Žan Mahnič: “Poziv štirih poslancev SMC k odstopu je nesmiseln in neupravičen”

Žan Mahnič (Foto: STA)

Poslanci SMC, ki so člani odbora DZ za obrambo, so včeraj zahtevali odstop poslanca SDS Žana Mahniča z mesta predsednika odbora. Po njihovem mnenju je šel z izjavo o petokolonaših in tistih, ki so bili proti slovenski osamosvojitvi, pred tednom dni čez vse mere spodobnega, kulturnega, človeškega in sprejemljivega.

Odbor za obrambo je na nujni seji pred tednom dni razpravljal o prodaji tankov M-55S. Poslanci koalicije pa so “zaradi mnenja, da obravnavana tema ni primerna za politično razpravo, ampak je stvar izključno vojaške stroke,” sejo obstruirali (kot obstruirajo vse seje, ki jim niso všeč). Po napovedani obstrukciji in odhodu koalicijskih poslancev iz dvorane je Mahnič med drugim dejal, da je “lepo zopet imeti sejo brez petokolonašev in tistih, ki so bili proti slovenski osamosvojitvi, tako da smo tukaj tisti, ki nam gre za Slovenijo, tisti, ki nam gre za vojsko in to je Slovenska demokratska stranka.”

Mahnič: “Poslanci SMC me niso prav razumeli”
Poslanec Žan Mahnič pa se je že odzval na navedbe poslancev SMC. V svojem odgovoru je pojasnil, zakaj meni, da ni storil nobene napake. Odgovor v celoti objavljamo v nadaljevanju.

“Navedbe štirih poslancev SMC v celoti zavračam in ugotavljam, da so me poslanci narobe razumeli. Dva takrat prisotna poslanca SMC sta veterana vojne za Slovenijo, prisotna poslanka pa je bila takrat stara 4 leta. Kako, pri zdravi pameti, bi lahko bili potem ti nasprotniki osamosvojitve? Je pa res, da smo poslanci med drugim tudi predstavniki političnih strank, med člani političnih strank koalicije pa je najti marsikoga, ki je dokazano nasprotoval slovenski osamosvojitvi. Poslanci, ki so člani takšne stranke, torej predstavljajo tudi njega. Za več informacij o tem si lahko preberete Belo knjigo slovenske osamosvojitve.
 
Kar pa se tiče izraza petokolonaši, pa prav tako ugotavljam, da me poslanci niso prav razumeli, saj se beseda ni nanašala na čas slovenske osamosvojitve. Danes živimo v času zaostrene varnostne situacije. Grožnje s strani Rusije, nestabilni Bližnji vzhod in severni del Afrike, migrantska kriza in ostali aktualni ter potencialni konflikti so zagotovo razlog za skrb. Namesto, da bi se Slovenija tem izzivom primerno odzivala, vladajoča koalicija prodaja tanke M-55S in s tem eno od glavnih bojnih moči Slovenske vojske, dopušča odhajanje pripadnic in pripadnikov iz Slovenske vojske, ne ukrepa ob oceni, da bojna pripravljenost Slovenske vojske ni zadostna,  tiste, ki so se v času osamosvojitve borili na strani JLA, imenuje na visoke položaje in ne sprejema pozitivnih predlogov za izboljšanje stanja s strani Slovenske demokratske stranke. Mar niso to in še ostala dejanja, ki slabijo slovenski nacionalno varnostni sistem, petokolonaška dejanja?
 
Na podlagi vsega navedenega lahko ugotovim, da je poziv štirih poslancev SMC k odstopu nesmiseln in neupravičen.
 
Sem pa pripravljen razmisliti o svojem odstopu, če bodo poslanci SMC odstopili kot poslanci Državnega zbora Republike Slovenije, ker so protiustavno vzeli mandat poslancu Janezu Janši, protiustavno prepovedali referendum o ZZZDR, protiustavno potrdili proračun RS za leti 2017 in 2018 in druga dejanja, s čimer so dokazali, da nimajo izkušenj ter da so nedorasli ter premalo zreli za funkcijo poslancev Državnega zbora Republike Slovenije.”
Aleksander Rant
 • tarantela

  Fantek, obul si prevelike čevlje!

