Z lepo Natašo na površje priplaval tudi ribniški “šarec”

Tako so se 1. septembra 2019 sprehodili po Ribnici: Marjan Šarec, Samo Pogorelc in nekaj varnostnikov, za petami pa Ivan Jordan, župan Škofljice, in Predrag Baković, poslanec SD iz Kočevja. (vir: gov.si)

Afera Lepa Nataša – Sova je afera leta, če ne celo afera mandata te vlade in njenega predsednika Marjana Šarca, v njej pa je na površje priplaval tudi ribniški župan Samo Pogorelc, za katerega se izkazuje, da je podpornik Liste Marjana Šarca. Požar že dlje časa razkriva afero Lepe Nataše, tesne prijateljice Marjana Šarca, in povezave, ki so slednjo mimo pravil privedle do službe v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova).

Šarčeva Nataša je bila pred tem zaposlena na občini Škofljica, zaposlil jo je tamkajšnji župan Ivan Jordan, dolgoletni prijatelj Marjana Šarca in tako kot ribniški Pogorelc podpornik stranke LMŠ. Nato so jo prezaposlili v Sovi.

Med Šarcem, Jordanom in Lepo Natašo je poknilo, to naj bi rešili letos septembra ob obisku sejma suhe robe v Ribnici. Požar je včeraj o tem poročal: “Vabilo Ivanu Jordanu za obisk sejma suhe robe v Ribnici, kjer je potem prišlo do razvpitega in tukaj že večkrat podrobno opisanega glasnega spora med Šarcem in Jordanom zaradi Nataše Hribar, naj bi bilo očitno dogovorjeno vnaprej, med kabinetom predsednika vlade in županom Ribnice Samom Pogorelcem, sicer podpornikom Liste Marjana Šarca. Jordan naj bi bil namreč povabljen pol ure kasneje kot vsi ostali, pri režiji kakor “naključnega srečanja” z Marjanom Šarcem, kjer je Šarec slišno in vidno popolnoma izgubil živce, pa naj bi sodeloval tudi Pogorelc.”

Tako so se kmalu po Pogorelčevi izvolitvi v Ribnici nastavili fotografskim aparatom: (od leve): Predrag Baković, Dejan Židan (oba SD) in Samo Pogorelc.

Vprašanje o tem, kako komentira ta zapis, smo poslali Pogorelcu. Pri tem nas je zanimalo tudi to, da je naveden kot podpornik Liste Marjana Šarca, saj se je v Ribnici v preteklih letih deklariral za predstavnika SLS. Pred lanskimi volitvami pa naj bi se kot županski kandidat ponujal tudi SDS, ko so ga zavrnili, je šel na volitve na hitro in z zelo agresivno kampanjo (kar smo občutili tudi v našem uredništvu) s samostojno listo. Kmalu smo prejeli naslednji odgovor: “Navedene navedbe spletnega medija Požareport.si v celoti zavračam. Gre za floskule, s katerimi si medij želi zvišati le svoj odstotek branosti.” Pomenljivo pri tem je, da Pogorelc zapisa na omenjenem portalu ni demantiral in ni zahteval popravka. Ali bolje, tega si ni upal. Očitno mu je jasno, da si zelo prodorni portal odstotek branosti ne dviguje na način, podoben ali lasten Pogorelcu. Doslej se je velika večina portalovih navedb izkazala za resnične. Zanimivo pri tem je tudi, da Pogorelc uporablja tudi zelo podobno retoriko kot očitno njegov veliki vzornik Marjan Šarec. Pogorelc nam je sicer še dopisal, da “Občina Ribnica pri pošiljanju vabil na dogodke, konference, srečanja itd. ne dela nikakršnih razlik med povabljenci oz. naslovniki. Vsi so obravnavani enakopravno, ne glede na status in položaj”.

