? Saj nekateri dobro vedo , kaj se tam nahaja !!

 • PIA PlA

  Če ne bi naredili tako, da bi zadevo hkrati odprli in zaprli, bi iz uradnih jugoslovanskih virov izvedeli, da je bil Kučan ves čas proti samostojni Sloveniji, cmerar pa bi bil dokončno odpisan.

 • Olga

  Zadaj je Kučan, ki preko svoje marionete, Cerarja, poskuša te arhive uničiti in zaščititi sebe in svoje ZLOČINSKE tovariše ter ohraniti oblast, ki jo je prevzel od Dolanca! Zato pa je bila tudi taka urgenca “vladajočih” ob zadnjem obisku “bratske” Srbije! Kučan se boji Nemške roke pravice! Kar naj trepeta, izdajalec in zločinec, Slovenski Fidel!

  Prosimo EU za pomoč! Povejmo, da gre za zločinski komunistični sistem in njegove akterje, ki želijo uničiti arhive oz jih zapreti za javnost! Za podatke je vsekakor zainteresirano tudi Nemško pravosodje!

 • samsara

  Tovariš ustavni pravnik, se bo za časa njegovega kratkega, iztekajočega se mandata blamiral in poklicno usmradil do konca njegovega poslovnega življenja. Ko bo odletel, bo začelo padati po njem, če ne že prej. Takrat bo sedanje ravnanje obžaloval a prepozno.

 • Matej Gantar

  Za vsako rit raste palica !

 • baubau

  Branko Grims ima prav.

 • Stajerka

  ha…..jih na stara leta grickajo stari grehi storjeni v mladosti……pa to niso nezakonski otroci kot očitajo Rodetu……prej kakšni drugi otroci – žrtve…….žal……in VSE te duše vas čakajo v drugi dimenziji…..in noben arhiv jih ne bo odvrnil, da vam 1x vrnejo milo za žajfo……

 • FRANC3

  Naši levaki očitno niso brali sv. Pisma oziroma pisma apostola Pavla, ki pravi: ”Resnica vas bo osvobodila”. Oni imajo raje laž in temo.

 • Vztrajnik

  Stara in mlada udbomafija, še danes obrača slovenski narod, ki še kar spi. Cena obračanja je že visoka, pa še večja bo, če bo narod pred to bando spal še naprej.

 • Pjevač tuge

  Leta 1990 je Kučan že pospravil najbolj obremenjajoče arhive, o tem je pisal Janša že leta 1994 če se ne motim. Ne vem kaj bi se še našlo zanimivega v teh arhivih, menim da so rdeči večino obremenilnih dokazov že zdavnaj popucali.

  • Vrhovni sodnik

   Kopije tistega kar so popucali in še marsikaj več.

   • Pjevač tuge

    Koliko misliš da je še uporabnega v arhivih ? Po mojem je večina uničenega oziroma v Beogradu, to kar je še dostopnega je kaplja v morje.

    • Vrhovni sodnik

     UDBA je morala kopije pošiljati v BG, tako, da je tam še vse.

     • Pjevač tuge

      To glede kopij mi je jasno, originali so pa izginili iz Kočevske reke iz bunkerja, mar ni bil tam velik del dokumentacije če se ne motim ?

     • Vrhovni sodnik

      ITAQ, tam so bili tudi tajni dokumenti, za to je bil zadnjikrat tam Maček 1 dan preden je Peterle tja prišel. Njegov brat je bil šef Kočevske Reke, kjer so se zadnje mesece pred volitvami na veliko kurilo.

     • Pjevač tuge

      E to sem mislil, samo je pir danes naredil svoje, pa niso misli čisto zbrane, natanko ta dogodek sem imel v glavi.

