Zaradi prisotnosti Jaše Jenulla v državnem zboru je poslanska skupina SDS obstruirala sejo

foto: tw

“Članice in člani Odbora za kulturo in Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti smo danes, 4.10.2021, obstruirali skupno sejo obeh odborov na temo Društva za promocijo tradicionalnih vrednot. Razlog za obstrukcijo je bila prisotnost Jaša Jenulla, ki že celo leto organizira nezakonite proteste, ki bi jih moral, skladno z Zakonom o  javnih zbiranjih, prijaviti na policiji in Upravni enoti” so sporočili iz poslanske skupina SDS.

Če je shod prijavljen je organizator dolžan vzdrževati red, poskrbeti za varnost in preprečiti škodo. Protesti pod vodenjem Jaše Janulla pa gredo v popolnoma drugo smer. Na teh nezakonitih protestih se grozi predsedniku vlade, ministrom, zdravnikom in drugim. Agresija se iz tedna v teden povečuje in kršenih je več členov navedenega zakona, ko se ogroža varnost ljudi, onemogoča promet, dostop  na delovno mesto,…

“Od predsednika državnega zbora bomo zahtevali, da v bodoče ne dovoli sodelovanje na sejah delovnih teles tistim, ki spodbujajo nasilje in ogrožajo varnost in zdravje”, so še zapisali. Ob tem je Alenka Jeraj na svoj Twitter profil zapisala: Nora država. En vodja neprijavljenih shodov pri predsedniku RS, drugi na seji Odbora za kulturo v Državnem zboru. V Nemčiji pa vodjo protestov lovijo, da ga spravijo v zapor.”

Organizator neorganiziranih protestov v Nemčiji na begu. (foto: tw)

Spomnimo, da smo danes poročali, da je nemški organizator protestov proti covidu-19 še vedno na begu, v deželi prednikov – Turčiji. Turčija ga ne želi izročiti Nemcem, nazaj v Evropsko unijo pa se bo težko pritihotapil, saj ga čaka zaporni nalog. Pri nas pa je ravno obratna zgodba. V Sloveniji pa so organizatorji neprijavljenih protestov gostje pri predsedniku in v parlamentu.

Sara Kovač