[VIDEO] “Vsak otrok ve, da sta njegova starša oče in mama.”

Foto: Nova24tv

Potem ko je Norma Korošec na javni televiziji povedala svoje mnenje o družinskem zakoniku, se je nanjo zgrnil ves srd in sovraštvo podpornikov referendumske kampanje “Čas je ZA”. Pogrom nad nedolžnim dekletom je naletel na zgražanje javnosti, obsodili pa sta ga tudi opozicijski stranki SDS in NSi. 

Predstavnik podmladka SDS Matej Zorko je v izjavi za javnost obsodil pogrom nad Normo Korošec, ki si jo je LGBT-spletna skupnost privoščila zgolj zaradi njenega prepričanja. »Kampanja je izredno nestrpna s strani tistih, ki se razglašajo za strpne,« je poudaril. Opredelil se je tudi do ravnanja Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, ki izvaja referendumsko kampanjo, kljub temu da je članstvo v tej organizaciji obvezno.

Norma Korošec:

To ni prav, da jemljete otroku pravico, da bi odraščal z mamo in očetom.”

“Zaznamovana zato, ker sem živela brez očeta, bom najbrž za zmeraj”

“Otroci iz lezbičnih družin pravijo, da so pogrešali očeta. To ni oče kot katerakoli oseba. Prav oče, ki ti je dal genski material in je zdaj v vsaki tvoji celici. Ti lobiji in homoseksualni aktivisti so te otroke označili za homofobne, sovražne in nehvaležne.”

“Meni se zdi, da vsak otrok ve, da sta njegova starša oče in mama in da bi moral odraščati z njima za najboljši možen, celovit in celosten razvoj osebnosti, odgovornosti, moralnega razvoja, razsojanja.”

“Veliko otrok, ki so živeli v enostarševskih skupnostih v Sloveniji, si morda misli, da bi bilo bolje, če bi živeli v istospolni skupnosti, namesto le z enim staršem. Jaz pa menim, da s tem še vedno ne bi rešili težav, ki jih imajo zaradi odsotnosti ta drugega starša.”

Alenka Jeraj je mnenja, da so organizatorji kampanje “Čas je ZA” prešli vse meje dobrega okusa, hkrati pa je poudarila, da so njihovi argumenti pravzaprav neosnovani: “»Vsakič, ko jih vprašamo, katere pravice so jim kršene, ne dobimo odgovora.«

Predsednica ženskega odbora SDS je kritična je tudi do Mira Cerarja in Boruta Pahorja. “Miro Cerar je rekel, da bo podprl tak zakon, če bo družbeni konsenz. Tega družbenega konsenza ni,” je povedala na novinarski konferenci pred iztekom referendumske kampanje. Okrcala je tudi ravnanje predsednika Pahorja, ki po njenem državljanom in državljankam vsiljuje svoje mnenje, namesto da bi jih vabil na referendum.

Nova Slovenija v podporo napadenim in zasramovanim
Predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak je na novinarski konferenci na Prešernovem trgu volivce in volivke pozvala k odhodu na referendum, hkrati pa je izrazila podporo tistim, ki so bili in so še vedno med referendumsko kampanjo napadeni in zasramovani. “Še posebej bi tukaj izpostavila mlado študentko Normo Korošec, pa tudi pevko Alenko Gotar ter vse tiste, ki so javno povedali, da se z zakonom ne strinjajo.” Dodala je še, da s tem zakonom obstaja nevarnost, da nekateri dobijo zakonsko podlago, da utišajo demokratični glas Slovencev.

Tonin: Zakon Združene levice je šel predaleč
Ne gre za izenačitev pravic, gre se, da se pravice jemljejo nam. V čem je smisel, da se nam vsem odvzame možnost, da bi nas imenovali oče ali mama,” se je vprašal Tonin. Njegovi uvodni misli, da je šel zakon ZL predaleč, se je pridružil tudi Jožef Horvat in dodal, da se je namen predlagatelja spornega zakona pokazal že na samem začetku – zakon naj bi bil vložen na sveti večer, kar po njegovem kaže na to, da predlagatelji izvajajo brutalni napad na slovenske družine.