 • Pjevač tuge

  …Včasih se jim sicer kaj ponesreči. A na koncu se tudi to proda in okrije. Ropi in izsiljevanja, več kot tristo prekoračitev pooblastil z uporabo sile v enem samem letu. Trinajst tisoč avtomatskih pušk na enem in enajst tisoč kosov istih naprav na drugem letališču. Povsod sami »naši«. »Naši« kupijo, »naši« pripeljejo, »naši« protiobveščevalno ščitijo, »naši« nadzorujejo, »naši« potem, ko je po naključju odkrito, preiskujejo, »naši« zagovarjajo v občilih, »naši« vložijo obtožni predlog, »naši« naredijo hišno preiskavo pri obremenilni priči, »naši« tožijo in sodijo in »naši« oprostijo. Organizacija deluje. Enotnost oblasti je še vedno tu. Ni pomembno, da se ne imenuje več Zveza komunistov. Ime ni važno. Lahko je tudi samo »Cinična distanca«. Vseeno je, ali se sestane na Tomšičevi 5 ali v Kučanovem vikendu. Sestavljajo jo isti ljudje. Krog je sicer velik, a vseeno trdno sklenjen. Ga bo še mogoče kdaj razkleniti ali pa je že vse zamujeno? Nam bo uspelo zgraditi pravno državo, v kateri bodo pred zakonom enaki tako od prej posvečeni »naši« kot navadni državljani? Bo tehnologija z Akademije Dzeržinskega delovala tudi v 21. stoletju?…

  JJ JANŠA V OKOPIH, 1994.
  DOBRO PREBERITE TA TEKST IN KO ZJUTRAJ VSTANETE SE MALO ZAMISLITE KAJ STE PREBRALI.

  • Vrhovni sodnik

   Organizacija je malo drugače organizirana, podobno, kot mafija. Pony in še največ 7 ljudi, ki vsak pokriva svoj del, en izobražovanje, drugi sodstvo itd… in te se zmenijo kaj bo kdo naredil in tako to teče naprej, teh 7 brez ponya posreduje naprej svojim, tako, da končni izvajalci sploh ne vejo kdo stoji za vsem, seveda poteka vse ustno, so jih arhivi izučili.

 • Adolf Hitler

  SOJ SDS Mi 30.11, 09:46Sie

  Spoštovani,

  zahvaljujemo
  se vam za poslano sporočilo. Splošno deklaracijo o človekovih pravicah,
  ki jo omenjate v vašem sporočilu, je Republika Slovenija že sprejela.
  Povsem drugo vprašanje pa je, v kolikšni meri jo tudi uresničuje.

  Glede
  na vaše drugo vprašanje, povezano z zakonodajo glede prepovedi
  komunističnih simbolov, pa vas obveščamo, da poslanska skupina SDS dela
  na tem, da bi do tega tudi prišlo.

  Zahvaljujemo se tudi za vašo podporo, ki ste jo v vašem drugem sporočilu izrekli SDS.

  S spoštovanjem,

  Služba za odnose z javnostmi SDS

  GSM: 051 604 779

  MAIL: [email protected]

  http://www.sds.si

  @strankaSDS

  @JJansaSDS

  Olaf (not verified) ([email protected]) sent a message using the contact form at https://www.sds.si/o-stranki/vasi-predstavniki/predlagaj-poslansko-vprasanje.
  Splošna deklaracija clovekovih pravic Spoštovani Gospod JANŠA
  gdaj boste uveljavili Splošno deklaracijo clovekovih pravic

