Zakaj vlada RS sprejema vse več nasilnih migrantov, na deset tisoče mladih in izobraženih Slovencev pa odhaja v tujino?

Foto: iStock

Medtem ko na tisoče Slovencev živi v tujini, vedno več mladih in izobraženih pa še vedno odhaja iz svoje domovine, se aktualna vlada RS ob dejstvu, da ni natančnih podatkov, kam ti mladi izseljenci gredo in ali se bodo sploh vrnili nazaj v Slovenijo, raje ukvarja z vse večjim prihodom nevarnih migrantov kot pa slovensko populacijo in tako kaže svoj odnos do tega področja. In ta odnos države nameravamo v SDS takoj, ko bomo prevzeli oblast, tudi spremeniti,” je dejal Miro Petek. 

Predsednik odbora za Slovence v zamejstvu in po svetu pri strokovnem svetu SDS Miro Petek je na današnji novinarski konferenci predstavil stališča odbora za Slovence v zamejstvu in po svetu. V programu, ki so ga v SDS pripravili za prihodnje volitve, bodo posebno pozornost namenili novodobni generaciji migrantov mladih in izobraženih Slovencev, ki se v zadnjih letih množično izseljujejo iz Slovenije. “Za te mlade izseljence ne obstajajo natančni podatki, kam gredo, kam so se preselili in ali se sploh nameravajo vrniti v Slovenijo,” je dejal Petek.

Miro Petek je še povedal, da več kot pol milijona Slovencev živi na tujem v zamejstvu in drugod po svetu. “In v ustavi ter drugih dokumentih se je Slovenija zavezala, da bo kot matica skrbela za to populacijo.” Petek je še razložil, da predstavljajo Slovenci, ki živijo zunaj meja RS, za nas izjemno bogastvo. “Žal pa vladajoča koalicija tega ne prepoznava. In na tem področju lahko beležimo že nekaj let veliko nazadovanje. Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu je glede tega brez prave strategije, brez prave vizije. Aktualna vladajoča politika se tudi ne ukvarja z razlogi za izseljevanje mladih Slovencev, kar pomeni, da ne obstaja neka globalna strategija do izseljencev in priseljencev, ki bi upoštevala različne vidike tega področja,” je bil kritičen.

Miro Petek, predsednik odbora za Slovence v zamejstvu in po svetu pri strokovnem svetu SDS (foto: Nova24TV).

Potrebujemo bolj ambiciozno politiko
V SDS ocenjujejo, da je na tem področju potrebno zastaviti bolj ambiciozno politiko, ki bo temeljila tako na obstoječih organizacijah, ki že obstajajo, hkrati pa bo v sodelovanje vključevala in to nadgradila tudi s sodobnimi oblikami povezovanja med Slovenci v Sloveniji in tistimi, ki živijo zunaj RS. Tu je Petek na prvo mesto postavil zastopstvo Slovencev zunaj meja RS v slovenskem parlamentu. “V SDS si bomo prizadevali za spremembo ustave in zakona o volitvah in s tem omogočili, da bi predstavniki avtohtonih manjšin, ki živijo zunaj RS, in Slovenci, ki so se zaradi različnih razlogov v preteklosti izselili iz Slovenije, dobili svoj sedež v našem parlamentu.” Petek je poudaril, da to ni neka novost v svetovnih razmerah, saj imajo to podobno urejeno tudi na Hrvaškem, v Italiji, Franciji in drugod po svetu. Se pravi, bi poleg predstavnikov italijanske in madžarske manjšine v prihodnje imeli svoj sedež tudi predstavniki Slovencev, ki živijo po svetu in v zamejstvu. “In to je tudi skrajni čas, da Slovenija na tem zakonodajnem področju tudi to uredi.”

Petek pravi, da so v prihodnje prav tako potrebne spremembe zakonodaje oziroma normativnih aktov. V času prve vlade Janeza Janše je bil namreč sprejet zakon o Slovencih zunaj meja RS, ki v tem času potrebuje določene modifikacije. “Mi mislimo, da je potrebno večji poudarek dati tudi rimskokatoliškim misijam, večji, kot je pa do zdaj.”

V SDS bodo sprejeli nove akcijske načrte, saj je večina teh bila izdelanih pred več kot petimi leti
“Poleg tega pa je potrebno posodobiti resolucije in akcijske načrte,” je povedal Petek ter razložil, da je bila resolucija o odnosih s Slovenci v zamejstvu in po svetu sprejeta leta 2002 in jo je po 15 letih potrebno posodobiti. V tej resoluciji so navedeni organi in ministrstva, ki jih že zdavnaj ni več. “Resolucija položaja avtohtonih slovenskih manjšin v sosednjih državah: ta resolucija je bila sprejeta leta 1996. In obe resoluciji sta bili sprejeti v času, ko Slovenija ni bila niti članica Evropske unije ali Nata, ko ni bila v schengenskem območju, in od sprejetja te resolucije pa do danes so se tako na področju Slovenije kot v sosednjih državah dogajale velike spremembe.”

