Janša: Politična instrumentalizacija sodstva, tožilstva in #MSM še nikoli ni bila tako očitna

Datum:

Ker stranki SDS ponovno predobro kaže na javnomnenjskih anketah, se je aktiviralo sodstvo in dominantni mediji. Obudili so več kot 30 let star primer Trenta, ki postane aktualen vsakič, ko je potrebno regulirati razpoloženje volivcev. Na medijska izvajanja se je z zapisom na socialnih medijih odzval Janez Janša. 

“Na #MSM vztrajno kažejo Tonderjevo posestvo v Trenti iz časov, ko je bila tam že popolna ruševina. Seveda brez objave datuma, ko so posnetki nastali. Slike in posnetki še zdaleč ne odgovarjajo stanju poslopij in posestva v velikosti 15.000 m² v času prodaje in pred njo. Služijo zgolj v nizkotne propagandne namene,” je zapisal na X.

Janša je prav tako ovrgel podatek, da je kupil posestvo leta 1992 za 15.000 in ga nato leta 2005 prodal za 130.000 EUR. Kot pojasnjuje, je bilo to kupljeno za 45.000 DEM in 13 let kasneje prodano za ceno, primerljivo s cenami nepremičnim v tistem okolju. “Državni sklad je npr. slabšo nepremičnino v Triglavskem narodnem parku istočasno prodal celo bistveno dražje,” je zapisal.

“Ker sta se tako preiskovalna sodnica kot tožilec zavedala, da v preiskavi brcata v prazno, sta naročala vedno nove cenitve in tratila čas. Z isto taktiko nadaljuje tožilec tudi po že vloženi obtožnici in pelje zadevo proti zastaranju, o čemer priča tudi današnje obvestilo, da se bo ponovno pritožil na procesni sklep sodišča ,” zapiše Janša. 

Bo tudi primer Trenta zastaral?
Pravosodje očitno tudi v tem primeru deluje po preverjenem scenariju. Tudi “veliki pok” ali primer Patria je zastaral predvsem zato, da bi bilo mogoče še naprej trditi, da nedolžnost ni bila dokazana. “Akterji želijo primer zastarati tako kot Patrio, nato pa trditi, da nedolžnost ni bila dokazana. Ob tem pa človeku že 10 let kradejo čas za primer, ki bi ga vsako normalno sodišče bodisi zavrglo ali v vsakem primeru končalo v enem letu,” piše Janša.

Janša tudi izključuje možnost, da bi šlo pri zadevi za nesposobnost pravosodnih delavcev. Boštjan Valenič, tožilec v tem primeru, je predsednik slovenskega društva tožilcev. “Politična instrumentalizacija sodstva, tožilstva in #MSM še nikoli ni bila tako očitna, kot je danes,” zaključuje predsednik SDS.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...