Referendumska kampanja brez razprave
Med to referendumsko kampanjo ni bilo razprave, ki pa bi morala biti, saj zakon po njihovem spreminja same temelje družbe, je povedal Ivan Štuhec na novinarski konferenci Slovenskega svetovnega kongresa. Eden izmed razpravljavcev Janko Kos je poudaril, da osvoboditve homoseksualcev, ki smo ji bili priča v zadnjih stotih letih, ne smemo mešati z gejevstvom, ki pa je politično gibanje, na katerega je potrebno gledati z veliko skepso. V tem gibanju namreč niso samo homoseksualci, temveč tudi levičarski aktivisti. V tem duhu je tudi posvaril pred anarhoidno dekadenco, ki prežema omenjena gibanja.

Zadnji dan predčasnega glasovanja
Danes je zadnji dan predčasnega glasovanja pred referendumom o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Vsi volivci, ki se nedeljskega referenduma ne bodo mogli udeležiti, lahko svoj glas oddajo med 7. in 19. uro na sedežih okrajnih volilnih komisij.

Kjer volilne komisije nimajo svojega sedeža, lahko volivci oddajo glas na upravnih enotah, kot je to na primer v Dravogradu, Cerknici in Metliki, poroča STA.

Glasovanje je povsem enako kot na dan nedeljskih volitev, volivci pa lahko glasujejo na okrajni volilne komisije, kjer imajo stalno prebivališče. Okrajne volilne komisije sicer v teh dneh volivcem pošiljajo na dom obvestila o volišču, kamor so vpisani v volilni imenik. Prejeli jih bodo najkasneje do sobote. Predčasnega glasovanja se lahko udeležijo tudi v primeru, če obvestila še niso dobili, saj morajo v vsakem primeru na volišče prinesti osebni dokument.

Dušan Vučko z Državne volilne komisije sporoča, da se je drugi dan predčasnega referendumskega glasovanja udeležilo 9.282 volivk in volivcev. V dveh dneh predčasnega glasovanja (15. in 16. december) je glasovalo skupaj 15.796 volivk in volivcev.

Na referendumu o družinskem zakoniku leta 2012 je drugi dan predčasno glasovalo 6.249 volivk in volivcev.

A. D., STA

 • Peter

  Sem opazil, da na Fejstbuku neki politiki pozivajo, naj glasujemo ZA boljšo prihodnost.
  Dragi politiki, refrendumsko vprašanje se ne glasi
  Ali si želite boljšo prihodnost?,
  ampak je nekoliko drugačno.

  • Nata

   Ooooooooooooooo, ta je pa dobra !!

 • Jan Stamol
  • dr Janez Sveti

   Včasih so bili takšni kot ti SRAAAAAAMOOOOTAAAAAA.
   Dr Janez Sveti Zeitgaist

  • Jazbec_007

   ubogi človek, ki navaja svet24 kot kredibilni vir

  • pajot

   Pozabu si dodat še pet AAAAAjev

  • Tanja Bor

   Ja, se strinjam – gonja proti nasprotnici zakona Normi Korošec je sramota celo za zagovornike. Še lepše je to povedal Libertarec.

  • Peter

   Torej si ti tudi ZA lepšo prihodnost?

  • Gurt1

   bi ti prisolu en minus, na evo jih – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

   • karlina

    Sramota, to je napad na krščansko vero, katolike in Cerkev. Sedaj lahko vidimo,da je katoliška cerkev državni sovražnik št. 1 in jo je treba uničiti. In ta kampanja, v zvezi z referendumom je točno to, niti slučajno se ZL NE ZAVZEMA ZA ISTOSPOLNE, PAČ PA , KAKO UNIČITI V TEJ DRŽAVI KRŠČANSTVO in vse, ki smo verniki.

  • goldhorn

   Svet24?!?!?! Mene bi bilo sram, da bi se skliceval na tak vir. Je tisti avtor Samo Strel imetnik nicka SamoRes na MMC portalu? Ravno take bedarije otresa tam……

 • vremnov

  Če nekdo zahteva da smo strpni in odprti za drugačne je najmanj kar od njega lahko pričakujemo, da je tudi on strpen in odprt za drugačne, za ljudi ki nimajo enakega mnenja kot on!

  Zgodba Norme lepo kaže kdo je strpen in kdo nestrpen, kdo je razgledan in kdo nazadnjaški. Takšen nivo kot so si ga provoščili predstavniki pravic dveh moških da si kupita otroka proti Normi je ispod vsake časti in osebe ki to počno zagovarjajo bi se morale resno zamisliti dli so vredni da sami sebi pravijo ljudje.

