Zadrega Stepišnika in Esiha: Isti lastnik obvladuje časnik Večer in podjetje Panvita – časnik negativno poroča o madžarskem premierju Orbanu, podjetje pa na račun Madžarske ustvarja dobiček

Direktor medijske hise Vecer Uros Hakl (foto:STAfoto)

Medtem ko so novinarji, kot sta Matija Stepišnik in Uroš Esih, izlivali žolč in negativno pisali o madžarskem premierju Viktorju Orbanu, ki je prišel podpret prvaka stranke SDS Janeza Janšo na petkovo predvolilno konvencijo, in jim gre v nos, da je suvereno zmagal na parlamentarnih volitvah, bi njihov sponzor – časnik Večer s podjetjem Panvito (ki sta, mimogrede, v tesni sorodstveni povezavi) ustvarjal dobiček ravno na račun Madžarske.

O mrežah, kdo je lastnik česa in kakšne so njihove povezave s političnimi funkcionarji in tudi tistimi, ki obvladujejo medije, smo veliko pisali. Tukaj pa je še en primer, kako imajo tajkuni svoje lovke povsod. Podjetje Panvita je namreč povezana z družino Hakl, ki je tudi solastnica časnika Večer. Torej ta ista družina Hakl, ki obvladuje medije s tem, ko je kupila Večer, je tudi solastnica Panvite. To pa skupaj žal ne gre, na eni strani kritizirati državo, ki ustvarja dobiček tvojemu podjetju.

A ravno to se gredo v Večeru. Omenjeni novinarji so namreč dejali, da bo “naveza Janše z madžarskim premierjem Orbanom Slovenijo oddaljila od jedra EU”, medtem pa želijo prodajati oziroma biznisirati z Madžarsko.

Donosni državni posli so glavni razlog, da mora levica ne glede na posledice ostati na oblasti
Družina Hakl je torej v sorodstveni povezavi z družino Polanič. Družbe, kot sta SGP Pomgrad in Panvita, so v lasti tajkuna Stanka Polaniča in del njegovega prekmurskega imperija. V Panviti je svojo kariero zgradil tudi minister Dejan Židan, ki je bil pred odhodom v politiko predsednik upravnega odbora. Polaniču se je njegova naložba v aktualnega kmetijskega ministra in podpredsednika že padle vlade bogato obrestovala, saj so njegova družinska podjetja med največjimi prejemniki davkoplačevalskega denarja. Tako je v času vlade Mira Cerarja največ gradbenih poslov dobila družba SGP Pomgrad, medtem ko je največji prejemnik kmetijskih subvencij Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja ravno prehrambena veriga Panvita.

Foto: STA

Panvita posluje z dobičkom na račun Madžarske
Za Finance je direktor Panvite Peter Polanič dejal, da podjetje posluje z velikim dobičkom. Za to pa se lahko zahvali ravno Madžarski, o kateri zadnje čase Večer tako negativno poroča. Dejal je, da imajo “v obdelavi približno 4.200 hektarjev zemlje, za kar skrbi 49 zaposlenih. V Sloveniji obdelujemo 3.650 hektarjev in 550 hektarjev na Madžarskem”. Na vprašanje, ali bodo še najemali na Madžarskem, je dejal: “Vsekakor. Tam zemlja ni cenejša, pri nas ni prostih zemljišč, zato parcele najemamo pri sosedih. Doma vsako leto kupimo okoli 20 hektarjev zemlje od kmetov, ki nimajo naslednika. Prednost Madžarske je v večjih parcelah, kar obdelavo poceni.” Tako se zdi, da imajo velike poslovne načrte na Madžarskem in da je Panvita precej odvisna od Madžarske.

Solastnik Panvite je tudi Kompas MTS d.d. lastnika Aleksandra Jereba, vplivnega nepremičninskega mogotca, ki ima vpliv preko drugih oseb tako pri Židanu kot pri Marjanu Šarcu.

Orban se bori proti migrantom, ki prinašajo islamsko kulturo, Židan pa je bil v Panviti, ko so začeli s  programom Halal
V Panviti so leta 2008 začeli s programom Halal, ko je bil predsednik uprave Skupine Panvita še minister Dejan Židan. Ta zdaj v javnosti sicer ni naklonjen razveljavitvi zakona, kot ga želi muslimanska skupnost. Tako je bil najverjetneje tudi seznanjen s postopkom obrednega klanja, a je o tem v javnosti molčal. Eden izmed pogojev obrednega klanja halal je namreč, da mora obred opraviti musliman in pred zakolom izreči besede “Bismillah Allahu Akbar”  (kar v prevodu pomeni: “V imenu Boga. Bog je velik.”).