  • janez zorman

   Edini fantek, ki je v prevelikih škornjih in potepta vse okoli sebe, je Mirko. sledijo mu ostali podplatarji iz SMC !

   • Artur

    Manjka še partizanček Slavko (strip Mirko i Slavko)…..pazi Mirko skloni se, stiže metak !

   • Franc Šink

    Avtističen je kaj hočeš .

  • Steiermark

   seveda, ti tako misliš…. Mahnič pa, čeprav je “fantek” vas nese na vseh področjih, ker je pravilno vzgojen, ima evropsko kulturo (ki je bataši in ostali jugofilski balkanski komunajzli nimate) in je nadpovprečno inteligenten, kot vsi volilci desnih…..Ostali, socialistični kulaki pa ničesar ne razumete, ker ste se pač , praktično, že rodili omejeni – s čipom v glavi….

 • zokispoki

  Uzrupatorska LDSovska banda, preoblečena v Stranko Muljatorskega Centra, bi skupaj s Kurćanovo mafijo najraje, vzpostavila enoumje, ali režim Severne Koreje v Evropski uniji. Trenutno so na nivoju Erdogana v Turčiji, kaj pa še pride, bomo pa videli !

  • Franc Šink

   Uprli se bomo temu.

 • slaipowi

  Žan Mahnič se je rodil 12. 1. 1990 zato že ve kdo je bil za kdo pa proti… Strici so mi povedali, 2. del. Narobe svet.

  • Antonius

   Repe je rojen enajst let pa konci II. svetovne vojne, pa se nam prodaja, kot največji poznavalec eNOBe.
   Očitno vam svet narobe stoji samo za nekatere.

   • janez zorman

    Za dober honorar (ali za lepo službico na položaju) napišem še lepšo knjigo o “našem” Milančku !

    • vzet tajkunom

     na okopih.

   • vzet tajkunom

    škoda besed.za to pa je tako,beli bi tardeče požrli in obratno..res smo glupi,mi slovenceljni politikom,pa paše

  • Iva

   Ve pa Bela knjiga slovenske osamosvojitve, ki jo je Mahnič omenil. Ja, tega “arhiva” stara garda z mladiči ne more uničiti in tu je veliko resnice, ki je danes še zamolčevana! Le zakaj? Dominantni mediji striktno molčijo in knjige nikjer niti ne omenjajo, kaj šele da bi novinarji kaj iz nje citirali. Vendar pride čas, ko …. !!!

  • janez zorman

   Kaj pa partizani letnik 63. Ti da to kaj misliti ?

   • karpelec

    Ti pa so zaščiteni kot kočevski medvedi.

  • Ruggedplant

   Ni narobe oziroma prej žalostno, da 26 letni “mulc” dobesedno šola celotno koalicijo in njihove opozicijske konkubine z znanjem in argumenti, ki jih omenjeni niso uspeli skupaj spacati v svojih dolgih “akademskih” karierah? Takšno razmišljanje lahko le pomilujem, a žalč nisi edini s tako logiko…

 • antimur

  Vse levaške poslance, kriminalne, pederske, kradljive in lažnive, predvsem pa antislovensko nastrojene, je potrebno odstaviti. Ker ne gre po normalni demokratični poti, jih bomo pač s silo, kajti tej drhali ni sveta niti Ustava RS, ki vsem normalnim državljanom celo zapoveduje, da se moramo takšne golazni rešiti in obraniti domovino Slovenijo, da bo vsaj za silo podobna samostojni demokratični državi.

 • janez zorman

  Le zakaj bi moral odstopiti, če je povedal tisto, kar je večini jasno; partijski zaslužkarji, pridobitneži na položajih in vsa ostala sodrga (JLA oficirji) okoli njih je bila intimno proti osamosvojitvi. Gumb ali svinčnik so stisnili samo zaradi strahu, saj niso bili prepričani, da nova oblast ne bo uporabila stare Udbe zoper njih. Milanček in podobni pritlikavci so celo deponirali svoje rdeče – težko prigarane knjižice ( Pučnik, Kramberger). Samo da so se lahko hitro asimilirali nazaj na svoja mesta. Bodimo pošteni. Pod partijskimi vladami nam gre zelo slabo in v primerjavi z severnimi sosedami živimo slabše kot kdajkoli. Plačujemo najvišje davke, imamo najnižje penzije v zgodovini, imamo najrevnejši srednji sloj v EU, imamo največ sumljivo izobraženega kadra iz javnih “partijskih” ustanov (FDV in podobne mašinerije za vzgojo partijske propagande), hkrati pa imamo vlado, ki nam laže in krade lastne otroke.

