Žan Mahnič: Vladajoča koalicija se do problema kibernetskih napadov obnaša brezbrižno

“Obveščevalne službe ugotavljajo, da varnost seveda nikjer ni 100-odstotna, internet prinaša številne pasti, lahko pa rečem, da je bil z nekaterimi obrambnimi mehanizmi, kot jih imamo, v petek uspešno preprečen napad na klinični center, pa tudi na nekatere druge zdravstvene ustanove, ki so bile tarča tega napada v Sloveniji,” je dejal Žan Mahnič. Dodal je, da je virus najverjetneje našel pot v odprtih ‘portih’, zato se je okužil tudi Revoz. “Nismo pa dobili nobenih drugih podatkov, ki bi potrjevali poročanje nekaterih medijev, da naj bi bilo v Sloveniji napadenih osem podjetij. Policija trenutno ve samo za Revoz,” je povedal poslanec SDS in predsednik parlamentarnega odbora za obrambo.

Na seji, zaprti za javnost, je zasedal Odbor DZ za obrambo, ki je obravnaval nedavni kibernetski napad, v katerega je bila vključena tudi Republika Slovenija. Po seji odbora je predsednik Žan Mahnič v izjavi za medije dejal, da so poslankam in poslancem obveščevalne službe, policija in ostali pristojni za varnost pojasnili, da se v zvezi s petkovim napadom ve le eno stvar, to pa je, da se razen tistega, ki je to naredil, ne ve, kdo je ta napad izvedel.

Ob tem je dodal, da se takšni napadi tudi sicer dogajajo. “V zadnjih dveh letih so samo v gospodarskih družbah povzročili milijone evrov škode. Kar je problem, pa je, da gospodarske družbe takšnih napadov ne prijavijo, ker se bojijo, kaj bo s poslovnimi partnerji, kajti vsak takšen napad lahko prinese tudi krajo občutljivih podatkov. Je pa preiskovanost takšnih kaznivih dejanj, kot je dejala Policija, približno 44-odstotna,” je pojasnil Mahnič. Dodal je še, da Slovenija gradi infrastrukturo na tem področju. “Trenutno se izvaja dvotirni pristop, to je, da se pripravi zakon o kibernetski varnosti in se gre v njegovo izvedbo, trenutno to počne Urad za varstvo tajnih podatkov. V Sloveniji imamo resurse, znanje, tehnologijo, ljudi, ki to lahko izvedejo in bo k temu treba tudi pospešeno pristopiti,” je ob tem povedal poslanec SDS.

Nadalje je še ocenil, da je vidik varnosti le en problem, ki ga imamo, drugi problem pa je, da imamo na oblasti koalicijo, ki se tega ne zaveda. “Odbor za obrambo je glasoval o treh sklepih, ki so šli v smeri, da se naj zaščiti kritična infrastruktura, naj se jo ustrezno posodablja, naj se zagotovi finančna sredstva za kibernetsko varnost ter naj se vzpostavi agencija, to kar je Urad za varstvo tajnih podatkov, v skladu z Direktivo EU, ki bo skrbela, da se poveže vse entitete in se zagotovi varnost, toda poslanci SMC, SD in DeSUS so glasovali proti takšnim sklepom,” je pojasnil Mahnič in dodal, da so se zato po seji razšli brez sprejetih sklepov. “To pomeni, da se vladajoča koalicija Mira Cerarja do tega problema obnaša brezbrižno,” je sklenil Mahnič.