A. G.

 • Peter

  Kaj pa je to, Stepisnik, no?

 • ljubinica

  Clanek bi bilo treba precej jezikovno popraviti.
  Najprej: Vecer ni casTnik, ampak casnik ….

 • Jan Kovalski

  Častnik ?????
  Verjetno je pa res bolj častnik kot pa časnik.

 • AlojzZ

  “eden negativno poroča o madžarskem premierju Orbanu, drug pa na račun Madžarske ustvarja dobiček ”

  Zakaj pa naj bi bilo to objave vredno? Saj je za rdeče značilno, da zaničujejo kapitalizem, vozijo se pa z mercedesi, audiji, bmwji …

  • rabbit

   Točno tako zagrizen levičar se vozi v najbolj prestižnih kapitalističnih znamkah, se oblači v najprestižnejše kapitalistične znamke, uporablja avdio in mobilno tehniko kapitalistov ampak možgane ima pa še vedno nafilane s komunističnim luftom. Madžarski predsednik vlade Orban se pa pripelje s kombijem.

 • tetka z ozadja

  Madšarska ima BDP okoli 12.000 € na prebivalca. Slovenija za malo več
  kot 50% več. Na Madžarskem je DDV 27%, v Sloveniji 21 %. Koliko
  procentov ljudi na Mdžarskem živi pod pragom revščine Madžarska noče
  razkriti in pravi da so neki podatki državna skrivnost. Po oceni EU je
  le teh okoli 47%. Povprečna DELAVSKA plača znaša 280 do 320 €, tudi
  za ta podatek se Mdžarska sklicuje na državno tajnost.
  Prav danes pa je bil še objavljen podatek o minimalni plači, za njimi so le Bolgarija in Romunija.
  janšisteki, sedaj pa oprtajte culico in gas na Madžarsko.

  • Steiermark

   Res, nas lahko potolaži primerjava z najrevnejšimi v Evropi, med katerimi “izpademo” za najbolj “bogate”…. Resnično moraš biti tepec, da povzemaš takšne primerjave in rezultate opustošenja, ki ga je povzročil komunizem (pri Madžarih rusko ropanje in tlačenje ljudi) . Sicer pa imaš tudi sosednje države, npr. Hrvaško, ki je primerljiva z Madžari, po revščini, vendar so se Hrvati zbudili in večinsko izgnali jugosrbsko roparsko drhal – zato se jim standard in nasplošno pogoji preživetja izboljšuejo – ne komandirajo jim več zločinske združbe, kot pri nas – komunistična mafija!

  • Mare Kranjc

   Kot pravi izrojeni socialist in levičar, seveda svinjsko lažeš!

   -Madžarska ima BDP 13.336 EUR, Slovenija pa 19.576 EUR!
   -Madžarska – osnovni DDV 27%, znižana stopnja od 5-18%.
   -Slovenija – osnovni DDV 22%, znižana stopnja 9,5%.
   -Madžarska (14,9 %) in Slovenija (14,3 %), imata primerljive stopnje tveganja revščine. V obeh državah je pod pragom tveganja revščine živel vsak 7. prebivalec. Madžarski prag tveganja revščine (2.700 EUR) je bil med NAJNIŽJIMI v EU, slovenski (7.400 EUR) se je uvrstil približno na SREDINO lestvice. Prag tveganja revščine upošteva razlike v ravni cen med državami in ni nobena državna tajnost, ti lažnivi socialistek!
   -Povprečna bruto mesečna plača na Madžarskem je januarja 2018 znašala 1.041 EUR, povprečna bruto mesečna plača v Sloveniji pa 1.638,00 EUR.
   -Minimalna plača glede na BDP na prebivalca v trenutnih cenah: Madžarska 3,56%, Slovenija 4,11%. Minimalna plača glede na povprečno plačo: Madžarska 39,0%, Slovenija 48,4%. Latvija, Litva, Romunija, Bolgarija in Albanija, vse imajo nižjo minimalno plačo, kot Madžarska, če gledamo samo vsoto, kar pa ni merodajno! Minimalna plača v Sloveniji je med višjimi, produktivnost pa med nižjimi!
   -Stopnja brezposelnosti: Madžarska 3,9%, Slovenija 6,2%.