  Pred časom se je sprožil prvi plaz ko je Majer zapisal nekaj o volilcih v trenirkah. Sedaj pa je na glavnih medijih vse tih. Tišičen primer selektivne strpnosti.

 • Peter

  Ja, to jih pa še niso naučil, zaenkrat vejo samo, da so jim kršene pravice.

 • Maks Malovrh

  Ne vem kam se je skril Andrejček, ki je toliko govoril o ljubezni in strpnosti, sedaj pa vidimo kako reagirajo tisti ki jih je Sama “ljubezen in strpnost”

  • koreninca

   Andrejček se load-a. Fizično in psihično.;-)

 • Peter

  Najbolj strpni so vedno najbolj nestrpni.
  Enostavno zato, ker se njim zdi strpno navijat za svoje in izživljat se nad drugače milečimi.
  Leva strpnost, kaj čmo.

 • antimur

  Levaki z ZL na čelu ter homoseksualnim lobijem, niso samo nestrpni in sovražni, oni so dobesedno kot podivjane zverine, ki s svojo nestrpnostjo pohodijo vse, ki ne mislijo kot ta golazen. Enostavno ni druge rešitve, kot da se jih znebimo, kakorkoli.

  • goldhorn

   Samo državne pipice zapret, pa bo takoj mir.

  • karlina

   Točno, ZL-ZDRUŽENI LOPOVI so res zelo , zelo nevarni za to državo, predvsem tudi zaradi tega, ker so mnogim ljudem zelo oprali možgane. Bog se nas usmili, da bi le ti zmagali na naslednjih volitvah-sami zafustriranci, propadle igralke, pijanci, zafurani študentje in homoseksualci.

  • Sheldon75

   Nivo komentiranja pod vsako kritiko. Kažeš da si točno to, za kar jih obtožuješ.

   • antimur

    Moji komentarji so nedolžni proti tvojim poslancem, predvsem iz ZL, kjer Mesec, Kordiš, Vatovec, Tomička…, gobcajo in uporabljajo sovražni govor najbrutalnejše vrste. Drži se njih, v nas se pa ne vtikaj, nismo vsi ekstremni levi fašisti in homoseksualci.

 • pajot

  Petnajst let sem mel,ko me je osvajal en homoseksualec.(zelo važno je,da tako rečemo..ne pa en peder). Uporabljal je isto besedoslovje,kot ga tovariši uporabljajo danes: “Daj,mali” mi je rekel” bodi no,strpen. Sam mal počak,da ti ga vtaknem,pol boš pa užival”. Jebenti strpnost. Dost mam tega! jasno?

 • fmg9

  Za njen pogum, bi Norma zaslužila naziv Slovenka leta. Koliko žensk bi si upalo tako izpostaviti in s tem pokazati na resnico?

  • Sheldon75

   Čigavo resnico? Mojo zagotovo ne. Se absolutno ZA in me ta Normina neumna nakladanja čisto nič ne ganejo. #sinmateresamohranilke

 • domovina mili dom

  Pozivajo glasovati “ZA” tisti izpred 30 let, ko so nas prisilili glasovati za boljši jutri pri gradnji mrliških vežic.

 • rudi breznik

  poucite me a so samo levi toplovodarji a ni bil tudi Hajder med njimi

  • desnosredinski po levi

   Desni ne upajo priznat, ker vejo kaj jih caka iz strani
   njihovih politicnih pajdasev. se posebaj skrajno desnih.
   obstaja pa tudi zmerna (razumna) desnica seveda,
   katere se jim pa ni treba bat. za hajderja pa nebi vedu.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo. #toplovodar

   • Gr8_1

    Kje??? Kdo???

  • cornusmas

   Misliš ti *vodovodarji*?Za kakšno vodo pa:toplo ali mrzlo?Aha…toplo.Razumem.

 • karlina

  Osebno poznam ogromno žensk, ki so se poročile, ali zaljubile v starejše moške, res predvsem zaradi tega, ker so živele brez očeta, to je dejstvo in resnica.

 • De.per

  Tu se lepo vidi,zakaj k Maši ne hodim.Ne bi si rad Sanj pokvaril.Niso pravljice za stare Goste.Nikomur ne pusti,da ti pride v sanje.Nima ključa, Satan.

