fbpx

Zbor za republiko: Prvič v zgodovini smo na indeksu demokratičnosti prišli na zeleno območje

Prvič v zgodovini demokratične Slovenije smo na indeksu demokratičnosti prišli na zeleno območje, isto kot jedrna Evropa. Ostati v jedrni Evropi je tisto, kar si mi želimo. Zagovarjamo bogato Slovenijo, ki je sposobna enakega razvoja za vse. V Zboru za republiko in na desni politični opciji gradimo na analizi stvarnih podatkih in iščemo optimalne rešitve, ki bodo Slovencem dale boljše življenjski standard in večjo osebno svobodo.

Danes je v prostorih VSO potekala novinarska konferenca Zbora za republiko na temo o aktualno političnih vprašanjih Slovenije. Na novinarski konferenci so sodelovali France Cukjati, Franci Kindlhofer, in Andrej Umek.

Prvi je spregovoril predsednik Zbora za republiko France Cukjati, ki je predstavil problematiko volilne kampanje, ki se po njegovem vleče že dve leti. “V vsem tem času je izstopala ena neprijetna in škodljiva poanta in sicer prostaška surovost in agresivnost, ko se je vpilo “ubi Janšo” in se delalo vse mogoče zadeve, česar se javnost ni sramovala. Petkovi demonstranti so pokazali zelo nizek nivo politične kulture, kar se stopnjuje v vseh volilnih pogovorih vse do danes,” je povedal Cukjati in dodal, da je slovenska javnost prepredena z mrežo laži, poniževanja in diskreditacij.

s

Lahkotnost laganja leve politične poloble in izvažanja laži v tujini je imenoval psihopatija. “Mislimo, da mora predvolilni boj potekali v krogu politične kulture. Toda zadnja soočenja so pokazala, kako reagirajo posamezni predstavniki strank in dobijo histerični napad ter ne pustijo drugih do besede. Takšni ljudje se kažejo kot nevarnost,” je še povedal Cukjati in dodal, da takšna stopnja izključevanja in obnašanja ogroža slovensko demokracijo. “Volivci bi se morali zavedati, da je politična kultura pomembna. Želimo si, da bi bile te volitve pozitivna selekcija,” je poudaril Cukjati.

 

Prednost naj imajo izkušnje
Franci Kindlhofer
je povedal, da je vse od njenega nastanka Slovenija na poti zdravljenja in pomembno je, kdo to zdravljenje izvaja. “Sedanja vlada je prevzela vladno odgovornost pred dvema letoma in v teh dveh letih naredila zelo veliko, da je Slovenija postala gospodarsko stabilna in ponovno priznana v svetu.” “Ta vlada je bila deležna samo kritik in ta nasprotja v parlamentu se prinašajo tudi navzven,” je prepričan Kindlhofer, ki je med drugim dejal, da se v zadnjem obdobju beseda svoboda vse preveč pogosto zlorablja.

s

Volivci naj dobro premislijo, komu bodo dali glas. Predvsem naj vsak volivec pazi na to, da v politiki zaupajo tistemu, ki ima izkušnje in se je izkazal, da zna voditi državo. Previden pa mora biti do tistih, ki so se pojavili tik pred volitvami,” je v zaključku apeliral Franci Kindlhofer.

Indeks demokratičnosti je pod Janševo vlado narasel
Kot zadnji je spregovoril Andrej Umek in predstavil nekaj podatkov, na katerih je edino možna racionalna razprava uspešnosti Slovenije. Povedal je, da je indeks demokratičnosti vedno narastel, kadar je bila na oblasti vlada pod vodstvom Janeza Janše in da se je ogromen padec zgodil, ko je vlado vodila Alenka Bratušek. Kot drugo je izpostavil gospodarstvo in povezal gospodarsko rast z rastjo indeksa demokratičnosti: “Prvič v zgodovini demokratične Slovenije smo na indeksu demokratičnosti prišli na zeleno območje, isto kot jedrna Evropa. Ostati v jedrni Evropi je tisto, kar si mi želimo.” “Zagovarjamo bogato Slovenijo, ki je sposobna enakega razvoja za vse. V Zboru za republiki in na desni politični opciji gradimo na analizi stvarnih podatkih in iščemo optimalne rešitve, ki bodo Slovencem dale boljše življenjski standard in večjo osebno svobodo,” je še povedal Umek.

s

Sara Kovač