VSO in SDS se v sredo pridružujeta protestu “Za Slovenijo in resnico”

Protest upokojencev, ki ga je pripravila ljudska iniciativa Glas upokojencev 1. februarja. (Foto: STA)

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve vabi vse domoljubne in zavedne Slovenke in Slovence, državljanke in državljane na protestno zborovanje “ZA SLOVENIJO IN RESNICO” proti rušenju temeljev slovenske enotnosti in državnosti. Protest bo potekal v sredo, 19. aprila 2023, ob 17. uri na Trgu republike v Ljubljani, shodu pa se pridružuje tudi Slovenska demokratska stranka.
“Ena je Slovenija in ena je njena osamosvojitev. Protestirali bomo proti politiki, ki osamosvojitev degradira v sredstvo političnih delitev. Protestirali bomo proti ukinitvi samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve, ki tako ustanovo zasluži kot temeljno točko krepitve naše državotvorne, domoljubne in demokratične zavesti,” so zapisali v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve.

V VSO pozdravljajo interpelacijo SDS o delu in odgovornosti Vlade RS in priporočila NSI za krepitev vrednot slovenske osamosvojitve — z namenom širše argumentirane razprave o pomenu osamosvojitve kot vrednostnem središču vseh Slovencev. Prepričani so, da je ta na podlagi plebiscitarne volje kljub političnim delitvam prvič v zgodovini povezala slovenski narod v samostojni in demokratični državi ter pomeni uresničitev njegovega največjega političnega cilja.

Foto: VSO

Menijo, da “vladna nerazumna in nedialoška ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve uveljavlja odnos do osamosvojitve, ki ni v skladu z njenimi vrednotami in našo družbo dodatno deli”, in trdijo, da to stanje zahteva ponoven premislek o pomenu slovenske osamosvojitve.

Ana Horvat