 • Vera

  Ženske pogrešajo očeta, če ta dela v tujini , ter ga vidijo samo čez vikend . Takih primerov je veliko.

  • fmg9

   Vsekakor, da ga. Vendar bolj kot kvantiteta časa z otrokom, je bolj pomembna kvaliteta, ko je oče doma. Veliko očetov je zaradi današnjega tempa prisiljeno odsotnih. Pomembno je, da dani čas posvetiš družini in da je ta za otroka kvaliteten.
   (Nekateri so doma po cele dneve, pa se jim ne da niti minute ukvarjati z otroki.)

 • Emanuele Bond

  Pogumna in iskrena punca. Pa se pametna in lusna. Za tako bi si zagovorniki obliznili vseh deset prstov. Zal nimajo argumentov in morajo brskat med placanci in celo igralci… in potem poslusamo in gledamo sladke pravljice.
  Bravo Norma! Jasno in glasno: proti!

 • Peter

  Simpatično dekle. HB, da je straight.

 • Frater

  Njen primer me spominja na zgodbo iz filma West Side Story(1961), ko v sceni s policajem Krupkijem poulični pobalini krivdo za svoje antisocialno vedenje zvrnejo na starše z izgovorom, da so fotri đankiji in matere prostituke. “Keč” je v tem, da se fičfiriči s tem, ko se za svoje lumparije izgovarjajo na starše, izdajo, da se dobro zavedajo nemoralnosti svojega početja, a kljub temu z njim ne prenehajo, ker v norenju nesramno uživajo! Če bi zares iskala očeta, bi si še vedno lahko izbrala, da oženi mladega fanta iz dobrostoječe družine in bi potrebo po očetovski ljubezni iskala pri tastu in se ne bi zatekala k izgovorom kot kakšna nimfomanka, ki za svojo neukrotljivo pohoto išče razloge v disfunkcionalnosti slovenskih družin, saj vendarle hčere in očete povezuje platonska ljubezen in ne meseno poželenje. Lepo vas prosim!

  • Emanuele Bond

   Tole si najbrz odgovoril Zvezdi.

   • Sheldon75

    Ni.

  • Peter

   Njen primer? Ne bodi naiven, nobenega njenega primera ni. Sama propaganda, ne nasedaj.

 • zvezda

  No, jaz sem imela in mamo in oceta. Pa sem do svojega 20 leta tudi veliko prejokala in se sprasevala zakaj ocetu nisem dovolj pomembna in me tepe in psihicno zlorablja. In sem nasla starejsega partnerja, ki je zacuda (ali pac ne) enak kot je bil moj oce. Oce me je zlomil in mi dal slab vzor za naprej, slabo popotnico za zivljenje. Tudi zasluzi si ne naziva “oce”. Tako da… niso vsi ocetje “ocetje” in jaz bi raje, oh kako prekleto raje, odrascala brez njega.

  • Emanuele Bond

   Tvoj oce je imel moznost, da se izkaze. Ni se izkazal. In zaradi tega privoscis nekomu, da oceta sploh ne bo mogel imeti ze v izhodiscu? Precej nedozorelo to meni zveni.
   Za vstop v (resno) zvezo je pa treba pri sebi narediti obracun s preteklostjo in starsem odpustiti vse napake, ki so jih naredili. Brez tega ne mores svoboden vstopiti v zvezo. Mislim, da je Norma na pravi poti, zate pa ne vem.

  • if

   V homoseksualnih parih niso le dobri ljudje, so tudi slabi.

  • Peter

   Pa kaj se boste se zmislili?

  • Peter

   Slab spin. Poskusaj se, pa malo manj melodramatike, se malo zatakne.

  • Sheldon75

   Ko Norma odpre usta iz nje leti suho zlato, ko pa nekdo (zvezda) pove nekaj, kar vam žalostnim izgovorom za ljudi ne gre na mlin, pa je vse najslabše. Poden.

   • Emanuele Bond

    Najlazje in najslabse je v svoji zvezi nadaljevati slabe vzorce, ki si jih dozivljal v svoji druzini. Iz Zvezde veje sovrastvo do moskih…in le kako je to dobra popotnica za zdravo zvezo?

 • if

  Norma Nemec, pokončno dekle, bistrega duha. Hvala za vašo odločenost in odločnost!

 • cornusmas

  Ponosen na Normo Korošec.

  • wowoo

   Isto munjen ?