  Sprejela
  in razglasila jo je Generalna skupšcina Združenih narodov 10. decembra
  1948 z resolucijo št. 217 A (III). Preambula ker pomeni priznanje
  prirojenega cloveškega dostojanstva vseh clanov cloveške družbe in
  njihovih enakih in neodtujljivih pravic temelj svobode, pravicnosti in
  miru na svetu; ker sta zanikanje in teptanje clovekovih pravic
  pripeljala do barbarskih dejanj, žaljivih za cloveško vest, in ker je
  bila stvaritev sveta, v katerem bi imeli vsi ljudje svobodo govora in
  verovanja in v katerem ne bi živeli v strahu in pomanjkanju, spoznana za
  najvišje prizadevanje cloveštva; ker je nujno potrebno, da se clovekove
  pravice zavarujejo z mocjo prava, da clovek ne bi bil prisiljen
  zatekati se v skrajni sili k uporu zoper tiranijo in nasilje; ker je
  nujno potrebno pospeševati razvoj prijateljskih odnosov med narodi; ker
  so ljudstva Združenih narodov ponovno potrdila svojo vero v temeljne
  clovekove pravice in dostojanstvo in vrednost clovekove osebnosti, v
  enakopravnost moških in žensk in se odlocila, da bodo podpirala družbeni
  napredek in ustvarjanje boljših življenjskih pogojev v vecji svobodi;
  ker so se vse države clanice zavezale, da bodo, v sodelovanju z
  Združenimi narodi, pospeševale splošno in resnicno spoštovanje
  clovekovih pravic in temeljnih svobošcin; ker je skupno razumevanje teh
  pravic in svobošcin najvecjega pomena za popolno uresnicitev te zaveze.
  Generalna skupšcina razglaša To splošno deklaracijo clovekovih pravic
  kot skupen ideal vseh ljudstev in vseh narodov z namenom, da bi vsi
  organi družbe in vsi posamezniki, vedno v skladu s to Deklaracijo, pri
  pouku in vzgoji razvijali spoštovanje teh pravic in svobošcin ter s
  postopnimi državnimi in mednarodnimi ukrepi zagotovili in zavarovali
  njihovo splošno in resnicno priznanje in spoštovanje, tako med narodi
  držav clanic samih, kakor tudi med ljudstvi ozemelj pod njihovo
  oblastjo. 1. clen Vsi ljudje se rodijo svobodni in imajo enako
  dostojanstvo in enake pravice. Obdarjeni so z razumom in vestjo
  in bi morali ravnati drug z drugim kakor bratje. 2. clen Vsakdo je
  upravicen do uživanja vseh pravic in svobošcin, ki so razglašene s to
  Deklaracijo, ne glede na raso, barvo kože, spol, jezik, vero, politicno
  ali drugo prepricanje, narodno ali socialno pripadnost, premoženje,
  rojstvo ali kakršnokoli drugo okolišcino. Nadalje ni dopustno nikakršno
  razlikovanje glede na politicno ali pravno ureditev ali mednarodni
  položaj dežele ali ozemlja, ki mu kdo pripada, pa naj bo to ozemlje
  neodvisno, pod skrbništvom, nesamoupravno ali kakorkoli omejeno v svoji
  suverenosti. 3. clen Vsakdo ima pravico do življenja, do prostosti in do
  osebne varnosti. 4. clen Nihce ne sme biti držan ne v suženjstvu ne v
  tlacanski odvisnosti; suženjstvo in trgovina s sužnji v kakršnikoli
  obliki sta prepovedana. 5. clen Nihce ne sme biti podvržen mucenju ali
  okrutnemu, necloveškemu ali ponižujocemu ravnanju ali kaznovanju. 6.
  clen Vsakdo ima povsod pravico do priznanja pravne sposobnosti. 7. clen
  Vsi so enaki pred zakonom, vsi, brez diskriminacije, imajo pravico do
  enakega pravnega varstva. Vsi imajo pravico do enakega varstva pred
  sleherno diskriminacijo, ki bi kršila to Deklaracijo, kakor tudi pred
  vsakim šcuvanjem k takšni diskriminaciji. 8. clen Vsakdo ima pravico do
  ucinkovitega pravnega sredstva pri pristojnih državnih sodnih oblasteh
  proti dejanjem, ki kršijo temeljne pravice, priznane mu po ustavi ali
  zakonu. 9. clen Nihce ne sme biti samovoljno zaprt, pridržan ali izgnan.
  10. clen Vsakdo je pri odlocanju o njegovih pravicah in dolžnostih in v