 • resnicaboli

  Priseljenci iz vseh vetrov z sumljivimi spričevali o izobrazbi bi radi vladali to pa ne bo šlo.

 • Iva

  Črkobralci, ki jih kar mrgoli v javnem sektorju (ne le poslanci in ministri, tudi sodniki, razni varuhi in varuhinje, vodje socialnih institucij …) nimajo niti širine razmišljanja (funkcionalne pismenosti), niti empatije – nezakonitosti v primeru ugrabljenih otrok iz ljubečega družinskega okolja starih staršev.

  Vendar pride čas, ko bo ljudstvo, stari in mladi, ki niso privilegiranci javnega sektorja, spregledalo, da je CESAR (in raznorazni medijsko promovirani novi obrazi) GOL!

  • von Rhein

   Že,že gol,ostal pa bo kosmat.

 • janez zorman

  Ko bojo tisti štirje pos(r)anci, ki so samovoljno zapustili sejo odbora za obrambo, podpisali deklaracijo o obsodbi totalitarnih sistemov v EU (tako kot so to naredile vse evropske vlade oz. države), bojo mogoče lahko zahtevali odstop domoljubnega poslanca. Do takrat naj se raje skrivajo v zavetju partijskih stricev in očijev !

 • domovina mili dom

  “Ma kaki”. To niso samo štirje poslanci. Komplet 69 poslancev s prvim ministrom so balkanski petokolonaši in podporniki udbomafije.
  – udbomafija krade naš zdravstveni denar, nobenega še niso zaprli.

  – v vojski nagrajujejo oficirje, ki so, kakor strokovnjaki, dali alibi vojaškima balkanskima oficirjema, katera sta bombandirala Slovenijo.
  – v represivne organe nastavljajo balkanske osebe.

 • vzet tajkunom

  Poba bo treba ,kaj vojsko služit,ne samo z gofljo otresat…

  • Aton

   Razumem, druže desetaru!

   • vzet tajkunom

    No tako,lepo od tebe,ampak vseeno bi mladičem prav prišlo ovezno usposabljanje služenje domovini,vsaj 3 mesce,,da se naučijo vsaj- posteljo poslat-če že ne drugo,

 • alojz

  Ja, Žan ima namazan jezik. Ampak ga vsaj razumem in veliko lažje poslušam kot Jasno Murgelj. Včeraj je stokrat ponovila “na samo enem primeru rušite ministrico”. Ko je hotela navezati, da samo na enem primeru rušimo tudi zdravnike se je pa spomnila, da je “napak” in in po neumnosti mrtvih več. Da o denarju ki odteka (samo njihovim) sploh ne govorimo.

  • Slovenec 33

   Problem omenjene poslanke je ta, da govori “slovenštino” in sploh nebi smela sedeti v parlamentu.

   • Ruggedplant

    Ko bi bil to VSAJ edina problematična stvar pri njej…

 • Aron

  jao mahnič, nehaj nakladat papojdi nazaj študirat na FDV. cel mlečen delaš samo škodo s svojimi bistroumnimi nesmisli in nesposobnostjo konstruktivne politične razprave…

  • Aton

   Mahnič je izdajalec partije, bratstva in jedinsfva in ne ve, kaj je konstruktivna politična razprava. Ven iz parlamenta na Goli otok.

   • Aron

    ni izdajalec, je pa nesposoben

  • Vera

   Poslanec je lahko vsak , ki se že v domačem okolju in širše izkaže za sposobnega ! Žan ima vse kvalitete za dobrega poslanca, ki jih pa SMC-jevi nimajo !

   • MOSTISCAR

    ha ha ha ha ha

    • Vera

     Nič : ha,ha, ha , saj vsak , ki uporablja ” zdravo kmečko pamet ” je boljši poslanec ,kot so SMC-jevi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • MOSTISCAR

      Vera imaš prav, samo škoda ko imaš pljuvalnik tempiran samo na eno opcijo.