Na vprašanje o tem, ali smo prepozni z ustanavljanjem agencij oziroma uradov, ki bi skrbeli za kibernetsko varnost, Mahnič odgovarja, da smo absolutno prepozni. “Opozoril bi, da sem lani na seji odbora za obrambo, ko smo govorili o hibridnem vojskovanju, poudaril, da so eden od elementov hibridnega vojskovanja prav kibernetski napadi in takrat so se številni smejali, češ o čem se sploh pogovarjate in da smo si to kar nekaj izmislili proti Rusiji, ta petek pa smo videli, da je hibridno vojskovanje oz. kibernetika še kako aktualna,” dodaja poslanec SDS. Dodal je, da Slovenska vojska že od leta 2014 vzpostavlja sistem, ki bi bil učinkovit. “Tega v popolni operativnosti še ni, upam pa, da je petkov napad predramil marsikoga, kajti, lahko se zgodi, da nekdo vdre v sistem semaforjev in povzroči prometni kaos, žrtve, vpliva lahko na železnice, letalski promet, ne nazadnje nekdo lahko izključi tudi srčni spodbujevalnik nekomu. Skratka, vse to so številni izzivi, s katerimi bi se že morali ukvarjati, pa so to temo vsaj nekateri podcenjevali,” je bil jasen Mahnič. Ob tem je še dejal, da živimo v internetni dobi, kjer nam tovrstna tehnologija po eni strani lajša vsakdanje življenje, prinaša pa tudi številne nevarnosti, ki se lahko še povečujejo, če imamo vladajočo koalicijo, ki se tega ne zaveda  in glasuje proti dobronamernim sklepom.

C. Š.

 • sprehajalec

  Mahnič opozarja na dejanske nevarnosti, ki pretijo Sloveniji.

  Medtem ko leve stranke zanima samo kje bodo kaj uplenile….Pa fašiste iščejo po Sloveniji. To je pa to.

  • Aron

   Zgleda, da imamo za varnost bolje poskrbljeno kot v Nemčiji in Angliji, kjer se jim je sesul cel NHS in Deutschebahn.

   • Jovo Jamnica

    Veš kaj sn pa jas opazo. Da dobiva Žanek potbradek. Še malo, pa bo zgledo vun ko Stane Dolanc. Zaj pa nea vem, je to vredi al ne?

    • Nata

     Kakor za koga. . . .

     • Jovo Jamnica

      To ni doben otgovor. Nisi me glih potolažla…

    • pajot

     To,da si butl,ni glih treba tukej na forumu razlagat.

     • Jovo Jamnica

      Ja, maš prau. Treba je vmret…

     • karpelec

      …in se ponovno rodit v drugem telesu.

   • sprehajalec

    Na javnem denar za menjavanje teh stvari ni bil nikoli problem. Nekoč sem se prebil čez sodnijski sistem, razvit za milijonček eurov za izbris hipoteke na nepremičnino. Po dolgih mukah, pa se kar znajdem v teh stvareh. Šok pri naslovniku je bil velik, češ tako pa ne gre, menda sem bil drugi, ki mu je uspelo. Da pa nisem pooblaščena oseba za te stvari, pa so me napotili na notarja, ki si je vzel 60 ojrčkov, da jim je on dostavil, kar sem jaz že opravil.

    Tako da nobena kritika na delovanje Slovenije kot sistema izpod mojih rok ni dovolj ostra. Desničarji smo zato, da stvari postanejo kompetentne in racionalne.

    Levičarji pa pač vidijo v tem socialno komponento, da morata tudi razvijalec za milijonček pa notar zaslužiti.

    • Aron

     Novi ZZK je pristojnost za vlaganje ZK predlogov prenesel na notarje oz. druge kvalificirane osebe. Le določene vpise lahko v lastno korist predlagatelj ureja sam na sodišču. Sicer nevem, kdaj si urejal zadeve, ampak pred majem 2011 se je izbris hipoteke vršil kar direkt na sodišču, kasneje pa pač prek kvalificirane osebe. Prehod na elektronsko ZK pač terja določene spremembe, tudi kar se tiče pristojnosti za ZK opravila.

     Ni pa postopek noben bavbav, vsak funkcionalno pismen državljan ga lahko opravi zelo hitro, nevem kje se je tebi zataknilo?