Glede volilne zakonodaje pa je Petek dejal, da bodo v SDS vztrajali, da se bo ta dosledno spoštovala in bo slovenskim državljanom s stalnim prebivališčem v tujini omogočila resnično sodelovanje na volitvah v Sloveniji. Prav tako si bodo prizadevali, da se bodo odpravile vse težave, ki so se v preteklosti pojavile pri naših državljanih v tujini pri izvajanju volilne pravice. V SDS si bodo še prizadevali, da boso s to generacijo vzpostavili komunikacijo na osnovi sodobnih komunikacijskih možnosti in platform ter da bodo s pomočjo virtualnega mreženja lahko navezali in ohranjali stike med njimi in matico.

Ustanovili bodo muzej slovenskega izseljenstva
Ena od zastavljenih nalog po prevzemu oblasti pa je ustanovitev muzeja slovenskega izseljenstva. “Mislimo, da je v Sloveniji prej potrebno ustanoviti muzej, ki bo prikazoval zgodovino slovenskega izseljeništva, zgodovino, kako so nastale slovenske manjšine, kot pa to, da dobimo nek ruski muzej v Mariboru.” Seveda to ne bo nov muzej, ampak nova enota muzeja v okviru obstoječe muzejske mreže.

SDS si bo prizadevala za podporo kulturnim in športnim organizacijam, ki v Sloveniji sodelujejo s civilno družbo na najrazličnejših ravneh. Glede finančne podpore organizacij v zamejstvu in po svetu pa je potrebno omeniti, da urad za Slovence v zamejstvu in po svetu razpolaga z razmeroma lepim proračunom okoli 9 milijonov evrov na letni ravni. V SDS bodo zagovarjali pravično in predvsem transparentno delitev denarja, ki je za to na voljo v državnem proračunu.

Stanje v državnem zboru je potrebno spremeniti
Prihodnja vlada in SDS si bosta prizadevali tudi za bolj aktivno delo komisije za odnose Slovencev v zamejstvu v DZ, zanima jih tudi vodenje te komisije v prihodnje. V trenutni sestavi državnega zbora je predsednik komisije za odnose Slovencev v zamejstvu, ki prihaja iz vrst DeSUS-a, v treh letih sklical le tri redne seje. “To kaže na odnos te vlade do tega področja. In ta odnos države nameravamo v SDS takoj, ko bomo prevzeli oblast, tudi spremeniti.”

I. K.

 • Morala

  Država oz. vlada vse bolj deluje, kot da bi bili Slovenci njeni sovražniki, migranti pa dobrodošli!

  • samsara

   Tako že odkar so na ublasti udbokomunisti. Celo že med 2 svetovno vojno, ko še niso formalno uzurpirali oblast.

   • mojadezela

    Vsi so isti. Prej ko boste to dojeli bolje bo za državo. BTW tud JJ je bil v partiji. Vsi so zreli za metek od prvega do zadnjega.

    • samsara

     Vseglihar s težnjo manipulacije omejenih ali enako omejenih dremavčkov.

  • mojadezela

   V 27 letih je tako delovala vsaka vlada. Vse so se trudile zajebat to državo in uspelo jim je.

 • Waltter

  No Miro Petek če se bo začelo nekaj premikati v tej smeri bo lepo. Pa vendar ne pozabi generacije ki so šle dol pred in po 2.sv.v. gojijo nekako še nekaj zavednega Slovenstva. Pri generacijah ki so se začele izseljevati predvsem pred osamosvojitvijo in pa po osamosvojitvi do danes pa je prisotna jeza in nikakršno spoštovanje do domovine. In tudi ta generacija ne želi niti imeti stika z domovino. Če boš ta trend obrnil bo lepo vendar pozabi – ti ljudje so za večno izgubljeni razen tisti ki jih v tujini naženejo ali pa se po prvih 6 mesecih vrnejo.

 • princeska

  Čudno vprašanje. Zakaj vlada sprejema nove migrante?
  Tu dileme ni, ali jih bodo sprejeli ali pa bodo sami postali migranti. Torej!

  • gušto

   Čudno je tvoje nakladanje.
   NA SVOJI ZEMLJI, SMO MI GOSPODAR !!! in vlada MORA delati v interesu

   DOMAČEGA ČLOVEKA in NE TUJCA

   • Novakec1

    Sanjaš pri belem dnevu.

   • Jurij Musar

    Gospodarji niste vi, temveč smo mi.

    • Nata

     z lepim se hvališ. . . . . saj slabo gospodariš.

     • Jurij Musar

      Za slabo gospodarjenje (čeprav ni tako slabo kot ga prikazujete desničarji) pa je kriv obstoječi svetovni klero kapitalistični sistem, ki ščiti bogate države. Vlada v obstoječih razmerah deluje dobro, vsekakor bolje od vseh desničarskih. Ko je bil na oblasti Janša, mi je država na letnem nivoju vzela 600 evrov.

     • Nata

      Ja, pa ja de ?? Svetovni klero kapitalistčni ?? Na ono drugo stran si pa čisto pozabil ?
      Sem kar malo razočarana, da si med tistimi, ki tista uboga štiri leta vladanja Janše, primerjaš z 20 – timi leti vladanja tvojih.

     • Jurij Musar

      Svet vodijo klero kapitalisti. Druge strani ni. Multinacionalke imajo v rokah vse niti. Nimam nič proti Janezu Janši, saj se legitimno bori za oblast. Zamerim mu to, da potvarja zgodovino in ko pride na oblast, ne počne drugega, kot obračunava z nasprotniki, namesto da bi se boril za dobrobit vseh državljanov države.