   • Aron

    kakšne kvalitete ima mahnič? kaj je dosegel? kako je do sedaj pomagal tebi in vsem slovencem, ki jih predstavlja?

 • Aron

  žanči še pravi: ‘…s čimer so dokazali, da nimajo izkušenj ter da so nedorasli ter premalo zreli za funkcijo poslancev Državnega zbora Republike Slovenije’.

  Žan Mahnič se je rodil 12. 1. 1990 v Kranju. Po uspešno opravljeni maturi na škofjeloški gimnaziji se je vpisal na Fakulteto za družbene vede v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje dodiplomski študij obramboslovja. V 2. letniku je bil član Študentskega sveta FDV. V času šolanja je preko študentskega dela spoznaval delo v gospodarstvu. Med poletnimi počitnicami je študentsko delo opravljal predvsem v lokalnem podjetju Marmor Hotavlje, bodisi v proizvodnji bodisi v pripravi dela. Z delom v proizvodnji se je seznanil tudi v škofjeloškem podjetju EGP. Prav tako je preko študentskega dela pridobival izkušnje na področju anketiranja in direktne prodaje. Bogate izkušnje na področju tehnologije in dela z ljudmi si je pridobil z delom v klicnem centru v podjetju T-2.

  res je žanči, tvoje bogate izkušnje iz entry level del, kot je klicni center T2ja, anketiranja in direktne prodaje, so prava popotnica za delo poslanca :D

  • Ruggedplant

   Čestitam, s tem komentarjem si si dokazal, da si pismen. Zdaj pa dokaži še da si razumen in povej ZAKAJ si to napisal. Meriš intelekt in dobroto ljudi po številu let, ki so jih preživeli na tem planetu (po tej logiki jih ni pametnejših bitij od dreves) ali po besedah in dejanjih, ki so za njimi. Žan Mahnič je čisti “prodigy” / čudežni otrok slovenske politične scene. Odkar se je prvič pojavil v javnosti, je kot golobradi zelenec pošolal celotno slovensko javnost, novinarsko srenjo, kmalu zatem pa je začel dosledno (a vedno kulturno in brez rumenotiskovnih udarcev pod pas) sesuvati celono komunistično kliko v parlamentu – doslej ni izgubil niti enega samega besednega dvoboja, pa deluje kot da se šele ogreva.

   Ja, še velik trn v peti vam bo, tale T2-jev direktni prodajalec, ki vam že zdaj pred celotno javnostjo slači hlače in poučuje na področjih, ki bi jih morali kot stara komunistična veteranska garda, imeti v malem prstu. Tudi predčasno bevskanje vam ne bo pomagalo, le še bolj patetično boste izpadli.

   • Aron

    zakaj sem to napisal? zato, ker gre za aparatčika, povzpetnika, ki kot papiga ponavlja krilatice svoje partije. če bi bil količkaj sposoben, bi imel v rezimeju vsaj kakšno referenco, na podlagi katere bi ga lahko ocenil kot sposobnega, intelektualnega mladeniča. tako je pa le papiga. njegova izvajanja so na ravno ostalih kolegov iz partije, globina njehgovega diskurza je na ravni pogovora dveh najstnic, ko prideta v ponedeljek v šolo. že sam njegov izbruh in zmerjanje poslanskih kolegov pokaže, za kakšnega podanika gre. verjamem pa da ga kuješ v zvezde, saj dosega tvoje standarde…

    • Ruggedplant

     Če dejansko verjameš, da se Žan svoje nastope uči napamet, bi bi ga lahko izzvani v odgovoru toliko laže pokončali, se ti ne zdi? A to se doslej še ni zgodilo – niti enkrat, pa verjemi da ga spremljam precej pogosto. In drugič: Če bi se bilo dejansko tako preprosto papagajevsko naučiti takih govorov in argumentacije, zakaj pri zdravi pameti celotna levica nima niti enega takega Ramba? Predvidevam, da je problem v tem, da si ne morejo zapomniti niti preprostih birokratskih dolgovezenj, ki jih morajo reveži brati z listov, da sploh vemo, da so živi in na njihovih stolih ne sedijo dobesedno lesene Kučanove lutke.

