Zadnja beseda, neuka beseda: Kako so gostje problem pedofilije skrčile zgolj na demonizacijo Cerkve in celibata

(vir: RTV Slovenija)

Zadnja beseda! Nova oddaja na RTV Slovenija je narejena po zgledu ameriške oddaje The View, kjer pet žensk sedi za mizo in razpravlja o družbeno-kulturnih temah, ki naj bi bile tisti teden najbolj aktualne. Ta teden so spregovorile o upokojevanju, odpravi celibata v Rimokatoliški cerkvi ter “velikem povratku televizijskih kvizov na male ekrane”. Najbolj je zmotilo razpredanje o celibatu.

V oddaji, ki jo povezuje Valentina Smej Novak, kot stalne gostje nastopajo še Milena Miklavčič, Katarina Kresal, Polona Vetrih. Tokrat se je izbrani vrsti kot posebna gostja pridružila še Bernarda Jeklin.

Format oddaje je dokaj enostaven. Več družbeno-kulturnih tem, o katerih se ženske v oddaji pogovarjajo. Strokovnosti ni pričakovati, najbrž ni niti namen. A vseeno je zmotila njihova obravnava vprašanja odprave celibata v RKC. Osebna mnenja so eno, kazanje nevednosti nekaj drugega. Trditi, da bi se številno spolnih zlorab v Cerkvi zmanjšalo z odpravo celibata, pa je naravno malomarno, saj predlagana rešitev niti ne naslavlja problema, zaradi katerega prihaja do pedofilije za zidovi Cerkve.

Odprava celibata ne naslavlja problema spolnih zlorab
Brez dvoma je potrebno očistiti Avgijev hlev, v katerega se je v zadnjih desetletjih, od sprejetja II. vatikanskega koncila, spremenila Katoliška cerkev. Še posebej zaskrbljujoč je brez trohice dvoma pojav pedofilije. A dejstvo, ki se vse prevečkrat ignorira, in to namensko, je dejstvo, da so žrtve predatorskih duhovnikov v veliki večini mladoletni dečki. Odprava celibata pa v takem primeru ne pomaga.

(Vir: RTV Slovenija)

Problem, s katerim se sooča Cerkev že lep čas, je problem homoseksualnosti. Namesto da bi homoseksualne duhovnike izključila iz svojih vrst, jim še daje potuho, jih skriva, njihove zločine pa prikriva. Vse to so realni problemi, s katerimi se sooča Cerkev. In vse to so problemi, ki nimajo nikakršne povezave z odpravo celibata. Strinjamo se lahko, da je celibat za duhovnike, ki niso del meniških redov, odvečen, a je to vseeno zaobljuba, ki so jo sami prevzeli prostovoljno. Nihče ni bil prisiljen v celibat, kakor so o tem razpravljale omenjene gostje v oddaji.

Gostje so v prvi vrsti demonizirale Cerkev
Še najbolje se je pri tem vprašanju odrezala sama voditeljica Smej Novakova, ki je izpostavila, da do primerov pedofilije prihaja tudi izven Cerkve. “Imaš bolnike, ki zlorabljajo otroke,” je začela Jeklinova. “Ampak to so v vseh različnih institucijah, od športa do družin in povsod drugje,” ji je v besedo skočila Smej Novakova. A to opazko so preostale gostje gladko prezrle, ne ujema se namreč s sliko, ki so jo gradile skozi celoten segment oddaje. Če se pedofilija dogaja tudi drugje, kjer celibata ni, potem odprava celibata sama po sebi ne predstavlja rešitve. Namen oddaje pa ni zgolj razpravljati, temveč tudi demonizirati Cerkev.

Ivan Šokić

 • šmentanamuha

  Kaj je zdej to za en babji krožek?

  • pupa

   To je krožek Uršule iz vrha Slivnice.

 • hladnik

  Pet žensk, ki ne vedo, kaj bi z odvečnih časom.

  • Steiermark

   Te zafrustrirane babe, nemorejo govoriti o ničem, ker bi jim sicer morali opraviti “čistilno akcijo” v glavi, preden odprejo svoo greznico…..

 • Antonius

  Koliko otrok je pa spravil na slovenski svet tale ženski krožek, da sta mu naglavni problem pedofilija in celibat?
  Trenutno so večji družbeni problem podražitve in novi davki, da so Serpentinškovi norci lahko dvignili plače slovenski javni upravi.