   Za skoraj vse kar si napisal, si se svinjsko zlagal, tako kot znate to samo lažnivi levičarji. LAŽ je res NESMRTNA DUŠA levičarja, kot je to ugotovil že poljski zgodovinar ter filozof Leszek Kolakowski. In kot pravi Aleksander Solženicin: “Če komunisti prenehajo lagati, propadejo v 14 dneh!” Kar se pa tiče “culic”, ki jih omenjaš, ti predlagam da jih skupaj s svojimi izrojenimi in lažnivimi levičarskimi somišljeniki napolniš in se pripraviš za pot na Kubo ali Venezuelo. Kajti po letošnjih volitvah, se bo za izrojene in lažnive levičarje, življenje v Sloveniji zelo spremenilo. No, Venezuelo ti rajši odsvetujem, ker vas bodo Slovenci, ki živijo tam v revščini, žive požrli, če vas srečajo. Pa veselo pot, v komunistični raj, ti želim!

   • rabbit

    Pa še nekaj si pozabil od kje je startala Slovenija in od kje Madžarska.

  • Anton

   ekonometrija očitno ni tvoja dobra plat

   sarkazem press

 • VERRZIFIKATOR

  Mirko Hakelj

  KAJ PRIDE ZA VEČEROM

  Pod večer, ko tema se poraja,
  čas je za nečedne posle pravi,
  saj tedaj nekako se ustavi,
  mrhovinar se prebuja, vstaja.

  Mu na delo je ta čas oditi,
  plen se mu ponuja, je na dlani,
  mrhovinarji zvečer so zbrani,
  skupaj se odpravljajo loviti.

  Vsi vedo, da žal večer ni večen,
  noč se namreč naglo približuje,
  bo za mrhovinarje vse huje,
  nočni čas je zanje prav nesrečen.

  Ni ulova, hrane, ni izplena,
  se zato zvečer jim je truditi,
  čimveč si prigrabsti, naloviti,
  tega pač zaveda se hijena.

  Vsepovsod zdaj hakeljce nastavlja,
  s haklji si pri ropanju pomaga,
  ve, da pride noč in da omaga,
  brez skrbi, večer se že poslavlja.

  Še tako če ga za rep lovijo
  in držijo s silo ga nad vodo,
  vsi nemočni v boju so z usodo,
  pride čas, plačilo ko dobijo.

  • Vesna Kovač

   Bravo!

 • Zgornji

  Čudne stvari se gredo tile naši pokvarjeni zblojenci zmedeni !!! ! !!!
  BEDNIKI BEDAKARSKI : VSE BOJO ZAFURALI , KER SO VEČINOMA ŽE ZAVOZILI !!! ! !!!

 • bolimeđoko

  No, no, NOVA24TV …. kaj pa ga tule v naslovu spet sračkate !

  častnik, ali časnik

  – čásnik ….. slavili so ga po vseh časnikih; uredništvo časnika / brati časnik
  – částnik …….oficir – generalštabni častnik – voj. častnik čin od podporočnika do polkovnika
  ali nosilec takega čina.

  pa DOBRO JUTRO !

  • Ivan Friderik Novak

   bolimeđoko, odlično.
   Pri Urbaniji (bivši odgovorni urednik) se kaj takega ne bi primerilo.