No, o tem bi lahko razpravljali. Vsekakor pa so bili prvi obiski občine po Pogorelčevi izvolitvi s strani predstavnikov SD (Baković in Židan), Alenke Bratušek (SAB) in nato Šarca. Nič narobe, če bi občina od tega imela kakšne koristi.

Februarja 2019 je Ribnico obiskala tudi Alenka Bratušek. Natančneje: Rokodelski center v Ribnici, za katerega zdaj ni denarja. V bistvu jim je to takrat že napovedala, ko je dejala, da je oseba, ki ne želi ničesar napovedovati, Pogorelc pa je bil silno zadovoljen s slišanim. (vir: občina in FB)

Pogorelčevo bratenje Ribnici doslej ni prineslo nič dobrega
Dokaz za to je tudi zadnje sprejemanje proračunov za leti 2020 in 2021. V njih za Ribnico ni ničesar omembe vrednega. Tudi z vidika zmanjšane povprečnine so Ribnico zgolj v letu 2020 oškodovali za okoli 700 milijonov evrov. Mimnogrede, ko smo o tem Pogorevca pred časom zaprosili za komentar, je molčal! Tudi tista dopolnila, ki jih je k predlogu proračuna vložil ribniški poslanec in podpredsednik državnega zbora Jože Tanko, so v LMŠ, SD in SAB (tudi v DeSUS, SMC in SNS) vztrajno zavračali. Sami pa niso predlagali ničesar, kar bi bilo v dobro ribniški dolini.

Pogorelčevi prijatelji so zavrnili naslednje Tankove predloge, če naštejemo le nekatere:
Gradnjo negovalne bolnišnice v Ribnici,
dograditev 3. pasu na 11 km dolgem odseku Smrjene – Turjak,
gradnjo obvoznic Ribnice, Kočevja in Velikih Lašč,
sofinanciranje programov v Rokodelskem centru Ribnica,
dograditev doma za starejše v Osilnici.
ni denarja za domove za starejše.

M.P., Moja Dolenjska

 • Skrajno Desni

  Pa kje Slovenci najdete največji drek kar ga premore ta država in ga še postavite na čelo te Slovenije.

  • milanček

   dobesedno ,100% se strinjam ! sem pa razočaran nad slovenceljni, ki po vseh svijarijah kriminala kućanovega F21, ter jugo svinjarije z jankovićem, še vedno lažejo sami sebi! lažejo sami sebi, pocrkajte idioti!

  • Novakec1

   Teh niso najdl niti postavl na vlado avtohtone sloovce zapomnite si vsi ( ki stalno tulite o novih volitvah) to enkrat za vselej.

 • VERZIFIKATOR

  Nataša H. Sovič

  HALO, NATAŠA, NEKDO NAJU MOTI

  »Halo, Nataša, nekdo naju moti«,
  spomnimo pesmi se spevne prastare,
  kot okostnjak se nam zdi iz omare,
  »ponovi glasneje, kdo je na poti.«

  »Halo, Nataša«, se znova oglaša,
  »zveza je čista, lahko se pridružiš,
  službico novo si vendar zaslužiš,
  lepe denarce to mesto prinaša.«

  »Halo, Nataša,« nekdo spet jo zmoti,
  »Marjan na zvezi, le to ti sporočam,
  da ne poznam te, to vest ti izročam,
  reci novinarjem, da sem na poti.«

  »Halo, Nataša,« drug klic se zasliši,
  v sovinem gozdu ta zveza je čista,
  »prosim, povejte, ste res humorista
  ljubljenka bivša, špetir da je v hiši?«

  »Halo, Nataša, saj vsi me poznate,
  v sove imenu slušalko dvigujem,
  Marjančku, veste, prav nič ne dolgujem,
  toplo novico zdaj svežo imate.«

  »Halo, Nataša, smo res vam hvaležni,
  saj po nikomur vas nismo vprašali,
  Marjančku krasen alibi ste dali,
  hvala, Nataša, za ta knock-out nežni.«

  • Minovak

   Odlično B.!!!

