fbpx

Z levico se vrača pomanjkanje. Bauhaus omejuje nakupe peletov in drv?

Foto: Zajem zaslona

Ali naša država drvi v novodobni socializem, prenesen iz leta 1982, ko je takratna predsednica Zveznega izvršnega sveta Milka Planinc vpeljala redukcije in omejitev energentov? V trgovinah Bauhaus naj bi namreč omejevali prodajo drv in pelet?

Grozeč napis, ki ga je posnel eden od twitter uporabnikov na eni izmed trgovin Bauhaus, nas spominja na leto 1982, ko so bili predstavljani varčevalni in stabilizacijski ukrepi takratne predsednice Zveznega izvršnega sveta nekdanje Jugoslavije Milke Planinc. Spomnimo se takratnih redukcij, bonov za bencin, omejitve nakupov kruha ipd. Se nam to dogaja 40 let kasneje?

Ko je razvidno iz objave na družbenih omrežjih, v trgovinah Bauhaus omejujejo prodajo drv in pelet. Lesenih peletov je možno kupiti le 198 vreč, prav tako je omejen nakup drv na en kubični meter, oziroma ena paleta na eno gospodinjstvo. Ne vemo sicer, ali imajo pri Bauhausu kakšen “golobji” režim ali pa je to samo kaplja v morje, kaj nas čaka jeseni.

Zakaj je prišlo do takih omejitev, je res krivo le veliko povpraševanje? Vprašanja smo naslovili tudi na Bauhaus. Odgovore še čakamo.

https://twitter.com/janponiz/status/1552525454057275393?s=20&t=WfaKQ7LHvDEmoh1_kYVsIw