fbpx

[VIDEO] “Vsak otrok ve, da sta njegova starša oče in mama.”

Foto: Nova24tv

Potem ko je Norma Korošec na javni televiziji povedala svoje mnenje o družinskem zakoniku, se je nanjo zgrnil ves srd in sovraštvo podpornikov referendumske kampanje “Čas je ZA”. Pogrom nad nedolžnim dekletom je naletel na zgražanje javnosti, obsodili pa sta ga tudi opozicijski stranki SDS in NSi. 

Predstavnik podmladka SDS Matej Zorko je v izjavi za javnost obsodil pogrom nad Normo Korošec, ki si jo je LGBT-spletna skupnost privoščila zgolj zaradi njenega prepričanja. »Kampanja je izredno nestrpna s strani tistih, ki se razglašajo za strpne,« je poudaril. Opredelil se je tudi do ravnanja Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, ki izvaja referendumsko kampanjo, kljub temu da je članstvo v tej organizaciji obvezno.

Norma Korošec:

To ni prav, da jemljete otroku pravico, da bi odraščal z mamo in očetom.”

“Zaznamovana zato, ker sem živela brez očeta, bom najbrž za zmeraj”

“Otroci iz lezbičnih družin pravijo, da so pogrešali očeta. To ni oče kot katerakoli oseba. Prav oče, ki ti je dal genski material in je zdaj v vsaki tvoji celici. Ti lobiji in homoseksualni aktivisti so te otroke označili za homofobne, sovražne in nehvaležne.”

“Meni se zdi, da vsak otrok ve, da sta njegova starša oče in mama in da bi moral odraščati z njima za najboljši možen, celovit in celosten razvoj osebnosti, odgovornosti, moralnega razvoja, razsojanja.”

“Veliko otrok, ki so živeli v enostarševskih skupnostih v Sloveniji, si morda misli, da bi bilo bolje, če bi živeli v istospolni skupnosti, namesto le z enim staršem. Jaz pa menim, da s tem še vedno ne bi rešili težav, ki jih imajo zaradi odsotnosti ta drugega starša.”

Alenka Jeraj je mnenja, da so organizatorji kampanje “Čas je ZA” prešli vse meje dobrega okusa, hkrati pa je poudarila, da so njihovi argumenti pravzaprav neosnovani: “»Vsakič, ko jih vprašamo, katere pravice so jim kršene, ne dobimo odgovora.«

Predsednica ženskega odbora SDS je kritična je tudi do Mira Cerarja in Boruta Pahorja. “Miro Cerar je rekel, da bo podprl tak zakon, če bo družbeni konsenz. Tega družbenega konsenza ni,” je povedala na novinarski konferenci pred iztekom referendumske kampanje. Okrcala je tudi ravnanje predsednika Pahorja, ki po njenem državljanom in državljankam vsiljuje svoje mnenje, namesto da bi jih vabil na referendum.

Nova Slovenija v podporo napadenim in zasramovanim
Predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak je na novinarski konferenci na Prešernovem trgu volivce in volivke pozvala k odhodu na referendum, hkrati pa je izrazila podporo tistim, ki so bili in so še vedno med referendumsko kampanjo napadeni in zasramovani. “Še posebej bi tukaj izpostavila mlado študentko Normo Korošec, pa tudi pevko Alenko Gotar ter vse tiste, ki so javno povedali, da se z zakonom ne strinjajo.” Dodala je še, da s tem zakonom obstaja nevarnost, da nekateri dobijo zakonsko podlago, da utišajo demokratični glas Slovencev.

Tonin: Zakon Združene levice je šel predaleč
Ne gre za izenačitev pravic, gre se, da se pravice jemljejo nam. V čem je smisel, da se nam vsem odvzame možnost, da bi nas imenovali oče ali mama,” se je vprašal Tonin. Njegovi uvodni misli, da je šel zakon ZL predaleč, se je pridružil tudi Jožef Horvat in dodal, da se je namen predlagatelja spornega zakona pokazal že na samem začetku – zakon naj bi bil vložen na sveti večer, kar po njegovem kaže na to, da predlagatelji izvajajo brutalni napad na slovenske družine.

Referendumska kampanja brez razprave
Med to referendumsko kampanjo ni bilo razprave, ki pa bi morala biti, saj zakon po njihovem spreminja same temelje družbe, je povedal Ivan Štuhec na novinarski konferenci Slovenskega svetovnega kongresa. Eden izmed razpravljavcev Janko Kos je poudaril, da osvoboditve homoseksualcev, ki smo ji bili priča v zadnjih stotih letih, ne smemo mešati z gejevstvom, ki pa je politično gibanje, na katerega je potrebno gledati z veliko skepso. V tem gibanju namreč niso samo homoseksualci, temveč tudi levičarski aktivisti. V tem duhu je tudi posvaril pred anarhoidno dekadenco, ki prežema omenjena gibanja.

Zadnji dan predčasnega glasovanja
Danes je zadnji dan predčasnega glasovanja pred referendumom o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Vsi volivci, ki se nedeljskega referenduma ne bodo mogli udeležiti, lahko svoj glas oddajo med 7. in 19. uro na sedežih okrajnih volilnih komisij.

Kjer volilne komisije nimajo svojega sedeža, lahko volivci oddajo glas na upravnih enotah, kot je to na primer v Dravogradu, Cerknici in Metliki, poroča STA.

Glasovanje je povsem enako kot na dan nedeljskih volitev, volivci pa lahko glasujejo na okrajni volilne komisije, kjer imajo stalno prebivališče. Okrajne volilne komisije sicer v teh dneh volivcem pošiljajo na dom obvestila o volišču, kamor so vpisani v volilni imenik. Prejeli jih bodo najkasneje do sobote. Predčasnega glasovanja se lahko udeležijo tudi v primeru, če obvestila še niso dobili, saj morajo v vsakem primeru na volišče prinesti osebni dokument.

Dušan Vučko z Državne volilne komisije sporoča, da se je drugi dan predčasnega referendumskega glasovanja udeležilo 9.282 volivk in volivcev. V dveh dneh predčasnega glasovanja (15. in 16. december) je glasovalo skupaj 15.796 volivk in volivcev.

Na referendumu o družinskem zakoniku leta 2012 je drugi dan predčasno glasovalo 6.249 volivk in volivcev.

A. D., STA