  • rabbit

   Sem to oddajo slučajno gledala in sicer na temo pokojnin in kako je Bernarda rdeča baronica Jeklin govorila kako imajo Slovenke premalo vnukov in so slabo vzgojile svoje otroke, pri tem pa morate vedeti, da ima sam eno hčer in eno vnukinjo, ki pa tudi nima otrok in ona potem pametuje tam na eni oddaji. Enako je bilo s Polono Vetrih pametna, da ne vem kje spi ponoči, da je ne ukradejo.

 • SIMON ROZIC

  Pa ravno te tovarišice “koruznice” bojo sakramentirale čez moralo kogarkoli
  v naši družbi !? Samovšečne, pokvarjene , lepljive na denarce svojih partnerjev,
  družbeno nekorektne….dame? Prav gotovo! Dame za en groš!

 • Ivan Friderik Novak

  Hmm, oddajo si bom moral ogledati že zaradi tega, da bom spoznal “vražje babnice”, ki so demonizirale RKC.
  Kritični zapis sledi po ogledu oddaje.

 • Stajerka

  ….no, ko o otrocih in pedofiliji razpravljajo takšne kot je Kresalova, potem je ura pet minut po dvanajsti…….takšne debatno teoretične krožke, nevredne najslabše vaške ošterije, si naj plačajo same, ne pa da to počno v javnosti, na javni televiziji in to celo na naš račun…..

  #UKINIMO RTV DAVEK!!!

 • Stajerka

  na….pa še ena za dobro jutro, predvsem lewakom, ki tako radodarno radi opletajo s tujim dnarjem……wtf smo blesavi, da to dopuščamo!!……

  5300 evrov mesečno za honorarje komentatork.
  Honorar okoli 1300 evrov na mesec

  RTV Slovenija bo za novo oddajo Zadnja beseda, v kateri sodelujejo publicistka in založnica Valentina Smej Novak, odvetnica in predsednica Evropskega centra za reševanje sporov Katarina Kresal, dramska igralka Polona Vetrih in avtorica slovenske knjižne uspešnice Milena Miklavčič, letos namenila 142 555 evrov.
  ….haha, no, ta pa je bosa do pekla in nazaj…….Proračun na oddajo znaša 2851,11, od tega je 660 evrov (bruto) namenjenih za honorarje. Tudi, če se komentatorji menjajo, znesek ostaja enak. Ker je oddaja na sporedu dvakrat tedensko, bi vsaka od takoimenovanih komentatork mesečno prejela okoli 1300 evrov, vendar ni tako. Komentatorke dobijo različno visoke honorarje. “Bruto znesek honorarja se med komentatorje porazdeli glede na status dejavnosti, ki jo sicer opravljajo,” pojasnjujo na RTV.

  Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/zadnja-beseda-komentatorke-dobijo-razlicno-visoke-honorarje-325054http://www.zurnal24.si

  • Amerikanc

   Z denarjem si lahko privoščijo zadnji izvod “Svetega pisma”, da jim bojo zadeve malo bolj jasne.

 • VERRZIFIKATOR

  Katarinca Bernarda Miklavčič Veter

  GOSI Z LEVČNIKOVE FARME

  Na Levičnikovi farmi včeraj
  tekla prvič zadnja je beseda,
  z njo razkrila se v celoti beda,
  neizbrisen njen pečat za zmeraj.

  Štiri goske s farme so se zbrale
  ob okrogli mlaki, kjer svetlobo
  žarometi mečejo na zlobo,
  tam ob vodi družno so regljale.

  Zadnja je beseda kajpak naša,
  vetroglavo ena je trdila,
  poniglavo druga ponovila,
  za oči bile so slaba paša.

  Milo rdeča goska je regljala,
  druga rdečeglavka bolj srdito,
  ni ljudem tako ostalo skrito,
  v kaj se gosja druščina je dala.

  Pedofili da so med racaki
  in izključno barve da so črne,
  vetroglavka skorajda se zvrne,
  rdečeglavka frfota po mlaki.

  Mnenja niso v mlaki s kresala,
  skupno jim bilo je ljubosumje,
  so kresale misli enoumje,
  gosja druščina je prhutala.

