fbpx

Vse te privilegije dobijo od države, da ustvarijo tako kreaturo???

Foto: Twitter

V ponedeljek jim ⁦⁦ministrstvo za finance nakaže univerzalni temeljni dohodek, v torek ministrstvo za kulturo namesto njih plača prispevke, v sredo ministrstvo za javno upravo njihovim nevladnim organizacijam na Metelkovi 6 nakaže del dohodnine – da lahko v četrtek ustvarijo tole umetnino in z njo v petek protestirajo. #Diktatura,” se je premier Janez Janša odzval na kreaturo, ki so jo ustvarili petkovi protestniki. Vsega 20 jih je bilo.

Petkovi protestniki so res neverjetni. Čeprav jim država financira preživetje in celo nadstandard, ki ga v marsikateri državi ni, ti uspejo protestirati in po vrhu ustvariti kreaturo predsednika vlade. Tistega, ki se je zavzemal, da nihče v tej krizi ne bi bil prikrajšan in to neizvirnim in z umetniškega vidika katastrofalno narejenim umetniškim izdelkom.

Najbolj protivladno nastrojeni so ravno kulturniki in v odnosu do ostalega prebivalstva, ki gara za preživetje, izjemno privilegirani. In hkrati izjemno nehvaležni ter nenasitni. Spomnimo samo na številne mazaške akcije na stavbi ministrstva za kulturo in celo grožnje ministru s smrtjo. Mimogrede, leva opozicija je proti ministru vložila celo interpelacijo, čeprav je za kulturnike še naprej poskrbljeno in to kljub spornim dosežkom v kulturi.

Toda to ni ustavilo nekaterih vročekrvnežev, da se v petek ne bi pojavili pred državnim zborom in nezakonito protestirali. Po 19. uri se je na Trgu republike zbralo okoli 20 oseb, ki so s kolesi krožile po trgu, nato pa se okoli 20. ure razšle. Policisti so pri varovanju shoda ugotovili 12 kršitev zakona o nalezljivih boleznih, bili sta izrečeni dve opozorili in izdanih 10 plačilnih nalogov. Prav tako policisti zbirajo obvestila v zvezi kršitve zakona o javnih zbiranjih.

Sara Kovač