fbpx

Vzajemna Milojko Kolar Celarc postavila na laž – ministrica še dodatno odira tiste, ki so potrebni pomoči

Foto: Nova24TV

Milojka Kolar Celarc, ena najbolj nesposobnih ministric trenutne vlade, se je v oddaji Tarča hvalila, da je delo na Vzajemni izgubila, ker je predlagala znižanje zavarovalne premije. Tako je nadaljevala v stilu svoje nove javne podobe prešerne ženičke, ki želi vsem samo najboljše. A od samega začetka je vse, kar pride iz njenih ust, laž.

Lagala je glede reforme, lagala je glede datuma predstavitve reforme, lagala je glede izhodišč, lagala je glede zneska, ki ga bomo morali plačati državljani zaradi ukinitve prostovoljnega zavarovanja. Sedaj pa se je zlagala še o razlogu izgube službe na zavarovalnici Vzajemna. Seveda ji zavarovalnica ni ostala dolžna. Objavili so odgovor na njeno izvajanje.

Vzajemna: Kolar Celarčeva je odletela, ker je predlagala višje premije
“Ministrica za zdravje in nekdanja predsednica uprave Vzajemne Milojka Kolar Celarc je v včerajšnji Tarči na TV Slovenija izjavila, da je morala leta 2013 z Vzajemne oditi, ker naj bi ‘predlagala znižanje premije’. V nadzornem svetu to izjavo najostreje zavračamo, saj ni resnična in ni prav, da nekdo na izvršilni funkciji in na tako občutljivem področju, kot je zdravstvo, tako manipulira z javnostjo. Nadzorni svet ni nikoli prejel njenega predloga za znižanje premije,” so zapisali na Vzajemni.

“Glede na to, da je ministrica omenjeno trditev ponovila že nekajkrat, moramo povedati, da je bila zgodba ravno obratna: gospa Kolar je bila tista, ki je v letu 2012 predlagala višje zavarovalne premije. Nadzorni svet se s predlogom ni strinjal, kar je imelo za posledico nižje zvišanje, kot ga je v letu 2012 predlagala. Takrat smo tudi ocenili, da je treba razmisliti o drugačnem vodenju zavarovalnice, kar je posledično tudi pomenilo njeno razrešitev in imenovanje novega predsednika uprave. Nadzorni svet pa ni nikoli prejel njenega predloga za znižanje premije.”

“Nova uprava je po tem, ko je v 2013 nastopila svoje delo, takoj predlagala znižanje premije, kar je bilo tudi sprejeto in izvedeno. Tako je v letu 2013 prvič v zgodovini Vzajemne izvedla poračun v višini 15 evrov, nato je v marcu 2014 znižala premijo za en evro, isto leto pa znova izvedla poračun v višini 15 evrov. Skupno je to predstavljalo več kot 30 milijonov evrov manj plačil zavarovancev. Premijo tudi danes ohranjamo na enaki ravni, čeprav je Kolarjeva kot ministrica dve leti zapored povišala cene zdravstvenih storitev in s tem prenesla dodatne obremenitve na zavarovance,” pišejo v Vzajemni.

Kaj to pomeni za državljane? Kaj pomeni, da imamo takšne ministre, ki lažejo na vsakem koraku? Ne samo, da laže o tem, da je socialno čuteča. V resnici pa je ravno obratno. Očitno je bila ona tista, ki je na zavarovalnici zagovarjala načelo odiranja zavarovancev. Še več. Na Vzajemni so potrdili, da je Kolar Celarčeva tista, ki je v dveh letih močno zvišala cene zdravstvenih storitev in tako še bolj stisnila tiste, ki potrebujejo pomoč. Kapitalizem po meri socialistov nas bo stal gospodarstva, identitete in države. Čas je, da tem lažnivim tatovom naredimo konec.

Aleksander Rant