fbpx

Zaradi Melanie Trump v Sloveniji že povečano število ameriških turistov

Melania Trump (Foto: STA)

Po zmagi Donalda Trumpa na ameriških volitvah se mnogi sprašujejo o deželi iz katere izhaja njegova žena Melanija. Izvedeli smo, da predvsem ameriški turisti že pošiljajo povpraševanja za bivanje v krajih blizu Sevnice in sprašujejo kaj vse si je v Sloveniji mogoče zanimivega ogledati.

Slovenija je v tujih medijih predstavljena kot država, ki je mnogim neznana. Američani pravijo, da je čar potovanja v državo, ki leži med Italijo, Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo tudi ta, da ima vsak obiskovalec zaradi njene majhnosti občutek, da je ta biser odkril prvi.

 

Tujci poudarjajo, da je Slovenija prava mešanica različnih stilov
Do nobenega kraja v Sloveniji ne potrebuješ več kot tri ure, kar je turistom, ki prihajajo iz velikih držav nekaj neobičajnega, a hkrati dobrega. Slovenija naj bi po navedbah tujih medijev samo sebe oklicala za “evropsko Novo Zelandijo” Zanimiva jim je tudi kulturna in kulinarična raznolikost, ne morejo pa se načuditi neverjetno visoki ravni znanja angleškega jezika prebivalcev Slovenije.

Se pa vidi, da skritih kotičkov Slovenije tuji turistični vodniki še ne poznajo. Predvsem se osredotočajo na Ljubljano in njene glavne znamenitosti: Škocjanske jame, Lipico, Triglavski narodni park, Bled, Goriška Brda in dejstvo, da je Slovenija precej zelena dežela, kjer ima turist ogromno možnosti za prijetne aktivnosti v naravi. Če že kdo pozna Ljubljano in Bled pa skoraj zagotovo vsi prvič slišijo za Sevnico. To se že spreminja, saj marsikdo želi izvedeti kje je svojo mladost preživela trenutno ena najbolj popularnih zemljank.

Sevnica ima okrog 5000 prebivalcev, za turiste pa je zanimiv predvsem Sevniški grad, kjer lahko obiskovalci celo postanejo “botri” trte v grajskem vinogradu. Mogoče je, da se bo zdaj število “botrov” kar naenkrat povečalo. Tisti, ki si želijo razmigati telo pa bodo zagotovo zašli na 945 m visoko Lisco in si Sevnico ogledali še od zgoraj. 

Nekoč plaha in zadržana, še malo pa bo prva dama
Mogoče je tudi zaradi tega, ker izhaja iz krajev, ki so mirni in tihi, Melanija nekoliko plaha in zadržana, kot jo opisuje tudi fotograf Stane Jerko, ki je komentiral njene prve fotografije, ko je vstopila v svet mode. Poudaril je še, da je pa drugič bila že zelo dobra, kot pravi model. Jerko je podal izjavo za CNN v oktobru in dejal, da bo čudovita “prva dama”, ampak bi bila lahko v predsedniško kampanjo bolj vključena. Dodal je, da se mu zdi, da je nekoliko izgubljena, preveč zadržana in da je preveč v ozadju.

Foto: epa

Foto: epa

Če je bila po njegovih besedah v ozadju med kampanjo, po njej zagotovo ni in ne bo. Zdaj bo imela ogromno možnosti, da zasije v najlepši možni luči in v Slovenijo s svojo še večjo prepoznavnostjo pripelje veliko turistov, ki se bodo navduševali nad našimi skritimi in tudi bolj odkritimi kotički.

Barbara Pirh