  Vsaka gos po sebi kajpak sodi,
  kar ji blizu ni, takoj zavrača,
  željno pa za drugim se obrača,
  v sanjah gosjih prav boleče blodi.

  Da ne marajo jih, pedofilov,
  v tem gosi bi razumel seveda,
  videl sem, da drugo jih obseda,
  željne da so vse gerontofilov.

 • Anton

  Kdaj se bojo pogovarjale o zoofiliji-predvsem v politiki?

 • janko

  Lahko si odličnjak (memory disc), za vse ostalo pa totalni butelj. Poznano. Pri nas gledamo človeka samo po tem kar se je nekoč napiflal – ampak so še drugi vsaj enako pomembni kriteriji….

 • Amerikanc

  Gospe očitno sedijo pri maši v prvi vrsti in verjamem, da se jim cedijo sline pred postavnimi župniki. Take so najhujše in rade špecajo svoje župnike v Ljubljano, če jih le ti ne šmirglajo.

  • janko

   Rdečuhi ne marajo vere, vse kar počnejo, je v glavnem v navzkrižju z večnimi zakonitostmi. Spolni nagon je pa takoj za samoohranitvenim – nujno bi morali odpraviti celibat.

   • Amerikanc

    Oooo, leta 90 in 91 jih je kar mrgolelo po okrajnih župnijah, da so pokrstili in pobirmali svoje pionirčke !

  • Andrej

   Dvomim, da so tele v zadnjih 30 letih videle kakšno cerkev od znotraj. Razen turistično. Še bolj pa dvomim, da če so slučajno kdaj bile pri maši tudi razumele za kaj pri maši gre.

 • janezxy

  Kako se lahko človek odklopi od rdeče greznice.Pa je so nabrali teh pet zluftanih kuzl,da bodo nam solile pamet.Že vem,da lahko vgasnem škatlo,vendar jo moramOBVEZNO plačevat.Teh umskih invalidov —reši nas o Gospod–

 • janezxy

  Teh kur ne bi spustil zraven štedilnika.Jutri bodo razpredale o cepitvi atomov v jedrskem reaktorju,pojutrišnjem o intenzivnem kmetistvu….ni da ni

  • učko

   Jah, tolk so kunštne, da bi “cepanje jezgra” lahko primerjale z drobljenjem lupine orehov, ko bi ven jemale “jezgra”. Iz “Nadrealistov”, če se jih spomniš, iz Sarajeva.

 • Van Der Waals

  BABAM JE TREBA UZET VOLILNO PRAVICO IN VOZNIŠKA DOVOLENJA!

  • janezxy

   Še se spomnimo cvetober v našem parlamentu vonta,potrata,….. župevc.Enota za grdost 1 potrata.ali pa grd si za dve potrate.

 • Jožef

  Halo ljudje,
  Začelo se je lepo sončno jutro. Ka nam bo prinesel dan?
  Bežno sem podledal naslov tega članka in ugotovil, da ni potrebno branje preostalega, saj je slama že dolgo prazna. Dodajam samo naslednje, ko se spravijo bistre glave analizirati pedofilijo v Sleveniji, bi morali še prej pobrskati za resnicu po širnem svetu. Povedati bi si morali resnico o tem, kdo zares največji pedofili. Med njimi je cekvena pedomafija skoraj da zanemarljiva.
  Čohanje po tuji riti je pač donosen posel.
  Zamislite ljudje, koliko časa so potrošili naši parlamentarci v zvezi z Venezuelo.
  Ljubi Bog, kaj imamo mi dobrega, slabega ali koristnega od te države, nič in čisto nič.
  In če je Kordiš zato v parlantu in prejema silne denarje, vas prosim, zamislite se ob naslednjih volitvah, koga boste volili.

 • tasilo

  Katarina Kresal je za konec predlagala, da bi naslednjič razpravljali o zoofiliji in canifiliji (canis = pes), saj da je to njeno pravo ekspertno področje. In njena zadnja beseda je bila “vuff”.

  • janezxy

   HA-HA-HA-HA-HA-UUUUUUUU-HO-HO HO

 • Mojca pokraculja

  Predvsem je to druščina tkm. emancipirank. Prav zanimivo jih je poslušati. Malo desno, malo levo. Uravnoteženo . Predvsem izstopa zlagana solidarnost med njimi. Niti slučajno si ne bodo skočile v lase. Vse je predvidljivo, najsi bo tema še kako provokativna. To je vsa zabava, ki jo to omizje ponuja.

