fbpx

Z novim koronavirusom okužena dva v karanteni v Velenju! Še dopoldne sta se ženski iz karantene prosto sprehajali po mestu!

(foto: Nova24TV)

Okužbo z novim koronavirusom so potrdili pri dveh od 42 Slovencev, ki so jih v petek pripeljali iz Madrida in jih nastanili v karanteni v velenjskem hotelu, so potrdili na ministrstvu za zdravje. Gre za dve mlajši osebi, ki se dobro počutita, tako da ostajata v karanteni v Velenju.

Po prihodu v karanteno v Velenje so vseh 42 ponovno testirali na okužbo z novim koronavirusom. Na testiranju v Španiji so bili namreč izvidi vseh negativni. Testiranje bodo ponovili čez šest in nato še čez 14 dni, je v petek pojasnil velenjski podžupan Peter Dermol.

Preberite še: Neodgovorno! “Če lahko Dragić, lahko tudi me” način razmišljanja! Namesto hotelske karantene sta si ženski izbrali potep po Velenju! Ravno zaradi takih ljudje umirajo!

Skrb za 42 nastanjenih Slovencev je prevzela velenjska občina, po Dermolovih navedbah jim zagotavlja prehrano, poskrbeli so za varovanje. Vsi nastanjeni so namreč v strogi karanteni in ne smejo zapuščati hotela niti svojih sob, hrano jim dostavljajo pred vrata.

Demokracija