     • Aron

      Njegovi nastopi so plehki, brez konkretne vsebine in rešitev. Jasno, ob svojem pomanjkanju vsakršnih življenskih in delovnih izkušenj, kaj drugega od njega ni za pričakovati. Tega mu sploh ne zamerim, vbistvu ga malo pomilujem, ker ga partija izkorišča za kanonfutr. Se pa strinjam, da levica rabi nekoga, ki bo na politični ravni obračunaval z njim in ostalimi papagaji. Zaenkrat ga uspešno razkrivamo samo navadni državljani…

     • Ruggedplant

      Plehki? Brez vsebine in rešitev? Si ti prepričan, da govoriva o istem poslancu? Mi znaš našteti ENEGA SAMEGA poslanca zunaj SDS, ki je v zgoraj naštetem konkretnejši in jasnejši od mahniča? Izbire imaš ogromno, a se bojim da si pred nemogočo nalogo. Lahko pa ti jo olajšam – nabor lahko razširiš tudi z zunajparlamentarnimi levaki, ki še tlačijo zemljo naše domovine.

      Ob naslednji priložnosti se lahko tudi sam lotiš seciranja Žanovih govorov, da te vidimo junaka, lahko pa začneš že kar s tem v članku, da vidimo to silno plehkost in brezvsebinskost. rešitev je pa tako ali tako edino ena – lustracija vseh ki v življenju tako ali drugače držite štango neokomunističnem režimu. A tega Žan v naši svobodni deželici seveda ne sme izreči, če ne želi z Janšo deliti usodo udbine prve tarče za odstrel.

     • Aron

      Mahnič meša drek, to je edino konkretno, kar lahko izluščimo iz njegovih nastopov:) Kot rečeno, drugega od njega sploh ne moremo pričakovati, saj gre za mladeniča brez življenskih izkušenj. No, mogoče mu je šudentsko delo v klicnem centru pomagalo, da je razvil svoje retorične sposonosti , to puščam odprto. Še enkrat, ne gre mu zameriti, le gre za FDVjevski kader, vsi pa vemo, kakšno izobrazbo tam prejmeš. Ampak verjamem, da ga njegova volilna baza obožuje, kar pove veliko več o vas, kot o njemu.

     • Ruggedplant

      ker se osebno ne poznava, bova zelo težko presojala o vrednosti drug drugega preko dejanj, zato se lahko ocenjujeva oziroma ocenjujemo le po besedah. Žan za svojimi besedami stoji, njegova dikcija je jasna, razumljiva celo ideološko pohabljenim komijem, predvsem pa ostra in neposredna, torej ravno nasprotje od mešanja dreka. Če temu ne bi bilo tako, ne bi šel v nos ne tebi, ne tistim, ki jih kliče na odgovornost, saj bi z njim zlahka opravili. Pa je res tako? Poglej, zgoraj imaš citat iz Žanovega govora, na spletu jih imaš celo morje in če želiš sam dokazati da nisi le provokatorski drekomlat, si vzami 5 minut časa in sesuj mahničeve argumente. Dokler bo tvoj edini “argument” dejstvo, da je mlad in brez življenjskih izkušenj, se javno blamiraš in dokazuješ da si pravzaprav sam točno tisto za kar obtožuješ Žana. Enega zelenega FDV-jevskega aparatčika boš pa že zmogel zmleti v kašo, kajne?

     • Aron

      Kot sem že večkrat napisal, so Žanova izvajanja intelektualno nedorasla, zato je zame osebno njegova kredibilnost ničelna. Že večkrat sem se tudi opredelil do njegovih konkretnih izjav. Ampak če meniš, da je njegov intelektualni domet v ravnovesju s tvojim, kar je precej očitno, pa je to tvoj problem, kot tudi to, da verjameš, da je nekdo brez konkrektnih izkušenj ali vsaj odlične izobrazbe, primeren predstavnik državljanov.

 • Minovak

  Žan, z rdečimi fašisti je treba delati tako kot oni z nami. Vemo kako in nikoli več ne bo tako kot je bilo, to je dejstvo, ki so ga hoteli levaki in očitno ne razumejo drugega kot palico. Ko jim jo pokažeš, oni pokažejo pete, zato Žan, nič več taktnosti in prizanesljivost, sedaj sledi odločnost in neizprosnost, dosti je lepega obnašanja. Bodo videli kako je, če jim pokažeš njihove metode, kar pa bodo težko prenesli, ker so levaki navajeni živeti na ramenih delavnih ljudi in tudi krasti je težje.