   • cornusmas

    Ne sodi drugih po sebi.

    • wowoo

     ;))

 • wowoo

  Kakšno sprenevedanje desnice, večina cerkvenih je itak “homo”, v kampaniji pa glumijo kao da so proti zakonu – slabiči !!! Normi pa se vidi, da je imela težko otroštvo, pa se ji lahko nekako oprosti, da je zalutala ;))

  • cornusmas

   Ne *lutuju*vsi,kakor ti.

  • cornusmas

   Wowoo-ali si pravkar zapustil duhovniški stan,da vse to tako dobro veš?

   • wowoo

    Zelo blizu …, poskusi še enkrat ;))

  • if

   wowoo, vi vidite, da je imela težko otroštvo? Pojasnite, na osnovi česa vidite!
   wowoo, uporabljate izraze cerkveni, “homo”, glumijo … Postavite vaše povedi v lepo slovenščino!

   Slika predstavlja lepo dekle, dekle Prešernovega tipa iz skupine Prelepe žlahtne rožice.

 • cornusmas

  PROTI!

 • Slovenec 33

  Kapo dol deklca, res je skoraj neveretno, da ti je uspelo ohraniti vsaj 100 pik v tem sistemu usmerjenega izobraževanja in da razumeš, kako gredo stvari v enem normalnem in pravičnem svetu.
  Je pa logično, da si zmotila te topoumne produkte usmerjenega izobraževanja, ki ga vodi fdvizem v njihovih blodnjah in pri prodaji megle.
  Ni čudno, da se z njihove strani razlega besnjenje, ampak za idiote je to normalna reakcija, ker nimajo argumentov za nasproti postavit. Kaj je idiot pa v nadajevanju
  V času nastajanja grške demokracije pred davnimi leti, so se grški filozofi ubadali z lastnostmi Grkov, ki so hoteli živeti v demokraciji.
  Zelo znan grški filozof je po opazovanju “demokratov” prišel do naslednjega zaključka – “demokrate” je razdelil na dva pola –
  Prvim je rekel PATRIOTI – za njega so bili patrioti tisti, ki so imeli radi svojo domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali svoje starše in njihove vrednote. Te je označil s PATRIOTI (slovenski prevod – domoljubi).
  Drugi, ki pa so kazali popolnoma drugačen pogled na demokracijo jih je označil z IDIOTI. Torej, prva stvar je, da je pojem IDIOT kontra pojmu PATRIOT.
  Kdo so bili ti IDIOTI? to so pa bili “demokrati” ki so gledali samo na svojo rit, za vrednote svojih staršev jim je bilo malo mar, pluvali so po svoji domovini in na splošno sovražili vse kar je bilo domoljubno)
  Vse to se je preneslo tudi recimo na današnji čas – ko se delimo na “leve” in “desne”.
  Torej, kdo mislite je po vaše domoljub oz. PATRIOT – Vam jaz povem – DESNIČAR.

  Kdo pa misilite je antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja vrednote naroda, ki mu pripada – uganili ste LEVIČAR ali IDIOT.
  Zatorej mi je skrajnobukovo, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, saj v strokovni literaturi in še iz časov grške demokracije označuje “levičarja” torej antidomoljuba.
  Če ste študirali na FDV, se oproščam, ker tam namensko tega NE UČIJO, saj bi bili kontradiktiorni svoji ideji – učijo levičarstvo in ne morejo takoj žaliti sebe z IDIOTOM.
  OSTRO PROTESTIRAM, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, ker to ni. IDIOTI SO V RESNICI LEVIČARJI.

  Prosim ,da se na tem področju izobrazite, da razumete stvari, ki so samoumevne in v svetu na splošno priznane.
  IDIOT je kontra PATRIOTU in obratno.
  Da pa beseda IDIOT danes dobi neko negativno konotacijo, pa jaz nisem kriv…..Če označuje pripadnika naroda, ki hoče narodu škoditi, potem je pa res pravi IDIOT…..torej logično, da beseda IDIOT pomeni slabšalno akontacijo in pravilno označi levičarje, torej antidomoljube.

 • Nada

  Vsa podpora Normi Korošec in naj bo močna in dvignjena nad temi povampirjenci, ki ne izbirajo sredstev.
  Družinski zakonik mora ohraniti zakonsko zvezo moškega in ženske in ni je pravice, ki bi istospolnim dovoljevala to ukinjati in govoriti, da je vseeno kakšni osebi po spolu tvorita neko zvezo, ker to pač ni res.
  V nedeljo PROTI seveda.