 • Franjo Trojner

  Zakaj vsaj enkrat v samostojni, baje
  demokratični državi Sloveniji parlamentarne volitve ne morejo biti pravične in poštene, je jasno že od leta 1991, ko so si komunisti izborili nastop svoje totalitarne stranke ZKS, sicer preimenovane v SDP na volitvah v novi samostojni državi. Leta 1991 je še vedno močni, zli, zviti in odlično organizirani komunistični politični, gospodarski, civilni eliti in ostankom njijovih tajnih režimskih vohunskih združb/organizacij v novi državi sicer nelegalnih, uspelo sesutje lustracije, kar je omogočilo vsem, tudi zelo spornim in z preteklostjo hudo obremenjenim komunističnim kadrom, ki so v preteklosti načrtno in vspovprek hudo kršili vse človekove pravice in svoboščine, da so se neovirano zažrli v prav vse pore nove državne uprave, v politiko, v gospodarstvo, v bančništvo itd. in v porajajočo se novo demokratično civilno družbo, kar jim je omogočilo, da so lahko neovirano delovali s položaja moči še naprej. Vsi ti nelustrianci so v bistvu združena komunistična elita nekdanje totalitarne komunistične države, ki v demokraciji ni hotela izpustiti oblasti iz rok predvsem iz razloga, da v novi demokratični državi ne odgovarja za vse svoje storjene zločine in da ohrani svoj položaj pri državnem koritu in si tako zagotovi brezsramno bogatenje in lagodno živlenje na račun naroda še naprej.
  Vsi ti še včeraj zadrti komunisti so nato čez noč postali vsi sami kvazi demokrati, ki še dandanes v Sloveniji načrtno zavirajo vse spremembe in nujno potrebne reforme.
  Kdor pozna razmere v Sloveniji ve, da so nelustriranci sesuli pravno državo z namenom, da so lahko zafurali tranzicijo in s tem omogočili rehalibitacijo bivšega komunističnega totalitarnega režima. Iz tega razloga so danes v Sloveniji komunistični totalitarni simboli vedno bolj vseprisotni, kar dejansko pomeni poraz demokracije in pravne države in direkten pritisk in ustrahovanje drugače mislečih.
  Da se drugače v Sloveniji ni moglo iziti je meni bilo jasno že leta 1991, ko sem videl iz katerih totalitarnih komunističnih združenj in ene partije so nastajale nove baje demokratične stranke in kateri vse zadrti komunisti so jih ustanavljali, vodili. Samo poglejte kdo je ustanovil in iz katere partije, zveze, socialistične organizacije je nastala današnja SD, Desus, ali že propadla LDS in vam bo kr jasno, da demokracija v Sloveniji nikoli ni imela prave šanse za razcvet.
  Če so je nekdanja komunistična elita v demokratični državi počutila ogroženo in njihovim paradnim strankam pred volitvami ni kazalo dobro, so pač ustanavljali nove instant stranke, kot: ZARES, PS, SMC, ki so jim nato s pomočjo svojih medijev zagotovili zmago na volitvah in si tem vsaj za naslednja 4 leta omogočili suvereno vladanje, oblast še v naprej.
  Ko so volilci spregledali in se zavedli voline prevare , je komunistična elita svoje instant stranke pač ugasnila in za svoje potrebe tik pred volitvami ustanovila spet kakšno novo, ta je danes lista komedijanta Marjana Šarca, ki stopa v čevlje nekdanje LDS, ZARES, PS in že skoraj ugasle SMC in ZAB.
  Glejte, da je v naši državi demokracija v veliki stiski se vidi tudi po tem :
  – da ne deluje pravna država
  – da se na veliko rehalibitira in poveličuje bivši totalitarni komunističen režim in politike, ki so ga predstavljali
  – da umetno ustvarjene afere, kot je bila gotovo Depala vas in kasneje Patrija služijo za nedemokratično in nepravno. ustavljanje politične desnice na volitvah
  – da bivši zadrti komunisti, danes vsi sami demokratični socialisti v DZ preprečujejo sprejetje resolucije komisije sveta EU, ki obsoja in izenačuje vse tri totalitarne režime fašizem, komunizem in nacizem
  – da skoraj vsi, ali velika večina izvensodno zverinsko pobitih ljudi v miru po drugi svetovni vojni leta 1945 in kasneje, še vedno ni peitetno pokopana in nima pravice do svojega groba in obeležja
  – da v naši novi demokratični državi niti en samcat viden politik ali krvnik iz vrst totalitarne komunističe oblasti ni bil postavljen pred sodišče zaradi hudih kršitev vseh človekovih pravic in svoboščin, ali samo zaradi nezakonitim okoriščanjem tedanje družbene lastnine
  – da tudi v novi samostojni državi Sloveniji ni bil obsojen niti en dam komunistični politik, danes član strank politične levice, ki je bil aktivno udeležen pri povzročitvi več milijardne bančne luknje ali nedavno odkritega nezakonitega pranja 1 milijardevde € v banki v državni lasti itd……
  – da medijski prostor ni uravnotežen
  – da so iz vrst levičarjev vedno bolj na glas slišati zahteve po izstopu iz EU in zveze NATO
  – da se zatira , kriminilazira domoljubje
  – da se pogosto za potrebe politične levice na oblasti krši/zlorablja naša USTAVA
  – da se na vse možne načine želi na silo uničiti tradicionalno družino
  – da je s strani politične levice in levih političnih civilnih gibanj vsak dan bolj izražena zahteva po ukinitvin svoboda govora, zaradi česar je v Sloveniji tudi zdrav diaolog že zdavnaj umr in je pokopan.
  – da pri nas parlamentarne volitve niso poštene in zato tudi legitimne ne……..
  …..

 • Franc Šink

  Noben novinar ki da kaj nase ne sodeluje z “častnikom” VEČER.

