fbpx

Beograd gosti slovensko vlado

Foto: STA, fotografija je simbolična

Predsednik Miro Cerar s svojo ekipo ministrov zaključuje dvodnevni obisk v Beogradu, kjer je načrtovano tudi zasedanje vlad obeh držav. Nedavno je dobre odnose med narodoma krepil tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki je na Bledu odkril spomenik nekemu srbskemu književniku. 

Predsednik vlade Miro Cerar bo na današnji dan končal uradni obisk v Srbiji, kamor je včeraj pripotoval potem, ko ga je tja povabil srbski predsednik vlade Aleksander Vučić. V srbski prestolnici bo potekalo tudi zasedanje obeh vlad – tako Slovenije in kot tudi Srbije. Gre za tretje tovrstno zasedanje po letu 2013, navaja STA. Pred nekaj časa pa je slovensko-srbske odnose na Bledu krepil tudi Borut Pahor, ki je odkril spomenik posvečen nekemu srbskemu književniku.

Priložnost za gospodarstvenike obeh držav
Srečanje je predvsem velika priložnost za gospodarstvenike obeh držav. Slovenskega premierja naj bi na službenem potovanju spremljal tudi minister za zunanje zadeve Karel Erjavec, minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ministrica za notranje zadeve Vesna Györköš Žnidar in nekateri drugi člani slovenske vlade. Namen obiska slovenske vlade je med drugim poglobiti sodelovanje s srbsko stranjo, predvsem pa sprejeti nekatere konkretne dogovore, navaja Demokracija.

Slovensko-srbsko prijateljstvo neguje tudi predsednik Borut Pahor 
V kratkem je slovenski predsednik Borut Pahor na Bledu odkril spomenik posvečen nekemu srbskemu kulturniku ter ob  tem izrazil upanje, da bo prijateljstvo med narodoma trajalo tudi v prihodnje. Na svečanem dogodku je bil prisoten še predsednik Srbije Tomislav Nikolić, navaja blic.

Domen Mezeg