  primeru kakršnekoli kazenske obtožbe zoper njega upravicen ob polni
  enakosti do pravicnega in javnega obravnavanja pred neodvisnim in
  nepristranskim sodišcem. 11. clen 1. Vsakdo, ki je obtožen kaznivega
  dejanja, ima pravico, da velja za nedolžnega, dokler ni spoznan za
  krivega v skladu z zakonom, v javnem postopku, v katerem so mu dane vse
  možnosti, potrebne za njegovo obrambo. 2. Nihce ne sme biti spoznan za
  krivega kateregakoli kaznivega dejanja zaradi kakršnegakoli ravnanja ali
  opustitve, ki v casu storitve ni bilo kaznivo dejanje po notranjem ali
  mednarodnem pravu. Prav tako se ne sme izreci strožja kazen od tiste, ki
  je bila predpisana v casu storitve kaznivega dejanja. 12. clen Nikogar
  se ne sme nadlegovati s samovoljnim vmešavanjem v njegovo zasebno
  življenje, v njegovo družino, v njegovo stanovanje ali njegovo
  dopisovanje in tudi ne z napadi na njegovo cast in ugled. Vsakdo ima
  pravico do zakonskega varstva pred takšnim vmešavanjem ali takšnimi
  napadi. 13. clen 1. Vsakdo ima pravico do svobodnega gibanja in izbire
  prebivališca znotraj meja dolocene države. 2. Vsakdo ima pravico
  zapustiti katerokoli državo, vkljucno s svojo lastno, in vrniti se v
  svojo državo. 14. clen 1. Vsakdo ima pravico v drugih državah iskati in
  uživati pribežališce pred preganjanjem. 2. Na to pravico se ni mogoce
  sklicevati v primeru pregona, ki dejansko temelji na nepoliticnih
  kaznivih dejanjih, ki so v nasprotju s cilji in naceli Združenih
  narodov. 15. clen 1. Vsakdo ima pravico do državljanstva. 2. Nikomur se
  ne sme samovoljno vzeti državljanstvo ali zakonita pravica do spremembe
  državljanstva. 16. clen 1. Polnoletni moški in ženske imajo brez
  kakršnihkoli omejitev glede na raso, državljanstvo ali vero, pravico
  skleniti zakonsko zvezo in ustanoviti družino. Upraviceni so do enakih
  pravic v zvezi z zakonsko zvezo, tako med zakonsko zvezo, kot tudi, ko
  ta preneha. 2. Zakonska zveza se sme skleniti samo s svobodno in polno
  privolitvijo obeh bodocih zakoncev. 3. Družina je naravna in temeljna
  celica družbe in ima pravico do družbenega in državnega varstva. 17.
  clen 1. Vsakdo ima pravico do premoženja, tako sam, kakor tudi skupno z
  drugimi. 2. Nikomur ne sme biti premoženje samovoljno vzeto. 18. clen
  Vsakdo ima pravico do svobode misli, vesti in veroizpovedi; ta pravica
  vkljucuje svobodo spreminjati prepricanje ali vero, kakor tudi njuno
  svobodno, javno ali zasebno izražanje, bodisi posamezno ali v skupnosti z
  drugimi, s poucevanjem, z izpolnjevanjem verskih dolžnosti, z
  bogoslužjem in opravljanjem obredov. 19. clen Vsakdo ima pravico do
  svobode mišljenja in izražanja, vštevši pravico, da nihce ne sme biti
  nadlegovan zaradi svojega mišljenja, in pravico, da lahko vsak išce,
  sprejema in širi informacije in ideje s kakršnimikoli sredstvi in ne
  glede na meje. 20. clen 1. Vsakdo ima pravico do svobodnega in mirnega
  zbiranja in združevanja. 2. Nikogar se ne sme prisiliti k clanstvu v
  katerokoli društvo. 21. clen 1. Vsakdo ima pravico sodelovati pri
  opravljanju javnih zadev svoje države bodisi neposredno ali pa po
  svobodno izbranih predstavnikih. 2. Vsakdo ima pod enakimi pogoji
  pravico do javnih služb v svoji državi. 3. Volja ljudstva je temelj
  javne oblasti; ta volja se mora izražati v obcasnih in poštenih
  volitvah, ki morajo biti splošne, ob nacelu enakosti in tajnega
  glasovanja ali po kakšnem drugem enakovrednem postopku, ki zagotavlja
  svobodo glasovanja. 22. clen Vsakdo ima kot clan družbe pravico do
  socialne varnosti in pravico do uživanja, s pomocjo prizadevanja svojih