     • Nata

      Samo še to. Napiši prosim, kdo so to klero ? Vem sicer, kaj je kler, ali klerik
      Klerik je izraz, ki je včasih označeval pripadnike stanu krščanske duhovščine, danes pa (v širšem smislu) pomeni vse ljudi, ki opravljajo verski poklic – tudi v drugih verah.

     • Jurij Musar

      Nisem kakšen strokovnjak za verske zadeve, jaz razumem tako, da je klerik vsak, ki opravlja verski poklic ne glede na veroizpoved, heretik pa človek, ki uči krivo vero, torej odpadnik od prave vere, ateist pa človek, ki ne veruje v nobeno božanstvo. Vsi verniki pač verjamete v neka nadnaravna božanstva, ki odločajo o naši usodi. V ZDA še vedno tudi v uradnih ustanovah (sodišča) prisegajo na Biblijo, vsak državnik pa konča govor s: Bog naj čuva Ameriko. Muslimani itak vedno pričnejo in končajo z Alahom, pa tudi nekateri športniki se zahvaljujejo Bogu, ko dajo npr. gol. Sicer pa si pomagam tako, da kar mi ni jasno poguglam, kjer dobim raznovrstne informacije. recimo, da je Einstein dejal takole: Beseda Bog je zame nič več kot izraz in produkt človeške slabotnosti, Sveto pismo pa zbirka spoštovanih a primitivnih legend, ki so, kakorkoli že pogledamo, precej otročje.

     • Nata

      Joj, no ?O kleru sem pisala, ker ne vem kaj je to klero kapitalist!
      Ti zelo rad spregledaš kaksno vprašanje!

     • Jurij Musar

      Zakaj pa nisi tako vprašala. Ta sestavljen izraz uporabljajo tudi nekateri drugi, ki menijo tako kot jaz, da sta kler in kapital povezana kot dvojčka, saj vedno delujeta skupaj in se kler še nikdar ni postavil na stran siromašnih ljudskih množic, temveč jih izkorišča tako kot kapital(isti). Kler živi na račun siromašnih Boga boječih ljudskih množic, poleg tega pa se ukvarja več z biznisom kot s pastoralno dejavnostjo. Vatikan je tipičen primer multinacionalke. Na planetu je dobrih 10% ateistov, vsi ostali pa na tak ali drugačen način podpirate kler, kar kapitalisti s pridom izkoriščajo. Skratka, to je neformalna združba, ki obvladuje svet. Poleg tega imamo množico držav v katerih je cerkev tudi formalno na oblasti. Pred 200 ali 300 leti pa je bila cerkev na oblasti po vsem svetu, V večini muslimanskih držav še danes velja cerkveno pravo in celo katoliki imajo še vedno svoja sodišča, ki ščitijo svoje uslužbence, celo pedofile. Poleg tega kapitalizem propagira demokracijo, vse verske organizacije pa delujejo popolnoma avtoritarno.

     • Nata

      Jaz vedno pridem iz dežja , pod kap.Prav mi je. Kaj pa izzivam .

      ” Ta sestavljen izraz uporabljajo tudi nekateri drugi, ki menijo tako kot
      jaz, da sta kler in kapital povezana kot dvojčka, saj vedno delujeta
      skupaj ”

      tole je malo čudno mnenje. Zato, ker v normalnih državah Cerkev deluje normalno. Kot lastnica in gospodarica svojih nepremičnin. S katerimi upravlja, plačuje davke itn………In zadeve kar dobro funkcionirajo. .Ker je pri nas bilo to desetletja obrnjeno na glavo, smo verniki pomagali popravljati našo dediščino.
      Saj je dediščina nas vseh, ali ne ?
      Kaj se je po osamosvojitvi zgodilo vemo. Zgodilo se je, da so naši silni ” kapitalisti ” ( silni gradbinci, a la Zidar, Tovšakova itn ) okoli prenašali Cerkev, ki je veliko popravljala in tudi veliko naredila.Če kaj poznaš njihove Gimnazije po Sloveniji ( da drugega ne omenjam ), lahko rečeš samo. . . . kapo dol.
      Pa , lepo prosim, ne omenjaj mi Zvonove !!!
      Ali ni čudno, da ta neformalna družba po svetu kar v redu sobiva z državo ? Ker je to res država, ne pa tisto, kar smo imeli v Jugi. Tisto je bila komunistična diktatura.Nič ni bilo dovoljeno. Samo posvečenim.

      ” Vatikan je tipičen primer multinacionalke. Na planetu je dobrih 10%
      ateistov, vsi ostali pa na tak ali drugačen način podpirate ”

      No, seveda je Vatikan multinacionalka. Saj je center krščanstva.Koliko je vernih ljudi – Kristjanov – po svetu ? In zakaj se število zmanjšuje ? Zakaj so tako na udaru ? In zakaj Islam tako dviguje glavo ? Pa prosim, ne omenjaj mi Križarske vojne.