     • sprehajalec

      Bil sem številka 2.

      Vprašanje zate, zakaj razvoj sistema za vlaganje zadev fizičnih oseb, če pa ga fizična oseba ni smela uporabiti in je moral pristaviti lonček notar?

      Še tako poskušaš, gnilobo tele Uprave ne boš mogel sprati.

     • Aron

      Tudi jaz se ne strinjam z vsemi pooblastili notariata pri vlaganju ZK predlogov. Načeloma pa lahko fizična oseba sama vloži predlog, le listine pretvor notar. Strošek se mi zdi, da je precej podoben kot pred novelo ZZK.

     • sprehajalec

      Notar je dejal, zakaj takoj nisem prišel k njemu, da ima on to hitro narejeno. Pa isti učinek je.

      Koliko lačnih želodčkov bi lahko nahranil s tem milijončkom, ki ga je pokasiral nekdo z zvezami na javnem in tisti, ki mu je zrihtal posel….

     • Aron

      Sistem deluje skorajda brezhibno, drugo pa je, kako je pristojnosti delil zakonodajalec.

     • sprehajalec

      Aha, potem je vse v redu. Za Kardeljevo samoupravljanje so dejali, da sistem deluje brezhibno, problem so ljudje, ki ga uporabljajo…

     • Aron

      Si uredil? Torej, sistem deluje.

     • sprehajalec

      Seveda se sprenevedava.

      – čemu postaviti sistem za 1 milijonček, da bo povezal mene direktno z ZK?
      – Ker ko me poveže me ZK napoti do notarja.

      Lahko bi šel direktno do notarja, plačal isto pa milijonček bi napolnil želodčke lačnih otrok. Tako je pa napolnil žep postavljalca in pa tistega, na javnem, ki mu je”zrihtal” posel.

      Moja povezava z ZK je povsem odveč.

     • Aron

      Zakaj? Ignorantia iuris nocet. Če neveš, zakaj vsaka fizična oseba ne more vlagati ZK predlogov, potem ti manjkajo osnove poznavanja stvarnega in zemljiškoknjižnega prava. Naj te ne muči miljonček, sistem deluje.

     • sprehajalec

      ma daj šopaj, pa ne delaj se vzvišenega, ker pač greješ javni stolček. še kako me zanima tisti milijonček, ker mi več kot pol zaslužka poberete za vaše stolčke in eksperimente. Lotil sem se takrat sam, ker sem prebral in oglaševali so, da je sedaj to fizičnim uporabnikom prijazen sistem, ki je bil zato razvit da lahko neposredno sam vlagaš papirje na ZK. če ne bi že takrat šel samo do notarja.

      Ko je sistem stekel, so se pojavili piskrčki, takšni in drugačni. Vedno se pri nas prislonijo zraven. Itak ste pa vi samo neke lutkkice v rokah notarskega pa advokatskega lobija.

      4. 2 SAMOSTOJNO

      Vsaka fizična
      ali pravna oseba lahko v svojem imenu vloži zemljiškoknjižni predlog
      elektronsko (prva točka tretjega odstavka 125. a člena ZZK-1), če si
      pred tem zagotovi:

      a) digitalno potrdilo s svojim varnim elektronskim podpisom

      ACNLB – več informacij >>>

      HALCOM – več informacij >>>
      POSTARCA – več informacij >>>
      SIGEN-CA– več informacij >>>

      – odpre varni elektronski predal pri Pošta Slovenije d. o. o., Slomškov trg 10 ali EIUS d. o. o.

      b) v elektronsko obliko pretvori listine, ki so podlaga za vpis

      – samostojno,
      če vpis ne temelji na zasebni listini (v primeru, če predlaga vpis na
      podlagi sodbe ali druge odločbe državnega organa)

      – listine v 3
      delovnih dneh po vložitvi zemljiškoknjižnega predloga izroči v
      elektronsko pretvorbo in hrambo notarju, če se vpis predlaga na podlagi
      zasebne listine – npr. kupoprodajne pogodbe (osmi odstavek 142. člena
      ZZK-1).