  skupnosti in mednarodnega sodelovanja in v skladu z ureditvijo in
  sredstvi neke države, ekonomskih, socialnih in kulturnih pravic,
  nepogrešljivih za njegovo dostojanstvo in svoboden razvoj njegove
  osebnosti. 23. clen 1. Vsakdo ima pravico do dela in proste izbire
  zaposlitve, do pravicnih in zadovoljivih delovnih pogojev in do varstva
  pred brezposelnostjo. 2. Vsakdo ima, brez kakršnekoli diskriminacije,
  pravico do enakega placila za enako delo. 3. Vsakdo, kdor dela, ima
  pravico do pravicne in zadovoljive nagrade, ki zagotavlja njemu in
  njegovi družini cloveka vreden obstoj in ki naj se po potrebi dopolni z
  drugimi sredstvi socialnega varstva. 4. Vsakdo ima pravico sodelovati
  pri ustanavljanju sindikata ali pridružiti se sindikatu za zavarovanje
  svojih interesov. 24. clen Vsakdo ima pravico do pocitka in prostega
  casa, vkljucno z razumno omejitvijo delovnih ur, in pravico do obcasnega
  placanega dopusta. 25. clen 1. Vsakdo ima pravico do takšne življenjske
  ravni, ki zagotavlja njemu in njegovi družini zdravje in blaginjo,
  vkljucno s hrano, obleko, stanovanjem, zdravniško oskrbo in potrebnimi
  socialnimi storitvami; pravico do varstva v primeru brezposelnosti,
  bolezni, delovne nezmožnosti, vdovstva ter starosti ali druge
  nezmožnosti pridobivanja življenjskih sredstev zaradi okolišcin,
  neodvisnih od njegove volje. 2. Materinstvo in otroštvo sta upravicena
  do posebne skrbi in pomoci. Vsi otroci, bodisi da so rojeni kot zakonski
  ali zunaj zakonske skupnosti, uživajo enako socialno varstvo. 26. clen
  1. Vsakdo ima pravico do izobraževanja. Izobraževanje mora biti
  brezplacno vsaj na zacetni stopnji. Šolanje na zacetni stopnji mora biti
  obvezno. Tehnicno in poklicno šolanje mora biti splošno dostopno. Višje
  šolanje mora biti na osnovi doseženih uspehov vsem enako dostopno. 2.
  Izobraževanje mora biti usmerjeno k polnemu razvoju clovekove osebnosti
  in utrjevanju spoštovanja clovekovih pravic in temeljnih svobošcin.
  Pospeševati mora razumevanje, strpnost in prijateljstvo med vsemi narodi
  in med rasami in verskimi skupinami ter pospeševati dejavnost Združenih
  narodov in ohranitev miru. 3. Starši imajo prednostno pravico pri
  izbiri vrste izobraževanja svojih otrok. 27. clen 1. Vsakdo ima pravico
  prosto se udeleževati kulturnega življenja svoje skupnosti, uživati
  umetnost in sodelovati pri napredku znanosti in biti deležen koristi, ki
  iz tega izhajajo. 2. Vsakdo ima pravico do varstva moralnih in
  premoženjskih koristi, ki izhajajo iz kateregakoli znanstvenega,
  književnega ali umetniškega dela, katerega avtor je. 28. clen Vsakdo je
  upravicen do družbenega in mednarodnega reda, v katerem se lahko v polni
  meri uresnicujejo pravice in svobošcine, dolocene v tej Deklaraciji.
  29. clen 1. Vsakdo ima dolžnosti do skupnosti, v kateri je edino mogoc
  svoboden in popoln razvoj njegove osebnosti. 2. Pri izvajanju svojih
  pravic in svobošcin je vsakdo podvržen samo takšnim omejitvam, ki so
  dolocene z zakonom, katerih izkljucni namen je zavarovati obvezno
  priznanje in spoštovanje pravic in svobošcin drugih ter izpolnjevanje
  pravicnih zahtev morale, javnega reda in splošne blaginje v demokraticni
  družbi. 3. Te pravice in svobošcine se v nobenem primeru ne smejo
  izvajati v nasprotju s cilji in naceli Združenih narodov. 30. clen
  Nobene dolocbe te Deklaracije se ne sme razlagati tako, kot da iz nje
  izhaja za državo, skupino ali posameznika kakršnakoli pravica do
  kakršnegakoli delovanja ali dejanja, ki bi hotelo uniciti v njej
  dolocene pravice in svobošcine.