  • MOSTISCAR

   Ta je pa huda od ubogih na duši in telesu ! Se pa strinjam z zadnjo trditvijo, s to razliko, da to velja za leve in desne. Nisem toliko opredeljen, da bi dajal roko v ogenj za politike , kot vi slepi podporniki desnice !

 • if

  Zadnji odstavek Mahničevega odgovora je bistven.

  Svoj odstop veže na odstope poslancev SMC, ki so kot poslanci Državnega zbora RS:
  protiustavno vzeli mandat poslancu Janezu Janši,
  protiustavno prepovedali referendum o ZZZDR,
  protiustavno potrdili proračun RS za leti 2017 in 2018.

  Šef SMC Miro Cerar je kot ustavni pravnik odgovoren za vse kršitve Ustave, ki jo je njegova SMC izvedla v parlamentu!

  Dol goljufi! Imam vas na muhi svobode!

 • FerdoPiš

  Dobr se šmrkavec mali uči demagogije od svojega šefa. Enkrat ga lahk še nasledi…ampak najbrž samo prek njegovega trupla.
  Le pozdrav v vzporedni svet kraljestva Norik ;)

  • if

   Demagogija je zgodba za opletanje jezika, kršitev Ustave je veleizdajalsko dejanje proti državi!

   • FerdoPiš

    Mali otepač pljuva po poslanskih kolegih veteranih, ker so pač v drugih strankah in so bojda minirali njegovega šefa. A mali je bil v času osamosvojitve še martinov lulček!
    Kako si drzne ta skuta skisana srat čez ljudi, ki so bili aktivni osamosvojitelji, pa čeprav takrat in danes drugačnih nazorov?!
    Aja, morda zato, ker je le Kralj Norika sam, za računalnikom v kleti Cankarjevega doma, leta 91 izbojeval Slovenijo?

    • if

     Ferdo, Ustava, kršenje Ustave!
     Ni Mahnič kršil Ustave, ustavni pravnik Miro Cerar jo je kršil, večkrat!

     • rabbit

      Pa vsi njegovi posranci in posranci iz vrst Desus, Sd. in ostalih nepovezanih.

    • Nata

     Kako praviš- da so ga ” bojda ” minirali ?
     Nič bojda , je kar bilo !
     Zakaj pa Mahnič tega ne bi vedel ?

    • Merkava4

     Ferdopišurija – vzem tablete, če pa si iz šole s prilagojenim programom se pa vrni k lego kockam…bo Miklavž še prinesu…

    • koreninca

     Popišam se nate in tvoje budalaščine. Bebo 1.klase si.

  • Steiermark

   ta pa pravgotovo ni tvoj balkan…..

 • Artur

  Ja Žan stopil si jim na žulj resnica boli in ti rdečkarji je ne zmorejo prebaviti kot ne morejo prebaviti še marsikaj vključno z domoljubjem.

 • totex39

  Res sramota za te murgelske potaknjence SMC, ko se na tak način lotevajo poslanca Mahniča. Dejansko je povedal resnico, vendar poslanci SMC ne razumejo oziroma nočejo razumeti, ker še vsemu temu niso dorasli, kaj v odborih morajo razpravljati in sprejemati. Ravno poslanci SMC bi morali takoj odstopiti.

  • MOSTISCAR

   S takim potikanjem so lahko samo bolani na duši !!!!

  • Miha

   Mogoče bodo dojeli po naslednjih volitvah, ko jih ne bo več blizu parlamenta.
   LDS, ZARES, POZITIVNA SLOVENIJA, ZAVEZNIŠTVO AB, SMC,…

 • baubau

  Ne daj se,Žan

 • Slovenec 33

  Vedeti je potrebno, da nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Navedena dejanja poslancev SMC in njihovih podpornikov nakazujejo njihovo protiustavno delovanje, čeprav so prisegli na Ustavo, ampak očitno s figo v žepu.
  Tako delovanje je veleizdaja, ki jo podpira tudi njihov “moralno oporečni” šef.

  • Novakec1

   Mogoče so pa prisegli na kako drugo ustavo, ne na slovensko. Jih veliko takih sedi v parlamentu.

   • MOSTISCAR

    Niso prisegli drugemu kot vi med drugo vojno. Vi poznate samo tak vzorec!