  • Sheldon75

   Kdo ukinja kaj?!? Kaj za boga vendar pleteničite??

   • Nada

    Če se dosedanja definicija zakonske zveze spremeni tako, da se ne glasi več, da je zakonska zveza z zakonom urejena skupnost moža in žene, in obvelja, kot so zapisali v noveli, da je to po novem skupnost dveh oseb (ne glede na spol), to ni več isto. Če so stvari po vsebini različne in par moški-ženska v naravi ni enak paru dveh žensk ali dveh moških, jih je potrebno v pravu obravnavati različno – vsakemu svoj institut. O tem je na siolu pisal tudi B. M. Z., da bodo v primeru, če bodo pobudniki referenduma zgubili, imeli možnost sprožiti pravni postopek v katerem bodo uveljavljali, da zakon ne vzpostavlja razlik tam, kjer bi jo moral, ker je tudi to v pravu vrsta diskriminacije, če ni priznana razlika tam, kjer bi ta morala biti.
    Ker so istospolni pari že v naravi različni od moško-ženskih parov, je dolžnost prava, da zveze enih in drugih obravnava ločeno in nobeden ne bi bil prikrajšan.

    • Sheldon75

     Ne, ni več isto.. . Ampak se je množica le povečala!
     Vse pravice heteroseksualnih parov ostajajo. Torej: kaj se jim ukinja??? Kaj??
     Btw, VSI PARI SO SI RAZLIČNI!! Stari, mladi, grdi, lepi, debeli, črni… A ne?
     Dajmo še mimogrede še prepovedat poroko belcev in črncev, saj to vendar ni naravno…. Ja, to mnenje je nekoč prevladovalo. Tako kot bo tudi tale vaš PROTI ostal na smetišču zgodovine.
     Ta referendum je sramota za Slovenijo.

     • antimur

      Dopovej si, da ste homoseksualci s svojim suportom ZL nenormalno vsiljivi z vašo spolno usmerjenostjo. Imejte svoje seanse, toda ne se s svojo nemoralnostjo in nenormalnostjo tlačiti v naše zakone in izmaličiti pojem družine. To je teror manjšine nad večino, kar je možno samo zaradi zabitih kučanističnih poslancev.

     • Sheldon75

      Si tudi ti homoseksualec? Verjetno še nisi priznal…ah, saj boš.
      Btw, jaz nisem.
      Kaj je normalno? Kaj je prav in narobe? To, kar se tebi zazdi? Baje je cca 5% populacije homoseksualne. Toliko je nekje baje tudi alkoholikov. Mater samohranilk je več.
      Kaj je zdaj manjšina in kaj večina?
      Če tebi, latentnemu ped ru pač ni všeč, da se dva moška ali dve ženski ljubita, tvoj problem.

     • Darth Vader

      sramota za slovenijo je združena levica, cerar, kučan in podobni patrončki, katerim lezeš globoko v anus, ter seveda ti, mali ritopikec, ker se na prostem trgu v tržnem kapitalizmu ne znaš za svoje potrebe sam na trgu preživet z opravljanjem tržne dejavnosti

     • Sheldon75

      To je klasični Nova24TV nivo debate? Provociranje in pod j ebavanje?
      Bravo. Le tako naprej.

     • Emanuele Bond

      Res sramota, da postanem iz zene oseba, iz mame pa stars 1 ali 2. Tudi iz tega vidika ponizujoce.
      Bistveno bolj sramotno pa je, da bi pravice odraslih poteptale temeljno otrokovo pravico, da ima mamo in oceta.

     • Sheldon75

      Kaj za boga klobasaš?
      Celo življenje uživaš pravice iz naslova starševstva, nihče ti noče nič vzeti, nič se ne bo za tebe spremenilo, le nekdo drug bo imel iste pravice, kot ti. Kdo bo poteptal kaj?? Otrok ima očeta in mamo, ali pa tudi ne zaradi spleta okoliščin. Kot da se bo kaj na silo zdaj spreminjalo…
      Res sramota. Kje živimo, da se moramo sploh pogovarjati o temeljnih človekovih pravicah. NE, NE GRE SE ZA OTROKE!!! GRE SE ZA ENAKOPRAVNOST IN POLITIČNE TOČKE!!!