 • tramal

  Nevem kako gre to skupaj ,grdi šiptarski komik in lepa nataša

  • SIMON ROZIC

   …saj ni tako grd, je pa nadvse antipatičen, poln plehkih grimas in
   bebaste hribovske drže…

   • Steiermark

    Ali se “bebaste hribovske drže” naleze glede na to, da on “s hribovci” nima nič skupnega, ker je njegova rodna gruda zelo zelo daleč vstran od gorenjskih hribov?

    • SIMON ROZIC

     …potem pa je z njegovimi kolki nekaj zelo narobe, ne
     samo z možgani!

    • fon johan

     Saj so tam tudi hribi, skoz ob meji z albanijo in makedonijo…

  • samotoje

   Kot je rekel oni tip iz filma Nekateri so za vroče: “Nobody is perfect.”

  • fon johan

   Natasa tudi ni tako lepa pa gre..

   • Steiermark

    Seveda “gre”, še posebaj če je on primerek šiptarsko grd……. predvsem po srcu, pokvarjen in lažniv ter ri……lizniški….potem vsa ta grdoba “povzdigne ” “lepoto” drugega, manj grdega…..

    • fon johan

     Srbi, sovrazniki siptarjev imajo naslednji opis za lepoto. Lep, mnogo lep, lep u picku mat….

     • Steiermark

      Bogve, zakaj tako sovražijo šiptarje, s katerimi so tudi gensko (pravtako s turki) povezani u p.m.

     • fon johan

      Najblizji se vedno sovrazijo, tudi hrvati srbe, vsak si misli, da je oni drugi slabsi, divjak….

 • rubec

  Montipajton je proti teli smešnici od države prava žalostinka. Ke papki mati moja.

  • samsara

   Je Janša omenjal Kremečkove. Slednjim so že bližje.

 • Ros

  1000x videno, 10000 krat slišano. Pač.

 • if

  Ko preide družba na moralno dno, voli oblastno dno po kriteriju strokovnosti in morale.

  Tako je bilo tudi v času vzpona nacizma.

 • Ctrl Delete

  Čujte desnosučni posranci…jebe vas Zoki…jebe vas Šarec…jebe vas “palček” iz Murgel. Nikomur se ne bo nič zgodilo…Janša bo spet volitve izgubil (svojo relativno zmago si bo spet lahko v rit vtaknil)… Slovenija pa bo napredovala dalje…domobrančki pa se sami fukniti v brezna !!!

 • Ivan Ivanovič

  Partijski sestop z oblasti je bil nič drugega kot taktični manever v slogu: popusti, da boš zmagal. Partijska nomenklatura ni nikoli ničesar bistvenega izpustila iz svojih rok. Ves čas tranzicije je obvladovala javno upravo, sodstvo, organe pregona, medije, državne banke, državna podjetja, javno šolstvo in štvilne druge javne ustanove. Ves ta aparat je bil ves čas tranzicije skrbno in koordinirano voden v skladu z interesi partijske nomenklature s pomladkom. T.i. desnica je bila v veliki meri tudi sama del partijske nomenklature, tisti, ki niso bili, pa so bili ne drugorazredni državljani, temveč orweljanske neosebe. Ljudje, ki jih ni nikjer, kjer se odloča o čemerkoli… Kako res je to, je dovolj ozreti se naokoli: kamorkoli človek pogleda, sami kulturmarksistični anarhisti, ki vodijo to državo v propad, obenem pa si na vse pretege polnijo žepe z javnim denarjem. Beda od bede.

  • Ctrl Delete

   Kaj naj rečem…smo vas in še vas bomo !!!