      O cerkvenem pravu in sodiščih pa res ne bi razpredala.
      Večina vernikov prav gotovo pedofelije ne odobrava.Vendar pa bodo v bodočnosti pogoje za vstop v študij duhovništva poostrili. Zato jih je čedalje manj.Saj ni vsakdo poklican za tako službo. Sploh pa v današnjem času.
      Avtoritarnost pa je danes pogoj za prav vseh uspeh. Tista. . . . . .sto ljudi, sto navad . . . . . ne velja več v tem norem svetu. To vodi v anarhijo.
      Lep petkov večer ti želim

     • Jurij Musar

      Ti pač zagovarjaš RKC, ker si verna duša in ker je to tvoja pravica. Ne bom razpredal, ker nima smisla. Vse cerkve zavajajo ljudi, ker jim v zameno za podporo obljubljajo nekaj, kar ne obstaja. Če ti izraz klero kapitalizem ni povšeči, tudi prav. Prosiš me pa, ne omenjaj mi tega, ne omenjaj mi onega. Dobro, ne bom. V Jugoslaviji je bila cerkev ločena od države, ljudje pa so imeli versko svobodo. Moja mati je vse življenje hodila v cerkev, pa ni imela zaradi tega niti enega problema. Vedno smo praznovali Božič, Veliko noč in Malo mašo, pa ni bilo težav. Če bi cerkev ločili od države in bi svoje šole financirala sama, bi bilo vse o.k. Naj bo dovolj. Le razmisli še o izrazih, katere uporabljate nekateri: udbo mafija, leva mafija, levi fašizem itd.itd. To se ti pa verjetno zdi na mestu, kajne. Lep večer. Grem na sprehod in na čaj v moj priljubljen lokal ob reki Savi.

   • mojadezela

    še nobena vlada do sedaj ( 27 let) ni delala v interesu Slovencev. Zakaj misliš, da bi to sploh katera od alternativ, ki v parlamentu žrejo tvoj denar naredila??? Pa a je res na svetu več bedastih ovac kot razmišljajočih ljudi? Očitno!!! Upanje umre zadnje!

   • Nata

    No, saj ni tako mislila. Oni te tujce resnično potrebujejo. Da dobijo denar od EU in si ga delijo.

 • gušto

  Prednost pri priseljevanju bi morali imeti potomci naših, po vojni nedolžnih ljudi, ki so z nujnim begunstvom ohranili le svoje golo življenje in NE ZAMORCI, ki prihajajo sem samo zato, da NAS KOLJEJO in IZČRPAVAJO, ko živijo in uživajo na tuj – NAŠ račun.

  Samo KDOR je SEJAL NAJ ŽANJE in NIHČE DRUG !!!

  Dokler so tu, naj delajo za svoje preživetje in ne lenuhariti in o lumparijah razmišljat !!!

 • Slovenec 33

  Okupatorsko izdajalske veje oblasti, ki imajo oblast v slovenskih deželah imajo za cilj, da z vsemi sredstvi uničujejo in ropajo slovenski živelj.
  Zato vabijo v slovenske dežele nove okupatorje in jih izdatno financirajo z vsotami, ki presegajo štirikratnik pokojnine slovenskega davkoplačevalca, ki je štirideset let plačeval davke in prispevke v blagajno iz katere sami žrejo in tudi nove okupatorje financirajo.
  Ta okupatorsko izdajalska oblast je sestavljena med drugin iz predsednika države, ki je v dveh mandatih tako uničil slovensko vojsko, da ni sposobna braniti države in da za režijo zapravi veliko več denarja kot za operativo. Nikakor ne zna skriti, da je od starih struktur postavljen, da se okupacija slovenskih dežel nadaljuje.
  Imamo zunanjega ministra, ki je za arbitražo določil Hrvata (Sekolac), da odločitev arbitraže slučajno ne bi bila v korist slovenskega naroda.
  Imamo kmetijskega ministra, ki je poskrebel za Teran, gozdove, za uničenje kmetijske zemlje za Magno.
  Imamo predsednika vlade, ki je v svojem mandatu poskrbel za izselitev nad 25 000 kadrov iz Slovenije in se sedaj napihuje od skrbi za 60 Slovencev, ki bodo zaradi arbitraže ostali v hrvaški deželi.
  On tudi vabi nove islamistične okupatorje v slovenske dežele in propagira islamizacijo slovenskih dežel.
  KAKO DOLGO ŠE ????

 • montyamp

  V državi z vukojebistanskim udbosodjem lahko preživi samo golazen in na drugi strani oligarhija ki ima uzurpirano oblast do katere je prišla z montiranim procesom proti Janši .
  Pa še to samo tako dolgo dokler bodo tisti ki bojkotirajo volitve financirali banditizacijo Slovenije .
  Seveda se vsak ki si želi lepšega življenja spravi v tujino in obrne hrbet komunističnim hijenam , katere svoje garjave in zločinske gobce rinejo še v , v tujini zaslužen denar .
  Sinovi morilcev , moralno etični udbopartijski mentorji marionetne zasedbe v parlamentu se še svoje težave ne zavedajo .
  KLATI POKVARJENCI VEČ NE SMEJO , ZATO SLEDI IZGON MOŽGANOV , 1945 SO GOŠARJI ZAZIDALI LJUDI V RUDNIKE IN TO ŽIVE .
  Mladiči hostarskih bežalcev na oblasti skrbijo edino za veliko stopnjo samomorov , ki Slovenijo uvrščajo v sam vrh sveta in seveda množične migracije mladine za delom v tujino .

 • Novakec1

  Mokre sanje SDS ovc-ev, slolandija je zavožene, reši se kdor se more.

  • janko

   Zavožen si ti tvoji levosučneži, pa ne morš verjet.