    • if

     Tito, Kardelj … so sodelovali z nacističnim okupatorjem tudi v času demonstracij proti pristopu YU k trojmeu paktu, v času napda na YU in po njem.
     Omenjeni so bili okuaptorji svobode, ozemlja in naroda po vojni.
     Danes v oblik ščitenja zločina in laži to počnejo nasledniki v SMC, ZL, SD, Desus.

     • MOSTISCAR

      Ni za komentirat !

     • Capi

      Seveda ne, saj nimaš protiargumenta……

 • Vera

  Bravo Mahnič in stranka SDS ! Ne dajte se tistim, ki so bili in so še zdaj proti naši osamosvojitvi . Delati morate še na tem, da se bomo še osvobodili .

  • Olga

   +++++++++ natanko tako!

   • MOSTISCAR

    ha ha ha ha

 • Olga

  Spoštovani gospod Žan Mahnič! Niste pretirali v izjavi! Imate opravka z ljudmi, ki ne kapirajo NIČ! Ko nastopijo, ČE sploh nastopijo za govornico, pa itak klaftrajo same neumnosti in žalijo inteligenco povprečnega Slovenca! Funkcionirajo pa itak kot petokolonaši, saj ne delajo v interesu Slovenije in volivcev, ki so jim dali mandat! Jaz te vlade že dolgo NE PRIZNAM! Naj se že spokajo!

  • MOSTISCAR

   ha ha ha

 • Pevec

  Bravo Žan, podpira te nekdo, ki ga poznaš.

 • črnaovca

  Takle golobradec kateremu se je komaj posušilo materino mleko na bradi misli da je pameten a je takrat še kakl v plenice. Takile bodo sodili o nečem ko pojma nimajo kako se je bilo osamosvajti in ni bilo vse tako enostavno kot se danes zdi nekaterim hrabrim osamosvojiteljem ki so se skrivali po v unkerjih

  • tohuvabohu

   To je tipična rdečkarska metoda: namesto po povedanem bruhni po (so)govorniku.
   Res pa je, da se ni bilo lahko osamosvajati. Pri takih saboterjih, kot smo jih imeli, že ne.

  • Nada

   Kolikor sem prebrala je bil odbor sklican zaradi “vlada pa prodaja tanke M-55S in s tem eno glavnih bojnih moči Slovenske vojske (SV)”. To se dogaja danes v tem letu. Zato to, koliko je bil kdo star leta 1991, pri tej temi, ko gre za prodajo tankov SV leta 2016, res ni relevantno.

   • črnaovca

    To je še ena neumnost te vlade oziroma kokoši iz Velenja ki se igra ministrico za obrambo.

 • tohuvabohu

  Mene pa zanima, kateri kreten se je spomnil izraza obstrukcija v smislu absence. Obstrukcija pomeni oviranje, upiranje. S tem, ko te ni na sejo, jih nič ne oviraš, nasprotno, celo olajšaš jim namero.

  • Nada

   Z odhodom s seje povzročijo nesklepčnost odbora in ta posledično ne more sprejemati veljavnih odločitev.

   • tohuvabohu

    Tudi to se dogaja, v glavnem pa ne. Ampak ta izraz uporabljajo ne glede na to.

 • VERZIFIKATOR

  Malo pozno, a vseeno.

  Tinca S. Diklič

  VSEGA JE KRIV MAHNIČ

  Mahnič vedno delal je razdore,
  Mahnič bil za vse je vedno kriv,
  Mahnič duh sovražni je sprostil,
  Mahnič je razpihoval nazore.

  Mahnič je povzročil vse gorje,
  Mahnič revolucijo spodbúdil,
  Mahnič nizke je nagone búdil,
  Mahniču vse zlo pridati gre.

  Mahnič oče pete je kolone,
  Mahnič je navdihovalec Franka,
  Mahnič tisti, ki nikjer ne manjka,
  Mahnič sam ustvaril je poltrone.

  Mahnič vsega je edini kriv,
  Mahnič bratski storil je razkol,
  Mahnič vodi vedno le navdol,
  Mahnič, preden sploh se je rodil.

  Vpili so, da kršen je bonton,
  se na sociologinjo oprli,
  zraven pa nevedneži prezrli,
  da to sploh ni Mahničev Antón.

