fbpx

Voditelja Jožeta Možino podpira tudi Društvo MORiS: “Več desetletij je RTV Slovenija služila eni ideologiji, privilegiranje le-te v sedanji dobi pa je povsem nemoralno in proti interesom demokratične Slovenije.”

Zgodovinar dr. Jože Dežman in zgodovinar in novinar dr. Jože Možina (vir: twitter)

“V Društvu MORiS Kočevska Reka z veliko zaskrbljenostjo spremljamo aktualno dogajanje na RTV Slovenija, ki nakazuje, da nacionalni radio in televizija polzita pod vpliv starih struktur in njihovih ideoloških motivov. Ti temeljijo na sprevračanju zgodovinskih dejstev o dogajanju med drugo svetovno vojno, po njej in celo tistih ključnih dogodkov slovenske osamosvojitve, ki smo jih med drugim soustvarjali tudi mi,” so zapisali v sporočilu za javnost, pod katerega je podpisan predsednik društva BgGen Tone Krkovič. 

22. julija 2018 je v oddaji Intervju na nacionalni televiziji novinar in zgodovinar Jože Možina opravil pogovor z zgodovinarjem Jožetom Dežmanom. Pogovor, ki je razkrival resnico polpretekle zgodovine, je sprožil agresivne odzive različnih organizacij, forumov in posameznikov, ki še vedno negujejo ideologijo starega režima. Zveza združenj borcev s Titom Turnškom je v ta namen celo organizirala nekakšen miting, na katerem so kot v dobi enoumja zahtevali ukinitev oddaj in žalili sodelavce RTV, ki so jim nastavili le zgodovinsko ogledalo. Vodstvo nacionalne televizije pa je, namesto da bi zavrnilo napade, Tita Turnška celo gostilo v prostorih RTV Slovenija in ob tem, kot je razvidno iz medijev, sploh ni protestiralo proti grobim napadom na oddaje Jožeta Možina, ki so objektivno gledano med najboljšimi, kar jih RTV Slovenija premore, povzemajo dogajanje v Društvu MORiS Kočevska Reka.

Društvo MORiS Kočevska Reka vodi slovenski osamosvojitelj Tone Krkovič. (Foto: STA)

BgGen Tone Krkovič: “To, da verniki revolucije niso zmožni kulturnega dialoga in razumne izmenjave argumentov, je po svoje pričakovano. To, kar osupne, pa je ravnanje vodstva nacionalne televizije. Preseneča molk RTV Slovenija, državnih institucij in raznih varuhov svobode govora, ki niso odločno reagirali na grožnje in politične pritiske, ki jih je prejel novinar nacionalne televizije g. Jože Možina.”

Zato Društvo MORiS Kočevska Reka, na osnovi ničelne tolerance do vseh totalitarnih režimov in njihovih simbolov, “izreka vso podporo profesionalnemu delu novinarja Jožeta Možine, s katerim javnosti argumentirano odstira zamolčano resnico polpretekle zgodovine slovenskega naroda”. Javni zavod RTV Slovenija omenjeno društvo poziva, naj ne podlega ideološkim pritiskom struktur, ki so izvorno nedemokratične in so bile proti slovenski demokraciji ter osamosvojitvi. “Več desetletij je RTV Slovenija služila eni ideologiji, privilegiranje le-te v sedanji dobi, po vsem, kar vemo, pa je povsem nemoralno in proti interesom demokratične Slovenije. Če se bo tako ravnanje na RTV Slovenija nadaljevalo, se mu bo naše društvo na demokratičen način z vsemi močmi uprlo.”

M. S.