  • Nata

   No, si pa Slovenec in fant od fare !!
   Si ti in tvoji kaj naredil za to, da ne bi bila zavožena, pokradena, obubožana. . . . . komunistična ??

 • Olga

  Volitve! Desna vlada! Lustracija! Od levakov lahko pričakujemo le kriminal!

  • slaipowi

   Parole po obicaju. Znaš še kaj drugega?

  • Jurij Musar

   Tile tvoji komentarji delujejo zanesljivo kontra desnici. Tudi zaradi tebe klerikalci ne boste kmalu prišli na oblast.

   • janko

    Lažeš, iskreno povedana resnica te boli! Kakšni kreteni lazite po slovenski zemlji.

    • Jurij Musar

     Veš Janko, vse to je Božje delo, narejeno z namenom. Bog že ve zakaj je ustvaril komuniste.

     • Zgornji

      JA, USTVARIL JIH JE Z NAMENOM ZA KAZEN MLAČNIH VERNIKOV !!! ! !!!

     • Jurij Musar

      Tole si mi zelo fino razložil. Pa mi razloži še, zakaj kristjani z bombami ubijajo muslimanske otroke ali pa jih pusti umreti od lakote in žeje.

     • Zgornji

      Daj se ti malo zamisli , in preštudiraj Koooooooliko procentov Muslimanov pobije Kristjanske Otroke , in potem šele Koliko procentov Kristjanov pobije Muslimanske Otroke !!! ??? !!! A bo to šlo ? Al bo preveč zate ?

     • Jurij Musar

      Torej nimaš nič proti pobijanju otrok, kaj šele proti pobijanju odraslih. Pomembno je le, kdo jih bo pobil več in kdo manj.

     • Zgornji

      Če nebi imel toliko proti pobijanju Vsakogar , potem se jaz nebi zavzemal proti tistim ki Največ pobijajo , a ti to ni logično, ali pa še spiš od sinoči ??? !!! ???

     • Jurij Musar

      Po tvoji logiki je torej dober tisti, ki jih manj pobije.

     • Zgornji

      Zopet Ne . Namreč, Dober je Večno Edinole Stvarnik-Bog . Vsi mi pa Smo Slabi z razliko le , da smo eni bolj slabi, drugi pa manj slabi.

     • Jurij Musar

      Tvoj problem je, da misliš da si slab, jaz sem namreč prepričan, da sem dober. Vsekakor pa noben bog ali stvarnik nima nič pri tem. Sem pa skoraj prepričan, da si eden tistih, ki še danes verjame, da je zemlja ravna ploskev.

     • Zgornji

      Ja, sej se mi je zdelo, da si še bolj Zmoteno Slep kot sem mislil da si sprva. Sploh neveš zakaj si se Inkarniral na ta majhen planetek, in tudi neveš da je že Jezus učil da so Vsi planeti Okrogli , tako kot ta Zemlja, in še Manj veš, da Samo Stvarnik Ureja Celotno Vesolje, vse od Atomarnih delcev pa do Vsevesoljnih galaxij. Ma, saj, pa kaj naj ti sploh razlagam, … saj sploh doumeti neboš zmogel. Pojdi nazaj spat svoje duhovno spanje, saj se ti že smrt bliža. Lp.

     • Jurij Musar

      Ti pa si cepec na kvadrat.

     • Zgornji

      Hja, prav, potem si pa ti še na kako višjo potenco od kubika.

  • Goran Hvala

   Mene so desni okradli ze 2x…

  • mojadezela

   tvoji posti so podobni komunističnim parolam in vedno lapaš ene in iste mantre…. dolgočasna si!!!!!

   • samotoje

    Jaz bi na tvojem mestu, glede na to, kako trpiš, jadrno in promptno zapustil ta portal. Zakaj bi se mučil, človek božji?

   • Nata

    No, no, saj smo vsi na istem Eno in isto. Le da ti in tvoji vse skupaj malo zabelite.
    Si ti zadovoljen s tem, kar imamo ?

 • Demonkrat

  Zato ker EU tako zahteva.Ne se sprenevedati.Trump je Angelo pohvalil.Ne pozabiti tega.

 • Megatron Arrows

  Kaj pa bo desna vlada naledila z ilegalnimi ekonomski migranti? A jih bodo TAKOJ izgnali, ali pa samo zaprli v zaprta migrantska taborišča? In takrat, ko bo dokazano, da takega ekonomskega migranta POTREBUJEMO, dobi izhod, lahko pa se prostovoljno vrne ( seveda z odvzetim prstnimi odtisi, odvzetim DNK in čipiran) v svojo državo, ter dobi recimo brezplačno karto za povratek.

 • soc

  Natanko to je osnovni problem ne le Slovenije, celotne Evrope v krempljih frankfurtske šole in razvrata. Družina je šla po zlu za take in drugačne materialne (in deviantne seksualne) užitke, ki jih danes forsirata kapital in k opicam usmerjena levica. Država to z veseljem spodbuja, tisti, ki se ne strinjajajo, lahko gredo garat in ustvarjat drugam (ZDA, Avstralija, Nova Zelandija…). Naravni pririastek je posledično negativen, migrantske opice dobrodošle, z razlago: ja kdo pa bo drug poskrbel za vaše penzije? Ti potrebni in agresivni lenuhi z IQ 80 gotovo ne.

  Bolje bo le tistim, ki se jih bodo otroci iz tujine usmilili s pomočjo.