 • andreas82

  Mahnič pravilno;, nič ni narobe z izrazom petokolonaši, sami to potrjujejo da so. Nobene potrebe po opravičevanju ;)

  • slosin

   Naš prvi petokolonaš je to celo nekajkrat javno priznal…

   • Borut Stari

    Kaj pomeni beseda petokolonaš. Peto kolo, ki je kot rezervno kolo v prtljažniku? Tisto, ki je pogosto prazno ali nedovolj napumpano. Skratka večinoma neuporabno.

 • slosin

  Najbolj je pa užalil Murgeljčana….Tega pa SMC ja ne bo dovolil…

 • Merkava4

  Žan – napisal sem ti – iskali so nekaj, da bi se ti maščevali za razpravo o največji legalni ne transparentni mafijski združbi, ki pere študentski denar, kupujejo se nepremičnine(???), ki se potem po dvakratni ceni prodajajo ŠOV-u, skratka – če boš kdaj dobil mrtvo ribo pred pisarno – javi..:P.

 • baldeagle

  Žan Mahnič, nimaš se kaj opravičevati rdečim falotom. Vse kar si povedal in ti faloti očitajo tvojo izrečeno izjavo, drži kot pribito. Razgalil si jih do obisti. Vsa rdeča falanga je izdajalska za slovenski narod in večina njih so petokolonaši. To potrjuje dejstvo, da so namerno osiromašili in še vedno siromašijo slovensko vojsko, ki naj bi bila steber obrambe naše suverenosti in samostojnosti v primeru agresije na Slovenijo s strani sovražne vojske ali množičnega vdora migrantov v našo državo. Rdečim falotom je v interesu oslabljena vojska, ker mislijo, da bo mogoče na tak način v Slovenijo vstopilo veliko večje število migrantov, kot bi jih sicer, če bi imeli močno vojsko. Znano dejstvo namreč je, da izdajalska rdeča falanga podpira prihod čim večjega števila migrantov v Slovenijo, ker računa, da bo s tem čez čas pridobila novo večje število njim zvestih volilcev. Zato je potrebno take in podobne izjave, kot jo je podal Žan Mahnič v javnosti nenehno ponavljati in upati, da bo uspelo spregledati čim večje število ljudi, ki danes hodijo naokrog z zaprtimi očmi, ali pa kot noji vztrajno tiščijo svoje betice v pesek, ker nimajo dovolj poguma, da se soočijo z realnim stanjem, kakršno je ta trenutek v Sloveniji.

 • Viktorh

  Tisoče Slovencev že četrt stoletja vpije in zahteva, da se iz političnega življenja umakne tovariš M. Kučan. Ne sliši nas /”ne čujem dobro”/.
  Tisoči so od njega zahtevali, da se javno sooči z liderjem opozicije, g. Janezom Janšo, pa se izmika kot sluzava riba.
  Boji se resnice, boji se svoje sence.

  Poslanci SMC pa naj se opravičijo Slovencem, ker so nas nategnili s svojimi obljubami – lažmi.
  Kje je njihova morala, dostojanstvo?
  Ogabno, kdo nam moralizira.

  • baldeagle

   @Viktorh, drži vse, kar si zapisal. In res je, moralizirajo nam tisti, ki ne poznajo pomena besede morala, etika in poštenje. Ogabno, da bolj biti ne more.

 • sunday

  kako si dovolijo, da jih ni sram, če človek označi nekoga za petokolonaša ker je bil proti osamosvojitvi bi se moral opravičiti, ja kje živimo a smo še v svoji samostojni sloveniji, sedaj pa se bomo za svojo samostojnost opravičevali – okupatorju, nasprotnikom, izdajalcem???? pomeni, da resnično živimo v srbski koloniji !!!

 • Hribouc

  PRAVILNO, g.ŽAN MAHNIČ!

  Pravilno glede tankov in pravilno glede SV !
  Superpravilno tudi glede petokolonašev!

  Udbokučanizem je smrtna past za Slovenijo.

 • komar marko

  In zakaj petokolonaši ne raziščejo nakupe v Izraelu in sanacijo teh tankov. Se bojijo, da bodo našli svoje strice in ne smejo. Ja seveda pri rdečkotih je za vse kriva opozicija!