  David (not verified) ([email protected]) sent a message using the contact form at https://www.sds.si/o-stranki/vasi-predstavniki/predlagaj-poslansko-vprasanje.
  DEUTSCHLAND 1.GDAJ BO VLADA DALA TERJALICO ZA ŽLOČINCE VOJNIH
  POBOJEV NAŠIH PREDNIKOV IN JIM TUDI BREZ POGOJNO SODILA BREZ MILOSTI
  2.GDAJ BO VLADA DALA PREPOVED ZA KOMUNAJZERSKE SIMBOLE IN PRAZNOVANJE IN
  ČAŠČENJE BOLJŠIVIŠKIH KOMUNISTEV Z STROGO ZAPORNO KAZNIJO IN ODVZEM
  ZASTAVE IN SIMBOLOV KAJTI V BRD ČAŠČENJE SVASTIKE JE PREPOVED IN KAZEN
  JE Z VEČ LETI ZAPORA 3.Spremeniti nemudoma kazarsko lažnivo
  malipolirano medio in presso in ukinit rtv prispevke cerkvene prispevke
  ozemlje prispevki zavarovanske prevare kod so uzajemna zobozdravstvo
  in krajo sodnih izvršiteljev nad ljudstvom 4.taprvo poskrbeti za svoje
  ljuctvo finačno in pravno nato pa za varnost svojega ljuctva in ukinitev
  korupcije enkrat za vselej in nemudoma zamenjat vlado definitvno z SDS
  tu ni več kaj za razmišljat ! Kajti če tako ne bo šlo bo ljuctvo
  zahtevalo KRAMOLE !!! KAR JE DOVOL JE DOVOL kajti mi smo ljudje ne pa
  osebe! 5.Ne ukazuje nam država , temveč mi ukazujemo državi. brez
  ljudstva ni države. Ni nas država ustvarila tem več smo si mi ustvarili
  sami našo državo Pravo izhaja od ljudstva

 • if

  Uničenje arhivov v času osmosvajanja Slovenije je dokaz, da so naročniki in organizatorji z uničevanjem arhivov uničevali narodovo dediščino in dokaze o zločinskem sistemu. Zato so kriminalci, velizdajalci domovine.
  Samo uničenje arhivov je dokaz zavestnega političnega kriminala. Normalno misleča oseba to razume, zato je nujno obsoditi sistem, ki je bil vzrok arhivom take vsebine in ljudi, ki so tak sistem vodili in arhive uničili!

 • domovina mili dom

  Pošteni se preteklosti ne bojijo. Kriminalce preteklost dohiti.

 • domovina mili dom

  Najeti tujega raziskovalnega novinarja/e. Leljaka in ostale znane slovenske raziskovalce ne bodo spustili v srbski arhiv. Je kučan preventivno to preko mirčija uredil zadnjič.

 • Slovenec 33

  Nisem prepričan, da bodo lahko prišli na svetlo podatki iz teh arhivov, ker prihajajo okupatorji slovenskih dežel, ki jih podpirajo izdajalci slovenskega naroda iz istega konca.

  • domovina mili dom

   So že v parlamentu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!