ZARES: Golobičev bog podzemlja in zloglasni bloger na Slovenskih novicah

Vir: skandal24.si

Novica je pred dnevi prišla iz Londona. Tomaž Štih, med tviteraši Libertarec, je sporočil, da je ustanovni član že zdavnaj propadle stranke Zares in dolgoletni uslužbenec razvpite Ultre Ronald Kordiš, ki se v javnosti sicer predstavlja kot Roni Kordiš ali celo Had, po novem v službi na Slovenskih novicah. Že pred desetletjem in več se je sam poimenoval za Hada; vzdevek si je nadel po grškem bogu podzemlja, spodnjega sveta, kjer prebivajo sence umrlih. Karakterno očitno res pravi lik za Slovenske novice, z naslovnic katerih dnevno silijo tragične zgodbe, smrti in žalost. 

Kadar ni v novinarski službi na Slovenskih novicah, je strokovnjak za odnose z javnostmi ali digitalno oglaševanje. Društvo novinarjev, katerega oranžna celostna grafična podoba močno spominja na Zaresovo, ni reklo še nobene.

Kordiš je kariero v medijih Kučanovega tajkunskega člana Stojana Petriča po naših informacijah kmalu po menjavi lastništva začel nekje v marketingu. Oglaševalci vedo povedati, da se je pojavil kot guru za kampanje v novih medijih, a brez kakšnega večjega uspeha. Kordiš je sicer bloger, ki na svoji strani oglašuje, kar mu pride pod roke – od avtomobilov in počitnic do politike. Od nečesa je pač treba živeti. Potem ko je njegov strankarski šef Gregor Golobič po več desetletjih le diplomiral, tik preden je postal visokošolski minister, je Kordiš bolj podoben svojemu novinarskemu predhodniku malikovalcev Golobiča Gregi Repovžu, ki mu fakultete ali vsaj visoke šole nikoli ni uspelo končati. A ko gre za “naše”, očitno izobrazba tudi v novem tisočletju ni pomembna. Kordiš je pri Petriču postal član uredništva finančne priloge Svet kapitala. Vzroke za Kordiševo premestitev viri iz Petričeve medijske hiše opisujejo različno – od tega, da se je zataknilo pri majhnem dosegu njegovih zapisov za poslovno prilogo, do tega, da je prišlo do potrebe po umikanju najbolj zvestih na bolj varne Slovenske novice pred jesenskim novim valom odpuščanj na izgubaškem Delu. Koncentracija malikovalcev misli in ideje Gregorja Golobiča je na Slovenskih novicah iz dneva v dan višja. Za Kordiša nekateri v Delovi hiši celo napovedujejo, da se bo v bližnji prihodnosti povzpel na katero od najvidnejših mest na Slovenskih novicah, in sicer po sistemu, preizkušenem že na Delu z Urošem Urbasom, ki tudi velja za človeka iz kvote Golobiča in se je sprva ekipi pridružil kot eden od sodelavcev, danes pa je odgovorni urednik. Zaenkrat se je Kordiš pridružil ekipi, v kateri je že Gašper Lubej, sicer brat vstajnika Uroša Lubeja iz stranke Solidarnost. Eden od sogovornikov je dejal: “Bizarnemu spisku Golobičevih malikovalcev s Slovenskih novic manjkata samo še Boris Vezjak in Igor Pribac. S takim naborom avtorjev bo šla naklada hitro po poti Dela ali stranke Zares.”

Kordiš se s kakšno odmevno zgodbo še ni proslavil, je pa zelo uspešen pri prekrivanju preteklosti. Google nekaj sledi Kordiševega političnega aktivizma še najde, a povezave so večinoma (že) izbrisane.

Kordiš pa nima tako pristnega odnosa z vsemi svojimi sodelavci. Na svojem blogu je leta 2006 opisoval, kako je takratnega odgovornega urednika Marjana Bauerja “stisnil” v kot zaradi fotografij, ki jih je posnel on. Kordišev blog je namreč v tistih časih obiskanost nabiral predvsem z objavami pomanjkljivo oblečenih deklet in erotičnih prizorov. V enem od svojih uvodnikov ga je užalila tudi urednica ženske priloge Ona Sabina Obolnar – in si prislužila jokav zapis na blogu, poln moraliziranja in samopomilovanja.

OSOVRAŽENI LIK NA SPLETNIH FORUMIH

Leta 2003 so se na takrat priljubljenem spletnem forumu med.over.net razvijale živahne debate o Hadu, omenjeno je bilo tudi ime Roni Kordiš. Nekaj izsekov razprav o seksu z ženskami in moškimi, predvsem pa o mučenju in bolestnih odnosih, si lahko preberete na fotografijah, sicer pa so debate še vedno dostopne na forumu.

Celoten članek poglejte TUKAJ

 • lado

  rdećće trbovlje -revirji ,veleje ,jesenice , kranj….BRUH ;BLJAC….hm ljubl ????

 • karlina

  Ne more biti drugače, saj je sin zelo, zelo komunističnih staršev. Mati učiteljica, itak.

  • Ana Job

   Od častilcev rdeče zvezde, več ne moreš pričakovati, ker gledajo samo v eno smer in ne spregledajo, ker nočejo videti.

 • Ana Job

  To ni noben “zloglasni blogger” ampak eden skrajno zabit osebek, ki nima pojma o zgodovini in o stvareh o katerih hoče pisati. Svetovala bi mu, da malo več bere.

  • Osti jarej

   …a si ti tista “PRESENEČENA” ??

   • Ana Job

    Jaz sem ponosna Ana Job. Nič me več ne preseneti.

 • SmashFascism

  Le koga še zanima ta greznica Zaresa…

 • SmashFascism

  DA JE Z NJIMI NEKAJ HUDO NAROME, SE VIDI TU, KER NI ČASTILCEV LEVICE, KI SO SE SKRILI ZARADI TEGA.

 • Osti jarej

  ..človeka ne poznam in zgleda mi tud ne glih čist tako kot,da bi iml vse prečke na lojtri…..je pa tale članek skrajno neprofesionalen in navadno hujskalo z dodatki za osebno tožbo……

 • Osti jarej

  …ker ste glih pri stvari….a lahko še en spis o jurčku?…..pa marjančki??….kaj pa o pikici??…tud ne??…zakaj pa ne??

 • Osti jarej

  …ta dežela ni zgolj mafijastan……vse bolj postaja tudi pederland

 • xtc

  Levi mediji so vse bolj zbirališče psihopatov vseh sort

  • Osti jarej

   …kakor desni pa tudi pedrov

 • Olga_10

  Samo še en levičarski psihič!

 • Rotar Jakob

  Kurcanovi sprijenci od udbomafije krivosodja do lgtb sorosevih podkupljencev!

 • Ali

  No saj tudi na temu portalu ali mmc ali 24ur visijo eni in isti osebki manično obsedeni z levo politično opcijo. Po njihovih komentarjih kateri so vsi enaki že sumim, da so to ene in iste osebe z različnimi nicki. Skupno jim je totalna obsedenost z J.J. Ki je že prestopila mejo zdravega razuma. Zato tudi ne berem njihovih komentarjev, ki so popolnoma predvidljivi in nemiselni.

 • samotoje

  Luzerji vkup letijo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!