      Vsaka fizična in pravna oseba se po pridobitvi pogojev pod točko a) prijavi kot zunanji kvalificirani uporabnik na portalu E-SODSTVO. Elektronski zemljiškoknjižni predlog je mogoče vložiti vsak (delovni) dan med 8. in 20. uro.

      *Strošek vložitve zemljiškoknjižnega predloga samostojno:

      – pridobitev digitalnega potrdila in odprtje varnega elektronskega predala je praviloma brezplačno,

      – notarska pristojbina
      za pretvorbo zasebnih listin v elektronsko obliko in prevzem listin v
      hrambo znaša 25 evrov (skupaj z DDV 30 evrov), Tar. št. 18 Notarske
      tarife (Ur. l. RS, št. 32/11) in

      – sodna taksa.

     • Aron

      Še enkrat, izgleda, da ti niso jasne pravne podlage za ZK postopke, tebe pa muči nekaj popolnoma drugega. Mi profesionalci v PRIVAT sektorju pač nimamo teh problemov.

    • indijanka

     :) izbrisa ne razumem..

   • Olga

    Kdo pa sploh šljivi Cerarjeve Butale?

  • Olga

   Fašiste “iščejo” le kot predstavo za javnost! V resnici vržejo kost, da se napadeni branijo za nekaj, kar ne obstaja in skrivajo KOMUNISTIČNE ZLOČINE in ZLOČINCE!

 • tasilo

  Oprostite, smo leta 1944. Naši pravi sovražniki so nacisti, fašisti, domobranci … Prepevamo partizanske pesmi, tulimo o revoluciji, mahamo z rdečimi zvezdami, parizanov je vedno več, samoupravni socializem je pred vrati, …

  Do izuma raučnalnika je še daleč. Internet … kaj je to … internet??

  • Jovo Jamnica

   Ja. Jas tut nea vem, kaka je razlika met kibernet pa internet…

  • Goran Hvala

   Ja ko berem novo se res vprasam v katerem letu smo…;-)

   • KIKI

    “Naši”, kot vidiš, so pravkar prišli iz hoste, in grejo na brezplačen
    računalniški tečaj, tako, da si boš čez nekaj let že lahko dopisoval
    z njimi in Novo pustil pri miru!

    • Goran Hvala

     Ekstremno super…vsaj men…

   • sprehajalec

    Tudi jaz se vprašam, ko gledam mesnate joške Kombinatk v Stožicah, pa klientelo tam.

    • Jovo Jamnica

     Meni so se konkretni štosdenferi vedno dopadli. Magari f kombinati al pa v Maribori na Ezleki…

   • Nata

    Bog ve, kaj ti prebiraš !! Novo24 že ne !

  • Nata

   + + + + + + + + +

  • Olga

   Naši sovražniki so 72 let komunisti! Zdaj je tudi EU to prepoznala!

  • slosin

   A potem so varni pred novodobnimi boleznimi, kot je ajds, stres…,
   leta 44 tega ni bilo..

  • von Rhein

   Poleg naštetih sovražnikov ne zanemariti uši.Tudi one so nevaren sovražnik.

 • Franjo Trojner

  Ma našo levičarsko vlado, oblast čisto nič ne skrbi, če kibernetski napad na Slovenijo izvedejo, Rusi, Srbi, Kitajci ali severni Korejci, bi pa zagotovo z vsemi dominatnimi mediji vred kr kričali od histerije, če bi pa to naredili Američani, mar ne? Ma dajte vi sedaj povejte meni ali nam v Sloveniji vladajo Cerarjevi ali morda Kučanovi levičarji ali pa to počne kr sam Putin in smo res že del Rusije?????7

 • Jovo Jamnica

  Mater suzno. Ko jas zagleam ovega Žaneka, te sn f cugi štartperajt. Dans sn leto f klet in fse vreče peska vun zvleko. Nikol nea veš, možno je, da bojo poplave…

  • sprehajalec

   Desničarji razumemo, kaj si napisal.