  • Miro

   ….ampak z NoraTV 24

 • Miro

  ali res butlji ne ločite politike od gospodarstva….. če se jaz ne strinjam s političnim prepričanjem nekoga, to še ne pomeni da z njim ne bom poslovno sodeloval….ali stre rest tako zabiti komunisti oz potomci njih

 • Ivan Friderik Novak

  Zakaj ne bi smel kritizirati Madžarske in Orbana?
  Je Madžarska “sveta krava”?
  Je Orban svetnik?

  SDS-arji, očitno je, da niste (več) prepričani v zmago.

 • joza joza13

  Torej je Panvita današnji kolhoz?
  Ja, te kapitalsko družinske povezave Madžarom gotovo ne bodo všeč…

 • Suljo

  V tej h7dobni državi rabimo nekoga kot je bil stalin…fidel …in podobn diktatorji…v tej drzavi ni prav nobene demokracije vsak k pride na oblast samo krade…fuj fej

 • montyamp

  PREFARBANE OVADUHE IN ZAZIDARJE NA ODPAD .

  –S D– SOCIALISTIČNI DEMOKRATI

  Preimenovanja :
  KOMUNISTIČNA PARTIJA YUGOSLAVIJE
  ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV YUGOSLAVIJE
  ZKS – SDP – ZKJ
  ZVEZA KOMUNISTOV SLOVENIJE – STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE
  SDP-ZDRUŽENA LISTA
  SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA SLOVENIJE
  “četrti dom” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE V SLOVENIJI ZSSSS je preimenovan
  SZDL – SOCIALISTIČNA ZVEZA DELAVNEGA LJUDSTVA v izvirniku-
  SSRNJ-SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE
  ZLSD -ZDRUŽENA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV se združi s Semuličevo
  SZDL – SOCIALISTIČNA ZVEZA DELAVNEGA LJUDSTVA
  SSS-SOCIALISTIČNA STRANKA SLOVENIJE

  nasdane veliki murglosrbski prdec SD
  LDS – ZARES garažni veterini podrejena politika
  DESUS se začne pumpat po koncu LDS zgodbe
  ZL – ZDRUŽENA LEVICA
  VIOLETA najde v bukvarni strip o Leninovem potovanju v Venezuelo in se vsede na pijanega hanžleka
  SMC- STRANKA MIRA CERARJA
  STRANKA MODERNEGA CENTRA
  Moda postane KRŠENJE USTAVE NA NIVOJU PARLAMENTA , uvoz teroristov …………………………………………………………….

 • joza joza13

  REFERENDUM je danes !!!

  Gremo …

 • Burek Burecki

  Kapitan sds stranke nas bo spravil na berasko palico. Pa ne bomo hodili okoli z eno kot sedaj ampak z dvema…

  • Korenjak

   Rdečo zalego upam da res, je že skrajni čas!

  • Marko Markov

   Smo ze na beraski palici od Cerarjeve vlade. Javni sektor ni dobil povecanje plac, ker nas je Cerar spravil na berasko palico!

 • garfi

  VSI NA REFERENDUM-DUM DANES !!!
  TO JE DOLŽNOST !!!
  vsi PROTI volišču !!!
  brez upora murgelski udbomafiji ne bo višjih plač in pokojnin

  • rabbit

   Se šla že PROTI volišču in opravila svojo dolžnost. (4 člani)

   • garfi

    hvala in tako naprej

 • Olga_10

  Zato pa imajo levicarji “več resnic”…tudi Milčinski so se lepo razporedili…za vsakega nekaj…

 • Hun

  aja ce poslujes s podjetjem iz Mađ. ne smes pluvat Orbana…res nek hecn pogled s strani jansistov

  • Liberalec

   Ne razumeš. Po ljudeh ne smeš pljuvati, če “pljuvanje” ni resnično, ampak prirejeno za potrebe tvojega gospodarja (ne delodajalca). Če je to predsednik Orban, ali pa kdo drug (npr. J.J.)

 • Marko Markov

  Dvolicnost rdecih je ze dolgo poznana

 • Clemen J.

  Proizvodi HALAL so proti slovenski zakonodaji. Potrebno je Panvito prijaviti in zapreti vse vodilne, ter lastniku vzeti firmo.

 • KAPIBARA

  Izdelki panvite so na moji negativni nakupovalni listi..

 • KAPIBARA
 • lado

  upam, da jih madžari naženejo , bando rdećo!!!!! rdećkćte stew pa večkrat HOTELI VIIIIIII ,ovce ,zdaj pa niso ok ????ja dvoličneži , kar naj vas lupijo , butelni

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!