fbpx

Vodja Golobovega kabineta je bila uradno opozorjena zaradi diskriminacije

Nekdanje predstavnice za stike z javnostmi Tina Hrastnik (Zares), Petra Skofic (LDS) in Melita Zupevc (SD). (foto: sta)

Po tem, ko smo včeraj poročali, da je vodja Golobovega kabineta na Linkedinu objavila oglas za delo, ki je bil več kot očitno diskriminatoren do starejših, smo na delovno inšpekcijo in Zagovornika načela enakosti poslali novinarska vprašanja, v katerih smo želeli njihovo opredelitev do tovrstnih praks in od slednjega dobili odgovor in obvestilo, da je bila avtorica oglasa tudi uradno opozorjena.

Na oglas, ki ga je objavila Petra Škofic, dolgoletna predstavnica za odnose z javnostmi propadle LDS, sedaj pa vodja kabineta predsednika vlade, tesna Golobova sodelavka, so se hitro vsule kritike, saj je diskriminacija v Sloveniji absolutno prepovedana. Gre namreč za prepoved, ki jo določa Ustava, Zagovornik načela enakosti pa je bil sodeč po odgovoru, ki smo ga prejeli na tovrstne oglase že večkrat opozorjen, Škoficovi pa je kljub umiku oglasa poslal uradno opozorilo.

Zagovornik načela enakosti je v svojem odgovoru zapisal, da je bil v preteklosti že večkrat, tudi prek neuradnih kanalov opozorjen na zaposlitvene oglase, ki naj bi bili oziroma so že na prvi pogled diskriminatorni. Pojasnjujejo, da avtorje oglasov oziroma takih obvestil zaradi vse večjega števila primerov, najprej “seznanijo s tem, da prepoved diskriminacije velja tudi na področju zaposlovanja in dela – in torej tudi pri zaposlitvenih oglasih” in v kolikor avtorji vsebine ne spremenijo, Zagovornik po uradni dolžnosti sproži postopek ugotavljanja diskriminacije po uradni dolžnosti.

Zagovornik je ugotovil, da je bila vsebina objavljenega oglasa, ki ga je avtorica Petra Škofic objavila, kasneje umaknjena, kljub temu pa je bila uradno opozorjena z opozorilom, v katerem je Zagovornik poudaril, “kako pomembno je, da se na vseh družbenih področjih spoštuje prepoved diskriminacije in da kriterij izbora delavcev ne smejo biti njihove osebne okoliščine, kot so starost, spol, etnično poreklo in podobno, temveč njihove sposobnosti.”

Ob neupoštevanju se izreče globa do 20 tisoč evrov
V primeru, da oglaševalci takih opozoril ne upoštevajo, sta pristojna tako Zagovornik kot Inšpektorat za delo. “Slednji lahko skladno z 217. členom Zakona o delovnih razmerjih izreče globo v višini od 3 do 20 tisoč evrov. Kot določa zakon, se kaznuje delodajalec – pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik oziroma posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, če iskalca zaposlitve ali delavca postavlja v neenakopraven položaj v nasprotju s 6. členom Zakona o delovnih razmerjih, ki prepoveduje diskriminacijo kandidatov za zaposlitev”,  so še zapisali v odgovoru.

Na odgovor delovne inšpekcije medtem še čakamo.

Tanja Brkić