   Kakšen ljubljanski levičar pa sedajle bulji v tvoj post. Še več pristne štajerščine, te podpiram. Bom tako kot karlina ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Demonkrat

  Kaj bi šele bilo če bi nas napadla bitja iz vesolja

 • totex39

  Komunistični podmladki res niste zdravi, da ne žalite na tem portalu. Očitno ste vi zelo pametni ni kaj.

 • KIKI

  G. Mahnič je normalen, hitro misleč in odgovoren poslanec! Je dober retorik in
  odličen zagovornik svojih in naših idej! Po miselnosti je perfekcionist in zelo
  odgovoren sogovornik! Je mlad in zelo perspektiven!

  • Jovo Jamnica

   kaj je tvoj sin???

   • Olga

    Vaš bi bil zelo težko!

    • Jovo Jamnica

     Fala Bogu…

     • von Rhein

      Nekaj ti spet ni všeč pri tem Mahniču. Nergaš. Na Desusovce ,in ostale,ki ne razumejo kaj se dogaja se ne odzoveš.Pričakovano bi bilo od take intelekt kapacitete.

     • Jovo Jamnica

      Kaj je Kahl spet kako keremu spusto???

     • karpelec

      Trenutno je spomin pustil na travniku in mu je tako lažje.

     • Olga

      Za omejenost?

   • KIKI

    Če bi bil, bi me razneslo od ponosa! Žal, ni!

    • Jovo Jamnica

     E ti bougi reveš. Če maš sločajno kakega sina, se mu tota tvoja izjava glih nebi dopadla…

     • KIKI

      1/ Jovo, pišeš kao što govoriš….in živiš v SL? Sramota
      2/ S sinom razmišljava enako in se tudi glede Žana strinjava!
      3/ moj sin pravi: “hvala ti, da nisem kakšen Jovo! Bi me bilo
      pošteno sram!”

     • Jovo Jamnica

      Heh, komu lepše. Baje da je bla serija o familiji Adams, posneta kao antipropaganda za Aspirin…

     • KIKI

      Kako ovaj da kažem: vseeno vzemi aspirin, če ne prime, pa uporabi
      pištolo iz 2. sv. rata! Vsaj 1x jo za trenutek začuti na glavi naduti!

     • baldeagle

      Podpišem.

     • Jovo Jamnica

      Brez skrbi. Meni Aspirin prime…

     • baldeagle

      Le kaj si tvoj sin misli o tebi, se sprašujem.

     • Jovo Jamnica

      Imam tri sinove in ne razmišlam, na koga bi naj bil ponosen, če jih ne bi imel.

     • baldeagle

      Vprašanje pa je, če so tudi tvoji sinovi ponosni na očeta, ki je naklonjen silam kontinuitete ex zločinskega komunističnega režima in pljuva po politikih, ki se zavzemajo za vzpostavitev demokratične in pravne države Slovenije.
      Moji sinovi bi se mene zagotovo sramovali, če bi podpiral katerikoli zločinski totalitarni režim in pljuval po tistih, ki se zavzemajo, da se s staro zločinsko politično prakso enkrat za vedno prekine. Niti povohali me nebi ,če bi podpiral karšenkoli smrad po komunizmu, kot to počneš ti. Sram te naj bo!