 • janezxy

  Čudi me,da v to skorpucalo niso zvabile kakšno nuno.Podle so dovolj.

 • Steiermark

  Podn od podna – vse prisotne zblojenke! In RTV vas posiljuje s takšno svinjarijo in intelektualno zblojenim smradom, ki nima spoštovanja niti do sebe in posledično ne, do drugih!

 • Capi

  Tu bi pa lahko Šarčina nastopu, pa eku “Kwa je zdej babe zophne?”

 • xtc

  Najprej tole Afra na dveh nogah naj raje pojasni kaj je počel crn chayene S v diivji vožnji z Oražmove in nato izgnutje v Švico in vedenje,ki se je dogajalo pred MNZ,ki so ga videli neksteri policisti.
  Jeklinka je že itaq čist dementna,vetrihova pa se vse življenje šlepa na račun Rotovnika.
  Skratka glede homoseksualnosti v RKC tole; homoseksualnost ni v skladu z Kristusovim naukom in NE sodi v cerkev in to bi moral urediti Papež.
  Pedofilija pa ni med duhovščino nič boljrazširjena kot merd socialisti in progressivci.
  Samo tole znani pedofili Tito,Mao,Pol Pot,Ho shi Mihn itd.

 • antimur

  RTV, dovolj je norčevanja iz nas prisilnih plačnikov. Takoj, ampak res takoj umaknite to noro oddajo, sploh pa največjo nemoralnico v Sloveniji, to je Kresalko. Drogerašica, pokvarjenka, ki je svojega sluzastega partnerja zaščitila v primeru Baričević, sama pa kot notranja ministrica v tem času spizdila kot ogabna usranka, lopovščina s prodajo in najemom NPU, kučanistično ženšče, ki je iz sedemnajst tisoč izbrisanih nadrukala kar petindvajset tisoč in še in še ogabnosti, za katere ne bi verjel, da lahko pride od samo ene zlobnice. V pokvarjenih in butastih glavah RTV-jevcev pa se porodi takšna nora ideja, da bo ta pra..ca moralizirala Slovencem, človek ne more verjeti.

 • luka globus

  Prov zanima me kakšno agendo imajo s pasjo princeso…

  • Peter

   Naslednja tema bo zoofilija.
   A, je že tasilo to prej ugotovil, vidim.

 • janezxy

  Pomisli kaj naredijo mediji.Pasjo princeso so nabildali do slovenke leta.Če pomislim katere vse so bile,potem v to druščino ne privoščim kaki pametni ženi.

 • jefferson 55

  Kaj, še ena recenzija Hanzi TV oddaje??? Pismo, saj vam bo Hanzi TV počasi morala začeti plačevati za reklamo. Sicer pa, če sam ničesar ne sproduciraš, moraš pisati o drugih. Tukaj lahko recenziramo samo Grim(s)ove pravljice o podnebni agedni levičarjev :):):)

 • pesjanar

  Ne vem če so omenje ženščine razpravljale o pedofiliji v družini,saj je splošnjo znano da se za zidovi doma dogajajo ogabne stvari,prizadeti se potuhnejo ker ne želijo da se jim uniči ppredstava o zgledni družini,o tem niti govora,poden od podna je pojavljanjje Kresalove v vlogi moralistke osebe katera si domišlja da je najbolj moralna v SL in da ima edina pravico moraliziranja,pozablja pa da je bila vpletena v kriminalne posle,no morda pa misli da ji je vse dovoljeno če ima zaslombo pri veleizdajalcu in mafijskem šefu Kučanu(forum 21)o mumificirani Jaklinki ne bi ,Novakova pa naj ostane pri kuhariji tam je neprimerno boljša.Jebem tistega v glavo kateri nam je serviral to greznico pa še plačat moram za ta smrad.

 • DEATH TO COMMUNISM

  A mi lahko nekdo pove od kod Kresalki neka osebnostna podlaga in moralna osnova za kakršnokoli moraliziranje?!?!? Najbolj na kurac mi gredo izprijenci, ki si dovolijo moralizirat o stvareh, s katerimi njihovo življenje, obnašanje in dejanja niso prav daleč narazen! Prekleta pička pokvarjena!

 • rubec

  Če bi moja baba bila samo en procent taka, bi bil danes poročen z Jožetom.