  Opozicija mora pod nujno priti na volitve z načrtom in davčno politiko spodbujanja slovenske družine, marljivih rok in narodne zavesti.

  • Jurij Musar

   Primc bo zadeve rešil takoj ko pride na oblast.

   • janko

    S tako velikim številom vas s kurjo pametjo še Einstein ne bi mogel pomagati Sloveniji.

    • Jurij Musar

     Sem gledal na TV intervju s Primcem, se mi je zdel še pametnejši od Einsteina. Se mi je zdelo, da bo na novo iznašel purfl. Pravi znanstvenik prihodnosti.

     • Nata

      Veš, saj za te osnovne slovenske probleme ni potrebno biti Einstein.Samo poglej, kaj so Slovenci v reteklosti že vse dosegli.

     • Jurij Musar

      Smo pameten narod. Pred kratkim sta dva ameriška znanstvenika naredila raziskavo o višini IQ posameznih narodov in Slovenijo uvrstila na 16 mesto na planetu, na Balkanu pa smo najboljši s povprečnim IQ-om 96%. Skratka smo najboljši in je resnično škoda, da ste Jugoslavijo uničili, saj smo jim lahko prodali vse, kar smo proizvedli. Skratka, bolje prvi na vasi, kot zadnji v mestu. Res škoda.

     • Nata

      Pravzaprav priznam, da nisem prav nič mislila na IQ, ampak na staro dobro kečko pamet.
      Ja, res je škoda, da takole Balkanci uničujejo Slovenijo.
      Če me pa spomin ne vara, smo se že nekaj let pred osamosvojitvijo z bratskimi narodi pogovarjali o konfederaciji. Pa niso bili za to .Seveda, kateri bumbar bi pa izpustil iz rok molzno kravo ?
      Samo še čivk . . . . . kje pa si bil, da smo za vse samo eni krivi ?

     • Jurij Musar

      Za dobro kmečko pamet moraš imeti visok IQ. Slovenijo ne uničujejo Balkanci, temveč jo uničujemo kar sami, saj navsezadnje smo tudi mi Balkanci, čeprav se nekateri želite distancirati od Balkana. Tu je pač Balkan. Konfederacijo je predlagala ZKS, vendar so bili tudi naši “osamosvojitelji” proti, ne le ostali narodi v SFRJ. Kar se molzne krave tiče pa je vedno bilo in še vedno je, da vedno bogati izkorišča siromaka. Slovenci smo bili tisti “bogatuni” v bivši Jugoslaviji. Ja, kje sem bil? Tukaj seveda in glasoval za osamosvojitev, saj izbire niti ni bilo. Tako je tudi z vstopom v EU in NATO. Preprosto smo prisiljeni sodelovati, ker drugače ne moremo preživeti, le da smo tukaj mi tisti zadnji v mestu in moramo delati tisto, kar nam diktirajo v Bruslju. Kdo je kriv? Težko rečem, ker smo bili skoraj prisiljeni. Je pa res, da je bila ZKS za ohranitev konfederativne Jugoslavije, “domobranci” pa za sesutje Jugoslavije in vzpostavitev kapitalizma, ker so bili prepričani, da bodo v samostojni Sloveniji oni prevzeli oblast. Meni osebno sicer ni žal Jugoslavije, ker se bodo gospodarske vezi vzpostavile na novo, priznam pa, da mi je žal samoupravnega socializma, ki je že močno dišal po demokraciji in to kvalitetnejši, kot jo imamo danes.

     • Nata

      ZKS ni mogla biti za ohranitev konfederativne Juge, saj smo imeli federacijo. O konfederaciji nihče ni hotel slišati.
      Če si ti kaj soupravljal – izgleda , da si, ker tako pozitivno pišeš o prejšnji ureditvi – ne vem. Jaz in mnogi drugi Slovenci o kvalitetni demokraciji mislimo drugače. Saj smo na svoji koži izkusili.
      To je bil čas znajdi se, laži, goljufaj. Ne bi naštevala, kaj vse smatram goljufivega v Jugi.
      Pa še o diktatu iz Bruslja. Sem prepričana, da bi veliko bolje vozili in tudi več zahtevali zase, če bi imeli doma kolikor toliko urejene razmere.

     • Jurij Musar

      Seveda je tvoja pravica, da razmišljaš po svoje, kakor si pač doživljala prejšnjo državo. Sam sem se rodil že leta 1948 v delavski družini, oče želežničar, mati gospodinja in trije fantje. Skromno, vendar lepo sproščeno življenje. Mladost fenomenalna, šport, muzika, taborniki in še kaj. Mama je bila iz verne družine, vendar nas ni silila v nobeno stvar, tako da smo vsi trije (srednji brat je umrl pri 53 letih) postali ateisti. Oče ni bil veren in ni bil v Partiji. Nato služba v Radeče papir, kjer smo soupravljali v Delavskem svetu, Samoupravni delavski kontrol, Zboru delavcev, kjer je bil delavec cenjen prav toliko kot direktor, danes pa je delavec suženj brez vsakršnih pravic. Ne vem od kje ti ideje znajdi se, laži, goljufaj. Mislim, da je tega več danes, kot je bilo takrat. Saj te lopove vsak dan gledaš na TV. Da bi v Bruslju kaj zahtevali, pa smo premajhni, tudi če bi imeli doma kaj bolje urejeno. Vse se odloča na linijah ZDA-Rusija-EU-Kitajska.