     • Emanuele Bond

      Ja, imas prav, da nekateri otroci zivijo z obema starsema, nekateri pa le z enim. Zivljenje tako nanese. In izkusnje otrok, ki zivijo v enostarsevskih druzinah so vecinoma take, kot jo ima Norma.
      Ti bi pa tistim revezem, ki so ostali brez obeh, brez mame in oceta, dal kot nadomestilo dve zenski ali dva moska, ali dva, ki se vsak dan pocutita v drugem spolu….Se ti ne zdi, da ga je zivljenje ze dovolj udarilo, da ne rabi dodatnih eksperimentov… ? Raziskav o odraslih, ki so odrascali v istospolni skupnosti namrec se ni…

     • Nada

      Čakaj, par moškega in ženske je edini sposoben spočeti in roditi novo življenje, kar dva istospolna ne moreta in zato te bistvene, odločilne razlike ne moreš metati v isti koš z obrobnimi razlikami kot so razlike vsemogočih variacij zunanjega videza.
      Zakonsko, družinsko pravo je skozi zgodovino posebna veja prava zato, ker par moški ženska nadaljujeta človeško vrsto. Če bi šlo samo za zaljubljence, otroci bi pa nastajali kako drugače, pravo zakonske zveze sploh ne bi posebej urejalo, temveč bi bilo zaljubljencem prepuščeno, da stopijo k notarju ali odvetniku in se tam kaj zmenijo in si dajo zapisati.
      Pišeš: “Vse pravice heteroseksualnih parov ostajajo”. Ja, preneha pa pravica ljudi do zdrave pameti.

     • Sheldon75

      Super, torej se oba strinjava, da se nikomur nič ne odvzame. Zakaj potem vse to???
      Zdrava pamet narekuje, da imamo vsi ljudje iste pravice. Ampak vi trdite ravno nasprotno. Nekateri imajo več pravic, kot drugi. Dajmo referendum, da debeli ljudje pač ne smejo posvojiti otrok, ker dajejo slab zgled.

     • Nada

      Seveda se odvzame. S črtanjem besed mož, žena, moški, ženska, mati, oče iz zakona, se heteroseksualnim ljudem odvzame pravico, da so v teh svojih identitetah pravno zaščiteni in v državnem pravu ni ničesar več, nobene pravne podlage,ki bi (nas) še ščitila pred nasilnostjo aktivizma LGBT, ki tudi po Sloveniji že močno invazira vzgojno-izobraževalne vsebine. Spolna identitetna pravica heteroseksualnih preneha biti pravno zaščitena.

     • Sheldon75

      Aha, seveda. Nič od napisanega ne zdrži logične presoje in enostavno ni res. Torej trdiš, da se bodo s t.i. “črtanjem” besed zmanjšale pravice naštetih skupin? Ne morem verjet, kake nebuloze.
      Ne da se mi več, ne troši več časa s svojimi praznimi nesmiselnimi utemeljitvami in prikrito homofobijo, ker ne bom niti prebral več. Nima smisla.
      Zaradi takih ljudi imamo v Sloveniji toliko problemov sami s seboj.

     • Emanuele Bond

      Se potem strinjas, da mora drzava mojemu otroku, ki je otrok s posebnimi potrebami zagotoviti, da hodi v obicajno solo, ki jo obiskujejo ‘normalni’ otroci? On sicer kot najstnik pozna le par crk, o stevilkah se mu tudi sanja ne, ampak…bom pa zdaj res dala pobudo, da se ga presola in da bo imel enake moznosti kot vsi drugi. To pricakujem od drzave in upam, da se strinjas, da morajo biti vsi njegovi ‘normalno’ razviti bodoci sosolci do njega strpni, vsi skupaj pa se morajo prilagoditi njegovemu tempu. Za nikogar se ne bo nic spremenilo, le malo strpnosti bo potrebno. Upam, da bo moj otrok koncno imel enake moznosti. Se strinjas z mano, ne?!

 • Gurt1

  PROTI teoriji spola!

 • Gurt1

  PROTI trojanskemu konju imenovan TEORIJA SPOLA!

 • antimur

  Kot praviš v glavnih medijih, tam je v glavnem rdeči novinarski odpad tipa Potič, Štefančič, Šetinčeva,…….in sploh vsa Kučanova banda571.