fbpx

Vrhovno sodišče pritrdilo Nataši Pirc Musar

Nataša Pirc Musar, Foto: STA

Vrhovno sodišče Republike Slovenije je v sporu med RTV in nekdanjo informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar zavrnilo zahtevek za revizijo sodbe, ki jo je zahteval RTV. Delovno in socialno sodišče je namreč razsodilo, da je bilo imenovanje Pirc Musarjeve za generalno direktorico zavoda RTV leta 2014 bilo zakonito.

Pirc Musarjeva je bila leta 2014 izbrana za generalno direktorico RTVS,a je programski svet zavoda izbiro razveljavil zaradi napačne sestave svetnikov. Sedaj je pravnomočno sklenjeno, da je bilo imenovanje pravilno in je torej imenovanje Marka Fillija na to mesto nezakonito.

Pirc Musarjeva ni več pripravljena prevzeti funkcije
Nekdanja informacijska pooblaščenka je sporočila, da je vrhovno sodišče “predlog za dopustitev revizije zavrnilo, ker nobeno od postavljenih vprašanj RTVS ne izpolnjuje pogojev za dopustitev revizije”.

Pirc Musarjeva pa ni več pripravljena prevzeti te funkcije, saj se je podala v odvetniške vode in se svojemu novemu poklicu ne namerava odreči. “Čas, ko sem bila skupaj s svojo ekipo pripravljena popeljati RTV Slovenija na pot nujno potrebnih sprememb, je nepovratno minil,” je še navedla Pirc Musarjeva. Ocenjuje, da sta bili ti dve leti za RTVS pretežno čas izgubljenih priložnosti.

Sklep o imenovanju Fillija razveljavljen
Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani je namreč sklep o imenovanju Fillija razveljavilo, RTVS pa je na vrhovno sodišče vložil predlog za dopustitev revizije in predlog za prednostno obravnavo spornih pravnih vprašanj v zvezi z imenovanjem generalnega direktorja.

Programski svet RTVS naj bi zatem sklenil, da bo pred morebitno izvedbo novega razpisnega postopka za generalnega direktorja počakal na odločitev vrhovnega sodišča.

A. R., STA