     • Jovo Jamnica

      Dolgočasiš me s floskulami…

     • baldeagle

      Seveda, ker težko prenašaš resnico. Malo sem gledal zgodovino tvojih postov in v nobenem nisem zasledil kritične vsebine na račun kakega politika, ki pripada levi politični opciji. Krtičnih postov na račun desnih politikov pa je kar precej, kar kaže, da si izrazito politično levo usmerjena oseba. To niti nebi bila težava, če tega nebi prikrival.
      No, pri meni ti ne bo več uspevalo, ker sem te dodobra prečital in se mi ne moreš več prikrivat.
      Priznam pa ti, da znaš to počet na zelo prefinjen način. Marsikdo celo nasede tvojemu sprenevedanju do onemoglosti, nekaj nas pa te je dodobra prečitalo in se nam ne zmoreš več prikrivat.

  • alojz

   ++++++++++++++++

 • črnaovca

  Hvla Bogu da imamo kalibre a la Mahnič le da ne bo mahnil mimo

  • Jovo Jamnica

   To je res. Garant mu je Bog pomago, da je grato poslanc…

   • baldeagle

    Kaj pa imaš ti proti Mahniču? Te zopet extremno zavija v levo?
    Nisem še opazil, da bi kdaj v kakem svojem postu kritično pisal o kakem levem politiku. Le desne rad polivaš s svojo smrdljivo gnojnico. Levičar zaplankan!

    • Jovo Jamnica

     Jeza škodi lepoti. Poglej si Berluskonija in se zamisli. LOL

 • Olga

  Komunisti tako nadzirajo samo domače uporabnike interneta in jih šikaniranjo! Vemo tudi, kako je deloval Ornig v njihovem imenu! Nezakonito!

 • Olga

  Odlično! Slovenija ima upanje s poslanci kot je Žan Mahnič!

  • Opazovalec

   Točno, enkrat se s teboj strinjam. Naša bodočnost so diplomanti FDV z IJJ in ŽM na čelu!

  • opazovalec

   Odlična misle Olga! Enkrat se za spremembo strinjam s teboj. Naša bodočnost so diplomanti FDV z IJJ in ŽM na čelu

 • tarantela

  Mahnič bo obrambni minister v Janševi vladi, za prmej!

  • slosin

   …in ti boš dobila živčni zlom…

   • tarantela

    Jest sam šlogam, to je u kafetu pa u kartah, o živčnem zlomu ni nič u zocu.

    • von Rhein

     Recimo,da bi se tvoje šloganje uresničilo.Ali upaš trditi,da vlada sestavljena iz teh,ki si jih imenovala in na predvidenih področjih delovanja,ne bi bila boljša od sedanje?
     Ali upaš ?

     • tarantela

      Zakwa pa misliš, de sm predlagala tele zgoraj? To so cvetke SDS!!!

    • slosin

     Živčnega zloma ne pokaže vsak zoc. Probaj s kakšnim kvalitetnejšim kofetom…

   • Olga

    +++++++++++++

  • pajot

   Ti boš pa radodajka.Ker ti manjka seks. ker si nedojebana stara baba.

   • karpelec

    Kaj veš, mogoče se je pa v Moskvi kaj spremenilo?

   • tarantela

    Ti pa sam na seks misliš, se mi zdi, da si tozadevno podhranjen.

    • pajot

     he,he,he,he,he….naj ti bo. Zato sem pa toliko bolj močan,kadar na kaj naletim.

  • Krtača17

   Hehehe kot Titanik….

 • slosin

  A da so vse 3 predloge zavrnili! Mahnič, drugič jim predlagajte, da takih predlogov ne sprejmejo in videl boš, kako bodo vsi takoj za, ker oni naredijo vse kontra, kar predlaga opozicija…

 • PikaPolonica

  Žan, seveda se vedejo brezbrižno…najbolj pomebno za njih je, da denar varno pride v njihove zasebne žepe. Skrbni so samo, ko gre za njihove riti.

  • Olga

   ??????? Vseglhar-ca?

 • sale

  Haha a to je tist lažnjivi kurec ki se ne zna obleč in se do Nadrogiranega podmladka sds obnaša brezbrižno le tako naprej najbolša opcija za ljubljenega vodjo

  • Olga

   Prevod: resnično je sposoben! Občudovanja vreden, mlad in sposoben človek! Bravo SDS!