  • pajot

   S katerim Jožetom? Menda ne z mojim?

   • rubec

    hehehe, ti pa si navihan.

 • Franjo Trojner

  Cenena levičarska propaganda!
  Takoj ukiniti obvezno plačilo RTV, naj si levičarji takšne zmazke od oddaj in svojo ceneno propagando plačujejo sami!

  • mapu

   To.

 • montyamp

  Opozorite me , ko pride na vrsto pasjejebstvo in šivanje ran povzročenih od posiljenih živali , v tujini .
  Kot da v Sloveniji ne šivamo ran od pasjih ugrizov .
  Zafrustrirane komunistične furije razpravljajo o celibatu …………….
  Naj se višanje plač javnemu sektorju preimenije v CELIBAT , da bodo jalove dekle rekle tudi katero o svojih parazitskih rabotah , medtem ko visijo na plečih poštenega naroda .
  Zakaj pa mi tole presstitucijo plačujemo ???????????
  Aja , to je davek pobran za propagando UDBOVSKE GVERILE .

 • Andrej

  Zanimivo, da CELIBAT najbolj žuli ženske. In to take bolj dvomljivega slovesa.

 • Andrej

  Vse te babnice, vključno s TVSLO vodi nekaj skupnega: sovraštvo do RKC in Janše. In dokler je sovraštvo normalnega pogovora ne more biti.

 • Tipično levaško.

  Največji absurd pa je, da se gredo te frigidne babure debatirat o pedofiliji (in na splošno spolnih zlorabah) v RKC ravno v času, ko se po medijih govori o tovrstnih zadevah pri zdravnikih ….

  Niti toliko jim ne kapne, da bi vsaj malo počakale, da se te ‘afere’ pri zdravnikih mal poležejo in gredo v pozabo, pa bi takrat udarile po njim tako osovraženi RKC. Tako pa je vse tole “moraliziranje” preveč očitno. Samo še kakšen musli-migrant mora kakšno posilit, pa da jih vidim koliko se bodo o tem razgovorile ….

 • Osti jarej

  …mene pa zanima,kakšna je mumija berni pod lasuljo

 • Osti jarej

  …koga pa naj bi demonizirale?…pevsko društvo moste-polje

  • Anton

   al si budala al se samo delaš da si budala?

   sarkazem press

   • Osti jarej

    ..ja…tko kot cerkvenjaki

 • baubau

  Ivanu Šokiću:Dvomim,da je slučaj vaše demoniziranje 2.Vatikanskega koncila-ta ni prav nič odgovoren za grehe klera in drugih katoličanov,ampak so krivi kar grešniki sami! Grehi povezani s homoseksulanostjo in pedofilijo so tako stari kot človeštvo! Le zato,ker je bilo v pretekosti mnogo manj možnosti,da bi prihajali na dan,so tako kot spolnost na splošno- ostajali tabu tema.

 • baubau

  Vsem drugim:pa ne,da ste jih res gledali in poslušali?!!!-če ste jih,si jih pa zaslužite…

 • Matt von Glanz

  Odprava celibata bi pomagala, saj duhovniki POSTANEJO sprevrzeni zaradi prepovedi normalne spolnosti. Dvomim, da je med njimi kaj dosti “original-pedofilov”.

 • Anton

  iz omenjene diskusije levičark je več kot z odliko razbrati, da jih boli kurac žrtev pedofilije. Gre zgolj ideološki obračun zoper Cerkve, ki ima že dolgo sivo, sedaj že belo brado od leta 1945.

  Kako prozorni so ti naši levaki, pa sej to ne moreš verjeti no, dajte naslednjič skušajte biti vsaj malo unikatni no, da bodo moje sive celice potrebovale vsaj kako minutko časa da razberejo haklc.

  sarkazem press

 • freedomfighter

  Hahaha za pedofilijov cerkvi so krivi geji ahahaha …a vi razumete da med pedofilijo in istospono usmerjenostjo ni nobene povezave tudi v samem clanku ne pradstavi novinar nobenega dokaza o povezavi med istospolnostjo in pedofilijo…pedofila privlacijo otroci geja pa isti spol…skratka nobenega dokaza ni da je med geji vec pedofilije kot med strait ljudmi…pa cerkve ni potrebno demonizirati ker sama dosti naredi na tem

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!