 • Jurij Musar

  Izmenjava izkušenj. Naložba v prihodnost.

 • samsara

  V Nemčijo že ugotavljajo, da je priliv polpismeinh migrantov, Angelinih gostov, dolgoročno škodljiv za ekonomijo.
  Ko pridejo v šolo je njihova prisotnost obremenjujoča za učitelje, in ostale učence, ki se dolgočasijo ob učiteljevih razlagah nenehnih razlagah tega, kar bi moralo biti znano, saj migranti nimajo pojma o pojmu. Ne poznajo osnovnih pojmov slovnice, težave imajo pri osnovah matematike…

  Naša izdajalska levičarska vlada pa brezplačno izvaža za davkoplačevalski denar dobro izšolane mlade ljudi, kompatibilne s katereokoli razvito družbo in zanjo tudi koristne.

  • sunday

   nobenih del ti gnojni hudičevi podganji iztrebki ne bodo sprejeli ali delali razen masovnega razploda teh podgan nasilno ali ne – kaznovani tako niso!!!

 • janko

  Zakaj to delajo… Ker so levičarji, njihov osnovni globalni cilj je: UKINITI NAROD – torej izbris slovenstva, uvoz barbarov, izgon možganov (da ne bodo imeli konkurence)….

 • cosmosjasnovidec

  In zakaj se odnos in stanje v zboru ne prične spreminjati že sedaj?
  Ali SDS in ostale stranke torej v zboru nima popolnoma nobene besede?
  Zakaj so pa potem tam.

  • sunday

   tam so zato, ker so bili izvoljeni, ampak jih žal preglasijo izdajalci slovenstva in slovenije, so pa odkrito proti naseljevanju hudičevih podganjih iztrebkov, menim tudi, da bi se morali mi, narod, upreti, zoperstaviti tej oblasti in taki politiki in verjemite mi sledili bi nam ostali narodi, če bi le mi bili dovolj srčni in uporni ter vztrajni v svojem protestu !!!

   • mojadezela

    ni res!!! SDS je bila za kvote ki jih je dodelila EU komisdija za vsako članico posebej. To ti da misliti, da so isto shranje kot levaki na drugi strani in derlajo za iste gospodarje!!!!!!!!!!!!

  • Goran Hvala

   Da zerejo jave finance in se derejo kaj bi oni vse resil..razen svojih riti napolnil prav nic drugega…ker me prav zanima kolk vec boste imel ko bo ce bo sds prsu na oblast…:-)

 • Josko

  Jaz bi pa v trenutku ko se JJ umakne s politične scene (in ozadja) takoj podprl SDS…do takrat pa…srečno Kekec

  • if

   JJ ni ovira za posporo programa SDS.
   Ovira ste vi sami sebi!.

 • sunday

  mi lahko nekdo pove kaj so ti hudičevi podganji iztrebki prinesli v eu in slo. dobrega, pozitivnega, boljšega, naprednega??? kaj cerar, kaj zahrbtni izdajalec cerar, kaj???!

  • Goran Hvala

   Kaj je pa slovenc prnesu v eu?…de bom vedu…

   • centurion

    Ti na primer – kup dreka.

    • Goran Hvala

     Kaj pa ti na primer? Kst sicer pucam slovenski drek…tako ste vi desnaki na novi nagruntal…mors bit res desnak de vas zastopis…

     • Zgornji

      NE, SAMO MALO ZDRAVEGA RAZUMA MORAŠ IMETI , PA LAHKO HITRO ZASTOPIŠ !!! ! !!!

     • Goran Hvala

      Mah jst ne zastopim desnih modelov..priznam..pa sm ze z vsemi sortami razuma probal…

  • Zgornji

   JA, IZGLEDA DA SO ZA NJIH NAPREDNE STVARI LE NASLEDNJE “VRLINE” : KRAJA, ROPANJE, UMORI, OBGLAVLJANJE, POSILSTVA, PREVARE, LAŽI, ZLOBA, POKVARJENOST, HINAVŠČINA, ITD, ITD , ITD, … RES, HVALA LEPA ZA TAKE MIGRANTSKE IN VLADNE “VRLINE” !!! ! !!!

 • sunday

  jaz osebno bi njih sproti pobijal, da se jih preveč ne nabere – za drugo tako niso, še za gnoj so slabi!!!

  • Goran Hvala

   Eh.mas prav..sam jst bi ze slovence…ko mi kar slabo rata ko kerga zagledam…tud niste/nismo niti za gnoj…bi se gnoj proparu ce nas vmes zmesas..

 • Sloven”c

  ko bo kaos itak ne bomo več iskal teh izrodkov, ampak naše politične izdajalce !

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • Hun

  čka pa bon merdita

 • Goran Hvala

  Ahh..meni je prav…sds bo pa filav sam svojo rit ko bo na oblasti…ce bo…tako kot vsi pred njim…al pa dejte mene volit…jest vsa bom vseh problemov resu…ko bom jaz na oblasti bim to spremenil…bla bla bla….bvahahaaha

 • mojadezela

  Petek-ti si prodan. Bodi raje tiho, noben te več ne posluša.

  • centurion

   Peder, pejt spat.
   Tebe ne bo poslušal niti pes v garaži.

   • mojadezela

    Peder ti je po mami skakal in tebe naklepal.