  • garfi

   haha ti si levuharski troll

  • Janez

   Ne, ne !
   Tale g. Centurion zna imeti zelo prav !
   Jaz !
   In moja prijateljica T. , sva cca 2 leti nazaj
   VIDELA ŽUPANA MOL – KAKO JE NA PARKINGU PRED LUTKOVNIM GLEDALIŠČEM
   VZEL – DEBELO KUVERTO
   OD NEKEGA MALEGA STAREJŠEGA MOŠKEGA Z VELIKO TORBO !
   Kuverto je vrgel v svoj Mercedes avto, malo podebatiral s starčkom z veliko torbo.
   Nato pa je odpeljal !
   JAZ IN MOJA PRIJATELJICA T.
   – TO LAHKO DAVA – KOT L.R. PODPISANO IZJAVO. Čuden dogodek ! L.r. Janez KOMENDA

 • centurion

  Karlov pralni stroj je še na releje, Žepankovič posluje
  z gotovino.
  Njegove transakcije ne presegajo več kot
  parkplac-Jurčkov žep-Žepankovičev leseni predal,
  Kje je tu strah pred kibernetskimi napadi?

 • garfi

  novice iz jugobutal
  izjava smc: pomoč SDS pri referendumu “nepoštena politična igra”
  in to od popolnoma nepoštenih marionetnikov, ki so med drugim kriminalom vzeli poslanski mandat Janši
  koncert thompsona prepovedali, rdećenacistićni lajbah ne
  uredba o hrupu napad na zdravje Slovencev, PROTISLOVENSKA MARIONETNA VLADA
  požar onesnažil s strupenim živim srebrom
  novi napadi na Trumpa
  samo bedaki in butalci press

  • totex39

   Za levičarske nacionaliste pa so srbski radikalci dobrodošli, tako kot Ceca, Bajaga……….

 • Ana Job

  Vladajoča koalicija je brezbrižna do vseh problemov, ki jih ima narod, ne samo do nekih kibernetskih napadov.

 • Krtača17

  Mal manj si naj ga meče na porniče pa ne bo imel nobenega napada.

 • dr Janez Sveti

  Ko zagledam tega Mahniča se moram smejat! Spominja me na tiste revčke,ki si nadanejo kravate in obleke, ter prodajajo MLM kozmetiko :) Tip nikakor ne paše v politiko…
  DR janez Sveti koreograf

 • Janez

  Ali !
  KDO KAJ VE ?
  SAJ, ČE “POSLUJEŠ” NA PARKINGIH – BREZ KAMER itd ! Nobene e- naprave nič ? NE ZAZNAJO ?!
  Konkreten !
  Zelo nenavaden primer :

  SREČANJE ŽUPANA MOL – NA P A R K I N G U !
  PRED LUTKOVNIM GLEDALIŠČEM PRI LJ TRŽNICI !
  Župan MOL je ob svojem Mercedes avtu čakal.
  In dočakal manjšega starejšega moškega z veliko usnjeno torbo.

  IZ TE TORBE !
  JE MALI, STAREJŠI MOŠKI VZEL VEČ CM DEBELO KUVERTO !
  IN JO DAL ŽUPANU MOL.
  Župan MOL
  JE DEBELO KUVERTO VRGEL V SVOJ AVTO, SE POSLOVIL. IN ODPELJAL.
  Ta
  nenavadni dogodek sva nehote z mojo prijateljico T. – videla cca 2 leti nazaj !
  Če?
  Se zdi komu potrebno: enako izjavo podava tudi uradni osebi. Z l.r. podpisoma! L.r. Janez KOMENDA

  • Jurij Musar

   Poizkusi si izmisliti kaj bolj verjetnega. Menda ne misliš, da je Janković nor.