   • Ivan Ivanovič

    Ko boš spoznal, da živiš v Slovenzueli, bo morda že prepozno tudi zate. Sicer pa ima vsako ljudstvo takšno oblast, kakršno si zasluži. Butalci si pač zaslužijo Butalzuelo. Madurov sin se vozi v zlatem ferrariju, ljudstvo pa strada. Dvomim, da boš ti v zlatem ferrariju…

    • Ctrl Delete

     Naj te spomnim na leto 2013, ko je druga Janševa koalicija zavladala z ustvarjanjem izrednih razmer, s klicanjem trojke, sprejemom varčevalnega paketa imenovanega Zujf, političnim kadrovanjem. Kar je vse vodilo k predragi bančni sanaciji in privatizacij … SDS in Janša NIKOLI VEČ. Kapish?

     • Ivan Ivanovič

      Ne gre z Janšo in SDS. Gre za Slovenijo, ki je na najboljši poti v Venezuelo. Razpada nam javna uprava, razpada nam sodstvo, razpada nam zdravstvo, razpada nam vojska,… Kapiš??

     • Ctrl Delete

      Nič ne skrbi…nič ne bo propadlo. Slovenija se lepo razvija…po zaslugi levičarske opcije!!!

     • Ivan Ivanovič

      Ha, ha, … dobra… Kolikor se Slovenija razvija, se razvija po zaslugi pridnih mravljic, ki polnijo javne blagajne, da jih lopovi lahko praznijo in polnijo svoje račune v davčnih oazah.

     • Novakec1

      Morjo naredit plac za vse rođake iz bivše Yuge da poselijo slolandijo. Miloškotov plan se izvaja na demokratičen način, brez jogurtne revolucije

     • Vera

      Razpada nam ” državna uprava “, ker tisti,ki so zaposleni v JU , niti stavkati ne smejo ( navadni delavci ), ta višji pa nimajo zakaj,ker so dobro plačani.

   • mici

    a imaš za seboj gardo??

 • Ctrl Delete

  Janez Janša ni primeren za funkcijo prvega ministra, saj postavlja interes svoje politične stranke in svoj lastni interes pred interes države. Zato naj kar ostane večni predsednik SDS-a in pusti Slovenijo pri miru!!!

  • SIMON ROZIC

   …pa kje si spet Janšo našel? Imaš težke, moraste sanje?:
   blokiraj jih s “ctrl delete”.! Lažje ti bo, ponoči in podnevi!

  • mici

   Mogoče komentiraš, kaj drugega, nič mi ni jasno. Verjetno imaš preganjavico, tvoje osebno mnenje skoraj nikogar ne zanima.

  • Schemva Miro

   Še en bumbar,ki ga Janša preganja,izklopi se,pa boš imel mir in mi pred tabo.

 • Viktorh

  Kozjejebci naprej, ostali stoj!

 • maček ivan

  A to je slika iz živalskega vrta pod Rožnikom??… mogoče iz kletke z majmuni???

 • xtc

  Šiptar je v Ribnici le pokazal svoj pravi obraz,ki so ga poznali že kamniški ončinarji v živo.
  Zanimivo bo videti a se bo podobno drl tudi nad KNOVSom?

 • Jan Kovalski

  Dva komika:
  Mesec: “Izvoz je ahilova peta Slovenije”
  Šarec: “TEŠ 6 je velik problem Slovenije, ker nam daje 25% vse elektrike.”
  V socializmu nismo imeli takih problemov.

 • PLavi-mil

  A, da je eden Ribnčan toliko blesov, da podpira komika iz vaških veselic, to je podrlo trditev, da so Ribnčani pametni ljudje.

 • Andrej Žalec

  Če ne želite blokad na FB in želite pisat kaj mislite in kaj vas moti, ne da bi vas cenzurirali pojdite na https://vk.com/ Kdo si je mislil, da bomo hodili k Rusom po demokracijo in svobodo :) +

 • janez novak

  Sama suha roba

 • Andrej

  Butalci so geniji v primerjavi z nami.

 • KAPIBARA

  Dost žalostno, da se mora “ljubljena oblast” v lastni državi , sprehajati z varnostniki, ki jih varuje pred nezadovoljnimi državljani..