   • MEFISTO

    Nespodobno in nespoštljivo je imenovati psa v povezavi z “mojo dezelo”, novim nickom, saj veste koga.

    Tako se razmnožujejo rdečuhi.

 • mojadezela

  Hebe se vam za naše ljudi, ki delajo v tujini. Jaz trenutno pišem iz Nemčije kjer delam in poznam njihov sistem. Ko ste bili jna vladi ste imeli vse možnosti, da bi kaj spremenili, pa niste prav nič. Predvolilne obljube ste dajali kot ostali, naredili ste pa 000000. vam so bilj pomembni interesi stranke, kot pa Slovenci. Prav isti ste kot ostali ščurki.

  • MEFISTO

   Pred kakim dnevom si se pa oglasil iz 12.000 km oddaljene Vukojebine!

  • Nata

   A. . . . . . .ti si tudi eden tistih, ki misli, da je za vse kriva uboga desna vlada, ki je vladala 4 leta.Prav za vse so krivi ? Kar so in kar niso naredili.Takega mnenja so tudi nekateri poslanci v parlamentu. Smo včeraj poslušali nakladanje . . . . .
   Dej no , poglej malo svoje !!

   • Jurij Musar

    Ne piši neumnosti. Imeli smo prvo Peterletovo vlado, Bajukovo vlado, 4 letno Janševo in polovično Janševo, kar znese cca. 10 let.

    • Nata

     Pa bodimo natančni, da ne bomo neumni, a ne ??

     Peterletovo polovično

     Prvo je vodil Lojze Peterle (16. 5. 1990 – 14. 5. 1992),
     Bajukovo pet mesečno
     Predsednik pete vlade je bil dr. Andrej Bajuk (7. 6. 2000 – 30. 11. 2000),
     Edino ta je zdržala cel mandat
     Predsednik osme vlade je bil Janez Janša (9. 11. 2004 – 21. 11. 2008)
     in poslednja eno leto
     Predsednik desete vlade je bil Janez Janša (10. 2. 2012 – 20. 3. 2013)

     • Jurij Musar

      Priznam, da imaš voljo iskati vse te podatke. Ampak nikakor mi ne pride 4 leta.

     • Nata

      Seveda ne pride. Samo tista 4 leta je bilo tako, da se lahko reče, da so vladali.

 • MEFISTO

  Odkat so na Jutrovem pobili kar veliko skupino moških, ki so jih obdolžili, da so buzeranti, je slovenska levica spremenila odnos do migrantov, sicer se ji utegne zgoditi, da bi ji novi gospodarji hudo razredčili njihove vrste.

 • Nata

  Kako, vse več ?? Saj prav nič ne vemo !! Oni pomočnik notranje ministrice se je skril. Pojma nimamo koliko jih je in kje so. Predvsem pa kaj delajo ?? To bi nam morali v svoj zagovor povedati in pokazati tisti, ki so flancarili kako koristni bodo ti ljudje .

 • Zgornji

  ZATOOO KER DANAŠNJA VLADA DELUJE PROTI NARODU , ZA UNIČENJE NARODA, NIKAKOR PA NE ZA OHRANITEV NARODA IN IZBOLJŠANJE RAZMER !!! ! !!!

 • lauraas

  Enakopravnost.

 • Najplemenitejši

  Slovenci upamo, da SDS nikoli več ne bo prišla na oblast! Vsakič ko so bili na oblasti, so naredili ogromno škode, predvsem pa precej več, kot vse ostale vlade!

  • Nata

   A res ?? Kolikokrat pa je bila ??
   Jaz pa upam, da nikoli več ne bodo takile ljudje, kot je bil tvoj avatar, hodili pa svetu.

  • Adolf Hitler

   BO PA SNS IN PRI TEM NIMATE ŠONSE RDEČE DRISKE! SNS SNS SNS

   SNS SNS SNS SNS SNS

   ODSTRANITEV MIGRANTSKEGA DREKA PREDOBITEV VEČ DELOVNIH MEST ISHOD IZ EU ISHOD IZ NATO IZHOD IZ UNO PRIDOBITOV VSEH OKOPIRANIH SLOVENDSKIH KRALJEVIH DEŽEL ODSTRANITEV LAŽNEGA PONAREJENEGA IMENA KI SE IMENUJE EUROPA!!!! ZDRUŽITEV VSEH DEŽEL V ENO KRALJESTVO KOD JE BILO PRED karlovvem manifestu V NEMŠKO AUSTRISKO MADŽARSKO KRALJESTVO! LJUDSVO KRALJESTVO KRALJ IN BOG!

 • Waltter

  Zakaj le? Miro je lepo povedal da je med Slovenci vse več goljufov ki jih je potrebno ali spodit ali pa obdavčit do konca. Med temi novimi pa se ve da ne bo goljufov – živeli bodo na račun sociale in imeli vse stroške pokrite. Delali ne bodo na črno ker delati tako nočejo – če pa bojo kaj naredili na črno pa tako ali tako nič hudega ker prihajajo iz drugačnega okolja in z drugačno kulturo. BODO PA VOLILI IN TO VNETO SE VE KOGA…

 • Adolf Hitler

  Inversion der Höhlen Viecher

  https://www.youtube.com/watch?v=Z2pQxN_Na24

 • Adolf Hitler

  (SNS SDS) EDINA REŠITEV!